Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 41/2020

Uutuudet ajalta: 5.10.2020 - 11.10.2020

Muokattu: 23.2.2021
Hakutulos 1

Usko tai älä! : 2021 Näytä tarkat tiedot

Ripley's believe it or not, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Täysin uusi sisältö!
Outoa! Hullua! Sisältää maailman kummallisimpia tosiasioita!

Astu Ripleyn ihmeelliseen maailmaan! Lisää kuvia, artikkeleita ja videoita upealla internetsivustollamme! Ällistyttävää!Uskomattomia kuvia! Hupia!

Tämä hämmästyttävä Ripleyn usko tai älä! -sarjan tuorein kirja ällistyttää kummallisilla tosiasioillaan, tarinoillaan, haastatteluillaan ja erikoisartikkeleillaan.

Hyppää kyytiin! Uskomattomalla maailmanympärysmatkallatörmäät omituisiin otuksiin, tutustut poikkeuksellisiinpaikkoihin ja sukellat salaperäisiin seikkailuihin!

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Kesäläinen, Tuomo, kirjoittaja, valokuvaaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mistä löytyvät upeimmat vesiputoukset, jännittävimmät rotkot ja syvimmät hiidenkirnut? Suomen luonnossa on paljon kauniita ja ihmeellisiä paikkoja, jotka ovat näyttävyydestään huolimatta jääneet melko tuntemattomiksi.

Kirjassa esitellään Suomen luonnon vaikuttavimmat kohteet - mukana on niin lähteitä, jyrkänteitä, koskia, siirtolohkareita, suppia kuin vaikkapa kalliomaalauksiakin. Retkien suunnittelu on kirjan avulla helppoa, sillä sijaintitiedot ja kartat opastavat nähtävyyksien äärelle.

Luolakirjoistaan tunnettu tietokirjailija Tuomo Kesäläinen kirjoittaa houkuttelevia ja todenmukaisia retkikuvauksia ja yhdessä kauniiden kuvien kanssa ne kutsuvat vierailulle suomalaiseen luontoon.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Villasukka- ja neulemaailman yhdeksi tämän ajan isoimmista ilmiöistä nousseet JonSukat saa jatkoa.

Ensimmäisen neulekirjansa viime syksynä julkaissut Jonna jatkaa uusien mallien suunnittelua ”jonsukkamaiselle” tyylilleen uskollisena.

Uudessa kirjassa yhdistellään edelleen mustan ja valkoisen langan raikasta liittoa kirkkaisiin ja iloisen värikkäisiin lankoihin. Vanhat mallit saavat uusia kokoja ja uusia malleja saadaan taas neulottavaksi. Uudet mallit noudattavat vanhaa tuttua linjaa, eli jokaiselle neulojalle sopivia näyttäviä, mutta helposti valmistuvia ihanuuksia. Kirjan mallien lankavaihtoehdot laajenevat, mutta ohjeet tehdään edelleen ihanan paksuista langoista. Sukkien lisäksi kirja sisältää ohjeita tuttuun tapaan myös muille asusteille.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Stång, Rita, kirjoittaja, valokuvaaja ; Pietiläinen, Ilona, valokuvaaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jätä hyvästit muovikrääsälle ja tee kestäviä, kauniita koristeita omin käsin!
Kirjassa on 50 toinen toistaan kauniimpaa joulukoristetta, joita ei kaupan hyllystä löydy: virkattuja palloja, tähtiä, lumihiutaleita ja joulukuusenköynnöksiä.
Ohjeet ovat eritasoisia: aloittelija voi keskittyä virkkaamaan helppoja tasotöitä, ja kokenut konkari voi haastaa itseään kolmiulotteisilla töillä.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Jaakonen, Kati, kirjoittaja ; Rämäkkö, Heli, kirjoittaja ; Jaakonen, Jami, valokuvaaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ketogeeninen ruoka on paitsi ihmisen kehon luonnollista toimintaa tukevaa ravintoa, myös tulevaisuuden ruokavalio! Sen avulla meidän on mahdollista voida paremmin ja ehkäistä monia arkipäivän pieniä ongelmia ja elintasosairauksia.

Ketogeeninen ruokavalio ei siis ole dieetti, vaan kokonainen elämäntapa! Tämä kirja lähestyy ketoruokavaliota tavallisen arjen näkökulmasta. Kirjassa käydään läpi lyhyesti, mikä ketoruokavalio on, mihin se perustuu ja miten sitä lähdetään yksinkertaisesti toteuttamaan. Monipuolisen ja terveellisen ruoan valmistus ei ole lainkaan vaikeaa eikä tylsää, vaan inspiroivaa ja innostavaa!

Tarvikkeet ketoruokavalioon löydät omasta lähikaupastasi! Ethän siis anna erikoiselta kuulostavan nimen hämätä itseäsi. Ketoruoka on tavallista, helppoa, herkullista ja terveellistä arkiruokaa, jota jokainen osaa valmistaa ja joka lisää hyvinvointia ja energiaa jokaiseen arkipäivääsi!

Kirjassa ovat yhdistäneet voimansa kaksi naista. Heli, Rouva Keto ja Kati, Hellapoliisi. Rouva Keto on naisten hyvinvointivaikuttaja, verkkovalmennusten vetäjä, kokenut elämäntapaketoilija, innokas keto-kokkailija ja intohimoinen terveellisen ja aidon ravinnon puolesta puhuja. Hellapoliisi puolestaan on suositun Hellapoliisi-reseptisivuston äiti.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Ivane, Emma, kirjoittaja, valokuvaaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Emma Ivanen Leivontakirja kokoaa yhteen Emman suosikkireseptejä nopeista herkuista kauniisti koristeltuihin kakkuihin. Monet leivonnaisista valmistuvat tavallista helpommin ilman sähkövatkainta, liivatetta tai hyödyntäen vain muutamaa raaka-ainetta. Emman leivontafilosofia on alusta asti ollut, että reseptien tulee olla mahdollisimman helppoja, jotta aikaa jää enemmän koristelulle - ja herkuttelulle!

Emman itse valokuvaama kirja rikkoo taiteellisesti perinteisen ruokakuvauksen rajoja. Leivontakuvissa poseeraavat mukana kaksi kissaa Eliel ja Alvar, joista tuli nopeasti ruokakuvauksen tähtiä instagramissa.

Keväällä 2020 Yhdysvaltojen Forbes talouslehti kirjoitti Leivontakirjan tekoprosessista sekä leivontakuvien myötä maailmamaineeseen nousseesta Eliel-kissasta.

Emma Ivane valittiin vuonna 2019 ainoana pohjoismaalaisena mukaan maailmanlaajuisesti Lontoossa julkaistuun kirjaan, jonka kirjoittivat 12 maailman parasta kakkutaiteilijaa.

Emma on aiemmin valittu Vuoden käsityöläiseksi kakkutaiteilijana ja hän kilpaili Koko Suomi leipoo TV-ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella. Emman abstraktien maalausten taidenäyttely oli osa maailman merkittävintä nykytaiteen tapahtumaa Miami Art Weekiä 2019 Yhdysvalloissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Nuotti
Lampela, Hannele, kirjoittaja, sanoittaja ; Reittu, Ninka, kuvittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hullunhurmaava prinsessa tuhmuroi vanhat tutut lastenlaulut. Pikkiriikin kotona asuu sellainen laululevy, jonka isä laittaa JOKA PÄIVÄ soimaan. Siitä laululevystä kuuluu JOKA PÄIVÄ ne samat laulut ja niitä lauluja on kuunneltu jo niin monesti, että Pikkiriikiltä on lähteä TAJU. Ja juuri siitä syystä on syntynyt tämä kirja. Perinteiset lastenlaulut Pikkiriikin uusilla sanoituksilla. Mukana nuotit ja välispiikit. Laula sitten omalla vastuulla! ”Pii, pii prinsessa pieni, pakottaako koipias? Karkumatkalla ollessas, karkkikätkölle juostessas?”

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Nuuttila, Kalle, kirjoittaja ; Kaarakainen, Sami, kuvittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaiva kannatushuivi esiin, ota mukava asento ja tartu kirjaan! Tämän opuksen sivuilla kotimaisen jalkapallon historian lehdet kohisevat kuin Saviniemen kentän katsomo syksyllä 2005.

Yli sataan vuoteen jalkapalloa mahtuu rutkasti ikimuistoisia hetkiä ja pelaajia. Tiedätkö koska ja missä ensimmäisestä Suomen mestaruudesta pelattiin? Kuka tarjosi vastustajalle pastilleja? Tai minkä joukkueen kannattajat kajauttavat ilmoille Banzai-huudon? Innostava koko perheen tietokirja valottaa suomalaista pääsarjatason jalkapalloa monelta kantilta. Sami Kaarakaisen upea nelivärikuvitus viimeistelee vauhdikkaan kokonaisuuden.

Kalle Nuuttila on kustannusalan ja urheilukenttien moniottelija. Jalkapallon saralla Nuuttila on voittanut Kuhmoisten kyläturnauksen, lanseerannut vauvanvaatemalliston joukkueelleen sekä kamppailut jalkapallotriathlonin maailmanmestaruudesta.
Sami Kaarakainen on monipuolinen kuvittaja-graafikko. Rovaniemeläinen Kaarakainen on entinen alasarjatason jalkapalloilija, rantafutiksen, umpihankifutiksen ja suopotkupallon konkari ja säännöllisen epäsäännöllinen näky RoPSin kotipelien katsomossa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Kulta, Heikki, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kimi Räikkönen on ollut 2000-luvun tunnetuin suomalainen maailmalla. 20 vuoden ajoura huipputasolla on aivan poikkeuksellinen ja kuin jonkinmoiseksi loppukaneetiksi Kimi on nyt kaikkien aiko-jen eniten F1-kisoja ajanut kuljettaja.

Suomen kokeneimman F1-toimittaja Heikki Kullan ura Grand Prix -sisäpiireissä on vielä vuosikymmeniä pidempi kuin Räikkösellä. Heikki on seurannut Kimin tekemisiä läheltä koko tämän F1-taipaleen ajan. Nyt Kulta on kirjoittanut oman tarinansa näistä yhteisistä vuosistaan Räikkösen lähellä.

Kirja on tehty urheilu edellä - mutta ei rallienglannilla vaan suomalaisillekin niin tutuksi tulleella aidolla formulakielellä.Räikkösen uraa peilataan vuosikymmenien perspektiivillä - Kulta kertoo ne aidot asianosaisten tunne-elämykset ja mielentilat, miten hän on ne kirjannut ylös läheltä niin kisoista, kotioloista kuin salaisista sopimusneuvotteluistakin.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Markku Soikkelin tyyliopas kauhun, scifin ja fantasian kirjoittamiseen on ensimmäinen kotimainen harrastajakirjoittajille tarkoitettu opaskirja, joka keskittyy näiden kolmen lajityypin erityispiirteisiin. Oppaan lukuisat harjoitukset auttavat kirjoittajaa terästämään tyyliään ja kokeilemaan vaihtoehtoisia näkökulmia uusien maailmojen luomiseksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
CD-äänikirja
Gerstler, Susanne, kirjoittaja ; Aho, Hanna, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

No niin! 2 -oppikirjaa täydentävä äänimateriaali kehittää suomen kielen opiskelijan kuullun ymmärtämistä ja puheen tuottamista runsaiden harjoitteiden avulla. Äänite on hyödyllinen tukimateriaali sekä oppitunnille että itseopiskelijalle.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Visuri, Pekka, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mannerheimin apulaisen, jalkaväenkenraali Erik Heinrichsin keskeisiä tehtäviä jatkosodan aikana oli yhteydenpito Saksaan. Kirjassa nostetaan esille heidän läheinen yhteistyönsä, joka on pitkään pysynyt tuntemattomana.

Sotamarsalkka C.G.E. Mannerheim kohosi talvisodan ylipäällikkönä kuuluisuuteen. Hän nosti tärkeimmäksi apulaisekseen kenraali Erik Heinrichsin, ensin Kannaksen armeijan komentajaksi ja sitten päämajaan yleisesikunnan päälliköksi. Heidän tiivis yhteistyönsä jatkui vuoteen 1945 ja jopa sen jälkeenkin muistelmien kirjoittamisen merkeissä.

Mannerheimin toiminnassa sodanjohtajana 1939-1945 riittää yhä kysymyksiä. Karttuva tutkimustieto antaa niihin entistä parempia vastauksia. Mannerheimin pahimmat kriisivaiheet olivat syksyllä 1939 ja kesällä 1944. Niihin saadaan kirjasta uusia selityksiä. Ne monipuolistavat ja syventävät Mannerheim-kuvaa.

Erik Heinrichs ei pyrkinyt sodan aikana näkyvästi julkisuuteen eikä myöhemminkään ole kovin laajalti tunnettua, mitä hän aikaansai Suomen päämajassa.

Lähes kaikki, mitä hän teki Mannerheimin läheisenä apulaisena, pidettiin silloin salassa, eikä myöskään sodan jälkeen haluttu paljastaa monia strategisia ratkaisuja ja sotilaspoliittisia neuvotteluja, joita yleisesikunnan päällikkö joutui hoitamaan vaikeissa tilanteissa. Näihin kuului ennen kaikkea jatkosodan aikainen yhteydenpito Saksaan.

Professori, valtiotieteen tohtori Pekka Visuri on julkaissut Docendon kustantamana useita teoksia, joista mainittakoon Mannerheimin ja Rytin vaikeat valinnat (2013), Paasikiven Suomi suurvaltojen puristuksessa 1944-1947 (2015), Saksan kenraali Suomen päämajassa vuonna 1941 (2017) ja Waldemar Erfurthin sotapäiväkirja 1942-1943 sekä yhdessä Eino Murtorinteen kanssa Hitlerin ja Stalinin kaupankäynti Suomesta 1939-1940 (2019).

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nuoren diktaattorin läpivalaisu​

Maailman suljetuimman valtion johtoon nousi 2011 isänsä seuraajana Kim Jong Un, jonka uumoiltiin jäävän välivaiheen johtajaksi. Toisin kävi. Jopa Yhdysvaltojen on pitänyt ottaa todesta kolmikymppisen Kimin Pohjois-Korea, kommunismin viimeinen linnake.​

Elämäkerta perustuu ainutlaatuiseen tiedusteluaineistoon, jonka pohjalta entinen CIA:n analyytikko Jung H. Pak piirtää hätkähdyttävän kuvan nuoren despootin valtapiiristä, persoonasta ja yksityiselämästä.​

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Itkonen, Jukka, kirjoittaja ; Penna, Virpi, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Joskus sitä tekee mieli
muuttaa koivut kuusiksi.
Kirjoitella vanhat sadut
ihan upouusiksi.

Ja keksiä vielä lisää.

Tuttuja satujako? No ei aivan. Jokin niissä on toisin ja kiehtovasti vinksallaan. Jukka Itkosen hersyvän riemukkaissa ja oivaltavissa runoissa Prinsessa Ruusunen menettää hermonsa, pukki järjestää kaalimaalla kemut ja Kerttu pakkaa noidan säkkiin. Punahilkan mummo kurvaa hätiin mopolla mutta päätyykin kihloihin, ja susi saa porsaan talon kylkiäisenä asuntolainan ja vesivahingon. Mukana on myös ihan uusia tarinoita: mitä tapahtuukaan, kun filmitähti Diivahiiva ylpistyy ja tunteikas kastemato kohtaa kengännauhan? Runojen hurmaavat satumaailmat kietoo yhteen Virpi Pennan hyväntuulinen kuvitus, johon ei voi olla ihastumatta.

Jukka Itkonen on rakastettu ja palkittu kirjailija, jolla on laaja ja monipuolinen tuotanto. Hänen leikittelevät ja elämäniloiset tekstinsä ovat monenikäisten suosikkeja.

Virpi Penna on lahtelainen kuvittaja ja graafikko. Hänen hurmaavat kuvituksensa ovat loihtineet eloon monen suomalaisen lastenkirjan tekstit.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tunnetoteemi on lasten tunne- ja vuorovaikutustaitoja tukeva teos tukien yksilön kestävää kehitystä.
Runokirjassa seikkailee eläimiä mm.sarvikuonosta hiireen ja pikkuisesta epävarmasta tirpasta vaaleanpunaiseen fiiniin flamingoon.
Kuvitettu teksti runojen muodossa auttaa käsittelemään erilaisia tunteita ja samalla tukee vuorovaikutusta lasten kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Kirja
Christie, Agatha, kirjoittaja, ; Kattelus, Kirsti, kääntäjä,
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Poirot 14
Yksi tunnetuimpia Hercule Poirot -tarinoita

Maailman rikkain tyttö Linnet Ridgeway on tottunut saamaan kaiken mitä haluaa - myös parhaan ystävättärensä Jacquelinen sulhasen.

Kun Linnet nimittäin näkee komean mutta pennittömän Simon Doylen, ystävätär ei enää merkitse hänelle mitään. Linnetin ja Simonin häät aiheuttavat kissankorkuisia otsikoita juorulehdissä ja sekavia tunteita erinäisissä henkilöissä, joille Linnetin omaisuus on tärkeä.

Häämatkasta tulee painajainen. Kaunis perijätär tuntee kateuden ja mustasukkaisuuden verkon kiristyvän ympärillään ja anoo apua Hercule Poirotilta.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Anton Brekke 5
Rikospoliisi Anton Brekke on peloton ja hävytön, heikkona naisiin ja pokeriin. Yhdessä (yli)innokkaan poliisiopiskelija Magnuksen kanssa hän yhdistelee johtolankoja, jotka vievät murhatutkimukset kerta toisensa jälkeen yllättäviin tuloksiin.

Tällä kertaa Anton kohtaa suurimman haasteensa, ja on vaarassa enemmän kuin koskaan.

Norja, nykyhetki: Automekaanikko löytää vanhan Cadillacin rungosta ihmisen luita. Anton Brekke lähetetään tutkimaan keski-ikäisen naisen murhaa.

Las Vegas, 1978: Elliot Applebaum hallitsee syntien kaupunkia ja rakastuu nuoreen norjalaiseen tyttöön.

Nämä kaksi tarinaa kietoutuvat toisiinsa, ja Anton Brekken on matkustettava töihin Las Vegasiin ratkaistakseen monisyinen rikosketju.

Tallennettuna:
Hakutulos 18

Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen Näytä tarkat tiedot

Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen (elokuva : 2020)
DVD
Hellstedt, Lenka, ohjaaja ; Nopola, Sinikka, käsikirjoittaja ; Nopola, Tiina, käsikirjoittaja ; Hentula, Jarkko, tuottaja ; Pänkäälä, Anni, tuottaja ; Stubbs, Mark, kuvaaja ; Ricky Rapper, tuotantoyhtiö ; Yellow Film & TV, tuotantoyhtiö ; Pirttikangas, Matilda, näyttelijä ; Levy, Emelia, näyttelijä ; Lahtinen, Niina, näyttelijä ; Nordman, Joonas, näyttelijä ; Heikkilä, Pirjo, näyttelijä ; Salminen, Krisse, näyttelijä ; Kataja, Janne, näyttelijä ; Halme, Lari, näyttelijä ; Korttila, Aksa, näyttelijä
2020
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

IceLove 4
Sara matkustaa perheensä kanssa Kiinaan hakemaan pikkuveljeä

IceLove-sarjan uudet piruetit

Kymmenvuotias Sara on adoptoitu Kiinasta kolmevuotiaana. Hänellä on kivat vanhemmat, jotka rakastavat Saraa kovasti. Paras ystävä, joukkuekaveri Virre, on hänkin monikulttuurisesta perheestä ja kaiken pitäisi olla hyvin.Edessä on suuri matka, kun Kiinassa odottaa uusi pikkuveli, jota perhe lähtee hakemaan.

Muodostelmaluisteluaiheinen IceLove-sarja on palkittu Lasten LukuVarkaus -palkinnolla ja Runeberg Junior -ehdokkuudella. IceLove-joukkueen tarinaa kerrotaan joka kirjassa eri henkilön näkökulmasta, joten sarjan lukemisen voi aloittaa mistä tahansa osasta.

"Muodostelmaluistelua on kuvattu niin kiinnostavasti, että se herättää takuulla mielenkiinnon - jalkapalloa harrastava tyttärenikin alkoi miettiä, voisiko hän harrastaa joskus muodostelmaluistelua." Kirjapöllön huhuiluja -blogi, 11.4.2017

Henna Helmi Heinonen on monipuolinen kirjailija, joka kirjoittaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Lasten LukuVarkaus -palkinnolla palkitussa IceLove-sarjassa hän kuvaa lämpimästi ja oivaltavasti noin kymmenvuotiaiden lasten arkea. Muodostelmaluistelujoukkueessa yhdessä tekemisen riemu ja vaiva antaa eväitä myös jokapäiväiseen elämään.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soturikissat V: Klaanien synty 6
Monta kuuta pohdiskeltuaan ja kiisteltyään villien kissojen joukkiot ovat asettuneet viiteen leiriin. He aikovat noudattaa henkikissojen käskyä ja levittäytyä kuin hehkuvan tähden terälehdet.

Joukkioiden välit joutuvat kuitenkin äkkiä koetukselle. Kovanaamainen kulkukissa nimeltä Viilto on siepannut Tähden Kukan ja vaatii mahdottomia saalislunnaita. Kirkas Taivas haluaa pelastaa naaraan muttei pysty siihen yksin. Muut päälliköt ovat vastahakoisia ryhtymään yhteistyöhön, mutta pian Viillon yhä röyhkeämmiksi käyvät kissat uhkaavat heidän kaikkien uutta elämäntapaa.

Klaanien synty -saaga kertoo siitä, miten soturikissojen klaanit saivat alkunsa. Tähtien polku on saagan kuudes, viimeinen osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Talventaian tarinoita 1
Kuvittele, jos kaikki kuulemasi tarinat olisivatkin totta.

Gretan pikkuveli Kai on kadonnut, mutta vanhemmat ovat kuin Kaita ei olisi koskaan ollutkaan. Yrittäessään pelastaa pikkuveljeään Greta päätyy sadunomaiseen Talventaikaan ja Tarinankertojain killan kokelasjäseneksi.
Ennen kuin Greta on valmis pelastamaan Kain, hänen on opittava kertomaan oma tarinansa. Onko se satu Lumikuningattaresta? Ainakin Gretan on killan jäseneksi päästäkseen voitettava kylmyyden kuningattaren lumous. Taistelusta tulee vielä hurjempi kuin kukaan on uskaltanut edes kuvitella.
Lumoavan hauska fantasia on ylistys tarinoiden kertomiselle.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lätkä-Lauri 5
Menevää luettavaa nuorille urheilijoille!

Helppolukuinen, vauhdikas ja runsaasti kuvitettu Lätkä-Laurin oma kirjasarja alkaa. Lukupalat-kirjoista tuttu Lätkä-Lauri selvittää, onko hänen räpylässään enää taikaa.

Lätkä-Lauri on aina loistanut joukkueensa maalivahtina, mutta uudessa seurassa ykkös- ja kakkosmaalivahdin paikasta syntyy kilpailu. Ihmeräpylän taikavoimillekin nauretaan ja Lauri heittää räpylän nurkkaan. Samalla sekunnilla valot sammuvat jäähallista ja pukuhuoneessa tapahtuu kummia! Onko räpylän henki suuttunut?

Lätkä-Lauri -kirjoja on helppo ja hauska lukea. Joka sivulla on sopivasti tekstiä ja vitsikäs värikuvitus. ”Lätkä-Laurin jääkiekkokirja on kuin lukisi Aku Ankkaa, Tatua ja Patua sekä Mauri Kunnasta samalla kertaa.” - Mari Viertola, Turun Sanomat

Kirjailija Roope Lipasti ja kuvittaja Harri Oksanen ovat itsekin olleet joskus lätkää pelaavia pikkupoikia. He ovat tehneet yhdessä jo neljä Lätkä-Lauri kirjaa Lukupalat-sarjaan sekä humoristisen tietoteoksen Lätkä-Laurin jääkiekkokirja (2019).

Tallennettuna:
Hakutulos 23

Ponileiri : Poppy ja Prinssi Näytä tarkat tiedot

Pony Camp Diaries : Poppy & Prince, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yksi yö Tokiossa

Yön maagiset tunnit Tokiossa kuvattuna niin kuin vain Murakami osaa.

Aika ja tila, muistot ja todellisuus kietoutuvat yhteen tarinassa kahdesta sisaresta, loputtomasta unesta ja Tokion yön kummallisista kulkijoista. Siskoista vanhempi, Eri, on vaipunut outoon uneen eikä herää lainkaan. Nuorempi Mari valvoo kaiken aikaa ja lukee yöllä ravintolassa, kunnes häntä tulee häiritsemään ensin jazzmuusikko ja sitten kiinalainen rakkaushotellin emäntä. Samaan aikaan Eri-sisko liikkuu unessaan maailmojen välillä. Läpi yön kello kulkee vääjäämättä kohti aamua ja unenomaisten tapahtumien langat kietoutuvat yhteen. Murakami kuljettaa henkilöitään todellisuuksien välillä taianomaisella otteella.

Haruki Murakamia (s. 1949) on jo ehditty verrata ties kehen: Austeriin, Salingeriin, Chandleriin, Borgesiin. Japanissa hänen kirjoistaan otetaan miljoonapainoksia ja hän on siellä etenkin nuorten lukijoiden suosikki. Myös Murakamin kansainvälinen suosio on huikea, ja yhä useampi uskoo, että jonain päivänä hän vielä saa Nobel-palkinnon.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Isä ja lapset lähtevät mummolaan. Matkalla kaikki menee pieleen. Kuka uskaltaa kertoa äidille?

Juttuset-kirjasarjan kirjat tarjoavat saman tarinan kahdella tavalla: tavutettuna ja ilman tavutusta. Teksti valitaan lukutaidon mukaan. Tavutetusta tekstistä hyötyvä lukija aloittaa tavutetusta tarinasta ja edistyneempi tavuttamattomasta. Kun tavutettu puoli on luettu, kannatta lukea tavuttamatonkin, koska lukusujuvuus kehittyy lukemalla samaa tekstiä useaan kertaan.

Humoristiset selkokieliset pokkarit soveltuvat peruskouluikäisille.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sanna näkee ryöstön. Kuka varas on? Mitä hän salailee?

Juttuset-kirjasarjan kirjat tarjoavat saman tarinan kahdella tavalla: tavutettuna ja ilman tavutusta. Teksti valitaan lukutaidon mukaan. Tavutetusta tekstistä hyötyvä lukija aloittaa tavutetusta tarinasta ja edistyneempi tavuttamattomasta. Kun tavutettu puoli on luettu, kannatta lukea tavuttamatonkin, koska lukusujuvuus kehittyy lukemalla samaa tekstiä useaan kertaan.

Humoristiset selkokieliset pokkarit soveltuvat peruskouluikäisille.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sähkökatkos! Missä taskulamppu? Entä tulitikut? Kuka uskaltaa etsiä? Pimeä koti on vaarallinen.

Juttuset-kirjasarjan kirjat tarjoavat saman tarinan kahdella tavalla: tavutettuna ja ilman tavutusta. Teksti valitaan lukutaidon mukaan. Tavutetusta tekstistä hyötyvä lukija aloittaa tavutetusta tarinasta ja edistyneempi tavuttamattomasta. Kun tavutettu puoli on luettu, kannatta lukea tavuttamatonkin, koska lukusujuvuus kehittyy lukemalla samaa tekstiä useaan kertaan.

Humoristiset selkokieliset pokkarit soveltuvat peruskouluikäisille.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jokainen tuntee Jack ja Grace Angelin kaltaisen pariskunnan. Jack on komea ja varakas lakimies, Grace hurmaava kodinhengetär, joka rakastaa kehitysvammaista pikkusiskoaan yli kaiken. He ovat niin täydellisiä, ettei heistä ehkä haluaisi edes pitää, mutta ei voi olla pitämättäkään.

Gracen haluaisi oppia tuntemaan paremmin, mutta se on hankalaa, koska he eivät koskaan ole erossa. Gracen ja Jackin liittoa voisi kutsua tosirakkaudeksi. Voi myös miettiä, miksei Grace koskaan vastaa puhelimeen tai miksei hän koskaan lähde lounaalle ilman Jackia. Ja miksi yhdessä makuuhuoneen ikkunoista on kalterit.

Joskus täydellinen avioliitto on täydellistä valetta.

"Tätä lukijat eivät voi laskea käsistään." - Booklist tähtiarviossaan
”Tämä psykologinen, Hitchcock-tyypinen trilleri tulee vainoamaan sinua.” - Woman

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Berliiniin sijoittuva tunnelmavetoinen romaani

”Ei vain kukkia, Marianna sanoo, vaan myös neuvoja niille, jotka menettävät suuntansa maan alla. Sellaisia ihmisiä on paljon.”

Metroaseman kukkakaupan myyjä Marianna on houkuttelevien kukkien keskellä myös ihmisten tarkkailija ja kuuntelija. Oman äitinsä kuulumisia hän kuitenkin kyselee veljeltään Borysilta Puolasta asti, vaikka äiti asuu Berliinissä samassa korttelissa.

Samoilla kaduilla Weddingissä astelee avojaloin Karim. Pojan ote Amalia-äidin kädestä on vahva, mutta yhteys pätkii, kun äidin ajatukset viipyilevät jo tulevaisuudessa.

Kun äitien, lasten ja sisarusten tiet kohtaavat, syntyy tarina, joka risteilee kuin suurkaupungin metrokartta.

Kukkia maan alla sijoittuu Berliinin ohella Saksan ja Puolan rajaseudulle. Se on kertomus juurista, ihmisten välisistä etäisyyksistä ja rajan ylittämisen vaikeudesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Korpinlaulu 2
Hopeapajussa juhlitaan Vaskenrajan kartanonherra Maelin ja Sigri-neidon kihlajaisia, mutta riemua varjostaa Sigrin isän saama synkkä viesti: pohjoinen viholliskansa vallalliset on onnistunut yhdistämään rivinsä. Savusälvän puolustusta on vahvistettava kiireesti, mutta kiinnostaako kaukaisen provinssin kohtalo vaalikuningas Marcasia? Vaara uhkaa Savusälpää myös sisältäpäin: Nuolennokan valtiattarella Loinnir Valonlaululla on noituutta hipova kyky pakottaa julmia ennusnäkyjä muille näkijöille...

Monipolvinen ja sodankalskeinen Karhuneito on toinen osa Katinka Sarjanojan kelttiläishenkistä fantasiatrilogiaa, jonka aloitti Korpinlaulu (2019).

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Juha palaa lapsuutensa kesänviettopaikkaan remontoimaan sitä myyntikuntoon. Palaset omasta minuudesta alkavat kuitenkin läikkyä yli, varjoista tulee taas totta. Kehon ja mielen lävistävä punk-musiikki sekä lapsuudenystävän kohtaaminen alkavat murentaa Juhan huolella rakentamaa turvaa. Mennyt maailma kohtaa nykyisyyden.

Jarkko Volasen toinen romaani tutkii vavahduttavasti sitä, miten ihmisyyttä mitataan, miten ahtaita sukupuoliroolit ovat ja miten on mahdollista rikkoa asetetut raamit. Varjoihmiset on vapauttava kirja itselle ja toiselle asetetuista rajoista, riemusta jonka syntyy rajojen ylittämisestä.

Jarkko Volanen (s. 1971) on helsinkiläinen kirjailija ja tutkijakoulutettava. Esikoisromaani Hiekankantajat ilmestyi syksyllä 2017. Volanen on vaikuttanut kirjallisuuden lisäksi punk-alakulttuurin saralla.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Huima interaktiivinen seikkailukirja!

Tehtävä eläintarhassa on pelillistetty, interaktiivinen kirja,
jossa lukija on päähenkilö ja vaikuttaa valintojensa kautta mitä
kirjassa tapahtuu. Kirjassa ei edetä sivu kerrallaan
järjestyksessä, vaan hypitään kappaleesta toiseen tehtyjen
valintojen mukaisesti.

Pankkiryöstö! Aivan tavallinen päivä saa jännittävän käänteen,
kun kuulet sattumalta kahden epäilyttävän tyypin juttelevan
kätketyistä seteleistä. Sinulla on yksi päivä aikaa selvittää
ryöstösaaliin piilopaikka, ennen kuin roistot palaavat hakemaan sitä.

Tämän kirjan päähenkilö olet sinä ja päätät itse, mitä reittiä
pitkin kuljet. Kohtaat eläintarhassa monia ihmisiä ja erilaisia eläimiä.
Voit myös poimia reppuusi tavaroita matkan varrelta. Onnistutko tekemään
oikeat valinnat ja ratkaisemaan tehtävän? Seikkailu alkakoon!

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Torchwood 2
'The twenty-first century is when it all changes, and you've got to be ready.' Separate from the government; outside the police, beyond the United Nations: Torchwood sets its own rules. A team of investigators, using alien technology to solve crime - both alien and human. This British sci-fi crime thriller, created by Russell T Davies, sees them delve into the unknown. A group of people fighting the impossible. Stars Captain Jack Harkness last seen in Doctor Who.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Torchwood 1
From Cardiff, Wales, the Torchwood team fights aliens. Captain Jack Harkness, from UK BBC Doctor Who TV series leads Gwen Cooper, and Toshiko Sato to a monster in a bathroom, a mystery at an army base, and stolen nuclear fuel rods. Meanwhile, Owen Harper vanishes from the hub, when a Second Reality game leads him to an ex-girlfriend.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

A BBC Books adventure book based on the long-running British science fiction television series Doctor Who. It features the Tenth Doctor.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Torchwood 4
Dr Bob Strong's GP surgery has been treating a lot of coughs and colds recently, far more than is normal for the time of year. Bob thinks there's something up but he can't think what. He seems to have caught it himself, whatever it is - he's starting to cough badly and there are flecks of blood in his hanky.

Saskia Harden has been found on a number of occasions submerged in ponds or canals but alive and seemingly none the worse for wear. Saskia is not on any files, except in the medical records at Dr Strong's GP practice.

But Torchwood's priorities lie elsewhere: investigating ghostly apparitions in South Wales, they have found a dead body. It's old and in an advanced state of decay. And it is still able to talk. And what it is saying is 'Water hag'...

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Supernatural 3
This is a Supernatural novel that reveals a previously unseen adventure for the Winchester brothers, from the hit "CW" series!Monster hunters Sam and Dean Winchester head to Key West when an old acquaintance of their father calls to say that the coastal town's many ghosts seem to have gone into overdrive. Soon after the brothers meet the ghost of Ernest Hemingway, they discover that a demon couple who escaped from the Devil's Gate are supercharging the local spooks for their own purposes. But things go from bad to worse when the powerful spirits of a long-extinct Native American tribe decides to take its revenge on the "settlers".Join Sam and Dean on an unusual ghost hunt, in this original Supernatural novel.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Supernatural 4
This is a supernatural novel that reveals a previously unseen adventure for the Winchester brothers, from the hit ITV series! Twenty-three years ago, Sam and Dean Winchester lost their mother to a demonic supernatural force. Following the tragedy, their father taught the boys everything about the paranormal evil that lives in the dark corners of America...and how to kill it. Bobby Singer alerts Sam and Dean to a series of particularly brutal killings in San Francisco's Japantown. It's been 270 new moons since the last time, and it looks like the Heart of the Dragon is back...

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Supernatural 1
This is a Supernatural novel that reveals a previously unseen adventure for the Winchester brothers, from the hit "CW" series!Twenty-two years ago, Sam and Dean Winchester lost their mother to a mysterious and demonic supernatural force. Since then, they have grown up learning how to hunt and kill the paranormal evil that lives in the dark corners and on the back roads of America...When the brothers hit New York to check out a haunted house, they soon make a more grisly and suspicious discovery. A spate of killings, apparently based on the stories of Edgar Allan Poe, are occurring near the author's old house.Join Sam and Dean on an all-new monster hunt, in this original Supernatural novel.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Kirja
Irvine, Alex, kirjoittaja, kuvittaja ; Panosian, Dan, kuvittaja
2009
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Twenty-three years ago, when Sam Winchester was a baby and his brother Dean just a toddler, they lost their mother to a mysterious and demonic supernatural force. In the aftermath of the tragedy, the boys' father John raised his sons to be warriors, teaching them about the creatures that live in the dark corners and on the back roads of America ...and how to kill them. Now Sam and Dean travel the country, ridding small towns and large cities of creatures that most people believe only exist in folklore, superstition, and nightmares.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Torchwood 3
'The twenty-first century is when it all changes, and you've got to be ready.' Separate from the government; outside the police, beyond the United Nations: Torchwood sets its own rules. A team of investigators, using alien technology to solve crime - both alien and human. This British sci-fi crime thriller, created by Russell T Davies, sees them delve into the unknown. A group of people fighting the impossible. The series stars Captain Jack Harkness played by John Barrowman, last seen in Doctor Who. This novel is a brand-new Torchwood story.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Torchwood 5
Tiger Bay, Cardiff, 1953. A mysterious crate is brought into the docks on a Scandinavian cargo ship. Its destination: the Torchwood Institute. As the crate is offloaded by a group of local dockers, it explodes, killing all but one of them, a young Butetown lad called Michael Bellini. Fifty-five years later, a radioactive source somewhere inside the Hub leads Torchwood to discover the same Michael Bellini, still young and dressed in his 1950s clothes, cowering in the vaults. They soon realise that each has encountered Michael before - as a child in Osaka, as a junior doctor, as a young police constable, as a new recruit to Torchwood One. But it's Jack who remembers him best of all. Michael's involuntary time-travelling has something to do with a radiation-charged relic held inside the crate. And the Men in Bowler Hats are coming to get it back. Featuring Captain Jack Harkness as played by John Barrowman, with Gwen Cooper, Owen Harper, Toshiko Sato and Ianto Jones as played by Eve Myles, Burn Gorman, Naoki Mori and Gareth David-Lloyd, in the hit sci-fi series created by Russell T Davies for BBC Television.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Frankie is smart, sharp, funny . . . and possibly a criminal mastermind "As a girl, Frankie knows she is supposed to play by the rules, but the rules were made by Old Boys for boys and therefore are not her rules to begin with." - THE NEW YORK TIMES So Frankie Landau-Banks decides to take matters into her own hands, outsmarting the secret all-male society at her rich kid boarding school by tricking the members, including her own boyfriend, into believing her increasingly outrageous commands are their leader's. Undaunted by her male peers, Frankie contests the old-fashioned idea that it's the boys who rule the school proving that girls are not to be dismissed - even by her own father, a former member of the all-male society himself! Witty and sharp from the author of We Were Liars, this book will "challenge girls' images of themselves, who they are in relation to boys and why." - THE NEW YORK TIMES

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Supernatural 2
This is a Supernatural novel that reveals a previously unseen adventure for the Winchester brothers, from the hit "CW" series!Twenty-two years ago, Sam and Dean Winchester lost their mother to a demonic supernatural force, and they have grown up learning how to hunt and kill the paranormal evil that lives in the dark corners and on the back roads of America...Now they are on a road trip around the Grand Canyon - to a stretch of deserted ranchland where mysterious murder sprees occur every forty years. But a new mega-mall is about to open and the brothers must face a horde of vindictive ghosts and animal spirits.Join Sam and Dean on an all-new monster hunt, in this original Supernatural novel.

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Doctor Who
Sebastiene was human... once. He might look like a nineteenth-century nobleman, but in truth he is a ruthless hunter. He likes nothing more than luring difficult opposition to a planet, then hunting them down for sport. And now he's caught them all - from Zargregs to Moogs, and even the odd Eternal. In fact, Sebastiene is after only one more prize. For this trophy, he knows he is going to need help. He's brought together the finest hunters in the universe to play the most dangerous game for the deadliest quarry of them all. They are hunting for the last of the Time Lords - the Doctor!

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Doctor Who
It is almost Halloween in the sleepy New England town of Blackwood Falls. Autumn leaves litter lawns and sidewalks, paper skeletons hang in windows, and carved pumpkins leer from stoops and front porches. The Doctor and Martha soon discover that something long-dormant has awoken in the town, and this will be no ordinary Halloween. What is the secret of the ancient chestnut tree and the mysterious book discovered tangled in its roots? What rises from the local churchyard in the dead of night, sealing up the lips of the only witness? And why are the harmless trappings of Halloween suddenly taking on a creepy new life of their own? As nightmarish creatures prowl the streets, the Doctor and Martha must battle to prevent both the townspeople and themselves from suffering a grisly fate...Featuring the Tenth Doctor and Martha as played by David Tennant and Freema Agyeman in the hit sci-fi series from BBC Television.

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Torchwood 6
There's a part of the city that no one much goes to, a collection of rundown old houses and gloomy streets. No one stays there long, and no one can explain why - something's not quite right there. Now the Council is renovating the district, and a new company is overseeing the work. There will be street parties and events to show off the newly gentrified neighbourhood: clowns and face-painters for the kids, magicians for the adults - the street entertainers of Cardiff, out in force. None of this is Torchwood's problem. Until Toshiko recognises the sponsor of the street parties: Bilis Manger. Now there is something for Torchwood to investigate. But Captain Jack Harkness has never been able to get into the area; it makes him physically ill to go near it. Without Jack's help, Torchwood must face the darker side of urban Cardiff alone... Featuring Captain Jack Harkness as played by John Barrowman, with Gwen Cooper, Owen Harper, Toshiko Sato and Ianto Jones as played by Eve Myles, Burn Gorman, Naoki Mori and Gareth David-Lloyd, in the hit series created by Russell T Davies for BBC Television.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Stargate Atlantis 4
A brutal society needs the team to harness Wraith technology.

Tallennettuna:
Hakutulos 49

Dinosaurus joka menetti äänensä Näytä tarkat tiedot

The dinosaur who lost her voice, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Katastrofikin voi muuttua kullaksi!

Brontosaurus Paulalla on mitä loistavin lauluääni, josta kaikki viidakon dinot saavat nauttia. Mutta sitten sattuu onnettomuus ja Paula menettää äänensä. Mikä neuvoksi? Osaavatko kaverit auttaa?

Sydämellinen ja innostava tarina muistuttaa, että vaikeista tilanteistakin selviää - ja omien puutteiden sijaan kannattaa keskittyä siihen missä on hyvä.

Tallennettuna:
Hakutulos 50

Maisa käy kirjakaupassa Näytä tarkat tiedot

Maisy goes to the bookshop, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tänään Maisa lähtee kirjaostoksille. Yllättäen se tapaa kaupassa paljon tuttuja. Kaikki löytävät mieleistään luettavaa, ja päivä huipentuu yhteiseen lukuhetkeen!

Tallennettuna: