Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 42/2020

Uutuudet ajalta: 12.10.2020 - 18.10.2020

Muokattu: 24.2.2021
Hakutulos 1
Kirja
Poijula, Soili, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elämä ja arki yllättää meidät jatkuvasti. Pienet ja suuret muutokset ja vastoinkäymiset haastavat mieltämme. Mitä parempi on resilienssin kykymme, sitä mielekkäämmin ja menestyksekkäämmin selviydymme ja palaudumme muutoksista. Resilienssi auttaa meitä joustamaan ja orientoitumaan uusiin tilanteisiin mielekkäästi.

Resilienssin kyky on tarpeen paitsi yksilöille myös yhteisöille ja organisaatioille. Resilienssin kykyään voi onneksi kehittää kaikenikäisenä.

Teos on nidottu versio alan suomalaisesta perusteoksesta. Se esittelee havainnollisesti resilienssin rakentumista ja tarjoaa hyödyllisiä keinoja resilienssin tunnistamiseen ja vahvistamiseen.

Soili Poijula on psykologi, psykoterapeutti ja tutkija, joka on kirjoittanut useita tietoteoksia. Hän on tehnyt Suomessa uraauurtavaa työtä traumatisoituneiden ja surevien auttamisen ja hoidon kehittäjänä. Hän on traumapsykologian ja -psykoterapian keskus Oy Synolon Ltd:n toimitusjohtaja.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kehity keskustelijana​

Haluatko parantaa kanssakäymistäsi ihmisten kanssa työelämässä, parisuhteessa, vanhempana ja ystävänä? Hyvistä keskustelutaidoista on hyötyä kaikissa tilanteissa. ​

Kirja esittelee selkeän viisivaiheisen mallin, jota harjoittelemalla jokainen voi kehittyä keskustelijana. Sen ansiosta sekä kolmen minuutin kahvilakohtaamiset että pitkää valmistautumista vaativat erityiskeskustelut sujuvat entistä sulavammin.​

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Carver, Liz, kirjoittaja, kuvittaja ; Green, Josh, kirjoittaja, kuvittaja ; Linteri, Sini, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Enneagrammi on luokittelutapa, jonka mukaan on yhdeksän erilaista, toisiinsa liittyvää ja eri tavoin ihmisten välisissä suhteissa vaikuttavaa persoonallisuustyyppiä. Tämä ikivanha persoonallisuustyyppien määrittelytapa elää nyt uutta renesanssia. Oppaan testit, tehtävät ja havainnolliset kaaviot auttavat tunnistamaan itselle tyypillisiä reagoimis- ja toimintatapoja, ja sitä kautta määrittämään mihin yhdeksästä päätyypistä itse kuulut: oletko luonteeltasi Perfektionisti, Auttaja, Suorittaja, Romantikko, Tarkkailija, Kyselijä, Seikkailija, Itsevarma vai Sovittelija. Yksikään persoonallisuustyyli ei ole toista parempi, ja päätyyppiä täydentävät monet tarkentavat tulkinnat, joihin kirjassa myös tutustutaan. Enneagrammi on hauska ja yksinkertainen itsetuntemuksen apuväline, jonka avulla voit saada itsestäsi parhaimmat puolet esiin ja onnistua myös parantamaan ihmissuhteita.Tekijät Liz Carver ja Josh Green pitävät Instagramissa suosittua @justmyenneatype-tiliä.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miksi olemme niin yksinäisiä?

Tunne yksinäisyydestä syntyy inhimillisestä kaipauksesta yhteyteen, tarpeesta kuulua johonkin sekä kosketetuksi tulemisen toiveesta. Kuinka hyvin ihminen lopulta tietää, mistä halu kuulua johonkin kumpuaa? Yksinäisyys on iso ongelma, mutta sen ratkaisemiseksi on tehtävissä paljon.

Yksinäinen on toiveikas ja rehellinen tarina ulkopuolisuuden tunteen värittämästä elämänpolusta. Se auttaa ymmärtämään yksinäisyyttä, sanoittamaan sen kokemusta ja löytämään ratkaisuja. Itsensä kohtaaminen, omien ajatusmallien tunnistaminen ja aktiivinen toimijuus johtavat vahvempaan itsetuntemukseen ja yhteyteen muiden ihmisten kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Kallonen, Kari, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ranskan tarunhohtoisen muukalaislegioonan riveihin on Suomesta matkannut kautta aikain merimiehiä, seikkailijoita ja sotasankareita - sekä tämän päivän suomalaisia miehiä, jotka haluavat vakuuttavan työkokemuksen turvallisuusalalle.

Miehistä monet ovat kohonneet legendoiksi, kuten Kollaan sankari Aarne "Marokon kauhu" Juutilainen, Per "Sahara" Andersson tai Kyösti "Karl Peters" Pietiläinen.
Arkistot ovat olleet vuosia suljettuina, joten kattavaa tietoa legioonassa palvelleista suomalaisista on ollut vaikea saada.

Tietokirjailija Kari Kallonen on tehnyt useita sotahistoriallisia teoksia, viimeisimpänä loppuunmyydyn ja tarkistetuista tiedoistaan kiitetyn Mannerheim-ristin
ritari Lauri Törnin elämäkerran. Hän on saavuttanut myös legioonassa palvelleiden suomalaisten luottamuksen.

Suomalaiset sotilaat muukalaislegioonassa kertoo nyt lukuisiin haastatteluihin sekä aikaisemmin tuntemattomiin dokumentteihin pohjautuen monta syytä vaihtaa siniset järvet ja vihreät havumetsät karuun aavikkoon tai vihamieliseen viidakkoon

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Kinnunen Mohr, Karoliina, kirjoittaja ; Vauhkonen, Soile, valokuvaaja (ekspressio) ; Cytrun, David, valokuvaaja (ekspressio) ; Mohr, Martin, valokuvaaja (ekspressio)
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tripsteri Kööpenhamina -matkaopas johdattaa Pohjoismaiden eteläisimmän pääkaupungin sydämeen. Opas vie Kööpenhaminan kutsuvimpiin kahviloihin, parhaille festareille ja viilettämään hiukset hulmuten kaupungin pyöräteille.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Avaruuden arvoituksia johdattaa kutkuttavien kysymysten äärelle ja esittelee avaruuden hämmästyttävimpiä ja huimimpia löytöjä Kaukoputkimiehen opastuksella. Kuinka iso on suurin löydetty tähti tai pienin tähti? Millainen oli ensimmäinen kuva mustasta aukosta? Entä mitä on se pimeä energia ja aine, jota maailmankaikkeudesta on 95 prosenttia? Mitä ovat tähtienväliset mysteerivierailijat Aurinkokunnassa?

Valokuvin ja piirroksin kuvitetussa kirjassa kerrotaan lukuisia kiinnostavia tietoja avaruudesta ja havainnollistetaan maailmankaikkeuden mittakaavoja. Kirja sopii mainiosti kaikille avaruudesta kiinnostuneille sekä inspiraation lähteeksi päiväkoteihin ja alakoulun ensimmäisille luokille.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Moalem, Sharon, kirjoittaja ; Kangasmaa, Anna, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vallankumouksellinen teos avaa uuden näkökulman ihmiskuntaan ja lajimme selviytymiseen.

Palkittu lääkäri ja tutkija osoittaa kirjassaan, että geneettisesti naispuoliset ovat miespuolisia vahvempia elämän kaikissa vaiheissa.

Mistä tämä johtuu? Vastaus piilee geeneissä: X-kromosomipari antaa kantajalleen vahvan selviytymisedun.

Naiset elävät miehiä pidempään. Naisilla on vahvempi immuunijärjestelmä. Heidän elimistönsä kamppailee tehokkaammin syöpää vastaan ja selviytyy paremmin nälänhädästä. Naiset näkevät myös maailman värien kirjon laajemmin.

Sharon Moalem on lääketieteen tohtori, palkittu tutkija, lääkäri ja New York Timesin bestsellerkirjailija. Hän on maailmankuulu genetiikan ja harvinaisten geneettisten sairauksien asiantuntija, ja hänen kliiniset tutkimuksensa ovat johtaneet kahden aiemmin tuntemattoman perinnöllisen sairauden löytämiseen ja kuvaamiseen. Tri Moalem on toimittanut Journal of Alzheimer's Disease -tutkimusjulkaisua ja ollut mukana perustamassa kahta bioteknologiayritystä.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Seppänen, Liisa, kirjoittaja, valokuvaaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alzheimerin tautiin sairastuneet kertovat itse elämästään
Miltä muistisairaus tuntuu ja miten sen kanssa pärjää parhaiten? Lämminhenkinen kirja avaa polkuja muistisairaan sisäiseen maailmaan.
Suomessa Alzheimerin tautiin sairastuu vuosittain yli 10 000 ihmistä, ja se koskettaa myös heidän läheisiään. Varhainen diagnoosi ja lääkitys tuovat kuitenkin hyviä vuosia ja aktiivista elämää omassa kodissa.
Kirjassa pääosan saavat eri-ikäiset ja sairauden eri vaiheissa olevat ja heidän omaisensa, jotka kertovat kokemuksistaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Isä pullossa on tyttären kertomus siitä, kuinka isän, lahjakkaan lääkärin, elämä tuhoutui alkoholismin vuoksi. Teos on myös laaja tutkimusmatka suomalaiseen alkoholismiin: kuinka työelämässä voi pärjätä alkoholistina ilman potkuja? Miltä tuntuu olla alkoholisti? Uskooko alkoholisti sepittämiinsä tarinoihin? Näkeekö hän läheistensä tuskan? Miksi häpeämme tätä sairautta niin paljon?
Kirjaan on haastateltu niin alkoholisteja, päihdetyön ammattilaisia kuin Alkon myyjiäkin. Tuloksena on lämmin ja rehellinen tietokirja monia puhuttelevasta aiheesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Nuotti
Rantala, Iiro, säveltäjä ; Nopola, Sinikka, sanoittaja ; Nopola, Tiina, sanoittaja ; Nopola, Matias, sanoittaja ; Rönn, Christel, kuvittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lauletaan Riston ja Nellin kanssa tuttuja kappaleita!

Risto Räppääjän elokuvalauluja -kirja sisältää kahdeksantoista maestro Iiro Rantalan säveltämää kappaletta, jotka ovat peräisin menestyselokuvista Risto Räppääjä ja pullistelija sekä Risto Räppääjä ja väärä Vincent (Solar Films, 2019 ja 2020).

Christel Rönnsin hauskasti kuvittama kirja sisältää laulujen sanat ja nuotit. Sanoituksista vastaavat Sinikka Nopola, Tiina Nopola ja Matias Nopola.
Laulukirjan mukana tulee myös CD, joten nyt mikään ei estä kivoja lauluhetkiä elokuvien tunnelmissa.

Aurinkolasien alta kurkin, pois viskaan talviturkin...
Nyt ryhdistäydy, herra Limperi, et ole arkajalka etkä tomppeli...
Sä kirjoitit väärän nimen kakkuun kermaiseen, en tiedä enää mitä elämälläni teen...

(Risto Räppääjä ja pullistelija)
Vaahtokarkki, se on jossain täällä,
jee, jee, sulla kävi tuuri.
Vaahtokarkki, kohta kielen päällä,
jee, jee, tääll'on kätkö suuri!
Kun meitsin tähdet Rauhan silmiin osui,
niin Rauha heti Vincentillä hosui,
se oli Rauha-tädin kummallinen päähänpisto,
se ei millään tajuu, ettei Vincent ole Risto.
(Risto Räppääjä ja väärä Vincent)

Rakastettujen tekijöiden, Sinikka Nopolan ja Tiina Nopolan luoma Risto Räppääjä on ollut Suomen suosituimpia lastenkirjahahmoja jo yli 20 vuoden ajan! Näytelmät, elokuvat ja laulut nauttivat samaa, suurta suosiota. Christel Rönnsin iloiset kuvitukset sisältävät aina paljon hilpeitä yksityiskohtia.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun ilo ja intohimo vaihtuvat huoliin ja hoivaan, on parisuhde uuden edessä.

Riitta Uosukainen kertoo elämästään muistisairaan puolison rinnalla ja tarjoaa vertaistukea muistisairaiden läheisille.

Syksyllä 1996 kamerat surrasivat, kun eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen saapui Toivo-puolisonsa kanssa kirjansa julkaisutilaisuuteen. Liehuva liekinvarsi sai huikean huomion: suurin ihme oli eroottissävyinen kirje omalle puolisolle!

Elämä oli vilkasta, ja Topi tuki Riittaa vankkumattomasti puhemiehen tehtävissä. Aleksis Kiveä myötäillen: elämä oli iloleikki vuosikymmeniä. Kun Toivolla diagnosoitiin Alzheimerin tauti, Riitta päätti pitää huolta puolisostaan. Riitan tapaturmainen kaatuminen hankaloitti elämää merkittävästi, ja taas on Toivo varsinainen elämänapu. Tosiasia on tunnustettava: sairaus etenee. Mutta kaikesta selvitään, toinen toista auttaen.

Yhdessä eletystä elämästä ja kaikesta yhteisvoimin aikaan saadusta todistavat myös kirjaan sisältyvät Riitan puheet ja kirjoitukset viime vuosien varrelta. Ne kertovat yhteisistä arvoista, kodista, uskonnosta, isänmaasta, mielikuvituksesta, hellyydestä ja rakkaudesta. Periksi ei anneta.

Valtioneuvos Riitta Uosukainen toimi kaksikymmentä vuotta kansanedustajana, ministerinä ja eduskunnan puhemiehenä. Toivo Uosukaisen upseeriura vei everstiluutnantiksi asti, ja Riitan jättäessä eduskuntatyön 2003 hän oli siirtynyt reserviin täysin palvelleena.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vilma Sumelius 2

Vilma Sumelius on asunut puoli vuotta salaperäisessä Hästebäckin kartanossa aivan Raaseporin linnan tuntumassa. Hänen eriskummallinen ystävänsä Domowik ja kartanon ympäristön muut oudot kulkijat ovat tulleet Vilmalle tutuiksi.

Kaikki odottavat kesää, juhannusta ja linnan alueella pidettäviä turnajaisia, mutta kenenkään into ei ole yhtä suurta kuin Linnajengin kaverusten. Vilma, Enni, Marja, Aatos ja Armas rakastavat linnoja, ritareita ja menneen ajan tunnelmia.

Eräänä päivänä onneton sattuma herättää henkiin vuosisatoja vanhan uhan. Vilman on ystäviensä kanssa löydettävä ratkaisu ennen kuin on liian myöhäistä. Näyttää siltä, että keinot tähän löytyvät vain Alismaasta. Paikasta, josta ovat peräisin sadut ja unet. Myös painajaiset.

Noidankiro jatkaa Vilman seikkailuja, joihin tutustuttiin jo Domowik-romaanissa.

Ilkka Auer on hurmannut lukijansa taianomaisilla tarinoillaan ja satumaisilla seikkailuillaan. Palkittu kirjailija tietää, että lapsuuden unelmakesien varjoissa lymyää myös painajaisia.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hannah Lönn 2

Jatkoa hurmaavalle Hannah Lönn -dekkarisarjalle!

Marie Bengtsin Murha muotinäytöksessä jatkaa hurmaavaa, 1950-luvun Ruotsiin sijoittuvaa dekkarisarjaa, jonka päähenkilönä seikkailee kansainvälisestä muotisuunnittelijan urasta haaveileva ompelijatar Hannah Lönn.

On syksy 1957 ja ompelijatar Hannah Lönn palaa kesälomansa jälkeen töihin Tukholmaan. Lönnin uusi työnantaja on kuuluisa muotisuunnittelija Gustav Leijon, joka aikoo järjestää muotinäytöksen Ruotsin kuninkaallisessa oopperassa kunnioittaakseen hiljattain edesmennyttä Christian Dioria. Hannahin alkuinnostus jää lyhyeksi, sillä hänen työnsä on ommella 30 identtistä kaapua, joita ei edes nähdä catwalkilla.

Kuninkaalliseen oopperaan tulee Gustav Leijonille osoitettu tappouhkaus, mutta se kuitataan pikaisesti julkisuustemppuna. Uhkaus ei vaikuta muotinäytökseen, johon kaikki silmäätekevät saapuvat sankoin joukoin. Kesken näytöksen Hannahin ompelemaan kaapuun pukeutunut naamiomies ryntää lavalle ja ampuu kohti yleisössä istuvaa miestä.

Kun virkavalta saapuu paikalle, Hannah tapaa jälleen vanhan poliisituttunsa Johan Holmin ja saa kutsun avustaa tutkimuksessa. Kukapa muukaan kuin muotimaailman kulissit tunteva Hannah Lönn voisi auttaa ratkaisemaan rikoksen?

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taikuuden aika 2

Xarin ja Toiveen pitäisi olla verivihollisia, mutta vain he yhdessä voivat pelastaa kotimetsänsä pahoilta voimilta. Taikuuden aika -sarjan toinen osa.

Noidat kutovat ennennäkemätöntä tuhoa, ja vaara vaanii Noitakorvessa joka puun takana. Noitien taikavoimat hankkinut Xar on kuitenkin lukittu Karminkarin vankilaan, ja Taikojen kirjan haltuunsa saanut Toive on kotiarestissa. Voivatko epätodennäköisten ystävysten tiet kohdata toisen kerran?

Näin koulutat lohikäärmeesi -sarjan luojan upeasti kuvitettu fantasiasarja Taikuuden aika imee mukaansa kuin voimakkaimmat loitsut. Lue myös sarjan ensimmäinen osa Noitakuningas herää.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Kirja
Snow, Cristal, kirjoittaja, alkuperäisidean luoja ; Vuorento, Kati, kuvittaja, taiteilija ; Siewert, Niina, alkuperäisidean luoja ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tuulenpesän metsä 1

Kun sydän on suuri, se myös särkyy helposti...

Cristal Snow on luonut kokonaisen taikauniversumin, jollaisia tulee vastaan harvoin! Herkkävireinen ja lämpimän humoristinen lastenromaani ensi-ihastuksesta tempaa lukijansa keijujen kiehtovaan maailmaan.Tällä reseptillä ei voi epäonnistua!

Pienen peukalon kokoinen keijuipana Penni Pähkinäsydän närkästyy, kun hänen naapuriinsa muuttaa kesäksi kaikkitietävä keijupoika Markka Meritähti. Penni julistaa ystäviensä kanssa sodan sietämätöntä pojankloppia vastaan, ja he alkavat leipoa kadotuskakkua tämän pään menoksi. Resepti ei ole helppo, vaan taikataikinaan tarvitaan niin Markan hiuksia, naurua kuin kyyneleitäkin. Kun kakku lopulta valmistuu, Penni ei olekaan enää varma, miksi pojan täytyy kadota...
Snow'n esikoisromaani aloittaa kirjasarjan, jossa seurataan Pennin ja hänen ystäviensä elämää Tuulenpesän metsässä.

Seikkailun ja jännityksen lisäksi kirjoissa uppoudutaan nuoren keijun elämän käännekohtiin.

Viihteen monitoimi-ihme Cristal Snow (s. 1975) tunnetaan muusikkona, ohjaajana, näyttelijänä, juontajana ja nyt myös lastenkirjailijana. Monipuolisesti lahjakas Snow on opiskellut kirjoittamista New Yorkissa ja tehnyt aikaisemmin mm. lasten näytelmiä. Kirjan kirjoittaminen on ollut hänen pitkäaikainen haaveensa, ja idea Penni Pähkinäsydämeen ja keijujen maailmaan syttyi jo viisitoista vuotta sitten.

Kuvittaja Kati Vuorento (s. 1973) asuu ja työskentelee Helsingissä ja syttyy luonnosta ja kauneudesta. Hänet tunnetaan ilmeikkäistä hahmokuvituksistaan, jotka ilahduttavat herkällä tyylillään monen ikäisiä lukijoita.

Tallennettuna:
Hakutulos 17

Myrskynvartijan saari Näytä tarkat tiedot

The storm keeper's island, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Myrskynvartija 1

Saari, joka ei koskaan unohda. Tarina, jonka muistat ikuisesti.

On tavattoman vaikea uskoa taikuuteen ennen kuin se tarttuu kiinni hartioista ja ravistelee hereille.

Kerran sukupolvessa Arranmoren saari valitsee itselleen uuden Myrskynvartijan, jonka tehtävänä on käyttää saaren voimaa ja suojella sen taikaa vihollisilta. Fionnin salamyhkäisen ja omalaatuisen isoisän on tullut aika luopua tehtävästään. Pian saari saisi uuden Vartijan.

Kun maan päällä kamppaillaan saaren herruudesta, pinnan alla heräilevät synkät taikavoimat, jotka pyrkivät lietsomaan muinaisen sodan uuteen liekkiin.

Myrskynvartijan saari aloittaa taianomaisen kirjasarjan, jossa seikkaillaan syrjäisellä ja tuulenpieksemällä Arranmoren saarella. Kirjan käännösoikeudet on myyty 20 maahan, ja se on voittanut useita palkintoja. Pelkästään Isossa-Britanniassa kirjaa on myyty yli 35 000 kappaletta.

Suositusikä 9+

Catherine Doyle kasvoi Atlantin rannalla läntisessä Irlannissa. Hänen rakkautensa lukemiseen alkoi irlantilaisten myyttien ja legendojen parissa, mikä synnytti hänessä halun kirjoittaa myös itse. Myrskynvartijan saareen Catherine sai inspiraation omilta esi-isiltään, jotka asuivat Arranmoren saarella.

Alkuperäisteos: The Storm Keeper's Island
Suomentaja: Leena Ojalatva

”Helmi. Tämä on kirja, joka liimaa jokaisen lapsen kiinni tuoliinsa.”

  • Telegraph

”Tarina punoo yhteen muinaisen kelttiläisen magian ja nykyajan kertomuksen perhesiteistä, muistoista ja sisarusten välisestä kilpailusta.”

  • School Library Connection

”Kaikin tavoin maaginen. Saa uskomaan taikuuteen. Viisas, lämminhenkinen ja loistava.”

  • Eoin Colfer
Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viikonpäivä 2

Sosiaalityöntekijä törmää pitkälle hajonneeseen ruumiiseen vakavasti häiriintyneen naisen asunnossa. Poliisi kutsuu apuun psykoterapeutti Frieda Kleinin, jotta naisen puheita voitaisiin tulkita. Selville saadaan nimi ja päästään mutkikkaan huijausketjun jäljille. Uhreja murhamottiveja on useita, ja poliisi tarvitsee Friedan arvioimaan kuka puhuu totta ja kuka valehtelee ja kuka jättää mitäkin kertomatta. Kuka murhasi huijarin ja kuka huijari oikein oli? Sen selvittämiseen tarvitaan sekä poliisityötä että Frieda Kleinin osaamista. Ja vastustajat ovat vaarallisempia kuin kukaan arvaa. - Kirja on toinen osa Nicci Frenchin viikonpäiväsarjaa, jonka ensimmäinen osa, Murheellinen maanantai, ilmestyi keväällä 2020.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Cold Case 2

Hyytävä dekkari ammentaa Ruotsia 90-luvulla piinanneista rikoksista​.

Taiteilija katoaa jälkiä jättämättä. Cold case -tutkija Tess Hjalmarsson yhdistää tapauksen nuoren pianistin brutaaliin murhaan ja alkaa tutkia vuosien takaista juttua, jonka moni haluaisi haudata.​

Samaan aikaan paikallinen perheenäiti joutuu outojen epäilysten valtaan: salaako hänen miehensä jotain? Sitten katoaa 11-vuotias tyttö, ja pelko valtaa Skånen.​

Palkittu Cold case -sarja perustuu todellisiin rikoksiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jännitys. Oikeus. Grisham. Kolme asiaa, joihin voit luottaa.

Polttavan ajankohtainen lakitupatrilleri syyttömänä tuomitusta mustasta miehestä Yhdysvaltain etelässä.

Parikymmentä vuotta sitten nuori asianajaja ammuttiin toimistoonsa floridalaisessa pikkukaupungissa. Silminnäkijöitä ei ollut, ei ketään jolla olisi motiivi. Ainoa epäilty, nuori musta mies, Quincy Miller, tuomittiin elinkautiseen. Nyt Miller on viimein kirjoittanut vankilasta järjestölle, joka antaa oikeusapua väärin perustein tuomituille vangeille. Cullen Post, asianajaja ja episkopaalipappi, matkustaa häntä puolustamaan, mutta saa enemmän kuin tilasi. Vaaralliset vallanpitäjät tappoivat jo yhden asianajajan 20 vuotta sitten, eivätkä epäröi pistää päiviltä toistakin.

John Grisham (s. 1955) on jo vuosikymmenten ajan ollut yksi maailman arvostetuimmista ja menestyneimmistä jännityskirjailijoista. Hän on koulutukseltaan lakimies, ja usein hänen romaaninsa sijoittuvatkin oikeussaliin. Monia Grishamin teoksia on filmatisoitu ja hänen kirjojaan on ilmestynyt kymmenillä kielillä.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rafi ja Tea seuraavat aitiopaikalta, kun polkupyöräpoliisi panee tuulemaan. Koiranpentu Rolle on suruissaan, kun kukaan ei tunnu valitsevan sitä omakseen. Mutta odotus ei ole turhaa, sillä Rollelle on tarkoitettu aivan erityinen pesti! Neljä reipasta poliisitarinaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taikajengi 3

Taikajengi ja viekas vatsastapuhuja on vauhdikas jatko-osa taikurilapsista kertovalle Taikajengi-sarjalle. Tällä kertaa kovaan pyöritykseen joutuu taikajengin levitaatiomestari Theo, kun Ihmelähteiden kaupunkiin muuttaa tyttö nimeltä Emily. Emily ja Theo ymmärtävät toisiaan poikkeuksellisen hyvin, varsinkin musiikin, taikomisen ja perheen välillä tasapainottelemisen suhteen.

Pian Emilyn jälkeen kaupunkiin saapuu kuuluisa vatsastapuhuja mukanaan nukke, joka saa taikajengiläisten selkäpiit karmimaan. Mitä vatsastapuhujalla mahtaa olla mielessään? Taikajengiä vetävät erilleen Theon ja Emilyn ystävyyden aiheuttamat jännitteet, ja kaiken keskellä myös heidän mentorinsa ja Leilan kasvatti-isä herra Vernon joutuu lähtemään kaupungista. Saako taikajengi kaikesta huolimatta estettyä ajoissa vatsastapuhujan aikeet? Jotta he voivat onnistua, Theon on päätettävä, kenelle on uskollinen.

Huippusuositun Taikajengi-sarjan kirjoissa yhdistyvät jännittävät seikkailut ja hauskat taikatemppuohjeet aloitteleville taikureille. Lisäksi jokaiseen kirjaan on piilotettu salaisia viestejä. Sarjan aiemmat osat ovat nimeltään Taikajengi ja Taikajengi ja suuri ennustaja.

Neil Patrick Harris on palkittu näyttelijä, tuottaja, ohjaaja, juontaja ja kirjailija. Harris on toiminut Academy of Magical Arts -taikuriseuran puheenjohtajana vuosina 2011-2014. Harrisin elämässä taikuuden lisäksi tärkeää on perhe: hän on aviomies ja kahden lapsen isä.

Tallennettuna:
Hakutulos 23

Helene Näytä tarkat tiedot

Helene (elokuva : 2020)
DVD
Jokinen, Antti J., ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja ; Leino, Marko, käsikirjoittaja ; Tenhunen, Mikko, tuottaja ; Ronkainen, Rauno, kuvaaja ; Sainio, Kirka, säveltäjä ; Cinematic, tuotantoyhtiö ; Birn, Laura, näyttelijä ; Holopainen, Johannes, näyttelijä
2020
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Seikkailusatu viikinkien mailla ja merillä!

Turn käy Jotunheimissa, jättiläisten maassa, seikkailee luonnossa ja pääsee ensimmäiselle purjehdukselle viikinkilaivassa kauas meren taakse

Turn Hurjapää on vahva ja utelias viikinkipoika, jonka isä on viikinkikuningas Sigmund Sisupussi. Äiti puolestaan on runoilija ja kuningatar Ingrid Perhonen. Kun Turn syntyy, huomaa äitikuningatar heti, että poika ei ole ihan tavallinen vauva. Lisänimen Hurjapää hän saa, kun konttaaminen alkaa sujua hurjaa vauhtia ja pojan voimat paljastuvat sekä leikeissä että tosielämässä.

Turn ottaa mittaa maailmasta ja omista voimistaan. Hän saa viikinkiystäviä sekä lemmikikseen mahtavan kissan sekä uskollisen peuran ja karkottaa eläinten avulla ilkeän berserkin linnastaan. Hän kasvaa viisaaksi ja teräväksi kuin hänen ihmeellinen puukkonsa.

Hannele Huovi ammentaa aineksia saduista, kertomaperinteestä ja viikinkisaagoista ja kutoo niistä tarinan, jossa kukkii suvaitsevaisuus, huumori, seikkailu ja ilo. Tarinaa siivittää Paula Melan lumoava kuvitus.

Hannele Huovi on suomalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden loistokkaimpia ja herkkävireisimpiä kirjailijoita. Hänen tuotantonsa tunnusomaisia piirteitä ovat humaani rakkaus elämää ja sen pienimpiäkin yksityiskohtia kohtaan, vaistonvarainen taito kuunnella ja nähdä luontoa. Hannele Huovi on saanut teoksistaan monia merkittäviä palkintoja.

Paula Mela (s. 1992) on järvenpääläinen kuvittaja, joka tunnetaan parhaiten satumaisista ja tunnelmallisista kuvistaan. Kuvitustöiden lisäksi hän harrastaa myös keramiikkaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tv-kokki Freyan elämä vaikuttaa täydelliseltä: hänellä on menestyksekäs ura, kaunis uusi talo, ihania lapsia ja huomaavainen aviomies Dan. Hehkuvan ulkokuoren alla Freya on kuitenkin pelkojensa ja epävarmuuden vanki. Hän on varma, ettei voi koskaan olla riittävän hyvä äiti, puoliso, tytär tai sisko - varsinkaan, kun Danin ex-vaimo päättää töniä tiensä takaisin perheen elämään.

Perhesiteitä on elämänmakuinen kuvaus omien pelkojen voittamisesta. Irlantilaisen Cathy Kellyn kahdeskymmenes romaani on ylistys kaikille monimutkaisille, rakkaudentäyteisille perhesuhteille.

"Ihastuttava kertomus elämästä ja muutoksesta." - Prima

"Täydellistä luettavaa kylmänä syyspäivänä." - Good Housekeeping

"Cathy Kelly luo oivaltavan katsauksen naisten pelkoihin ja osoittaa Freyan matkan kautta sen voiman, joka itseluottamuksessa ja perheen tuessa piilee." - Woman & Home

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rouva Suominen välittää 3

Kiinteistönvälittäjä Sointu Suominen matkustaa miehensä Sampon kanssa Tukholmaan hoitamaan parisuhdetta. Toivon mukaan asiat työrintamallakin pian kohenevat ja löytyy asiakkaita. Missio ei ole vähäpätöinen: aukaista asiakkaiden elämien perimmäisetkin solmut, sillä Sointu välittää ennen kaikkea ihmisistä.

Sopivasti samaan aikaan naapurissa roihahtaa perhekriisi: Tellervo Määttä löytää oudon mukin, jossa on vieras, kirkuvan punainen huulipunajälki. Avopuoliso Kurmo Kumpare kieltää tietävänsä mukista yhtään mitään. Ehkä ainoa mahdollisuus on erota ja antaa asunto suloisen Sointu Suomisen välitettäväksi? Mutta miten asiaan liittyvät muut naapurit, Sampon paheneva urheiluhulluus, ylihuolehtivat vanhemmat sekä lasten kasvattaminen? Kun Sampon lompakkokin katoaa mystisesti, on selvää, että unelmien As Oy Aurinkoisessa on meneillään jotain erikoista. Liikkuuko alueella rosvoja, aaveita, vaiko vain keppostelijoita?

Luumumukin arvoitus on leppoisan jännittävän Rouva Suominen välittää -sarjan itsenäinen kolmas osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Kirja
Milway, Alex, kirjoittaja, kuvittaja ; Herronen, Aila, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hotelli Flamingo 3

Hyväntuulinen täysosuma 6-9-vuotiaille lukijoille!

Anna Dupont perii hotellin ja johtaa sitä palvelusväkenään riemukas eläinhenkilökunta - mitä unelmaelämää!

Eläinbulevardilla on jokavuotisten syyskarnevaalien aika. Juhlan pääesiintyjä on maailman suosituin rokkibändi, Yöeläimet, joka asuu Hotelli Flamingossa. Pahaksi onneksi yhtyeen nimi on enne... Onnistuuko Anna pitämään tyytyväisinä sekä muut vieraansa että yhtyeen ja vielä järjestämään ennennäkemättömän mahtavan karnevaalin?

?Todella lämminhenkinen ja inspiroiva kirja. Olisi mahtavaa päästä vieraaksi tähän hotelliin.? - kirjailija Philip Ardagh

?Tykkään siitä, ettei Anna ikinä anna periksi.? - lukija Finn, 9v.

Alex Milway on brittiläinen kirjailija, kuvittaja ja käsikirjoittaja. Hän on perustanut This book is FUNNY! -sivuston, jossa esitellään humoristia lastenkirjoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

John Adderley 1

Uuden ruotsalaisen dekkarisarjan avaus

Mohlinin & Nyströmin Viimeinen elämä aloittaa uuden ruotsalaisen dekkarisarjan, jonka keskiössä on FBI-agentti John Adderley.

Ruotsalais-amerikkalainen FBI-agentti John Adderley herää sairaalasängystä Baltimoressa kiitollisena siitä, että on vielä elossa. Muutaman sängyn päässä makaa mies, joka vain 24 tuntia aiemmin painoi aseen piipun hänen päähänsä.

Kymmenen vuotta aiemmin Karlstadissa Etelä-Ruotsissa Heimer Bjurwall huomaa tyttärensä kadonneen. Teini-ikäinen muoti-imperiumin tuleva perijätär Emelie ilmoitetaan kidnapatuksi, ja köyhästä lähiöstä kotoisin oleva teinipoika pidätetään rikoksesta epäiltynä. Emelien ruumista ei kuitenkaan koskaan löydetä, ja tutkinta lakkautetaan tuloksettomana.

Todistajansuojeluohjelmassa Karlstadiin lähetetty Adderley saa Emelien ratkaisemattoman tapauksen työpöydälleen. Avatessaan tutkinnan uudelleen hän käynnistää tietämättään ketjureaktion, joka uhkaa tuoda hänen menneisyytensä Atlantin toiselta puolelta Ruotsiin.

Viimeinen elämä aloittaa dekkarisarjan, jonka päähenkilö on FBI-agentti John Adderley. Traumojensa kanssa painiva, toiselle puolelle valtamerta väkisin sysätty Adderley on persoonallinen lisäys nordic noirin henkilögalleriaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hypnoottisen hyvä kolmiodraama pakkomielteisestä rakkaudesta.

"Lämpimän humoristinen, hellästi pureva, ennen kaikkea lohdullinen tarina turhautumisesta ja vapautumisesta..."

  • USA Today

Tavattuaan viimein kunnon miehen Ellen ei ole uskoa onneaan: Patrick on puoleensavetävä, sinkku, työssäkäyvä ja mikä parasta, rakkaus on molemminpuolista. Hypnoterapeuttina työskentelevää Elleniä ei juuri hetkauta se, että miehen eksä, Saskia, ei hellitä vaan stalkkaa menetettyä rakkauttaan jatkuvasti. Sen sijaan Ellen kiinnostuu naisen motiiveista ja tahtoisi tavata tämän. Tietämättä että on jo tavannut...

Vapauttava romaani jokaiselle, joka on rakastanut, menettänyt, verrannut itseään rakastettunsa eksään tai nyksään - ja taistellut voidakseen päästää irti.

Australialainen Liane Moriarty (s. 1966) on kansainvälisesti huippusuosittu kirjailija, jonka kahdeksaa menestyskirjaa on myyty jo yli 14 miljoonaa kappaletta. Moriarty on mustan huumorin ja terävän itseironian taituri, joka ei pelkää käsitellä vakavia aiheita kepeällä otteella: kirjoja lukiessa virtaavat sekä nauru että kyyneleet. Mustat valkeat valheet -romaanin ovelaa huumoria ja partaveitsenteräviä oivalluksia nähtiin myös HBO:n menestyssarjassa Big Little Lies. Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista on älykästä viihdettä parhaimmillaan, ja sen filmioikeudet on niin ikään myyty. Sulje silmäsi ja laske kymmeneen oli ilmestymisjärjestyksessä Moriartyn kolmas romaani, alkuteos The Hypnotist's Love Story ilmestyi vuonna 2011. Liane asuu Sydneyssä miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

"Terävä ja hauska romanttinen tarina."

  • The Oprah Magazine
Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikki palaa Alisaan. Lahjakkaaseen sellistiin, jonka kuolema 19-vuotiaana katkaisee myös Saran ja Katjan elämät. Sara näki, että Katja näki, mutta mitä kuudennen kerroksen parvekkeella tapahtui? Sara lähtee opiskelemaan
Keski-Eurooppaan, voittaa viulukilpailun, sinnittelee aplodien loppuun. Katja luopuu sellosta ja kuorii itsestään uuden kerroksen.

Molemmat tuntevat kuitenkin yhä vastuksen lihasmuistissaan, mikään ei kasvata etäisyyttä menneisyyden tapahtumiin - Alisaan, jonka vertaiseksi he halusivat tulla ja jonka viereen he haluavat yhä kuulua.

Tiina Rajamäen ensimmäinen romaani on taiturimaisesti rakennettu kertomus lahjakkuuden vieressä varttumisesta ja siitä pitkästä kaiusta, jonka menetys jättää.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

John Rebus 22

Metsiköstä Edinburghin lähikylässä löytyy yli vuosikymmen sitten kadonneen yksityisetsivän ruumis. Pahempi juttu poliisille on, että se löytyy jo tutkitulta alueelta. Komisario Siobhan Clarke osallistuu uuteen tutkintaan, jossa selvitellään myös alkuperäisen ryhmän tekemiä virheitä. Jo silloin kaksitoista vuotta sitten oli epäilyksiä peittelystä ja hutiloinnista. Kaikkia mukana olleita poliiseja puhutetaan, ja jokaisella tuntuu olevan jotain salattavaa ja paljon menetettävää. Yksi heistä on eläkkeellä oleva komisario John Rebus. Hän tietää, minne jäljet saattavat johtaa - ja että niiden seuraaminen saattaa tuottaa hänellekin vakavia ongelmia. Niinpä ei auta kuin pyrkiä seuraamaan tutkintaa vanhan aisaparin Clarken ja komisario Malcolm Foxin avulla mahdollisimman läheltä.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Emmi suunnittelee synttäreitään, mutta kutsulista aiheuttaa päänvaivaa. Onneksi ukki antaa hyvän vinkin. Metsänlaidan leikkipuistossa on hauska viettää aikaa. Mutta sitten Leevi haluaa sytyttää nuotion. Uskaltaako kukaan sanoa vastaan? Neljä tarinaa rohkeudesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 33

Keijupölyä Näytä tarkat tiedot

Elfengeschichten, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mira-keiju tekee taikojaan koulussa. Keijupoika Pekkoa vaivaa lentopelko. Vuokko ja Luna aikovat mennä yhdessä keijutanssiaisiin, mutta heille tulee sanaharkkaa. Onnistuvatko ystävykset sopimaan ajoissa? Kolme viehättävästi kuvitettua keijutarinaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hannah Wester 1

Armoton kilpajuoksu Suomen ja Ruotsin rajalla. Sillan käsikirjoittajan uutuus on maailmanlaajuinen trilleritapaus!

Metsästä löytyy kuollut susi vatsassaan ihmisen jäännöksiä. Kuka uhri on? Tapausta selvittämään ryhtyy keski-ikäinen poliisi Hannah, jota yksityiselämän sotkut painavat.

Alkaa näyttää siltä, että uhrilla on kytköksiä huumemafioihin. Tämä jätti taakseen lukuisia ruumiita ennen kuin kohtasi oman loppunsa. Pian Hannah huomaa, ettei ole ainoa, joka on tappajan jäljillä.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Malamanteri 2

Jokin salaperäinen ja mahtava on heräämäisillään Aaverannan vesissä.

Gargantis palaa Malamanterin maailmaan ja tarjoaa saman poikkeuksellisen kutkuttavan lukukokemuksen Harry Potter -kirjojen hengessä.

Herbie Sitrus ja Orvokki Parma jatkavat uhkarohkeita mutta tuloksekkaita tutkimuksiaan mystisessä merenrantakaupungissa. Aaverantaa riepottavat toinen toistaan hurjemmat talvimyrskyt ja on syytä epäillä, ettei niiden alkuperä ole tästä maailmasta. Onko legendaarinen Gargantis tulossa etsimään aarrettaan ja sitä raukkaa, joka sen alun perin vei?

Sarjan ensimmäisestä osasta sanottua: ?Malamanteri ei jäljittele J. K. Rowlingia, vaikka Jenni Hanniverin kirja-apteekki ja sen mekaaninen merenapina, joka sylkee ulos kirjareseptejä, ansaitsisi kyllä myyntipaikan Viistokujalta. Mieluumminkin Taylorin mielikuvitus tuottaa samanlaisen poikkeuksellisen kutkuttavan lukukokemuksen.? - Alex O'Connell, THE TIMES

Thomas Taylor on brittiläinen kirjailija ja taiteilija, joka muistetaan mm. ensimmäisen Harry Potter -kirjan kannen kuvittajana. Malamanteri aloitti trilogian, tarina-aarrearkun, jossa salaisuudet ja legendat huuhtoutuvat unohtumattoman merenrantakylän rannoille.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Kirja
Troll, kirjoittaja, taiteilija ; Saaritsa, Mayu, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mestarietsivä Peppunen 4

Pöräyttelevä mestarietsivä ratkaisee jälleen!

Terävästä päättelykyvystään tunnetun Peppusen odotettu jatko-osa tarjoaa jälleen kiperiä arvoituksia.

Testaa hoksottimiasi, bongaa peppuja, etsi virheitä ja jännitä, kuinka Peppunen paljastaa viekkaimmat konnat tavaramerkillään, jättiläismäisellä pierulla!

Mestarietsivä Peppunen - Kuuttoman yön jättiläinen on ollut Mitä Suomi lukee -listan kärkikymmenikössä, ja ykkösosa Rouva Purppuran tapaus on yltänyt jo viidenteen painokseen.

Elokuussa 2020 ilmestyi Mestarietsivä Peppunen ja voittamaton rosvojoukko. Mestarivaras ja mestarietsivä on järjestyksessään sarjan neljäs suomennettu osa.

5+

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Majatalo Villa Venla 4

Venlan äiti kuolee odottamattomasti rutiinitoimenpiteessä, ja sen jälkeen paljastuu yllätys jos toinenkin, muun muassa äidin mittavat säästöt. Perintö vahvistaa Venlan päätöksen jatkaa majataloelämää, vaikka koettelemuksia ei olekaan puuttunut. Samalla Ilona-naapuri lähtee puolen vuoden matkalle Ollinsa kanssa, ja pojan perhe asettuu hänen taloonsa. Venlan tuore ihmissuhde Petrin kanssa sujuu mukavasti, mutta jossain kohtaa Venla huomaa kauhukseen, että eksä saa edelleen aikaan tietynlaisia väreitä...

Majatalo Villa Venlan vaihteleva arki ja Venlan omat ihmissuhdekiemurat pitävät lukijan jälleen otteessaan. Viihteen ystävien suosikiksi noussut sarja on edennyt jo neljänteen osaansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Kirja
Manninen, Kirsti, kirjoittaja ; Reittu, Ninka, taiteilija,
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Iloa pienille joulun odottajille. Suloinen joulusatu toimii kuin joulukalenteri.

Pandakaksoset Bai ja Hei laskeutuvat kuumailmapallolla Majakkasaarelle keskelle Suomenlahtea. Pandat ovat tulleet Suomeen, sillä niiden taikalyhty on sammunut. Joku valkopartainen mies voi kuulemma niitä auttaa.
Majakkatontut keksivät oitis, kuka on tuo valkoparta: tietysti Joulupukki! Pandakaksoset on vietävä heti pukin luo pohjoiseen. Onneksi tonttujen suku on laaja ja avulias. Pandat saavat matkareitillään apua lukuisilta tontuilta, kuten sauna-, kirpputori- ja siivoustontulta. Pandat saavat myös osallistua jouluvalmisteluihin ja tutustua suomalaisiin jouluperinteisiin. Mutta löytyykö Joulupukki?

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Kirja
Heilala, Katariina, kääntäjä ; Heiskanen, Jukka, johdannon kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

TV:stä tutun Disney-jouluklassikon tarinoita!

Samu Sirkka ystävineen tuo parhaan joululahjan joka kotiin - nyt myös valloittavana Disney-satukirjana, josta on iloa ympäri vuoden.

Jo vuosikymmenten ajan on Samu Sirkan joulutervehdys tuonut joulumielen suomalaisiin koteihin television välityksellä. Rakastetun jouluohjelman parhaita paloja on koottu upean kirjan muotoon todelliseksi unelmien joululahjaksi. Sadut sopivat ääneen luettaviksi vaikkapa iltasatuina, ja Disney-klassikoiden taianomainen, nostalginen tunnelma saavuttaa kaikenikäisten sydämet: "When you wish upon a star..."

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pieni kuvakirja kaipauksesta

Jos haluaa olla toisen kanssa koko ajan, miten malttaa olla hetkeäkään erossa? Voiko samaan aikaan olla kaukana ja silti lähellä? Ainakin paikaltaan voi nähdä kauas, jos osaa ihmetellä asioita, jotka tipahtavat kuonolle.

Vaikka meri on kaukana,

on pisara kuonolla samaa vettä.

Pisara kuonolla, Mur jatkaa Kaisa Happosen ja Anne Vaskon kokoaan suurempaa Mur-kuvakirjasarjaa, joka on hurmannut lukijat ulkomaita myöten. Sarjan aiemmat osat ovat Mur, eli karhu, Mur ja mustikka sekä Mur ja tähti. Avausosan oikeudet on myyty jo yli kymmenelle kielelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 41

Ketun ja possun joulu Näytä tarkat tiedot

Weihnachten mit Fuchs und Schweinchen, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kettu ja possu ovat unohtaneet joulun tulon, ja mikä huolestuttavinta: ne eivät ole hankkineet yhtäkään lahjaa.

Ankarasti mietittyään kettu keksii: mitä jos ne houkuttelisivat Joulupukin luokseen pihistääkseen tältä pari pakettia? Juhlavalmistelut käynnistetään kiireellä, ja ne tähtäävät vain ja ainoastaan siihen, että Pukki saadaan vieraaksi ja tältä ehditään kähveltää lahjoja.

Käykin niin, että siisti, piparkakuilta tuoksuva koti, jota koristaa joulukuusi, osoittautuu asukkaiden itsensäkin mielestä viihtyisäksi!

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Kirja
Hirvonen, Lauri, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yökylä kutsuu Inkaa!

Äidillä ja isällä on konsertti, joten Inka pakkaa laukkunsa ja muuttaa yöksi mummilaan. Mutta jotain unohtuu...

Nukkumisesta ei tule mitään, kun Inka muistaa jättäneensä pikaistuksissaan Höttö-jääkarhunsa pihakuuseen. Koti-ikävä lisää kurjaa oloa entisestään. Onneksi ukki ja mummi huomaavat hipsiä hätiin.

Yön hämärissä Inka ja isovanhemmat ihmettelevät maailman suurimpia puita, kurkistavat karhunpesään ja miettivät, mikä oli maailman ensimmäinen sana. Aamulla myös selviää, missä kummassa pehmojääkarhut nukkuvat.

Kolmas Inka-kuvakirja Inka ja unikerttu käsittelee kauniisti lapsen tuntemaa ikävää.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Kirja
Kirkkopelto, Katri, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Molli on niin innoissaan, että hännänpäässäkin tärisee. Pikku Sisu on tulossa Mollin luo yökylään! Ystävykset viettävät huisin hauskan päivän yhdessä. Illan koittaessa alkaa nukkumaanmenon hetki lähestyä, vaan uni ei tulekaan kovin helposti. Molli ja Sisu koettavat kaikenlaisia keinoja nukahtaa, mutta mikään ei tunnu toimivan. Iltahepuli laittaa kaiken hyrskyn myrskyn! Mitä tarvitaankaan, että ystävykset lopulta nukahtavat?

Mollin iltahepuli on hauska ja lasta osallistava kirja lapsiperheille tutusta aiheesta. Tarvitaan pienen lukijan apua, että Molli ja Sisu saadaan unten maille. Kirjaa ravistamalla, kääntelemällä ja silittämällä tapahtuu seuraavalla aukeamalla yhtä jos toista yllättävää.
Rakastettu Molli seikkailee nyt uudessa, perheen pienimmille suunnatussa kirjasarjassa.

Kirkkopellon luoma hauska, rutistettavan hellyttävä Molli-hahmo on moninaisten tunteiden hurmaava tulkki. Molli on saavuttanut suuren suosion Suomessa ja maailmalla ja valloittanut niin lapset kuin aikuiset. Ensimmäinen Molli-kirja ilmestyi vuonna 2013, jonka jälkeen siitä on otettu lukuisia painoksia. Mollia on käännetty mm. viroksi, hollanniksi, venäjäksi ja ukrainaksi, ja Molli-näytelmät ovat vetäneet täydet katsomot Turun kaupunginteatterissa.

Katri Kirkkopelto on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. Hän on kuvittanut lukuisia rakastettuja kuvakirjoja ja oppikirjoja. Vuonna 2009 Kirkkopelto sai arvostetun Kylli Koski -palkinnon, ja hänen teoksensa ”Piki” oli vuoden 2016 Finlandia Junior -ehdokkaana.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Kirja
Kunnas, Mauri, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä Joulupukki ja tontut tekevät, kun lahjat on jaettu?
Korvatunturilla, siellä missä joulu on kaikkein jouluin, alkaa ansaittu loma. Se kestää kaksitoista joulun päivää, joulupäivästä loppiaiseen.
Korvatunturilla noudatetaan perinteitä: syödään herkullinen jouluateria, käydään tapaninajelulla, otetaan vastaan uusi vuosi. Tärkeintä on kuitenkin, että joululomalla ollaan yhdessä ja pidetään hauskaa. Pelataan, luetaan, tehdään hiihtoretki, keppostellaan - ja ollaan vain. Vaikka juuri se ei olekaan kaikille niin helppoa.
Mauri Kunnas tavoittaa joulun hengen paremmin kuin kukaan. Joulupukin joululoma on tulvillaan lämmintä tunnelmaa ja hyväntuulista huumoria.

Tallennettuna:
Hakutulos 45

Pipsa Possu ja joulupukki Näytä tarkat tiedot

Peppa meets Father Christmas, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pipsan päiväkoti juhlii joulua!

Joulupukki on kutsuttu katsomaan lasten esitystä, mutta mahtaako hän ehtiä paikalle, joulu kun on kovin kiireistä aikaa?

Hauska jouluinen kuvakirja Pipsan ja ystävien maailmasta. Upea glitterkansi!

Ikäsuositus: 3+

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Einolla on erityisominaisuus: hän menee helposti palasiksi. Niin käy, kun jokin surettaa häntä. Kerran Eino murtui kuullessaan, että on lapsia joiden synttäreille ei tule yhtään vierasta. Niin voi käydä myös, kun Eino pelkää tai nauraa katketakseen. Saman päiväkodin Gorilla ei ymmärrä miksi Eino hajoaa milloin mistäkin syystä. Tämä kiehtoo Gorillaa. Hän rummuttaa rintaansa ja pelottelee Einoa aina tilaisuuden tullen - ja Eino murtuu tietysti aina vain entistä helpommin. Eräänä päivänä sitten tapahtuu jotain, mikä saa Gorillan itsensä ihan rikki, ja sen jälkeen kaikki muuttuu. Omaperäinen, vitsikäs ja liikuttava kuvakirja erilaisista tunteista ja niiden kanssa pärjäämisestä kertoo myös siitä, miten tärkeää ystävyys on.

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Astu laivaan ja seuraa kymmenen riehakkaan merirosvon leikkejä. Avaa luukut ja katso, mitä merirosvolaivalla oikein tapahtuu. Opi samalla laskemaan kymmeneen!

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Ihaninta mummissani on hänen tukkansa. Siihen on tarttunut kertomuksia monilta meriltä ja maanosilta. Jonakin päivänä puutarhassa mummin tukka voi muuttua meren aalloiksi tai vaikkapa lentäväksi matoksi.

Mummin kyydissä voi liitää kattojen yllä ja päästä seikkailuun.”

Lentävä mummini on lämmin kertomus isovanhemman ja lapsen yhteisistä hetkistä. Se puhuu kiireettömyyden, tarinoiden, mielikuvituksen ja leikin voimasta. Mila Teräksen hienon tekstin on kuvittanut herkällä viivalla Sanna Pelliccioni.

Tallennettuna:
Hakutulos 49

Eemil ja joulun valo Näytä tarkat tiedot

Emil und das Weihnachtsleuchten, suomi
Kirja
Volk, Katharina E., kirjoittaja ; Nagel, Tina, taiteilija ; Kallinen, Seija, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tunnelmallinen talvitarina joulun odotukseen

On jouluaatto, ja Eemil-jänö odottaa jo Joulupukkia. Yhtäkkiä Eemilin isä huomaa, että metsän keskellä hehkuu jotakin. Voisiko se olla Pukki?

Eemil lähtee selvittämään asiaa, mutta valo olikin peräisin oravan tekemästä kynttiläasetelmasta. Metsän eläimet lähtevät yhdessä etsintäretkelle - ja pian ne löytävätkin joulun valon.

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kahdeksas koko kuva tarjoilee Fingerporin kaikki herkkupalat vuosilta 2015-2016. Heimo Vesa tekee hämmästyttäviä löytöjä niin Fingerpolin tiedekeskuksessa kuin kotonaankin, ja työläinen Allan kokeilee erilaisia ammatteja kuin Aku Ankka ikään.
Fingerporin koko kuva -sarjassa julkaistaan kaikki Pertti Jarlan Fingerpori-stripit ilmestymisjärjestyksessä, värillisinä ja tarvittaessa tekijän kommenttien taustoittamina

Tallennettuna: