Haku

Uutuudet, vko 6/2021

Uutuudet ajalta: 8.2.2021 - 14.2.2021

Muokattu: 24.6.2021
  • Näytetään 1 - 27 / 27
Hakutulos 3
Kirja
Huotilainen, Minna, kirjoittaja ; Huotilainen, Taimi, kirjoittaja ; Uusitalo, Helmi, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Lukiolaiset pitävät opiskeluaan merkityksellisenä, mutta iso osa kokee lukio-opinnot henkisesti raskaiksi” - Lukiolaisbarometri 2019 (Yle 28.11.2019)

Kuinka lukiolainen voisi nauttia oppimisen ilosta ja välttää väsähtämisen sudenkuopan?

Kirja on myönteiseen sävyyn kirjoitettu opaskirja, jota voivat lukea sekä tulevat ja nykyiset lukiolaiset että heidän vanhempansa ja läheisensä. Kirjaa voi käyttää itsenäisesti tai vaikka opinto-ohjaajan opastuksella.

Kirjassa esitellään uusimpia oppimiseen liittyviä aivotutkimusten löydöksiä, annetaan niihin liittyviä vinkkejä sekä arvioidaan vinkkejä lukiolaisten ja lukion jo käyneiden näkökulmasta. Jokaisen luvun lopussa on koottuna tärkeimmät vinkit nuorelle ja omat vinkit myös vanhemmille. Kirjassa kuuluu lukiolaisen, lukiosta valmistuneen opiskelijan sekä lukiolaisten vanhemman ja tutkijan ääni.

Minna Huotilainen, aivotutkija, kasvatustieteen professori, Helsingin yliopisto
Taimi Huotilainen, lukiolainen, Viikin normaalikoulu
Helmi Uusitalo, fysiikan opiskelija, Aalto-yliopisto

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Hardy, Freya, kirjoittaja ; Mulvanny, Sara, taiteilija ; Kontro, Tarja (kääntäjä), kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mistä kaikki koostuu? Osaavatko koneet ajatella? Kun hatun heittää ilmaan, miksi se putoaa maahan? Tieteen ansiosta tiedämme vastauksen näihin ja moniin muihin tärkeisiin kysymyksiin.

Suuri tiedekirja tutustuttaa lukijansa 15 isoon tieteelliseen ideaan aina atomeista ja painovoimasta tekoälyyn ja massadataan. Jokaiselle idealle on varattu kaksi värikkäästi kuvitettua aukeamaa, joilla tutustutaan itse idean lisäksi yli 50 nerokkaaseen ajattelijaan idean takana. Kuka oli Marie Curie tai Isaac Newton? Suuri tiedekirja opettaa tieteestä mutta myös uteliaisuudesta, määrätietoisuudesta ja erehtymisestä. Täydellinen kirja lapsille, jotka rakastavat tiedettä.

Tallennettuna:
Hakutulos 5

101 dinosaurusta Näytä tarkat tiedot

There are 101 dinosaurs in this book, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikkien dinofanien toivekirja. Tutustu entisaikojen maailmaan, joka oli täynnä toinen toistaan ihmeellisempiä esihistoriallisia eläimiä! Uudessa Etsi, löydä ja yhdistä -kirjassa dinosauruksia riittää aina albertosauruksesta zuniceratopsiin asti. Mitkä niistä tunnet jo ennestään? Kirja jakautuu osioihin, joita voi sekoittaa ja yhdistää eri tavoin kääntämällä sivuja.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Mitton, Tony, kirjoittaja ; Parker, Ant, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiehtovat eläimet -sarja vie pienen lukijan kaikkien aikojen luontoretkelle. Riimitelty teksti opettaa eläinten nimiä ja tutustuttaa niiden elinympäristöihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Mitton, Tony, kirjoittaja ; Parker, Ant, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiehtovat eläimet -sarja vie pienen lukijan kaikkien aikojen luontoretkelle. Riimitelty teksti opettaa eläinten nimiä ja tutustuttaa niiden elinympäristöihin. Sukella Pohjoisen Tyynenmeren syvyyksiin ja tutustu jättiläistursaaseen, merikrottiin, tapparakalaan ja muihin mahtavan valtameren eläimiin!

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Bright, Rachel, kirjoittaja ; Evans, Izzy, taiteilija ; Kallio, Katariina, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kanarouva hätyytteli muiden päiväunia. Se vaappui pihaan huutaen: ”Hei siskot, taidan munia!” Mitä munasta kuoriutuu? Outo kananpoika, jolla on moniväriset höyhenet, hillitön töyhtöheltta ja kimeä ääni. Ja virtaa kuin pienessä kylässä. Vernerin tultua kanala ole enää entisensä... Riimitelty tarina omintakeisesta kananpojasta on omistettu isoille ja pienille, aroille ja rohkeille - kaikille Veeroille ja Vernereille, jotka eivät aina tunnu kuuluvan porukkaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuka on tuo värikäs neitokainen, jonka raateluhampaatkin ratisevat? Eemeli ei suostu lainaamaan leluaan Maiju-siskolle. Hänen mielestään dinot ovat poikien juttu. Mutta sitten hän tapaa HIRMUSISKON... Kun se aukaisee hurjan kitansa, Eemelikin uskoo, ettei tyttösauruksille kannata naureskella. Ja dinoilla osaavat leikkiä kaikki, joilla on mielikuvitusta. Mainio riimitelty tarina kannustaa tasa-arvoon ja lelujen jakamiseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Willis, Jeanne, kirjoittaja ; Ross, Tony, taiteilija ; Kallio, Katariina, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Piippolan vaarilla oli luuri, nopsa kuin unelma. Sillä hän hoiteli maatilan laskut ja ostokset verkossa... Sitten vaari tulee hankkineeksi puhelimet eläimillekin, ja maatila joutuu kaaokseen. Kanat vain juoruavat puhelimessa, lehmä lähettelee viestejä ja kissankin pää on täynnä chattia. Kaikki työt jäävät tekemättä! Maatilaa uhkaa konkurssi, mutta onneksi pojanpojalla on esittää vaarille idea. Suosittujen tekijöiden kuvakirja ohjailee naurun ja laulun varjolla kännyköiden ja internetin viisaaseen käyttöön.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Calli Chase 2
Ihmiskunnan tulevaisuus on hiuskarvan varassa uudessa sykähdyttävän jännittävässä trilllerissä. Patricia Cornwellin koukuttava Calli Chase -sarja jatkuu.

NASA:n suunnittelema uuden raketin laukaisu menee pahasti pieleen, ja kyberrikostutkija Calli Chase joutuu kohtaamaan totuuden kadonneesta kaksoissiskostaan - ja omasta alkuperästään. Huippusalainen, jo vuosia sitten aloitettu avaruusoperaatio on luisunut kaaokseen, ja vain Calli voi palauttaa sen uralleen.
Calli joutuu pelaamaan laskelmoitua kuurupiiloa ovelan ja kylmäverisen vastustajansa kanssa. Panoksena ei ole vain operaation onnistuminen vaan koko maapallon tulevaisuus.

Tallennettuna:
Hakutulos 14

Perintöprinssi Näytä tarkat tiedot

Unto us a son is given, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Guido Brunetti 28
Vanhan miehen kuolema vaikuttaa luonnolliselta, mutta kun sitä seuraa murha, komisario Brunettin epäilykset heräävät.

Brunettin appiukon paras ystävä Gonzalo on adoptoimassa nuoren miehen, josta on tulossa hänen suuren omaisuutensa perijä. Ikämiehen kauhistunut lähipiiri tekee kaikkensa estääkseen hankkeen, mutta kuolema ehtii ensin.
Kun Gonzalon hautajaisia suunnittelemaan saapunut uskottu ystävä löytyy hotellihuoneestaan kuristettuna, Brunettikin kiinnostuu Gonzalon menneisyydestä. Mitä salaisuuksia vanhus kantoi, ja kuka on valmis murhaamaan, jotta ne eivät koskaan paljastuisi?

Tallennettuna:
Hakutulos 15

Majakkatie 16 Näytä tarkat tiedot

16 Lighthouse Road, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jake Klein 10
Raaka parodia kaidan polun molemmilta laidoilta! Jos et ole kokeillut Jake Kleinia arkesi pysäyttäjänä vielä, tee se nyt!

Clyde Luukkonen on paha ihminen kuontaloaan myöten, ja hän tietää sen itsekin. Aihe tulee pohdintaan, kun Clyde houkutellaan takuuvarmaan ansaan. Kaikki voisikin unohtua, ellei Clyde olisi pahamaineisen moottoripyöräjengin keulakuva.
Jake Klein saa vanhalta naiselta toimeksiannon. Poika on päässyt katoamaan. Äkkipikainen poika, ikävä kyllä lain väärällä puolella, mutta muuten hyvä poika, Clyde nimeltään...

Pian Klein huomaa olevansa kahden jengin puristeessa, välillä sanansaattajana, välillä kynnysmattona. Jengien välinen sota uhkaa pikkukaupungin rauhaa.
Jake Klein - jäljittäjä, on sarjan kymmenes osa.

Pohjois-Karjalan Liperissä asuva Jukka Niskanen ( s. 1956) on pitkän linjan kirjoittaja ja kulttuurialan ammattilainen. Hän on julkaissut 15 teosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rui Santos 5

Vila do Conden kaupungin keskustasta, ikivanhan häpeäpaalun portailta löytyy surmattu nainen, joka on ollut edellisiltana joen toisella puolella pikkukylän vaalitilaisuudessa. Kuka on halunnut runsaasti viiniä nauttineelle, mutta harmittoman tuntuiselle naiselle pahaa? Pian löytyy toinenkin ruumis, ja tapauksen oudot piirteet hämmentävät poliisia. Rikosetsivä Rui Santosin tiimille alkaa selvitä, että pikkukylän idylliset kulissit peittävät intohimoja, poliittista ja taloudellista voitontavoittelua ja pettymyksiä. Ihmisillä on historiansa, eivätkä kaikki ole suinkaan päästäneet menneisyydestä irti. Mutta kuka tai ketkä ovat olleet valmiita tappamaan?

Anu Patrakan tarkkanäköinen ja psykologisesti koukuttava dekkari vie lukijan jälleen vanhoille portugalilaisille kujille, jotka todistavat mykkinä synkkiä salaisuuksia. Kohtalon verkossa räpistelevät ihmiset jakautuvat menestyjiin ja häviäjiin, ja häpeällä on vielä nykypäivänäkin valtava voima.

Porvoolaislähtöinen Anu Patrakka teki pitkän uran yritysjohdon parissa Suomessa, kunnes päätti lakata haaveilemasta ja lähti pyrkimään kohti pitkäaikaista tavoitettaan, kirjoittamista. Hän irtisanoutui työstään, muutti Portugaliin ja alkoi takoa konetta. Tätä nykyä Anu Patrakka asuu maatilalla lähellä Portoa. Patrakan aiemmat Rui Santos -dekkarit ovat Huomenna sinä kuolet (Myllylahti 2017), Kuolet vain kahdesti (Myllylahti 2018), Syyllisyyden ranta (Into 2019) ja Totuuden portaat (Into 2020). Patrakan kirjat ovat kuin jännityksen täyteisiä nojatuolimatkoja Portugaliin. Kirjailijan blogi löytyy osoitteesta normaali-irtiotto.blogspot.com

Tallennettuna:
Hakutulos 18

Sielun ruumis Näytä tarkat tiedot

Rasskazy o tele duši, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ljudmila Ulitskajan uusi kertomuskokoelma koostuu kahdesta sikermästä. Runokavalkadilla alkava Ystävättäriä-osasto tutkii sitä, miten ihminen valitsee tietyn elämäntien ja omat uskomuksensa, ja mihin ne häntä vievät. Myös Sielun ruumis -osaston avaa runo, illuusioton hyvästijättö elämälle, ja sikermän keskeinen teema onkin kuoleman kohtaaminen.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Kirja
Brol, Magda, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hauska lukemisen ylistys ilahduttaa pientä kirjojen ystävää. Piko Pingviini ei ollut koskaan nähnyt kirjaa, ennen kuin jäävuorelle ilmestyi outo räpsyväinen kapistus. Oliko se hattu, pepunlämmitin vai peräti riippuliidin? Päivät kuluivat, ja vihdoin Piko alkoi saada selkoa oudoista merkeistä. Lukemaan opittuaan Pikolle ja hänen ystävilleen avautuu aivan uusi maailma.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Kirja
Curnick, Pippa, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vihdoinkin viileää! Rama-laama ja Bama-laama ovat mielissään, mutta heitä odottaa ikävä yllätys vaatekaapissa: koiperhoset ovat syöneet vanhat villapaidat täyteen reikiä. Laamat lähtevät kiireen vilkkaa Mäyrämuorin neulepuotiin hankkimaan uutta lämmikettä. Eivätkä he ole ainoita villapaitaa kaipaavia... Matkalle sattuu monta mutkaa, joista selvitään vain kekseliäisyyden ja yhteistyön avulla.

Tallennettuna:
Hakutulos 21

Taikakolmikko : rohkea rokan syö Näytä tarkat tiedot

Die Zauberhaften Drei. Hoggs und der Bärenmut, suomi
Kirja
Dahle, Stefanie, kirjoittaja, taiteilija ; Varpu, Maarit, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tässä kirjassa tutustumme söpöön kolmikkoon: karhuun, haisunäätään ja kaniiniin!
Karhu on suuresta koostaan huolimatta melkoinen arkajalka. Se pelkää haamuja, hämähäkkejä ja vaikka mitä!
Sen ystävä tietää tosi jännittävän paikan, ja ystävykset päättävät kokeilla siedätyshoitoa... Ja siitä alkaa seikkailu!

Stefanie Dahlen teokset ovat lumoavasti kuvitettuja ja tarinat omaleimaisia. Ne sopivat perheen pienimmille, sillä ne eivät ole koskaan liian jännittäviä, ne päättyvät hyvin ja sisältävät hyvänmielen hassutteluja. Tärkeää on, että ystäviä
autetaan ja kaikilla on hyvä olla.

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Kuinka käy Hammaskeijun? Näytä tarkat tiedot

What about the tooth fairy?, suomi
Kirja
Dolan, Elys, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hersyvän humoristinen tarina keijusta, jonka kannattaa uskoa omaan asiaansa. Joulupukilla on joulu, Amorilla ystävänpäivä ja pääsiäispupulla kokonainen pääsiäinen. Pitäähän Hammaskeijullakin olla oma päivänsä! Hammaskeiju joutuu asian tiimoilta juhlakomitean testattavaksi. Osaako hän koristella joulukuusen, päkistää suklaamunia taikka ampua rakkauden nuolia? Vai pärjäisikö hän ihan omilla avuillaan?

Tallennettuna:
Hakutulos 23

Ella etsii valoa Näytä tarkat tiedot

Ella's night lights, suomi
Kirja
Fleming, Lucy, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kauniisti kuvitettu tarina hyvien tekojen voimasta. Ella rakastaa valoa - siitä huolimatta, että hänen omat siipensä eivät kestä aurinkoa. Ella kerää tähtien tuiketta ja kuun loistetta ja vie niitä kaikille, jotka tarvitsevat lohtua pimeyden keskellä. Sillä aina on joku, joka kaipaa valoa. Kiitokseksi ystävät päättävät toteuttaa Ellan hartaimman toiveen...

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Kirja
Gliori, Debi, kirjoittaja ; Brown, Alison, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kupliva tarina tekee iltapesusta seikkailun. Pikkupöllö ei halua mennä kylpyyn. Se haluaa rakentaa kuurakettinsa valmiiksi ja hyppiä ympäriinsä dinosauruspuvussa. Sitä paitsi kylvyssä on tylsää, se tuumii. Mutta entäpä jos luvassa olisikin tällä kertaa näkymätön jättipingviini, saippuakuplia hörppiviä pyyhegaattoreita ja jännittävä retki kuohuvalle kuplavuorelle?

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Kirja
Gray, Caroline, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Linda Lammas on aina halunnut tulla isosiskoksi. Lindalla oli kaikkea, mitä karitsa saattoi toivoa: huolehtivat vanhemmat ja paljon hyvää syötävää. Lindan elämästä puuttui vain yksi asia. Enemmän kuin mitään muuta hän halusi olla isosisko. Mutta kun Linda ei saakaan yhtä tai kahta vaan peräti VIISI uutta veljeä ja siskoa, hänen rauhallinen elämänsä kääntyy päälaelleen!

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Kirja
Walliams, David, kirjoittaja ; Ross, Tony, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Huippusuositun tekijäparin valloittava tarina avaa äänen ja sydämen. Muru on mursu, joka laulelee lakkaamatta. Muiden mursujen mielestä Murun laulu vain kuulostaa AIVAN KAMALALTA. Eräänä päivänä ne eivät enää kestä ja pakenevat etelänavalle. Mutta kuten sanottu, Muru ei lakkaa laulamasta. Laulun kuulee muuan hirvi. Sekin on yksin, koska pitää niin hirvittävää mölinää. Eikä aikaakaan, kun koossa on jo kokonainen kuoro! Melu-Elukoiden maailmanvalloitus alkaa...

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hullunkurinen tarina kirjoista ja niiden voimasta. Älä koskaan näytä dinosaurukselle kirjaa! Sillä mitä siitäkin seuraisi, jos dinosauruksen kaltainen peto pääsisi kirjojen makuun? Dinosaurus saattaisi haluta oppia lisää, ja siitä tulisi hyvin älykäs. Se haluaisi opiskella itselleen ammatin ja tulla mukanasi kouluun... osaatko edes kuvitella sitä?

Tallennettuna: