Haku

Uutuudet, vko 46/2020

Uutuudet ajalta: 9.11.2020 - 15.11.2020

Muokattu: 8.3.2021
  • Näytetään 1 - 33 / 33
Hakutulos 1
Kirja
Pyysalo, Marketta, kirjoittaja ; Cruz, Carlos da, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kumpi oli ennen, ylämäki vai alamäki? Voiko olla ajattelematta mitään? Mikä tekee minusta minut? Mistä tietää että tietää?

Aatos-poika etsii kadonnutta Sofia-kissaansa historian lehdiltä nykyaikaan hypänneen naisfilosofi Aspasian opastuksella. Matka tiedon poluilla käy yhä huimemmaksi ja kysymykset yhä kutkuttavammiksi. Matkalaiset kohtaavat vaikuttavan kavalkadin menneitä ja nykyisiä ajattelijoita - mutta minne ihmeeseen se peijakkaan kissa livahti?

Upeasti kuvitetussa kirjassa lähestytään filosofiaa hauskasti sen historiasta lähtien. Kirjan kysymykset ovat ajankohtaisia, mutta kuitenkin samoja, joita ihmiset ovat aina pohtineet. Kirja lisää lapsen ajattelutaitoja, ymmärrystä ja uskoa tulevaisuuteen sekä osallisuutta maailman menosta. Ei ole pelottavaa, että mielessä on kysymyksiä. Kysymykset ovat tienviittoja uusille poluille. Sitä paitsi kyseleminen on hauskaa!

Marketta Pyysalo on kulttuurituottajan työssään monipuolinen lastenkulttuurin edistäjä. Hän on kääntänyt kymmeniä lastenkirjoja ja toiminut kirja-arvostelijana ja toimittajana.

Carlos da Cruz on tehnyt useita kuvakirjoja sekä oppikirjojen kuvituksia vuodesta 2001 lähtien. Hän on opiskellut grafiikkaa ja sarjakuvapiirtämistä Ranskassa. Da Cruz tekee kuvia myös ranskalaisiin lastenlehtiin ja on erityisen kiinnostunut historian kuvittamisesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Forsberg, Pepe, kirjoittaja ; Sorsa, Mikko, kirjoittaja ; Ala-Korpela, Markku, valokuvaaja ; Karttakeskus, kustantaja, kartantekijä (ekspressio)
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suuri retkeilykirja esittelee kaikki Suomen 40 kansallispuistoa sekä valtion retkeilyalueet. Kansallispuistot on esitelty neliosaisessa Kansallispuistot tutuiksi -kirjasarjassa, joka ilmestyi 2018-2019. Sisältöä on tätä kirjaa varten uudistettu ja päivitetty ja tässä teoksessa esitellään uusina kohteina viisi valtion retkeilyaluetta: Evo, Iso-Syöte, Kylmäluoma, Oulujärvi ja Ruunaa.

Teoksen kirjoittajat Pepe Forsberg ja Mikko Sorsa ovat viettäneet lukemattomia retkipäiviä kansallispuistojemme poluilla ja taukopaikoilla ja koonneet kokemuksistaan ilmeikkään kuvauksen, joka houkuttelee lähtemään luontoon. Kaikista puistoista ja retkeilyalueista on lisäksi yleiskartat, jotka helpottavat omien retkien suunnittelua.

Retkeilyn ja luonnossa liikkumisen suosion huima kasvu näkyy. Forsbergin Facebookiin perustamassa Kansallispuistot tutuiksi -ryhmässä on jo yli 140 000 jäsentä ja hän on isännöinyt lisäksi kymmeniä luontoretkeilyn keskustelutapahtumia eri puolilla Suomea.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rakastetun luontodokumentaristin vetoomus planeettamme puolesta
Yksi elämä, yksi planeetta on aikamme tunnetuimman luonnontieteilijän Sir David Attenborough'n näkemys viisaamman tulevaisuuden turvaamiseksi, yhdessä luonnon kanssa.

Brittiläinen David Attenborough tunnetaan upeista luontodokumenteistaan, kuten Elävä maa ja Sininen planeetta. Nyt, 94-vuotiaana, hän summaa kirjassaan, millaisen muutoksen ihminen on hänen elinaikanaan luonnolle aiheuttanut. Mikäli jatkamme samalla saastuttamisen ja metsänhakkuiden tiellä, omalle lajillemme käy huonosti, Attenborough varoittaa. Voimme kuitenkin pelastaa luonnon monimuotoisuuden ja turvata oman lajimme tulevaisuuden, jos ryhdymme nyt toimeen. Emme tarvitse ihmeteknologioita, vaan poliittista tahtoa, kansainvälistä yhteistyötä ja uudenlaisia kulutustottumuksia. "Olemme tulleet näin pitkälle, koska olemme planeettamme historian älykkäimmät oliot. Selvitäksemme eteenpäin tarvitsemme kuitenkin enemmän kuin älyä. Tarvitsemme viisautta", Attenborough sanoo.

Sir David Attenborough (s. 1926) on maailman tunnetuin luontodokumenttien ohjaaja ja juontaja. Hänen ohjelmiaan katsoo joka vuosi yli 500 miljoonaa ihmistä yli sadassa eri maassa. Suomessa Attenborough tuli tunnetuksi Avara Luonto-tv-ohjelman dokumenteista jo 1980-luvulla. Yksi elämä, yksi planeettaon 94-vuotiaan luonnontieteilijän ja maailmanmatkaajan kirjallinen testamentti sekä näkemys tulevaisuutemme turvaamiseksi. Kirja on kirjoitettu yhdessä dokumenttiohjaaja Jonnie Hughesin kanssa WWF:n avustuksella, ja sen yhteydessä julkaistaan A Life on Our Planet -dokumenttielokuva.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Arponen, Heidi, kirjoittaja ; Brander, Nina, kirjoittaja ; Mäkinen, Katja, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ihastu Itämeren lajeihin ja meriluontomme monimuotoisuuteen?

Vedenalaisen luonnon lajiopas sukeltaa Itämeren pinnan alle - Suomen rannikolla ja merenpohjilla, rannoilla ja merenlahdissa. Kirjassa esitellään noin 150 yleisintä levää, kasvia ja eläintä, joiden tunnistus sujuu vaivatta upeiden kuvien ja lajiopastuksen avulla. ?

Mukana on tietoa Itämeren erityispiirteistä, ?Näin tutkit Itämerta? -osio sekä Itämeren tilaa ja tulevaisuutta koskevaa ajantasaista tietoa. ?

Ensimmäinen kattava Itämeren lajiston tunnistusopas sopii mökkiläisille, veneilijöille ja kaikille meriluonnon ystäville.

Tallennettuna:
Hakutulos 6

Safarin eläimet : äänikirja Näytä tarkat tiedot

The little book of safari animals sounds, suomi
Kirja
Pinnington, Andrea, kirjoittaja ; Buckingham, Caz, kirjoittaja ; Orenstein, Ronald, asiantuntija ; Korpela, Vesa, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lähde tutkimusmatkalle Afrikan henkeäsalpaaviin maisemiin ja savannin tunnistettavimpien äänien keskelle. Kuuntele, kuinka leijonat karjuvat, hyeenat nauravat ja norsut törähtelevät. Kirjan avulla koko perhe voi nauttia luonnon ihmeistä ja tutustua Afrikan uskomattomiin eläimiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Brückler, Veera, kirjoittaja ; Francioso, Annina, kirjoittaja ; Partanen, Kati, kirjoittaja ; Montonen-Koivisto, Dominika, valokuvaaja (ekspressio)
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rennompaa ja huolettomampaa otetta ihonhoitoon!

Haluaisitko tasapainoisen ja kauniin ihon, jossa sinulla on itsevarma olo myös ilman meikkiä? Näkyviä ja tuntuvia tuloksia on mahdollista saavuttaa käyttämättä ihonhoitoon tolkuttomasti aikaa ja rahaa.

Iho, jota rakastat on ihonhoito-opas, jonka avulla löydät oikean tavan hoitaa ihoasi - yksinkertaisesti, systemaattisesti ja luonnollisesti, ongelmien juurisyyt taklaten.

Kirja esittelee tiiviisti ja selkeästi kaiken, mitä sinun tulee ihonhoitoon liittyen tietää: perustiedot kehon ja ihon toiminnasta, käytännönläheiset vinkit. Opit ymmärtämään, mitä ihosi kulloinkin tarvitsee. Informaatiotulvan ja hajanaisen tiedon sijasta saat tuloksia. Ja rauhan ihosi suhteen.

Kirjoittajat ovat kokonaisvaltaisen ihonhoidon pioneereja, jotka tunnetaan ihonhoitoa mullistavasta TwistBe-yrityksestä sekä Uusi alku ihollesi -verkkovalmennuksesta. Biologian, ravitsemuksen ja kosmetiikan asiantuntemuksensa sekä käytännön asiakastyön pohjalta he ovat kehittäneet ainutlaatuisen, pitkäkestoisia tuloksia tuottavan ihonhoitometodin.

Kiireisinä äiteinä ja yrittäjinä kirjoittajat ymmärtävät, millaista on elää kuormittavan arjen keskellä, kun omasta hyvinvoinnista huolehtimiselle ei tunnu jäävän riittävästi aikaa. Työssään heitä ajaakin eteenpäin aito halu auttaa ihmisiä saamaan tuloksia ihonsa hoidossa.

www.twistbe.fi

"Ihoni on tällä hetkellä lähes virheetön. Olen oppinut tunnistamaan ihoni tarpeita ja muuttamaan käyttämiäni tuotteita ja ruokavaliotani niiden mukaan. Kiitos ihanat!"

"Ihoni ei ole voinut näin hyvin sitten yläasteen, vaikka ihonhoitorutiinini on simppelimpi ja käytän vähemmän tuotteita kuin koskaan."

"Vielä reilu kuukausi sitten kasvojeni ihoni oli ihan kamalassa kunnossa - atopiani ei ollut vielä kertaakaan aikuisiällä yltynyt niin pahaksi kuin tänä talvena. Teidän ansiostanne ihoni on nyt paremmassa kunnossa kuin koskaan! Ihoni on niin kosteutettu ja ihana, että olen mieluummin jopa kokonaan ilman kasvomeikkiä."

Tallennettuna:
Hakutulos 8

Korkki kiinni! Näytä tarkat tiedot

Easy way to stop drinking, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nauti elämästä täysillä ilman alkoholia!

Korkki kiinni! on supersuositun Stumppaa tähän! -kirjan kirjoittajan opas alkoholiriippuvuuden hallintaan

Allen Carr kirjoitti tupakoinnin lopettamiseen opastavan kirjan Stumppaa tähän!, jonka avulla miljoonat ihmiset onnistuivat lopettamaan tupakoinnin. Kirjaa on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 15 miljoonaa kappaletta.

Korkki kiinni! -kirjassa Carr soveltaa samaa metodia alkoholiriippuvuuden hallintaan. Hän käy kirjassa läpi syitä siihen, miksi ylipäätään juomme alkoholia, ja opastaa sitten askel askeleelta, kuinka voimme vapautua alkoholiloukusta.

Kirjaa ei ole tarkoitettu vain alkoholin suurkuluttajille vaan myös kaikille satunnaisille viininlipittäjille. Ainutlaatuinen metodi paljastaa alkoholiin liittyvät illuusiot, poistaa psykologisen riippuvuuden ja vapauttaa lukijan nauttimaan täysillä elämästä ilman alkoholia.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Child, Lee, kirjoittaja ; Child, Andrew, kirjoittaja ; Mutru, Marja, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jack Reacher 25

Tammikuussa 2020 Jack Reacher -fanit kuulivat ilouutisen: Jack Reacherin tarina ei pääty, vaikka kirjailija Lee Child vetäytyykin sivummalle. Lee uskoo vaativan tehtävän sarjan jatkamisesta pikkuveljelleen Andrew Grantille, joka julkaisee sarjaa kirjailijanimellä Andrew Child. Omalla nimellään Grant hän on kirjoittanut yhdeksän suosittua jännitysromaania, joita on käännetty italiaksi ja tšekiksi. Salaliitto on ensimmäinen veljesten yhdessä kirjoittama Jack Reacher -jännäri. Suomennos ilmestyy lokakuun lopulla yhtä aikaa alkuteoksen kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 11

Ota minut syliin Näytä tarkat tiedot

Not just for Christmas, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Säkenöivän hauska... Ihannelukemista kaikille, jotka pitävät joulusta tai koirista - tai molemmista!” - Sophie Kinsella
Charlie ei ole joulutuulella. Poikaystävä on jättänyt hänet, äiti lomailee uuden miehensä kanssa, ja asuntokin on tuhoutunut kaasuvuodossa. Charlie keksii vain yhden ratkaisun: hän lähtee huolehtimaan jouluksi serkkunsa koirakodista. Hän ei varsinaisesti ole koiraihmisiä, mutta eihän sitä kenenkään tarvitse tietää...
Suunnitelmat rauhaisasta joulusta tärveltyvät pian. Vastassa ovat pentuja odottava beagle ja ahdistunut tanskandoggi, jotka pitävät häntä hereillä yöt päivät. Ja missä on Cal, sietämättömän holhoava mutta häiritsevän komea eläinlääkäri, kun häntä tarvitaan?

Tallennettuna:
Hakutulos 12

Sydämeni lahja Näytä tarkat tiedot

A gift in December, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Palaa luokseni vielä joskus. Palaa luokseni. Edes vielä kerran. Lumoava, lämmin ja ihanan romanttinen lukukokemus on täydellistä luettavaa Jojo Moyesin faneille.
Sydänsuruinen toimittaja Jane lähetetään Norjaan raportoimaan Lontoon asukkaille lahjoitettavasta joulukuusesta. Ylellinen retki odottaa, ja matkaseuraa pitää hurmaava seikkailija Philip Donnelly. Ehkä tämä on juuri sitä, mitä Jane tarvitsee.
Mutta syvällä talvisen metsän sydämessä Jane löytää jotain pysäyttävää: piilotetun nipun sodanaikaisia rakkauskirjeitä. Viimeinen kirje päättyy kiihkeään pyyntöön, joka ei koskaan saanut vastausta. Vain Jane voi viedä tarinan päätökseen - ja löytää samalla myös oman onnellisen loppunsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Psykologinen trilleri pakottavasta tarpeesta tarkkailla.

?Tämä vangitseva, lukutahtia kiihdyttävä romaani on sekä kuristusote kurkulla -trilleri että aidosti koskettava perhedraama.?

  • A. J. Finn

Idyllinen naapurusto järkkyy kun tapahtuu murha. Hyväosaisten yhteisössä jokaisella on salaisuutensa, mutta kenen salaisuus on kyllin hirveä johtaakseen murhaan?

Bristoliin miehensä kanssa muuttanut Joey hullaantuu naapuriin, charmikkaaseen rehtoriin, ja alkaa pitää tätä silmällä. Rehtorilla puolestaan on oma luvaton ihastuskohteensa, kun taas hänen vakoojaksi aikova poikansa kiikaroi huoneestaan kaikkea mikä liikkuu. Näkökulmat vaihtuvat ja ihmissuhteet syvenevät kihelmöiväksi psykologiseksi draamaksi. Kuka on uhri, kuka syyllinen? Arvailu saa jatkua villinä viimeiselle sivulle saakka.

Brittikirjailija Lisa Jewell (s. 1968) on kansainvälinen menestyskirjailija, jonka teoksia on käännetty kymmenille kielille ja myyty lähes viisi miljoonaa kappaletta yksinomaan englanninkielisessä maailmassa. Jewell on samastuttavien henkilöiden, mutkikkaiden juonikuvioiden ja uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa. Hänen ensimmäinen psykologinen jännitysromaaninsa Sitten hän oli poissa meni suoraan Englannin listaykköseksi. Löysin sinut addiktoi lukijoita henkilövetoisine yllätyskäänteineen. Joka askel jonka otat on Jewellin 16. teos. Sitä on verrattu Gillian Flynnin Kilttiin tyttöön, ja siitä on sanottu: ?jos pidit Nainen ikkunassa ja Nainen junassa -trillereistä, tämä on kirjoitettu juuri sinulle!? (U magazine). Myös viihdekirjoistaan tunnettu Jewell on julkaissut jo parikymmentä romaania. Hän asuu Lontoossa miehensä ja kahden tyttärensä kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ilmastokvartetti 2

Kun vesi loppuu

Havahduttava, pelottavan ajankohtainen romaani vesipulan lamauttamasta huomisesta, maailmasta, jota päivä päivältä lähestymme.

Kuivuus ajaa 2040-luvun Etelä-Euroopassa ihmisiä kaoottisille pakolaisleireille, minne päätyy myös osan perheestään kadottanut David. Yhdessä tyttärensä kanssa hän löytää kuivuneesta kanavasta purjeveneen, jolla voisi purjehtia turvaan viileään pohjolaan - kunhan vain sateet alkaisivat. Rinnakkaisessa tarinassa lähdetään vuoden 2017 Norjassa hurjalle kostoretkelle yli merten. Luontoaktivisti Signellä on sanansa sanottavana bisneksestä, jossa tunturiylänköjen jäät louhitaan raharikkaiden drinkkeihin. Ravisuttavaan vuoropuheluun yhtyvät tarinat pohtivat koskettavasti suhdettamme luontoon mutta myös muihin ihmisiin, erityisesti niihin kaikkein rakkaimpiin.

Sininen on Maja Lunden Ilmastokvartetin toinen, itsenäinen osa.

Norjan nykykirjallisuuden supertähdeksi nimetyn Maja Lunden (s.1975) ilmastokvartetissa vaakalaudalla on maapallon tulevaisuus. Palkitussa Mehiläisten historiassa (2016) humanitaarisen katastrofin aiheutti hyönteisten katoaminen. Sinisessä puute on elämää ylläpitävästä vedestä. Sarjan seuraavissa osissa ilmastonmuutoksen vaikutuksia käsitellään suhteessa eläimiin ja kasveihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maan sisäosissa, missä kasvaa metsää ja asuu vähän ihmisiä, on löydetty kuolleena vanha pariskunta, toinen talon sisältä, toinen pihalta. Löydettäessä surmasta oli jo kulunut aikaa. Metsän eläimet ja linnut olivat ottaneet osansa.

Kuolinsyyn selvittäminen oli haasteellista, mutta kieliluun murtumasta päätellen nainen oli kuristettu, miehen kallo taas oli painunut sisään toiselta reunaltaan.
Talosta ei ollut silmin nähden varastettu mitään eikä paikkoja ollut tuhottu. Poliisi oli ymmällään. Lähimmillä naapureilla, jotka asuivat muutaman kilometrin päässä, ei ollut havaintoja oudoista liikkujista eikä muustakaan poikkeavasta. Talon väki oli ollut syrjään vetäytyvää, eivätkä he olleet seurustelleet naapureitten kanssa.

Pariskunnan ainoa poika, joka asui Saksassa, oli tullut järjestämään hautajaiset ja selvittämään viralliset asiat, joita yhteiskunta vaati. - Hän oli päättänyt selvittää, mitä hänen vanhemmilleen oli tapahtunut. Poika, jonka nimi oli Eerik, jäi toistaiseksi asumaan lapsuudenkotiinsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 16

Talven lapset Näytä tarkat tiedot

The winter people, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Surun ja rakkauden sävyttämä kummitustarina

Jennifer McMahonin Talven lapset on hitaasti kytevä ja arvoituksellinen tarina aavemaisista salaisuuksista, kohtalokkaista valinnoista ja siteistä, jotka ovat liian vahvoja katkaistaviksi.

Vermontissa sijaitseva West Hallin kylä tunnetaan arvoituksellisista katoamistapauksista ja vanhoista legendoista. Mysteereistä suurin on Sara Harrison Shean tapaus vuodelta 1908, jolloin hänet löydettiin kuolleena keskeltä lumen peittämää peltoa vain kuukausi hänen pienen tyttärensä traagisen kuoleman jälkeen.

Shean entisellä maatilalla asuu 19-vuotias Ruthie äitinsä Alicen ja pikkusiskonsa kanssa. Eräänä aamuna Ruthie huomaa Alicen kadonneen. Etsiessään vihjeitä äitinsä makuuhuoneesta Ruthie löytää Sara Harrison Shean salaisen päiväkirjan lattialankkujen alta. Uppoutuessaan vuosisadan takaiseen mysteeriin Ruthie huomaa, ettei ole ainut, joka etsii jotakin kadotettua. Mutta kovinkaan routa ei voi peittää kaikkia salaisuuksia ikuisesti.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nobel-palkitun kiitetty ja herkkä dokumenttiromaani nuoren tytön kohtalosta.

Modiano antaa kasvot yhdelle kuudesta miljoonasta vainojen uhrista.

Dora Bruder, 15-vuotias pariisilainen juutalaistyttö, karkasi koulustaan joulukuussa 1941 ja katosi. Melkein 50 vuotta myöhemmin Patrick Modiano löysi sattumalta vanhan lehti-ilmoituksen, jossa vanhemmat etsivät tytärtään, ja päätti selvittää tämän kohtalon. Herkin vaistoin kirjailija etsii tietoa, kuvittelee ja kuvaa Doran, nuoren, jonka jäljet katosivat Auschwitzin kitaan. Henkeäsalpaavaan tarinaan kytkeytyy Modianon oman juutalaisen isän selviytyminen Pariisin saksalaismiehityksestä.

Patrick Modianon (s. 1945) runsaassa romaanituotannossa Dora Bruder (1997) on ainoa teos, jonka aiheena on todellinen, historiallinen henkilö. Voimakkaasti läsnä on myös kirjailijan kotikaupunki Pariisi. Siellä on Modianon ansiosta nykyään katu nimeltä Promenade Dora-Bruder. Modiano sai teoksistaan vuoden 2014 Nobelin kirjallisuuspalkinnon.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Kirja
Smith, Alex T., kirjoittaja, kuvittaja ; Behl, Riina, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaarle 6

On jouluyö, ja Kaarle ja Lordi Nukkasukka valvovat lukien jännittävää rikosromaania. Yhtäkkiä takan luota kuuluu ääniä: sen täytyy olla rosvo! Onneksi Kaarlella on käsiraudat tassun ulottuvilla - klik, ja rosvo on kiinni.

Mutta se ei olekaan rosvo, vaan Joulupukki. Käsirautojen avain on hukassa, ja mikä hurjinta, kaikki lahjat ovat vielä jakamatta! Kaarle lainaa Joulupukin housuja ja lähtee pelastamaan joulun.

Brittiläisen Alex T. Smithin Kaarle-kirjat ovat olleet valtava kansainvälinen menestys. Nyt Kaarle esiintyy myös Disney Juniorin animaatiosarjassa, jota esitetään suomeksi Pikku Kakkosen lauantaiaamussa.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Durian Sukegawan romaani kertoo koskettavan tarinan iäkkäästä Tokuesta, joka on viettänyt elämänsä eristyksissä nuorena sairastamansa lepran aiheuttaman sosiaalisen stigman vuoksi. Hyväsydäminen muori kohtaa dorayaki-leivonnaisia kauppaavan, elämän murjoman Sentarōn, joka kantaa omaa synkkää salaisuuttaan. Hän on lusinut vankilassa. Seuraan liittyy myös yksinäinen ja omaa tietään etsivä koulutyttö Wakana. Tokue päätyy opettamaan Sentarōlle herkullisen paputahnan reseptin ja onnistuu samalla välittämään jotakin suurempaakin. Romaaniin perustuva, Naomi Kawasen ohjaama ja Cannesin elokuvajuhlilla mainetta niittänyt elokuva on nähty Suomessa nimellä Kirsikkapuiden alla.

Durian Sukegawa on japanilainen kirjailija, muusikko, radiotyöntekijä ja klovni. Hän on valmistunut Wasedan yliopistosta pääaineenaan filosofia ja opiskellut kondiittoriksi. Sukegawa on juontanut nuorille suunnattua yöradio-ohjelmaa, laulanut bändeissä, julkaissut kymmeniä kirjoja ja asunut Japanin ohella Yhdysvalloissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:
  • Instant NEW YORK TIMES and USA TODAY bestseller *

  • GOODREADS CHOICE AWARD WINNER for BEST DEBUT and BEST ROMANCE of 2019 *

  • BEST BOOK OF THE YEAR* for VOGUE, NPR, VANITY FAIR, and more! *

What happens when America's First Son falls in love with the Prince of Wales?

When his mother became President, Alex Claremont-Diaz was promptly cast as the American equivalent of a young royal. Handsome, charismatic, genius--his image is pure millennial-marketing gold for the White House. There's only one problem: Alex has a beef with the actual prince, Henry, across the pond. And when the tabloids get hold of a photo involving an Alex-Henry altercation, U.S./British relations take a turn for the worse.

Heads of family, state, and other handlers devise a plan for damage control: staging a truce between the two rivals. What at first begins as a fake, Instragramable friendship grows deeper, and more dangerous, than either Alex or Henry could have imagined. Soon Alex finds himself hurtling into a secret romance with a surprisingly unstuffy Henry that could derail the campaign and upend two nations and begs the question: Can love save the world after all? Where do we find the courage, and the power, to be the people we are meant to be? And how can we learn to let our true colors shine through? Casey McQuiston's Red, White & Royal Blue proves: true love isn't always diplomatic.

I took this with me wherever I went and stole every second I had to read! Absorbing, hilarious, tender, sexy--this book had everything I crave. I'm jealous of all the readers out there who still get to experience Red, White & Royal Blue for the first time! - Christina Lauren, New York Times bestselling author of The Unhoneymooners

Red, White & Royal Blue is outrageously fun. It is romantic, sexy, witty, and thrilling. I loved every second. - Taylor Jenkins Reid, New York Times bestselling author of Daisy Jones & The Six

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Kirja
Arvola, Pirjo, kirjoittaja ; Arvola, Pekka, kirjoittaja ; Partanen, Ilona, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eräänä aamuna Haukkumaassa soi hätäsignaali, joka kutsuu kaikki koirat koolle kaatuneen ikitammen luo. Jotain outoa ja pelottavaa on tapahtunut. Haukkumaan vanha viisas opettajatar Rauhantassu kertoo, että joukko Haukkumaan nuoria on kadonnut yön aikana.

Rohkea nuori mäyräkoira Väiski Mäyris ottaa tehtäväkseen selvittää kadonneiden koirien mysteerin. Väiski löytää ystävänsä Manun luota oudolta tuoksuvia papereita sekä neulasia, jotka voivat olla peräisin ainoastaan pahamaineisessa Ryökälerotkossa kasvavista katajapuista.

Ryökälerotkoa pelkäävät isotkin koirat. Mitä pieni Manu on siellä voinut tehdä? Entä, mistä tuoksuvat paperit ovat peräisin? Ja missä ovat loput Väiskin ystävistä? Väiskin on kerättävä kaikki rohkeutensa ja lähdettävä kohti vaarallista Ryökälerotkoa. Haukkumaan kadonneet koirat pitää pelastaa!

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oliver Orava ystävineen laskee kilpaa mäkeä ja pohtii miksi aina jonkun täytyy voittaa.
Sataa lunta. Täydellinen sää järjestää suuri pulkkakisa tuumivat Oliver ja hänen ystävänsä. Oliverin ystävä Tapio Karhu on vakuuttunut, että hän voittaa - kaikkihan tietävät, ettei kukaan ole nopeampi kuin karhu! Mutta Oliver miettii myös, eivätkö he voi leikkiä ilman kilpailua.
Oliver ja pulkkakisa on neljäs osa maailmalaajuisesti suositusta kirjasarjasta. Lämminhenkisissä tarinoissa ujo Oliver-orava eläinystävineen kohtaa monenlaisia tilanteita ja tunteita, ja oppii miten niistä selvitään. Kirjojen vivahteikas teksti ja suloiset eläinhahmot luovat yhdessä lumoavan maailman, jonka pariin pienet lukijat haluavat palata yhä uudestaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Kirja
Viljanen, Sinituuli, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pippa Pippuri ja keinu -kirjassa Pippa Pippuri on äitinsä ja pikkuveljensä kanssa leikkipuistossa keinumassa, sillä Pippa rakastaa keinumista, mutta sitten äiti kertoo, että on aika lähteä kotiin syömään. Pippa Pippuria alkaa kiukuttaa, sillä hän haluaa vielä keinua! Ja kun Pippa Pippuria kiukuttaa, hän polkaisee jalkaansa ja huutaa:

  • Pippuri minut valtaa. Nyt tarvitaan taikaa!
    Polkaisu pysäyttää kaiken Pipan ympäriltä, ja silloin Pippa matkaa omaan satumaahansa, sillä siellä hän saa vielä keinua. Miten kotiinlähdön ja
    syömisen kanssa oikein käy?

Pippa Pippuri on pieni ja temperamenttinen tyttö, joka kiukustuu helposti, jos asiat eivät mene hänen mielensä mukaan, ja silloin hän matkustaa jalan polkaisulla omaan satumaahansa, sillä siellä Pippa Pippuri saa tehdä, mitä hän haluaa. Pippa Pippuri -sadut käsittelevät ja sanoittavat hauskalla tavalla harmituksen ja kiukun tunteita. Pippa Pippuri ja keinu on Sinituuli Viljasen kirjoittaman ja kuvittaman Pippa Pippuri -satusarjan kolmas osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Kirja
Viljanen, Sinituuli, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pippa Pippuri ja satumaa -kirjassa Pippa Pippuri aikoo kertoa keksimänsä näytelmän avulla satumaastaan äidille ja isälle, jotka eivät siitä vielä tiedä. Kaikki ei kuitenkaan mene Pipan suunnitelmien mukaan, ja kiukkuhan siitä tulee. On aika polkaista jalkaa ja matkata satumaahan, mutta Pipan polkaisu ei toimikaan. Onko taika mennyt rikki? Miten satumaahan matkaamisen kanssa oikein käy?

Pippa Pippuri ja satumaa on hieman erilainen Pippa Pippuri -kirja, sillä siinä Pippa toimii kirjan kertojana. Pippa juttelee kirjan lukijalle, joka pääsee tarinan edetessä auttamaan Pippaa sekä pääsee tutustumaan Pipan satumaahan ja siihen, mitä kaikkea siellä oikein voi tehdä.

Pippa Pippuri on Sinituuli Viljasen kirjoittaman ja kuvittaman Pippa Pippuri -satusarjan pieni ja temperamenttinen tyttö, joka kiukustuu helposti, jos asiat eivät mene hänen mielensä mukaan, ja silloin hän matkustaa jalan polkaisulla omaan satumaahansa, sillä siellä Pippa Pippuri saa tehdä, mitä hän haluaa. Pippa Pippuri -sadut käsittelevät ja sanoittavat hauskalla tavalla harmituksen ja kiukun tunteita. Pippa Pippuri ja satumaa on neljäs Pippurinen Kustannuksen julkaisema Pippa Pippuri -kirja.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Poppy & Sam är ute och går när de får syn på en ponny de inte känner igen. Ponnyn verkar ensam och behöva någon som tar hand om den. Poppy börjar ge ponnyn mat varje dag, men en dag är ponnyn borta! Hur ska de nu kunna hjälpa den?

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

En kall och blåsig dag är Poppy & Sam ute och leker i ladan när gårdskarlen Tore kommer åkande på sin traktor. Strax efter att barnen vinkat till Tore hör de ett rejält brak. Vad är det som har hänt?

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

En kväll slocknar alla lampor, och apparaterna hemma hos familjen Gris slutar fungera …
Vad är det som händer? Och vad ska de hitta på tills allt blir som vanligt igen?

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

It's time for Mr Potato's Super Fantastic Dance Competition! Peppa, Suzy Sheep, Mandy Mouse and Rebecca Rabbit can't wait to perform their dance. Will they win a prize? And can Peppa persuade Mummy Pig and Daddy Pig to join in, too? Peppa and George love dancing. Everyone loves dancing!

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

This timeless Christmas classic has been updated for Peppa Pig in a brand new, fully rhyming story! It's the most magical night of the year... Christmas Eve! Maybe Peppa and George will meet a special visitor. It's the perfect Christmas present for Peppa fans everywhere!

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Kirja
Nakamura, Jyunya, sarjakuvantekijä ; Kanō, Arata, kirjoittaja, alkuperäisidean luoja ; Shinkai, Makoto, kirjoittaja, alkuperäisidean luoja ; Suhonen, Taavi, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Your Name: Another Side 2

Rakastettu your name. saa jatkoa!

Elokuvaan your name. perustuvan sarjakuvan lisätarinoita.

Tokiolaispoika Taki alkaa jostakin syystä silloin tällöin herätä maalaistyttö Mitsuhan kehossa. Elämä tyttönä ja maaseudulla on täynnä uusia haasteita. Vähitellen Taki alkaa kiinnostua kehon omistajasta ja tahtoisi oppia tuntemaan Mitsuhaa paremmin. Tytön suuresti vaihteleva käytös alkaa kuitenkin ihmetyttää tämän ystäviä...

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Kirja
ONE, sarjakuvantekijä ; Murata, Yusuke, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

One-Punch Man 2

Hykerryttävää supersankarikomediaa!

Upeasti piirretty One-Punch Man yhdistää toimintaseikkailun ja herkullisen parodian.

Netflix-animaationakin tuttu sarja muistuttaa alkuasetelmaltaan My Hero Academiaa. Siinäkin sankarius on ammatti muiden joukossa, ja erilaisilla voimilla varustetut sankarit pitävät superrikollisia aisoissa. Mutta One-Punch Man ottaa ison harppauksen komedian suuntaan! Päähenkilön murheena on niukan toimeentulon ja kaljuuden lisäksi se, että hän on päässyt liian vahvaksi. Kun suurinkin hirviö kaatuu yhdellä iskulla, käy elämä tylsäksi...Kukaan ei tosin usko arkisen näköistä heppua maailman vahvimmaksi sankariksi!

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Kirja
Hyyppä, Aki, päätoimittaja ; Aikasarrio, Kirsi, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

The Last Wars 19

Hopeanuoli, Weed ja Orion saavat jatkoa!

Koiratarinoiden mestari Yoshihiro Takahashin sankarit kokoontuvat viimeiseen taistoon...

Last Wars -sarja liittyy pitkään tarinakokonaisuuteen, jota on voitu seurata suomeksi jo vuodesta 2010. Kahdesti maassamme vieraillut Yoshihiro Takahashi on koiratarinoiden tekijänä maineensa veroinen, omaa luokkaansa. Last Wars jatkuu kaikkiaan 22 osan verran!

Ikäsuositus: 13+

Tallennettuna: