Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 47/2020

Uutuudet ajalta: 16.11.2020 - 22.11.2020

Muokattu: 16.3.2021
Hakutulos 1
Kirja
Nurmi, Päivi, kirjoittaja, ; Pruuki, Heli, kirjoittaja,
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä jos vanhempaakin kiukuttaa, kun lapsi kiukuttelee? Miten aikuinen voi käsitellä omaa ärtymystään? Tämä kirja kutsuu vanhemman itsetutkiskeluun lapsen kiukun äärellä.
Vanhemman kiukkukirja tarjoaa käytännön työkaluja kiukun keskelle. Kirja auttaa ymmärtämään, mitä sekä lapsessa että aikuisessa tapahtuu, kun lapsi suuttuu. Miten tunteenpurkauksia voi kohdata ja miten anteeksiannon kautta rakennetaan yhteyttä uudelleen?
Lapsi oppii tunteisiin suhtautumista havainnoimalla vanhempiaan. Tunteita ei tule pelätä tai tukahduttaa, mutta niiden ilmaisemiseen ja kohtaamiseen tarvitaan tunnetaitoja. Aggressio on myös myönteistä muutosvoimaa, jonka voi kääntää toiminnaksi, joka tukee lapsen tervettä kasvua.

Päivi Nurmi on psykiatrian sairaanhoitaja ja työnohjaaja, jolla on pitkä kokemus työstä lasten ja nuorten parissa. Hän työskentelee perheneuvojana Riihimäellä.
Heli Pruuki on pariterapeutti ja perhepsykoterapeutti, joka työskentelee kehitysjohtajana Nuoressa kirkossa. Hän on julkaissut useita teoksia, muun muassa yhdessä Terhi Ketola-Huttusen kanssa kirjan Vihainen nainen (2018).

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oletko sinä mahdollistaja, innostaja, kiteyttäjä tai kirkastaja?

Tulevat vuodet ja vuosikymmenet pakottavat jokaisen meistä miettimään paikkaamme tässä maailmassa uudestaan. Perinteisesti identiteetti on perustunut esimerkiksi ammattiin, mutta tulevaisuudessa se kannattaa rakentaa taitojen varaan.

Tulevaisuuden identiteetit on mukaansatempaava kirja omien vahvuuksien tunnistamisesta ja niiden sanoittamisesta. Mitä sinä voisit tehdä tulevaisuudessa?

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Hujala, Eeva, kirjoittaja, toimittaja ; Turja, Leena, kirjoittaja, toimittaja ; Alijoki, Alisa, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Varhaiskasvatuksen käsikirja on ensimmäinen laaja kokoomateos, jossa esitellään keskeinen osaaminen varhaiskasvatuksen kehittämisen perustaksi. Kirjassa annetaan välineitä viedä varhaiskasvatussuunnitelmat käytännön työhön. Uudistetun painoksen sisältö on päivitetty vastaamaan sekä uusittua varhaiskasvatuslakia että uusimpia varhaiskasvatussuunnitelman ja esiopetuksen opetussuunnitelman perusteita.

Kirjan artikkelit käsittelevät lapsen kehitystä ja oppimista sekä varhaispedagogiikan lähtökohtia. Asiantuntijat kertovat lasten taiteellisesta toiminnasta, musiikin maailmasta, liikunnasta, eettisistä ja uskonnollisista kysymyksistä, matemaattisesta ajattelusta sekä ympäristöön suuntautuvasta tutkivasta toiminnasta. Lasten moninaisuuden huomioon ottaminen ja tasa-arvoisuuden toteutuminen tuodaan myös esiin. Lisäksi kirjassa tarkastellaan varhaiskasvatustoimintaa kokonaisuutena laadun, johtajuuden sekä työyhteisön ja työn kehittämisen näkökulmista. Uutena artikkelina kirjaan on lisätty Ismo Pellikan "Lapsen historiatietoisuus ja sen herättäminen".

Monipuolinen teos on suunnattu niin varhaiskasvatustyötä tekeville kuin alaa opiskeleville. Se soveltuu myös lasten vanhempien sekä muiden lasten elämästä ja toiminnasta kiinnostuneiden luettavaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Kaseva, Tuomas, toimittaja ; Kauppinen, Touko, toimittaja, ; Merimaa, Juha, toimittaja,
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lapset ovat esittäneet vuosien ajan professoreille ja muille viisaille kiperiä kysymyksiä Helsingin Sanomien tiedesivuilla. Supersuositun palstan kysymyksistä ilmestyi vuonna 2015 kirja Ovatko kaikki esineet olleet joskus märkiä? ja vuonna 2018 jatko-osa Tietääkö karhu, että se on karhu? Tätä kirjaa on myyty 10 000 kappaletta.

Uudessa kirjassa Miksi linnut heräävät niin aikaisin aamulla? saadaan vastaus muun muassa näihin kysymyksiin: Miksi joulukuusi ei pissi vaikka se juo? Missä on väärä kurkku? Voiko unissaan aivastaa? Miten haisunäätä kestää omaa hajuaan? Miksi porot eivät sano mitään? Miksi tauluissa on niin paljon alastomia ihmisiä?

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Muotiala, Jussi, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tunturin tunnetuin tuote on legendaarinen Pappa-Tunturi. Ensimmäinen peltirunkoinen Tunturi, PL 38 -malli, valmistui 1959 ja viimeinen, Classic-malli, 1987. Kirjassa käsitellään Tunturin mopedi-tuotantoa vuosimalleittain kautta aikojen, sen historiaa sekä Tunturien entisöintiä. Liiteosassa on harrastajille numerotietoa oman veteraanimopedin ajoittamisen, kunnostuksen ja entistämisen tueksi.

Tunturin vahva asema Suomen markkinoilla perustui osin onnistuneeseen moottorivalintaan. Itävaltalainen puhallinjäähdytteinen Puch osoittautui luotettavaksi. Alkuvuosina mopedi oli pääosin arkinen aikuisväestön ajokki esimerkiksi työmatkoilla ja monen talouden ensimmäinen moottori-ajoneuvo. Jatkossa mopedista tuli yhä enemmän nuorison vapaa-ajan ajopeli. Tunturi-mopedeita myytiin kaikkiaan yli 400 000. Tunturin mopotuotanto päättyi Tiger-malliin 1996..

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Nuotti
Viitaniemi, Sanna, soitonoppaan tekijä ; Siitonen, Henna, kuvittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pianon joulu on kirja, jonka avulla pienetkin pianistit osaavat jo muutaman pianotunnin jälkeen säestää yhteislauluja ja esittää niitä vaikkapa joulupukille! Kirjan alussa on helppoja yhden, kahden ja kolmen soinnun lauluja. Osaamisen karttuessa edetään vähitellen vaativampiin soinnutuksiin ja säestystapoihin, joten kirjasta on iloa moneksi vuodeksi. Kirja sisältää perinteisten hilpeitten tonttulaulujen ja hartaitten sävelmien lisäksi muutamia uusia sävellyksiä sekä innostavia yhteissoittotehtäviä. Monet kirjan säestyksistä voidaan toteuttaa myös harmoonilla.

Nuottipiirrokset ja säestysohjeet Sanna Viitaniemen. Kirjan valloittavan kuvituksen ja taiton on tehnyt Henna Siitonen.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomen kirjallisuuden tarina tiiviisti

Suomalaisen kirjallisuuden lyhyessä historiassa käydään tiiviisti, innostavasti ja kriittisesti läpi Suomen kirjallisuuden tarina. Kirjassa pyritään välttämään ilmeisimpiä suurteoksia ja tekijöiden luettelointia. Lisäksi mukana on myös unohdettua kirjallisuutta, kuten lasten- ja viihdekirjallisuutta. Pääpaino on 1900- ja 2000-luvun kirjallisuudessa, mutta kansanrunoutta ja 1800-luvun kirjallisuutta käsitellään myös.
Kirja sopii niin kirjallisuuden harrastajan kuin tutkijankin käteen, mutta se toimii porttina asioiden laajempaan ymmärtämiseen myös koululaisille ja opettajille. Kirjasta hyötyvät myös maahanmuuttajat, jotka haluavat tutustua suomalaisen kulttuurin historiaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Danja asuu isän, äidin, siskon ja mumminsa kanssa kauniissa kodissa, joka on entinen asemarakennus. Sen ohi kulkee junarata, joka ei enää ole käytössä. Mummi on Danjalle rakas, mutta jo kovin vanha, hän tarvitsee Danjan apua ja tuntuu välillä vaipuvan omiin maailmoihinsa. Eräänä iltana mummi tuntuu erityisen hajamieliseltä, ja myöhemmin hän on kadonnut huoneestaan. Samana yönä Danja kuulee jotain ja hiipii ulos katsomaan - ja totta se on: asemaa lähestyy pikajuna. Danja onnistuu pysäyttämään yöjunan, ja siitä alkaa seikkailu. Joka yö juna tulee, ja Danja nousee sen kyytiin. Danja tapaa junassa Konradin, joka etsii pikkuveljeään ja pelkää salaperäistä Marinaa. Pian selviää, että kaikki yöjunan matkustajat ovat kadottaneet jonkun heille rakkaan. He matkustavat asemalta toiselle etsimässä kaivattujaan ja näiden jälkeensä jättämiään esineitä. Lopulta Danja ja Konrad onnistuvat mummin antaman avaimen ja salaperäisen soittorasian avulla taivuttamaan aikaa. Löytyvätkö kadonneet rakkaat? Ja kuka on oikeasti kadonnut - ja keneltä? Taianomainen, huikean jännittävä tarina jakautuu 24 lukuun, ja se sopii erinomaisesti luettavaksi adventin aikaa, luomaan joulun satumaista tunnelmaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
CD-äänikirja
Kepler, Lars, kirjoittaja ; Kamula, Toni, lukija ; Koski, Kari, kääntäjä ; Heino, Anu, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vuoden trilleritapaus!

Joona Linna palaa poliisintyöhön sarjan kahdeksannessa trillerissä. Vain yksi ihminen voi auttaa häntä ratkaisemaan käsittämättömän murhan, mutta suostuuko hän yhteistyöhön Joonan kanssa?

Nuori nainen katoaa matkalla kotiin koulusta. Viisi vuotta myöhemmin hänet löydetään murhattuna leikkipuistosta.keskeltä Tukholmaa. Joona Linna onnistuu jäljittämään silminnäkijän valvontakameroiden avulla, mutta tämä on psyykkisesti sairas eikä muista mitään tapahtumista. Joonalle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin kääntyä hypnotisoija Erik Maria Barkin puoleen.

Nimimerkki Lars Keplerintakana on ruotsalainen kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril (s. 1967) ja Alexandra Coelho Ahndoril (s. 1966). Heidän saumaton yhteistyönsä Lars Keplerinä alkoi rakkaudesta jännityskirjallisuuteen ja -elokuviin. Sittemmin Joona Linna -sarja on lunastanut paikkansa pohjoismaisen kirjallisuuden eturivissä. Kansainväliseksi ilmiöksi noussut sarja on myynyt maailmalla 14 miljoonaa kappaletta ja sitä on käännetty 40 kielelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Vahinko" on tarina potilasvahingosta, joka muuttaa lopullisesti perheenäidin elämän. Silja menettää epäonnistuneessa leikkausoperaatiossa työkykynsä ja käy kuoleman porteilla.

Siljaa hoitava henkilökunta ei vaikuta kantavan riittävää vastuuta tapahtuneesta, vaan passittaa henkisesti ja fyysisesti vammautuneen naisen heti tilaisuuden tullen kotiin selviytymään uudesta arjesta.

Kivun ja pettymysten keskellä syttyy uutta voimaa, joka muuttaa Siljan suhtautumista omaan elämäänsä ja häntä ympäröiviin ihmisiin.

Anneli Kurkela on rovaniemeläinen kirjailija ja luovan kirjoittamisen ohjaaja. Hän on aiemmin kirjoittanut runokokoelman "Melkein reunalla". Nyt julkaistava "Vahinko" on hänen esikoisromaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pikkiriin pulmatoimisto 3

Pikkiriin pulmatoimiston uusin tapaus vaikuttaa kinkkiseltä. Voro on vienyt leipuri Ilmi Jauhopilven salaisimman reseptin, hupsiskupskakun ohjeen! Johtolankoja on niukasti: raollaan oleva ikkuna ja villasukan jäljet leipomon jauhoisella lattialla. Syysrieha lähestyy - miten kaupunkilaiset nyt saavat rakastamaansa kakkua juhlassa? Ja miksi ihmeessä Milla Myssyhyyry piileskelee salamyhkäisesti talossaan?

Samaan aikaan kaupunkiin saapuu spektaakkelimaisen säkenöivä Guruliina, joka tarjoaa kaikille Suurta Muutosta ja Menestystä. Pikkirii haistaa tapahtumissa palaneen käryä. Pannukakun voimalla Pikkirii ja Rymyjätti lähtevät setvimään tapahtumien vyyhteä.

Pikkiriin pulmatoimisto on helppolukuinen ja sopivasti jännittävä sarja juuri lukemaan oppineille. Sarja perustuu Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon Vilske-aapiseen luomaan hassunhauskaan satumaailmaan.

Reetta Niemelä on palkittu runoilija ja lastenkirjailija. Niemelä toimii aktiivisesti lastenkulttuurin saralla, ja on mm. toteuttanut sanataidepajoja ja esiintynyt päiväkodeissa ja kouluissa ympäri Suomen. Niemelän ehtymättömästä mielikuvituksesta ovat saaneet alkunsa myös rakastetut Vilske-aapisen sekä Kummaa-esiopetusmateriaalin tarinat.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Palaavatko Kepler62-seikkailijat Maahan?

Kepler62 on Timo Parvelan, Bjorn Sortlandin ja Pasi Pitkäsen huippusuosittu, kansainvälinen kirjasarja avaruuteen lähetetyistä uudisraivaajalapsista. Sarjaa on käännetty yli 20 kielelle ja sitä on myyty Suomessa yli 100 000 kappaletta. Gaia huipentaa Kepler62 Uusi maailma, toisen tuotantokauden suuriin suunnitelmiin Maahan palaamisesta.

Jonin, Arin ja X:n elämä leirissä on vihdoin asettunut uomiinsa, kun lapset päättävät palata takaisin Maahan. Ajatus Maa-planeetalle jääneistä lapsista ja X:n kloonisisaruksista ei jätä heitä rauhaan. Onko oikein, että vain he ovat päässeet pakoon?

Avaruusalus on kuitenkin ensin korjattava, eikä se ole helppoa, sillä joku sabotoi projektia.

Kaiken yllä leijuu vielä kysymys siitä, millaisen maapallon he palatessaan löytävät.

Maamme palkituimpiin ja luetuimpiin kuuluva kirjailija Timo Parvela kirjoittaa Kepler62-sarjan toista tuotantokautta vuorotellen norjalaisen Bjorn Sortlandin kanssa, ja planeetalle syntyneistä kahdesta heimosta kertovat tarinalinjat etenevät itsenäisesti. Pasi Pitkäsen kosmisen taidokas kuvitus viimeistelee houkuttavat avaruusseikkailut.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

The creator of King Arthur's Very Great Grandson and Green Pants switches gears with a slyly silly introduction to shapes--just watch out for the emus!

First comes the circle. Then the square and the triangle. Then the . . . emu pushing a pancake wagon down a hill? What begins as a concept book about everyone's geometric favorites soon defies expectations with a series of funny and imaginative twists. Award-winning author-illustrator Kenneth Kraegel pairs a deadpan text with simple wood-grained shapes, interspersed with vibrant illustrations of animals engaged in hilariously absurd pastimes. Each page turn builds on the delicious anticipation the contrast creates to make this a unique and rollicking story-time hit.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Horikoshi, Kohei, sarjakuvantekijä ; Valkama, Antti, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

My Hero Academia 13

Vanhojen supersankarisarjojen haastaja!

Jos ajattelet, että supersankarit ovat genrenä jo loppuun kaluttu luu, My Hero Academia saa sinut toisiin ajatuksiin...

My Hero Academia yhdistelee nerokkaasti perinteistä supersankariseikkailua tuoreisiin ideoihin. Monipuolinen hahmogalleria, mielikuvituksekkaat taistelut ja koukuttava juoni ovat tehneet siitä jättimenestyksen sekä Japanissa että USA:ssa ja Euroopassa.

Ikäsuositus: 11+

Tallennettuna: