Haku

Uutuudet, vko 7/2021

Uutuudet ajalta: 15.2.2021 - 21.2.2021

Muokattu: 28.6.2021
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Käsikirja kaiken saamiseen

Suora ja söpöilemätön itsensä kehittämisen kirja opastaa, miten saat ansaitsemasi elämän!

Suomalaisen self help -kirjallisuuden kaupungissa on uusi sheriffi, ja se on Lotta Backlund! Sano kyllä! on reippauden kunnianpalautus ja opas siihen, miten elämässä mennään eteenpäin pelottomasti ja itsevarmasti. Backlund jakaa anteliaasti omista kokemuksistaan ja tempaisee muutkin mukaansa tähän itsensä arvostamisen manifestiin. Tämä fiksu ja hauska kirja on tehty kaikille, jotka haluavat kohdata pelkonsa ja toteuttaa unelmansa.

Muun muassa televisioesiintyjänä ja stand up -koomikkona koko kansan tietoisuuteen noussut Lotta Backlund on toiminut suuren tv-tuotantoyhtiön kehitysjohtajana, poliittisena erityisavustajana, johtanut valtakunnallista liittoa, kirjoittaa kolumneja, tuottaa podcasteja ja toimii yrittäjänä.

Tallennettuna:
Hakutulos 3

Lasten karttakirja Näytä tarkat tiedot

My first world atlas, suomi
Kirja
Owen, David, kirjoittaja ; Marin, Quino, kuvittaja ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Huima sukellus avaruuden salaperäisimpään ilmiöön

Vielä 1960-luvulla mustat aukot olivat kammottuja kummajaisia, nyt niitä näyttää olevan ympäri avaruutta. Mustat aukot selittävät monia maailmankaikkeuden ilmiöitä, mutta niiden itsensä selittämisessä on yhä haasteita.
Mustasta aukosta ei pääse valokaan karkuun ja sen rajalla aika näyttää pysähtyvän. Kaikki mustaan aukkoon putoava katoaa lopullisesti maailmankaikkeudesta - paitsi jos Stephen Hawkingin teoriaan on uskominen: mustat aukotkin säteilevät.

Mustiin aukkoihin on tarjolla vain menolippuja.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Eikö ole omituista? Yleensä kunttamatoon törmää metsässä aina, mutta nyt... Ei jälkeäkään!”
Ötökkäystävykset Riikkinen ja Oukka etsivät kunttamato Änkyrää, joka ei eräänä päivänä ilmestykään jätehuoltohommiin. Missä mato oikein luuraa? Ja mitä tapahtuu metsälle, jos tätä tärkeää hajottajaa ei löydetä?
Etsintäretki vie kaksikon kangasmetsästä kuusikkoon, suolta pellonreunaan ja merenrannasta pihanurmikolle. Matkalla ne kohtaavat monenkirjavia eliöitä ja huomaavat, että luonnossa jokaisella on oma paikkansa. Vaaroiltakaan ei vältytä: tuleeko Riikkisestä sisiliskon välipala?
Kadonneen madon jäljillä on seikkailu, joka tutustuttaa lukijan luonnon monimuotoisuuteen. Upeasti kuvitetusta teoksesta selviää, miksi lajirunsaus on elintärkeää niin ihmisille kuin maapallollekin - ja miten omalle pihalle voi houkutella mahdollisimman monenlaisia mönkijöitä.
Kirja on Helsingin yliopiston Tiedekasvatuskeskuksen kanssa ideoidun sarjan toinen, itsenäinen osa. Ensimmäinen osa Mahdottoman suuri puu tutustutti lapset matemaattiseen ja filosofiseen ajatteluun.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Kettunen, Matti, kirjoittaja ; Kettunen, Timo, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tunnelmallisia eräkertomuksia Lapin kuuluisalta lohijoelta Tenolta, kotoisilta Saimaan kalavesiltä sekä Pohjois-Karjalan salomailta ja erämetsistä.

Matti Kettunen on kirjoittanut kalastuksesta ja muusta eränkäynnistä jo yli 40 vuoden ajan. Tässä kirjassa Matti ja hänen poikansa Timo Kettunen tarinoivat niin lohensoudusta Tenolla, uistimien kiehtovasta maailmasta kuin kalamiehen arkipäivästäkin kotoisilla ja tutuilla kalavesillä; olipa kyseessä ahvenen, lahnan, matikan tai vaikkapa järvilohen pyynti. Monipuolisina erämiehinä he kumpikin ehtivät syksyisille salomaille kanalintujahdin pariin. Kirjassa on myös lukijoiden toivomaa valokuvakuvitusta.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuntosalilla voi joko käydä tai siellä voi käydä tekemässä kovia tuloksia. Valtaosa salilla kävijöistä haluaisi panostuksilleen vastinetta, mutta harjoittelu ei tarjoa siihen edellytyksiä. Ollakseen tuloksekasta on kuntosaliharjoittelun täytettävä tietyt perusedellytykset. Treenaamisen on oltava nousujohteista ja harjoitusärsykkeitä on vaihdeltava systemaattisesti noin 4-8 viikon välein riippuen harjoittelijan tasosta. Lisäksi harjoittelun tehossa on otettava välillä askel taaksepäin, jotta voidaan ottaa taas kaksi askelta eteenpäin. Jos haluat saavuttaa parempia tuloksia kuntosalilla ja kasvaa salilla kävijästä salilla treenaajaksi, on tämä kirja juuri sinua varten.

Tallennettuna:
Hakutulos 9

Herra Oscar lomailee Näytä tarkat tiedot

Monsieur Roscoe on holiday, suomi
Kirja
Field, Jim, kirjoittaja, taiteilija ; Kallio, Katariina, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tältä lomamatkalta saat tuliaisiksi englannin kielen taitoja! Koiraherra Oscar ja kultakala Fisu ovat lähdössä lomalle. Vauhdikkaalla matkalla tavataan ystäviä, nautitaan vaihtuvista maisemista ja opitaan paljon hyödyllisiä sanoja englanniksi. Mukaan pakataan ainakin a teddy bear, sunglasses, a T-shirt ja shorts. Hyvää lomaa, herra Oscar! Have a good holiday!

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Kuosmanen, Merja, kirjoittaja ; Lampela, Hannele, kirjoittaja ; Lassila, Kati, kirjoittaja ; Solastie, Kati, kirjoittaja ; Aro, Veera, kuvittaja ; Rannankari, Tuomo, kirjoittaja ; Seppälä, Anniina, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tarinoiden aapinen kutkuttaa mielikuvitusta ja tarjoaa monenlaista luettavaa niin lukemisen alkutaipaleella kulkeville kuin pitkien tekstienkin parissa viihtyville. Hurmaavat tarinat on kirjoittanut palkittu lastenkirjailija Hannele Lampela, ja niissä seikkailee kolme uteliasta lasta ja suloisen hurja Mumu-hahmo. Tarinoiden aapinen luo vahvan pohjan luku- ja kirjoitustaidolle lasta kiinnostavien teemojen kautta.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Synkkien tuntojen kirkasta proosaa

Linda Boström Knausgård hakeutui vuosina 2013-2017 toistuvasti psykiatriseen sairaalaan. Hän kävi läpi muun muassa sähköhoitoja. Laitoksen hoidoissa palasia Lindan persoonallisuudesta ja muistoistakin alkoi kadota. Lapsuus, nuoruus, avioliitto, äitiys ja avioero lepattavat kirjailijan ohi hänen yrittäessään tarttua uudelleen kiinni elämäänsä.

"Aavemaista ja koukuttavaa." - Aftonbladet

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Hakutulos 14

Salaisuuksia, juonia ja ompelukoneita Näytä tarkat tiedot

Secrets, schemes & sewing machines, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Järkyttävä, raivokkaan lempeä, tummaa komediaa täynnä oleva romaani." - Kirkus Reviews

Kansainväliseen suurmenestykseen noussut romaani on intensiivinen, hengästyttävä lukukokemus, jossa tarun ja todellisuuden rajat häilyvät, mutta hyvä ja paha ovat aina tunnistettavissa.

Kotona on neljä makuuhuonetta: yksi hänelle, yksi pikkuveljelle Gillesille, yksi vanhemmille ja yksi kuolleille eläimille. Isä on metsästäjä sanan kaikissa merkityksissä, ja äiti on täysin väkivaltaisen puolisonsa armoilla.

Päivät kuluvat veljen kanssa hylättyjen autojen varikolla leikkiessä, jäätelöauton tuttua ääntä odotellessa. Kun Gilles joutuu kammottavan onnettomuuden silminnäkijäksi, kaikki muuttuu. Veli on saatava takaisin tähän - oikeaan - elämään, keinoja kaihtamatta.

Raivoisaa ja runollista nuoren tytön kasvutarinaa on kuvailtu romaaniksi jossa "satujen viattomuus kohtaa Stephen Kingin trillereiden kauhun." (RTL).

Adeline Dieudonné (s. 1982) asuu Brysselissä perheensä kanssa. Oikeaa elämää on hänen esikoiskirjansa. Sen oikeudet on myyty 20 maahan ja romaanista on tekeillä elokuva. Kirja on saanut lukuisia palkintoja, mm. Goncourtin Belgia- ja Italia-palkinnot.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Kirja
Gravel, Elise, kirjoittaja, kuvittaja ; Herronen, Aila, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olga 3
Olga-kirjojen huumori puree lapsiin ja aikuisiin!

Lapsieläintieteilijä Olgan ja hänen lemmikkinsä Njään elämä muuttui, kun Njäästä tuli äiti. Nyt Olgan kodissa asuu kahdeksan hurmaavan outoa olgamus naurettaviliusta, ja elämä on täynnä melskettä, sateenkaarikakkaa ja suloista sekasortoa.

?Tästä tuleekin kirjailijalle ensimmäiset kehut: kiitos upean moniulotteisesta päähenkilöstä, joka yllättää usein, mutta tuntuu silti uskottavalta.? - Satu Rämö

?No mikä Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta -kirjassa sitten on niin hauskaa? Vastaus lienee huumori, tarinan pähkähullut yksityiskohdat ja runsas sarjakuvamainen kuvitus.? - Luetaanko tämä? -lastekirjablogi

?Olga on ihan mieletön! Hän on nenäkäs ja pikkuvanha lapsieläintieteilijä, joka ilahdutti sekä mua että lapsia.? - But I'm Human Not a Sandwich -blogi

Kanadalainen kirjailija ja kuvittaja Elise Gravel on kirjoittanut kolme kirjaa Olgasta ja Njäästä. Äreä mutta terävä lapsieläintieteilijä Olga havainnoi ympäristöään tarkkanäköisesti ja saa lukijan nauramaan kippurassa ällöttäville oivalluksilleen!

Tallennettuna:
Hakutulos 17

Maailmojen tulet Näytä tarkat tiedot

The burning kingdoms, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Savuvarkaat 3

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Hakutulos 19

Apteekkari Melchior ja Pilatuksen evankeliumi Näytä tarkat tiedot

Apteeker Melchior ja Pilaatuse evangeelium, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Apteekkari Melchior 7
Tallinna syksyllä vuonna 1433. Aatelismies ja vasalli Hunold Metsentaken ottaa yhteyttä apteekkari Melchioriin ja pyytää apua. Syytön mies - hänen poikansa - on pelastettava teloitukselta, ja kahden aatelissuvun verikoston kierre on katkaistava. Melchiorin on muutettava Toompealle mahtavan ritarin Detmar von Wenthusenin taloon, jossa on hiljattain murhattu nuori aatelismies julmalla tavalla. Metsentaken uskoo, että oikea syyllinen elää yhä vapaana Wenthusenin talon kunnianarvoisena asukkaana.

Tehtävä on vaarallinen, mutta Melchior ottaa sen vastaan. Hän huomaa pian, että Wenthusenin taloon kätkeytyy paljon salaisuuksia, joista yksi voi liittyä Pilatuksen evankeliumina tunnettuun pahamaineiseen ja himoittuun kirjaan. Rikosta selvittäessään hän ajautuu keskelle ritarikuntien keskinäisiä riitoja, joissa kilpaillaan koko maailman herruudesta.

Samaan aikaan Lyypekissä ja Hampurissa Melchiorin poika saa selville Wakenstedein suvun kirouksen arvoituksen ja pääsee salaperäisen alkemistin Benedictus Bremerin oppilaaksi.

Aatelisten, munkkien ja konnien vanhaan Tallinnaan sijoittuva rikosromaanisarja vie lukijansa keskiajan pimeälle puolelle.

Indrek Hargla (s. 1970) on virolaisen dekkari- ja fantasiakirjallisuuden suurimpia nimiä. Rikkaan mielikuvituksensa vuoksi ihailtu kirjailija on saanut kotimaassaan useita kirjallisuuspalkintoja, ja myös Suomen Dekkariseura ry on myöntänyt hänelle ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjan. Pilatuksen evankeliumi on apteekkari Melchiorista kertovan historiallisen dekkarisarjan itsenäinen seitsemäs osa. Kirjasarjaan pohjautuvan elokuvatrilogian ensimmäinen osa ilmestyy syksyllä 2021.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Leppäkertun siivet lyövät kahdeksankymmentäviisi kertaa sekunnissa. Uskotko että sellaista konetta on helppo rakentaa?

Leppäkerttujen pilvi täyttää taivaan verenpunaisella, ja pian hyönteisiä on kadut ja kodit täynnä. Yllättävä luonnonilmiö sekoittaa kokonaisen maan ja sysää sen tuhon partaalle. Seitsemännessä pisteessä seurataan perhettä, jonka erilleen ajautuneet jäsenet yrittävät selvitä leppäkerttusateen aiheuttamasta katastrofista kukin tavallaan.
Samaan aikaan kaukaisella taigalla erakko maalaa pisteitä punaisten hyönteisten panssareihin. Mitä oikeastaan on tapahtunut ja mikä on erakon osuus tapahtumiin?
Kurtto käsittelee kielellisesti mestarillisessa romaanissaan perhe-elämän ristiriitoja, kasvukipuja ja sisarkateutta.

Marianna Kurton edellinen romaani Tristania (WSOY, 2017) valittiin Suomen ehdokkaaksi Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Parusteluissaan raati totesi: "Koko ajan romaania kannattaa kekseliäisiin vertauksiin ja metaforiin taipuva kieli, mikä tuo teokseen lyyristä lisäarvoa."

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hilma-täti 1
Hilma-täti ja kuutamoseikkailu -kirja kertoo Hilman ja Viltsun lämpimästä ystävyydestä. Hilman luona mikään ei ole niin justiinsa, kunhan asiat tehdään suurella sydämellä. Hän on mukana monessa ja päätyykin kaikenmoisiin seikkailuihin. Hilma ja Viltsu viettävät kesäpäiviä ympäri kaunista Helsinkiä, löytävät uusia kavereita ja selvittävät hupputyypin arvoituksen. Nora Lehtinen on seikkailuja ja sivupoluille eksymistä rakastava kirjailija ja kolmen lapsen äiti. Anne Muhonen on vantaalainen kolmen lapsen äiti, kuvittaja ja toimittaja, joka rakastaa uppoutua kirjojen sivuille.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aavepartio 1
Ei semmoista monsteria, jota tämä Aavepartio ei kampittaisi!

Helppolukuinen, runsaasti kuvitettu Lukupalat-sarja on tehty juuri lukemaan oppineille. Hurja ja hauska Aavepartio yksin kotona on ahmittava kerralla loppuun!

Lukupalojen uudessa Aavepartio-sarjassa koti täyttyy monstereista heti, kun äiti ja isä sulkevat oven perässään. Lasten perustama Aavepartio ryhtyy rakentamaan haamuille, ihmissusille, zombeille ja vampyyreille toinen toistaan kekseliäämpiä ja hassumpia ansoja.

Lukupalat-kirjojen lyhyt teksti ja runsas värikuvitus houkuttavat alakoululaiset kääntämään sivua. Aavepartion seikkailut lähtevät lentoon peligrafiikkaa ja sarjakuvia tehneen Mari Luoman toiminnallisissa kuvituksissa.

Roope Lipasti (s. 1970) kirjoittaa sekä lapsille että aikuisille. Lipastin Lätkä-Lauri-sarja on yksi Lukupalojen luetuimmista.

Mari Luoma (s. 1993) on sarjakuvantekijä ja lastenkirjakuvittaja, joka on tehnyt myös peligrafiikkaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Entistä koukuttavampi mysteeri Yksi meistä valehtelee -kirjan tekijältä!

Rauhallinen pikkukaupunki on täydellinen piilopaikka salaisuuksille. Sellaisille, joiden suojelemiseksi joku on valmis tappamaan.

Echo Ridgessä on tapahtunut aina omituisia asioita: 20 vuotta sitten nuori nainen katosi jäljettömiin, viisi vuotta sitten murhattiin koulun tanssiaiskuningatar. Nyt jälleen joku pilailee koko kaupungin kanssa - tai sitten murhaaja on palannut maisemiin. Hiljattain ystävystyneet Ellery ja Malcolm, joilla molemmilla on yhteys menneisyyden tapahtumiin, ajautuvat vastentahtoisesti salaisuuksien verkkoon.

"Tiukaksi kudottu juoni ja mahtava kirjoitustyyli, terävät ja uskottavat henkilöhahmot: tämä dekkari on vastustamaton." - HEAT kirjasta Kaksi voi säilyttää salaisuuden

"Vuoden paras YA-trilleri" - Entertainment Weekly kirjasta Yksi meistä valehtelee

"Tätä ei voi laskea käsistään. Salaisuuksien ja yllätysten runsaus pitää lukijan koukussa hienosti rakennettuun loppuun asti." - Kirkus Reviews kirjasta Yksi meistä on seuraava

Kirjailija Karen M. McManus asuu Yhdysvaltain itärannikolla. Hänen kaikki kolme YA-trilleriään ovat nousseet kansainvälisiksi myyntimenestyksiksi. Hänen esikoisteoksestaan Yksi meistä valehtelee on tekeillä Netflix-sarja.

Tallennettuna:
Hakutulos 26

Hirviö ja Helmikki Näytä tarkat tiedot

The beast and the Bethany, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hirviö ja Helmikki 1
Brittiläistä mustaa huumoria parhaimmillaan!

Hirviö ja Helmikki aloittaa karmivan hauskan sarjan kaiken ahmivasta hirviöstä ja Helmikki-tytöstä, johon ei mokoma otus tee vaikutusta.

511-vuotiaan Ebenezer Pinsetin ullakolla asuu hirviö, joka vaatii ruoakseen kaikkea mahdollista kaktuksista kotikissaan ja toimittaa vastineeksi Ebenezerille nuoruuseliksiiriä. Yhtenä päivänä hirviö kääntää nälkäisen katseensa Helmikin puoleen, mutta tyttö onkin pippurinen tapaus...

Hirviö ja Helmikki on herkullinen yhdistelmä Ihmeotukset ja niiden olinpaikat-, Itse ilkimys- ja Pieni kauhukauppa -elokuvien henkeä. Warner Bros on ostanut kirjan elokuvaoikeudet ja hankkeeseen on kiinnitetty Harry Potter -elokuvien tuottaja David Heyman.

Jack Meggit-Phillips on lontoolainen esikoistekijä, joka kirjoittaa myös näytelmiä ja juontaa podcastia. Zürichissä asuva Isabelle Follath on aiemmin tehnyt kuvituksia mm. muotilehdille.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Täydellisyyden tavoittelu ajaa ystävykset vaaralliseen leikkiin yllättävässä psykologisessa trillerissä.

Ilma-akrobaatti Nella valmistautuu elämänsä rooliin, kun hänen paras ystävänsä katoaa. Linda on jättänyt jälkeensä keskeneräisen taideteoksen, jonka kätkemä karmiva salaisuus alkaa vähitellen nousta pintaan. Mysteerin taustalta paljastuu hylätty saari Oulun edustalla ja sadan vuoden takainen veneonnettomuus, jossa hukkui parikymmentä naista. Mitä oikein tapahtui, ja missä on Linda? Miksi jäljet johtavat Nellaan - ja hänen rooliinsa Pienessä merenneidossa?

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Finlandia-ehdokkaan taidokas romaani pahuudesta ja somen alkuhämäristä

Orastava sosiaalinen media PortaCom rakentaa ja hajottaa yhteisöjä 1990-luvun lopun helsinkiläisessä yliopistomaailmassa. Viivästynyttä graduaan tekevä Jukka tapaa nuoren ja lupaavan väitöstutkija Annen, jolla on arveluttava salaisuus. Annella on yliluonnollisia voimia, joita hän ei hallitse. Voimat pyrkivät hyvään, mutta saavat aikaan paljon tuhoa. Lopulta ne kääntyvät hänen lähimpiään vastaan.

Lähihistoriaa ja spekulatiivista fiktiota yhdistelevän Pahasilmän ytimessä on ajaton kysymys siitä, miten säilyttää oma moraalinsa suhteessa ihmisiin, joiden arvomaailmaa ei hyväksy.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Kirja
Noronen, Paula, kirjoittaja ; Kivelä, Minna, kirjoittaja ; Salminen, Aiju, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikenikäisille kreisihuumorin ystäville!

Komiikan mestarit vauhdissa: pähkähulluissa saduissa seikkailevat mm. kauhuoravat, coolit bilekissat, toimelias Kakkakikkare sekä villit vauvat.

Oho mitä satuja!

Räävittömät oravaveljekset Mauri ja Vesa joutuvat alkajaisiksi napit vastakkain pähkinöitä heittelevän pahismummon kanssa. Vauvojen salainen elämä taas aiheuttaa hämmennystä, kun tottelemattomat touhupeput Vuokko ja Keke riehuvat uutisstudiossa ja lentokoneen ohjaimissa. Samaan aikaan heidän äitinsä kahvittelevat.

Kakkakikkare taas ei ole moksiskaan, kun häntä luullaan hammaslääkäriksi. (Pölyn)imuria potilaan suuhun vain, kyllä se särky siitä lähtee ja maine on taattu!
Kirjan hulvattomat tarinat perustuvat Paula Norosen ja Minna Kivelän alun perin RadioPlayssa ja Podplayssa esitettyihin äänisatuihin, jotka ovat saavuttaneet valtavat kuuntelumäärät.

Suosittu lastenkirjailija Paula Noronen tunnetaan myös monista hauskoista radio- ja televisio-ohjelmista. Hänen ensimmäinen aikuisten kirjansa Tarja Kulho, Räkkärimarketin kassa julkaistiin keväällä 2020. Rakastettu näyttelijä ja koomikko Minna Kivelä on tuttu mm. roolistaan Kätevä emäntä -sarjassa. Aiju Salminen on Helsingissä asuva kuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä. Hänen rouhean humoristiset kuvituksensa sopivat mainiosti Hulluihin satuihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Zombikuume 3
Parasta nuorten kauhua!

Dekkarikuningatar Kristina Ohlsson jatkaa selkäpiitä karmivia tarinoitaan Eldsalan pikkukaupungista - tällä kertaa ollaan muumioiden jäljillä...

Keskeltä niittyä paljastuu rankkasateen jälkeen vanha kellari, ja Eldsalassa leviää kumma lemu. Kun kirkkomaalta löytyy haudasta kaksi tyhjää arkkua, Herbert ja Sally tajuavat olevansa suuressa vaarassa. Ehtivätkö he pelastaa kotikaupunkinsa ennen kuin on liian myöhäistä?

"Jälleen jännittävä kirja Kristina Ohlssonilta." Eva-Marie Lidén, Norra Skåne

"Kirjaan jää heti koukkuun. Ja sitä minä rakastan Kristina Ohlssonissa. Puistattavan kamalaa, epämukavaa ja karmivaa, juuri niin kuin olla pitää." Boktokig

"Tosi hyvä päätös sarjalle, koko keho kihelmöi kun luin niistä hämähäkeistä, ja oli vaikea laskea kirjaa käsistään." Biblioteksbubbel

Kristina Ohlsson (s. 1979) tunnetaan suosituista aikuisten dekkareistaan. Muumiomysteeri on kolmas, itsenäinen osa hänen Hirviötrilogia-sarjassaan, jossa ovat aiemmin ilmestyneet Zombikuume ja Ihmissuden salaisuus (WSOY 2020). Ohlssonin nuorille suunnatusta tuotannosta on suomennettu myös jännityssarja Lasilapset, Hopeapoika ja Kivienkelit (WSOY 2018-2019). Lasilapset voitti Ruotsin radion lastenromaanipalkinnon 2013.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ella 32
Haloo, täällä ope, kuuleeko luokka? (Nyt pätkii!)

Kun maailma huolestuttaa, yhteistä iloa ja turvallisia kavereita tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Ellan ja kaverien kolmas luokka on alkanut vauhdikkaasti. He ovat mukana television Talitintti-kykykilpailussa, ja luvassa on muutakin hauskaa:

  • Ensi viikolla on sitten syysloma, rehtori muistutti tunnin jälkeen. - Me lähdemme Paten kanssa jääkiekkoturnaukseen.

  • Jess, sanoi Pate.

  • Me menemme mummolaan, sanoi Tiina.

  • Me matkustamme Pariisiin, ilmoitti Tuukka.

  • Minä menen partioleirille, Hanna kertoi.

  • Minä en halua lähteä minnekään, mutta lähden kuitenkin vesipuistoon, Pukari jupisi.

  • Me mennään äidin kanssa äiti-Batman -leirille, Samppa riemuitsi.

Sitten lomasuunnitelmat menevät uusiksi ja tuttu koulukin muuttuu etäkouluksi. Kavereista tulee esiin uusia puolia, ja vaikka välimatkat kasvavat, maailma vaikuttaakin yllättäen pienemmältä.

Timo Parvelan Ella ja kaverit -sarja on riemastuttanut lukijoita ympäri maailman jo 25 vuotta! Kirjojen pohjalta on tehty elokuvia, näytelmiä ja lauluja, ja nyt kolmannella luokalla vauhtia kiihdyttää Anni Nykäsen repäisevä ja sarjakuvamainen kuvitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kolme sääntöä: älä itke, älä vasikoi, kosta.

Viisitoistavuotias Will on matkalla kostamaan veljensä Shawnin murhan. Ase on hankittu, ja koston ja Willin välissä on enää seitsemän kerroksen hissimatka. Will tietää, kenen on maksettava hengellään Shawnin kuolema - vai tietääkö? Kuudenkymmenen sekunnin odotus ja hississä kohdatut ihmiset herättävät lisää kysymyksiä. Tarina täydentyy kerros kerrokselta, säe säkeeltä.

Palkitun amerikkalaiskirjailija Jason Reynoldsin poikkeuksellisen vavahduttava runomuotoinen romaani väkivallasta, kasvamisesta ja vaikeasta päätöksestä.

"Tämä romaani on ihme." - Entertainment Weekly
"Vangitseva ja salamannopea." - BCCB

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Zetterman 6
Veri vetää vesille, mutta Zetterman päätyykin verityön jäljille.

On toukokuun alku ja Porkkalanselällä puhaltaa leppoisa koillistuuli. Jaakolan ja Zettermanin kevätpurjehdus saa yllätyskäänteen, kun karille ajautuneesta veneestä löytyy kuoliaaksi ammuttu aviopari. Juttu päätyy sairauslomaltaan KRP:hen palanneen Jaakolan pöydälle, eikä Zettermankaan malta pitää siitä sormiaan erossa.
Alussa teon takana näyttävät olevan vainajien hämärät liiketoimet ja kadonnut miljoonaomaisuus, mutta kun uhreja tulee lisää, motiivia on etsittävä muualta. Mammonan sijasta vaikuttimena saattaakin olla mustasukkaisuus, sillä Ritari Nuhteeton ei ehkä olekaan aivan niin puhdas pulmunen kuin nimi antaisi ymmärtää.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Will Trent ja Sara Linton 8
Trilleri, joka tuo pahuuden aivan lukijan iholle...

HÄN TARKKAILEE.
HÄN ODOTTAA.
HÄN RAATELEE.
KUKA ON HÄNEN SEURAAVA UHRINSA?

Nainen löydetään metsästä petoeläinten raatelemana. Tarkemmassa tutkimuksessa hänen niskastaan löydetään omituinen pistosjälki.

Korkean turvatason vankilassa mellakoidaan ja eräs vangeista haluaa puhua poliisille. Agentti Will Trent kutsutaan paikalle ja vanki paljastaa tietävänsä jotain arvokasta jo kauan sitten lopetetusta murhatutkimuksesta.

Samaan aikaan paljastuu jälleen uusi raadeltu naisen ruumis metsästä. Will Trent ja oikeuslääkäri Sara Linton tutkivat murhaa, ja he päätyvät kahdeksan vuotta vanhan ratkaisemattoman tapauksen jäljille. Tapauksen, jota johti Saran edesmennyt aviomies, poliisipäällikkö Jeffrey Tolliver. Onko sarjamurhaaja ollut vapaana kaikki nämä vuodet? Pimittikö Tolliver tutkimuksen tietoja? Onko sarjamurhaajalla seuraava uhri jo mielessään?

Tallennettuna:
Hakutulos 36

Lähdin veljen luo Näytä tarkat tiedot

Jag for ner till bror, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jana Kippo 1
Kuin Pieni elämä pohjoisessa

Karin Smirnoffin ylistetty esikoisromaani saa lukijan vuoroin itkemään, vuoroin nauramaan.

"Onko tämä tarina kauhea? On kyllä. Ja ei. Se on myös jännittävä, viihdyttävä ja erittäin hauska. Ennen kaikkea se on superdebyytti." Upsala Nya Tidning

Jana astuu bussista suoraan lumimyrskyyn maaseudulla kaukana kaikkialta. Kotikylässä kaikki on niin kuin ennenkin: veli aikoo juoda itsensä hengiltä, Maria on löytynyt kuolleena, Johnin silmät ovat kuin avaruuden mustat aukot ja kotipalvelu saa uuden työntekijän, joka on lyönyt isäänsä heinähangolla. Karin Smirnoffin epätavallinen kerronta ja polveileva juoni kuljettavat lukijaa läpi Janan elämän solmukohtien tarinassa täynnä vaiettuja salaisuuksia, väkivaltaa, huumoria ja rakkautta. Lähdin veljen luo oli sensaatio Ruotsissa. Kiehtova, mukaansatempaava ja kirjallisesti korkeatasoinen romaani on erilainen sukutarina, joka nousi yli 100 000 kappaleen myynnillä bestselleriksi ja pääsi arvostetun August-palkinnon ehdokkaaksi.

Karin Smirnoff (s. 1964) työskenteli toimittajana kunnes kyllästyi ja osti puutavarayrityksen Piitimestä Pohjois-Ruotsista. Hän on käynyt Lundin yliopiston kirjoittajakoulun, missä esikoisromaani Lähdin veljen luo sai alkunsa. Se oli August-palkintoehdokkaana vuonna 2018. Trilogian toinen osa Viedään äiti pohjoiseen ilmestyy suomeksi 2022.

Tallennettuna:
Hakutulos 37

Kaarle suksilla Näytä tarkat tiedot

Claude on the slopes, suomi
Kirja
Smith, Alex T., kirjoittaja, kuvittaja ; Behl, Riina, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaarle 7
Eräänä tiistaina maa on valkoinen, kylmä ja liukas: on satanut lunta! Kaarle ja Lordi Nukkasukka päätyvät hiihtäjien kannoilla talviurheilukeskukseen. Hiihtohaalari niskaan ja hupi alkakoon!

Kaarle heittää lumipalloja, laskee mäkeä teetarjottimella ja osallistuu lumiukkokilpailuun. Kun Ylermi Yrmy opettaa Kaarlen hiihtämään, Kaarlen ilakointi yltyy niin kovaääniseksi, että hän aiheuttaa vahingossa lumivyöryn...

Brittiläisen Alex T. Smithin hauskat Kaarle-kirjat ovat olleet valtava kansainvälinen menestys. Kaarle esiintyy myös Disney Juniorin animaatiosarjassa, jota esitetään suomeksi Pikku Kakkosessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun oma lapsi kuolee, vanhemmat etsivät syntipukkia. Kaikkein pelottavinta on katsoa peiliin.

Kun Gretalle tuodaan suruviesti, hän tuntee helpotusta. Vihdoin voi lakata pelkäämästä, päästää irti turhasta toivosta. Gretan tytär on käyttänyt huumeita jo vuosia, päässyt välillä kuiville ja retkahtanut jälleen. Nyt hän on kuollut. Alun lamaannuksen jälkeen Greta alkaa vimmaisesti selvittää, mitä tyttären viimeisenä iltana tapahtui.
Tytön isä Johannes herää katkolta muistinsa menettäneenä, mielessään epämääräinen tunne, että tytär tarvitsee apua. Oliko Johannes tytön kanssa kun tämä kuoli? Koskettava, kaunistelematon kuvaus riippuvuudesta ja jokaisen vanhemman pahimmasta painajaisesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Isämies 2
Isämies on kaupungin kahelein poliisi! Vauhdikasta seikkailua ja huumoria alakoululaisille.

Jotain kummaa on tekeillä, sillä aikuiset ovat alkaneet käyttäytyä tavallistakin omituisemmin - he puhuvat totta. Samaan aikaan kaupunkia ravisuttaa salaperäisten varkauksien aalto. Oona on varma, että söpö pikkuveli Veikka tietää asiasta enemmän kuin päällepäin näyttää. Mutta kuinka todistaa se?

Isämies tunaroi tavalliseen tapaansa ryöstötutkimusten kanssa, ja Oonan on riennettävä apuun. Pahis pikkuveli on kuitenkin koko ajan askeleen edellä.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olafin pentupäiväkirjat 3
Hauska, valloittavasti kuvitettu sarja lukemaan oppineille!

Olaf on iloinen puolivuotias koiranpentu, joka asuu maatilalla. Isona Olafista tulee laumanvartija.
Joka ikinen päivä tapahtuu jotakin jännittävää. Nyt maatilalle saapuu riikinkukkopariskunta, jolla on jos jonkinmoista erikoista toivetta. Kun riikinkukko ja -kana katoavat, Olafilla riittää selvitettävää. Ovatko ne karanneet Intiaan? Voisiko ne houkutella takaisin pullan tuoksulla?

Lue itse - ilahduttava tarina ja kiva kuvitus houkuttavat lukemaan!
Lue myös Olafin pentupäiväkirjojen aiemmat osat Pässit pullakahveilla ja Tuli hännän alla.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Yksinäisyyden jälkeen on koskettava ja ansiokas - ja ajaton."

  • John Irving

Yksinäisyyden jälkeen kuvaa ihmisyyden pohjimmaista yksinäisyyttä ainutlaatuisella herkkyydellä. Romaani paljastaa, kuinka hauras kahden ihmisen välinen yhteys on ja kuinka se siitä huolimatta on kaikki, mitä meillä on.

Jules Moreaun lapsuus päättyy hänen vanhempiensa äkilliseen kuolemaan. Hänet lähetetään sisarustensa Martyn ja Lizin kanssa sisäoppilaitokseen. Eloisa ja peloton Jules kääntyy sisäänpäin ja elää mieluummin muistoissaan. Sitten hän tapaa Alvan, joka tahollaan kamppailee oman surunsa kanssa.

Aikuistuttuaan Ju­les ajelehtii etsien omaa paikkaansa. Jaetusta tuskastaan huolimatta sisaruk­set saavuttavat yhteyden toisiinsa vain satunnaisesti, ja myös välit Alvaan ovat katkenneet. Yksinäisyyden päättymisen tielle ilmestyy ylitsepääsemätön este toisensa perään. Onko onni silti mahdollista saavuttaa?

Benedict Wells on sveitsiläis-saksalainen kirjailija, jota pidetään nuoren polven kirjallisena lupauksena. Yksinäisyyden jälkeen on ensimmäinen Wellsiltä suomennettu romaani. Teos on käännetty 37 kielelle, ja sitä on myyty yli 1,5 miljoonaa kappaletta. Se voitti ilmestyessään Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnon.

"Kohottava teos." - Vogue

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Neppari 1

Syötävän söpö pupusarja lukemaan opetteleville!

"Minulla on puputakki, pupupyörä ja pupureppu, enkä minä lähde minnekään ilman pupunkorviani." Neppari ja Neiti Lutunen aloittaa uuden helppolukuisen Lukupalat-sarjan.

Lukupalat-kirjoissa on sopivasti tekstiä, jotta 6-8 -vuotias lukija pystyy ahmimaan ne kerralla. Runsas ja värikäs kuvitus joka aukeamalla houkuttaa lukemaan lisää. Uudessa Lukupalat-sarjassa tutustutaan pupunkorviin pukeutuvaan Neppari-tyttöön, jonka haaveissa on oma pupu. Joskus toiveet toteutuvat tavoilla, joista emme olisi osanneet uneksiakaan.

Taru Viinikainen (s. 1983) on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Viinikainen kirjoittaa myös aurinkoista Tiltu ja Lettu -lastenromaanisarjaa.

Netta Lehtola (s. 1996) on graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Lehtolan kuvittama Kettujuttuja-kuvakirja valittiin Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaaksi vuonna 2019.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Hakutulos 44
Kirja
Gray, Kes, kirjoittaja ; Field, Jim, taiteilija ; Kallio, Katariina, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hau! Vuh! Hau hau! Vuh! ”Mitäs täällä möykätään?” kissa ihmettelee. Koira koettaa kaitsea vilkasta laumaa koiranpentuja: Belloa, Miinaa, Verttiä, Hupsua, Hillaa ja muutamaa muuta - ärsyttävän ihania hauvavauvoja, jotka eivät komentoja kuuntele. Verraton kuvakirja houkuttelee kaikki mukaan jännittämään, saako sammakko tilanteen haltuun vai karkaako se kokonaan käpälistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 45

Missä Vallu? : vauhdikas valoseikkailu Näytä tarkat tiedot

Where's Wally? The spectacular spotlight search, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Huhuu, Vallun tarkkailijat - oletteko valmiita astumaan pimeälle puolelle? Uudessa ja odotetussa Vallu-etsintäkirjassa on pimennetyt kuvat, joita pystyy tutkimaan kirjassa olevan taikavalon avulla. Aloita siis valoseikkailu, josta ei puutu vauhtia eikä jännitystä! Viihdyttävät ja hupaisat kuvat vievät lukijan ulkoavaruudesta Hollywoodiin, merirosvojen luolaan sekä keskiyön villiin diskoon. Löydätkö Vallun, hänen koiransa Haukun, Venlan, Velho Valkoparran ja Vilperin sekä heidän tavaransa? Sujauta vain taikavalo sivun reunasta, niin himmeän hämyisät kuvat valostuvat!

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Merellä on mukavaa!
Kirjan liikkuvat
pahviosat ilahduttavat
pientä lukijaa ja leikkijää.

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Päiväkodissa on kivaa!
Kirjan liikkuvat pahviosat
ilahduttavat pientä lukijaa ja
leikkijää. Liikuttele kuvia
nuolten suuntaisesti.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 49
Kirja
Kirkkopelto, Katri, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mollin ystävä Sisu on laittanut ruokaa. Molli odottaa herkkuja vesi kielellä, mutta lautaselle ilmestyykin jotain omituista: vihreitä pieniä palluroita! Missä ovat Mollin lempiruuat? Molli yrittää tehdä kaikkensa, jotta sen ei tarvitsisi maistaa uutta ruokaa. Hekotuttavan hauska kirja käsittelee perheille tuttua, usein pulmia aiheuttavaa aihetta lämmöllä. Tarvitaan pienen lukijan apua, että Molli saadaan maistamaan ruokaa ja muistamaan ruokatavat!

Molli-sarjan uudet, perheen pienimmille suunnatut kirjat käsittelevät lapsiperheille tuttuja tilanteita. Kirjaa ravistamalla, kääntelemällä tai silittämällä tapahtuu yhtä jos toista yllättävää. Toiminnallisen rakenteen ansiosta lapsi haluaa lukea kirjat yhä uudestaan.

Katri Kirkkopelto on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. Hän on kuvittanut lukuisia rakastettuja kuvakirjoja ja oppikirjoja sekä kirjoittanut useita valloittavia Molli- ja Pikitarinoita. Vuonna 2009 Kirkkopelto sai arvostetun Kylli Koski -palkinnon, ja hänen teoksensa ”Piki” oli vuoden 2016 Lasten ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaana.

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uusi Saariston lapset -kuvakirja!

Pampula saa ikioman hylkeenpennun värikkäässä kuvakirjassa Saariston lasten idyllisestä elämästä Saltkråkanin saarella.

Pampula ei ole uskoa korviaan, kun hän saa kalastaja Vestermanilta eräänä kevätpäivänä oman hylkeenpoikasen hoidettavakseen. Hylkeen nimeksi tulee Mooses. Se seuraa Pampulaa kaikkialle kuin koira ja nukkuu jopa hänen sängyssään. Kun Stina saa puolestaan pienen Totti-karitsan hoivattavakseen, kohta tytöt ruokkivat uusia lemmikkejään tuttipulloista ja kiltti Laivuri-koira vain seuraa vierestä kärsivällisesti...

"Saariston lapset toimii mainiosti kuvakirjana." Heli Virtanen, Maaseudun Tulevaisuus.

Astrid Lindgren (1907-2002) on maailman luetuimpia lastenkirjailijoita. Tarinansa Saariston lapsista (1964) Lindgren kirjoitti alun perin Olle Helbomin ohjaamaa, Suomessakin jo monille sukupolville rakasta tv-sarjaa varten. Ensimmäinen Saariston lapset -kuvakirja Pelle saa pienen eläimen ilmestyi 2020. Sarjan on kuvittanut ruotsalainen Maria Nilsson Thore (s. 1975).

Tallennettuna: