Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 8/2021

Uutuudet ajalta: 22.2.2021 - 28.2.2021

Muokattu: 28.6.2021
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten toimit ristiriitatilanteissa? Millainen kommunikoija olet tai mikä on roolisi perheessäsi? Varmaankin tiedät, oletko introvertti vai ekstrovertti, mutta mitä se tarkoittaa juuri sinun kohdallasi?

Tämän teoksen avulla ymmärrät itseäsi paremmin ja voit tunnistaa uusia asioita persoonastasi. Teoksen rennot, mutta psykologian teorioihin perustuvat persoonallisuustestit auttavat tutustumaan itseen ja hahmottamaan juuri oman persoonallisuuden vaikutuksia esimerkiksi ihmissuhteisiin, rakkauselämään, rahankäyttöön tai vaikkapa tulevaisuuden suunnitteluun. Teos tarjoaa myös hyödyllistä tietoa persoonallisuuden muodostumisesta ja erilaisista persoonallisuuden piirteistä yleisesti.

Itsetuntemus kannattaa - tee löytöretki itseen yksin tai yhdessä kumppanin tai ystävien kanssa.

Haulwen Nicholas on NLP-valmentaja ja harjoittaa Myers-Briggs-menetelmää. Hän tarjoaa henkilökohtaista ohjausta ja yritysvalmennuksia. Nicholas asuu Shropshiressä, Isossa-Britanniassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aamusivujen luoja paneutuu kuuntelun saloihin

Miltä luonto kuulostaa? Entä hiljaisuus? Luovuusguru houkuttelee lukijan hiljentymään kiireen ja loputtoman hälinän keskellä. Tällä kertaa katse ei suuntaudu sisäänpäin, vaan aistit avataan kuulemaan. Kirja ohjaa kuulemaan ympäröivän luonnon ja kanssakulkijoidemme viestejä niin että ne eivät enää huku hälyyn. Kuunteleminen avaa ovet syvälle sisimpään ja paljastaa ehtymättömän luovuuden lähteen.

Julia Cameronin mestariteos Tie luovuuteen on myynyt maailmanlaajuisesti yli viisi miljoonaa kappaletta ja Suomessakin noin 25 000.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tasapaino on kaiken liikkumisen perusta ja keskeinen osa ihmisen motoriikkaa ja liikehallintaa. Tasapainoa voidaan kehittää yksilölle ja ikään sopivilla harjoitteilla koko ihmisen elinkaaren ajan. Tässä kirjassa on runsaasti harjoitteita, joiden avulla tasapainoa voi kehittää yksinkertaisin keinoin tavallisissa arkiympäristöissä.

Teos sopii ideapankiksi liikunnanopetukseen, luokkahuoneen liikunnallistamiseen, valmentamiseen ja kuntoutukseen. Se soveltuu mainiosti myös oppaaksi tasapainon itseharjoitteluun.

LitT Timo Jaakkola työskentelee liikuntapedagogiikan lehtorina Jyväskylän yliopistossa. Lisäksi hän on dosenttina Rauman opettajankoulutuslaitoksessa. Jaakkola on kirjoittanut useita kirjoja muun muassa liikuntataitojen oppimisesta, taitoharjoittelusta ja liikuntapedagogiikasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Valkoisen pohjoisen sitkeä myytti

Kun matkustaa Huippuvuorille, Grönlantiin ja Siperiaan, on vähä vähältä luovuttava ennakko-oletuksista. Jääkarhut eivät olekaan valkoisia ja pohjoisesta erämaasta löytyy enemmän aasialaisia siirtolaisia ja pad thaita kuin alkuperäisasukkaita ja valaanlihaa.
Pohjoista valloittamaan lähtevä kirjailija kuvaa omakohtaisessa teoksessaan, miten ihminen on toimillaan muuttanut Arktista vuosisatojen ajan. Silti hän tavoittelee yhä tunturin huippua - lakipistettä jota ei ole edes olemassa.

Finlandia-ehdokkaan koukuttava teos yhdistää matkakirjaa, historiallista taustoitusta ja kaunokirjallista kerrontaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Somara, Shini, kirjoittaja ; Coe, Catherine, kirjoittaja ; Sarell, Nadja, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Innostava lasten tietokirja kurkistaa luonnontieteiden maailmaan ja kertoo tutkijoista ja tieteen saavutuksista ympärillämme. Robinin mielestä maailma on mahdottoman kiinnostava paikka, ja hauska retki merenrantaan tuo eteen paljon uutta pohdittavaa. Robinin äiti osaa vastata moneen kysymykseen, sillä hän on biologi, joka tutkii työkseen elävää luontoa. Tekniikan tohtori Shini Somaran asiantunteva teksti ja Nadja Sarellin kekseliäs kuvitus johdattavat nuoren lukijan tarkkailemaan asioita, esineitä ja ilmiöitä tutkijan silmin.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Gates, Bill, kirjoittaja ; Avelin, Jouni, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ihmiskunnalla ja planeetallamme on vielä toivoa.

Microsoftin perustaja ja filantrooppi Bill Gates esittää uudessa kirjassaan, miten ihmiskunta voi vielä pysäyttää ilmastonmuutoksen.

Bill Gates on perehtynyt viime vuosina syvällisesti ilmastonmuutoksen mekanismeihin ja vaikutuksiin, ja uudessa kirjassaan hän esittää näkemyksensä siitä, millä keinoilla ihmiskunta voisi pysäyttää ilmaston lämpenemisen. Hyvä uutinen on se, että suuri osa tarvittavasta teknologiasta on jo olemassa ja toinen osa, kuten hiilidioksidin poistaminen ilmakehästä, on sekin mahdollista kehittää, kunhan poliittista tahtoa löytyy.

Gatesin mukaan ilmastonmuutoksella on suurin vaikutus niihin ihmisiin, jotka ovat vähiten vastuussa sen aiheuttamisesta.

?Ilmastonmuutoksen pahimpien vaikutusten estämiseksi meidän on päästävä kasvihuonekaasujen nollapäästöihin. Ongelma on kiireellinen ja siitä käytävä keskustelu mutkikasta, mutta uskon, että voimme yhdessä keksiä uusia nollapäästöisiä teknologioita, hyödyntää niitä teknologioita, joita meillä jo on, ja välttää lopulta ilmastokatastrofin?, Gates sanoo.

Bill Gates (s.1955) on yhdysvaltalaisen ohjelmistojätti Microsoftin perustaja ja aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija. Vuonna 2000 hän perusti vaimonsa kanssa Bill ja Melinda Gatesin säätiön, joka on rahoittanut miljardeilla dollareilla erilaisia humanitaarisia hankkeita erityisesti kehitysmaissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Hurme, Vuokko, kirjoittaja ; Nykänen, Anni, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tärkeää tietoa kaikille eläinystäville!

Timanttia tietoa -sarjassa tutkitaan asioita, jotka todella kiinnostavat lapsia. Kuten eläimet: Kuinka monta miljoonaa eri eläinlajia maapallolla oikein elää? Mihin norsu käyttää kärsäänsä ja miten torakan voi kouluttaa? Mukana myös eläinsokkelotesti ja eläinystävän vinkkilista!

Eläinkirja on huippusuositun edeltäjänsä Karkkikirjan tavoin täynnä merkittäviä, outoja ja hauskoja faktoja. Tiesitkö, että islantilainen simpukka voi elää yli viisisataavuotiaaksi tai että sinivalasvauva hörppii emonsa maitoa yli kylpyammeellisen verran päivässä?

Kirjassa tutkaillaan mitä ihmeellisimpiä eläimiä: pikkuruisia ja aivan valtavia, hyödyllisiä ja hurjan vaarallisia, yleisiä ja harmillisen harvinaisia. Entä millainen on ihmisten rooli tässä kaikessa? Sitäkin pohditaan monelta eri kantilta ja menneisyyden esimerkeistä viisastuen.

Anni Nykäsen herkullisen värikkäät kuvat tuovat eloa Vuokko Hurmeen kirjoittamiin toinen toistaan jännittäväpiin tietoiskuihin.

  • Helsingin Sanomat

Vuokko Hurme (s. 1979) on kirjailija ja taidekasvattaja, jonka tuotantoon kuuluvat lapsille suunnatut tietokirjat, kuvakirjat ja romaanit.

Anni Nykänen (s. 1983) on sarjakuvataiteilija, kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka on tunnettu hersyvän hauskoista kuvituksistaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Kalliola, Iiris, kirjoittaja, valokuvaaja ; Nummelin, Matti, kirjoittaja, valokuvaaja, kuvittaja ; Halenius, Pentti, valokuvaaja (ekspressio)
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Osaatko lukea luonnon kirjaa? Jälkipainaumat, ulostepapanat ja puunrungon syönnökset kertovat tarinoita eläinten elämästä. Eläinten kesäjäljet - Maasto-opas kertoo Suomen luonnonvaraisten eläinten kesäisistä jäljistä ja käyttäytymisestä. Millaisilta paikoilta, miten ja millaisia jälkiä voi löytää? Nisäkkäiden ja lintujen jättämien jälkien lisäksi kirja esittelee selkärangattomien eläinten syönnösjälkiä ja rakennelmia.

Eläinten kesäjäljet -kirja antaa uutta sisältöä luonnossa liikkumiseen ja metsäretkiin. Jälkien tarkkailu ja jäljitystaitojen kehittäminen on hauska koko perheen yhteinen harrastus. Maasto-opas kulkee näppärästi mukana repun tai takin taskussa. Kirjan piirrokset, valokuvat ja sanallinen kuvaus auttavat tulkitsemaan löytöjä.

Tietokirjailija ja biologi Iiris Kalliola on kirjoittanut lukuisia luontoon ja retkeilyyn liittyviä kirjoja. Hän on saanut Valtion tiedonjulkistamispalkinnon vuonna 2011 kirjasta Suomen lasten luontokirja. Matti Nummelin on valokuvaaja ja eläintieteen dosentti.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uudenlainen satukirja tukee lapsen rauhoittumisen ja läsnäolon taitoja.

Hyppää ralliauton rattiin ajelemaan kohti satumetsää! Siellä tuulee hattaraa, vietetään riehakkaat synttärit ja matkataan iltatuulen siivellä avaruuteen. Tapaat myös kukkia rakastavan leijonan, jumppaavan muurahaisen ja hunajasämpylöitä leipovan karhuisän. Lyhyiden tarinoiden rinnalla kulkevat helpot ohjeet, joilla aikuinen voi piirtää sadun lapsen iholle. Yhteisessä lukuhetkessä lapsen on mukava rauhoittua, nauttia sadun maailmasta ja läsnäolosta. Hattaratuuli vie mielikuvitusmatkalle ja herättää sadut eloon eri aistien kautta.

Tallennettuna:
Hakutulos 15

Oivat aivot : mitä päässäsi tapahtuu? Näytä tarkat tiedot

The Usborne book of the brain and how it works, suomi
Kirja
Ip, Betina, kirjoittaja ; Nilsson, Mia, taiteilija ; Pyysalo, Marketta, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oletko koskaan ajatellut, kuinka aivosi toimivat? Miten ne oppivat uusia asioita, kuten vaikka pyörällä ajon? Mistä kaikki ajatukset tulevat? Napsahtavatko aivot pois päältä, kun nukut?
Astu pääsi sisään ja lähde matkalle aivojen poimuihin! Et uskokaan, miten kova vilske siellä käy.

Aivot ovat kuin suuri kaupunki, jossa neuronien tiimit ahertavat. Ne puurtavat väsymättä muistivarastossa, aistien viestinviejänä, päätöksenteon apuna, tunteiden tunnistajina ja hälytystehtävissä. Aivot ovat ihmeelliset!

Värikäs, hauska ja houkutteleva kuvitus havainnollistaa pienen neurotieteilijän matkaa pään sisällä. Aivojen vilskeessä on helppo suunnistaa, eikä mukaan tarvitse kuin ripauksen uteliaisuutta.

Betina Ip on filosofian tohtori ja Oxfordin yliopiston neurotieteilijä. Hän tutkii erityisesti sitä, miten aivot tulkitsevat silmien välittämää tietoa ja rakentavat siitä kolmiulotteisen maailman.

Mia Nilsson on Tukholmassa asuva kuvittaja ja animaattori. Hän on opiskellut ja asunut Lontoossa, ja hän tekee töitä moneen maailman kolkkaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tietoa ja tositarinoita masennuslääkkeistä vieroittumisen avuksi

Jenny Rostainin Irti masennuslääkkeistä tarjoaa tietoa ja vertaistukea masennuslääkkeiden käyttäjille.

Suomessa noin puoli miljoonaa ihmistä käyttää masennuslääkkeitä. Lääkkeiden vaikutuksista on kirjoitettu paljon, mutta niistä vieroittumisesta on ollut saatavilla vain vähän tietoa. Irti masennuslääkkeistä käsittelee masennuslääkevieroitusta ja lääkityksen lopettamista uusimman tiedon ja potilaskertomusten avulla. Punaisena lankana on kirjailija Jenny Rostainin oma henkilökohtainen selviytymiskertomus.
Kirja käsittelee muun muassa sitä, miten masennuslääkkeet tarkalleen ottaen vaikuttavat ihmisaivoihin ja koko kehoomme. Samalla käy ilmi, miksi kehon palautuminen lääkityksestä ei tapahdu hetkessä.

Kirja vastaa kysymyksiin, joihin useat lääkkeiden lopetusta yrittäneet ovat jo kauan etsineet vastauksia: miten vaikeita oireita voi lievittää, miten pitkään oireilu voi jatkua ja millaisia oireita henkilö voi odottaa vielä kokevansa. Vaikka lopettaminen tuntuu usein pelottavalta, on kirjan tarina lupaus siitä, että jokaisella on mahdollisuus toipua.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
Ärje, Johanna, kirjoittaja ; Hietala, Jonna, valokuvaaja ; Kramer, Sini, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kansainvälisen neulekentän kotimaisen komeetan, Anna Johannan, esikoisteos Onnensäikeitä sisältää 20 modernia kirjoneuleohjetta. Mukana on paitoja ja takkeja, mekko, pipo ja lasten kaarrokepaita. Mallit neulotaan saumattomasti yhtenä kappaleena ylhäältä alas. Ota puikoille huoleton kahden värin pusero tai aloita vaikkapa takki, joka vaatii vähän enemmän keskittymistä. Kauniit, luonnonläheiset valokuvat rytmittävät tätä ainutlaatuista teosta.

Anna Johanna on kansainvälinen neulesuunnittelija, joka asuu Jyväskylän liepeillä, Muuramessa. Hänen mallejaan kuvastaa ripaus romantiikkaa, ja niistä heijastuvat rakkaus yksityiskohtiin, erilaisiin neulepintoihin ja väreihin. Tilastotieteiden tohtorina Anna Johanna taitaa erityisesti kokojen ja istuvuuden salat. Vuodesta 2020 päätoimisena neulesuunnittelijana työskennelleen taiturin ohjeita on nähty muun muassa Laine-lehden kannessa ja Taito-lehden sivuilla. Onnensäikeitä (eng. Strands of Joy) on hänen ensimmäinen kirjansa.

20 kirjoneuleohjetta (10 paitaa, 7 takkia, 1 mekko, 1 pipo, 1 lasten paita)

Kaikki aikuisten paidat ja takit on sarjoitettu 9-12 kokoon ja suurin koko on sopiva vähintään 157 cm rinnanympärykselle.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Kirja
Runa, Sena, kirjoittaja, valokuvaaja ; Niemistö, Pirkko, kääntäjä ; Perris, Andrew, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Filigraanitekniikalla valmistuu taidokkaita paperiaskartelutöitä onnittelukorteiksi ja sisustuksen katseenkiinnittäjiksi. Paperifiligraanin idea on sama kuin filigraanikoruissa, joissa ohutta metallilankaa on muotoiltu koristeellisiksi, pitsimäisiksi kuvioiksi. Samalla tapaa yksinkertaisista paperisuikaleista voi muotoilla esimerkiksi spiraaleita, rullia, aaltoja, pisaroita ja timantteja. Kun yksittäiset paperikuviot yhdistetään isommiksi kokonaisuuksiksi, saadaan aikaan uskomattoman kaunista jälkeä - herkkiä perhosia, näyttäviä kukkia ja muita upeita luonnon muotoja. Filigraanitöissä käytettäviä paperisuikaleita on saatavissa valmiina, mutta ne on myös helppo leikata itse askarteluveitsellä tai paperileikkurilla. Osa töistä kootaan kartonkipohjalle. Lumihiutaleen ja joulukuusen voi ripustaa nauhalla kodin kaunistukseksi. Vaikeusasteittain helposta haastavampaan etenevä opas esittelee kaikki tarvittavat työvälineet, suosittelee materiaaleja ja antaa seikkaperäiset ohjeet kahdenkymmenen kauniin filigraanityön toteuttamiseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Inspiroiva teos selvittää, mikä on vaikuttavien naispuhujien salaisuus ja miten jokainen voi löytää oman äänensä puhujana.

Michelle Obama säteilee esiintyessään lämmintä oman-arvontuntoa. Angela Merkel on rauhallisen asiantuntemuksen ruumiillistuma. Oprah puhuu hypnoottisesti ja vangitsee kuulijoiden mielenkiinnon. Innostavassa ja käytännönläheisessä kirjassaan Viv Groskop selvittää monien naisvaikuttajien esiintymisen salaisuuden: miten he ottavat tilan haltuun, ovat yleisön edessä ja puhuvat pienentämättä itseään?

Tähtipuhujista Groskop kääntää katseensa tavalliseen esiintyjään. Moni nainen osaa esiintyä ja muotoilla asiansa mutta epäilee kykyjään ja asettaa riman liian korkealle. Ota tila haltuun tarjoaa harjoituksia ja vinkkejä, jotka auttavat sietämään esiintymisjännitystä, luopumaan perfektionismista ja löytämään oman tyylin puhujana. Groskopin tärkein oppi onkin: sinun ei tarvitse olla täydellinen puhuja pitääksesi loistavan puheen.

Viv Groskop (s. 1973) on brittiläinen toimittaja, stand up -koomikko ja kirjailija. Hänen aiempi teoksensa Älä heittäydy junan alle etsi elämänoppeja venäläisistä klassikoista ja keräsi Suomessa suuren suosion.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Haluatko oppia esiintymään vapautuneesti ja vaikuttavasti? Kirja opastaa, kuinka ankea esitysaineiston lukija voi muuttua briljantiksi vaikuttajaksi ja hiljainen taustahahmo kasvaa rohkeaksi puhujaksi. Esiintyminen on taito, jonka jokainen voi oppia, ja matka varmaksi esiintyjäksi on käsittämättömän lyhyt.

Esiintymisvalmentaja Niina Sainius on kouluttanut tuhansia ammattilaisia. Kirjassa hän kertoo, mitä esiintyessä kannattaa käytännössä tehdä ja miten esiintymisjännitystä selätetään sekä julkaisee kehittämänsä mallin, jonka avulla vaikuttava esitys valmistetaan. Pääset myös mukaan kymmenen erilaisen henkilön valmennustilanteeseen, joista löydät vastauksia kysymyksiisi. Kirjan oppien avulla nostat esiintymisvarmuutesi uudelle tasolle ja saat ylivertaisen työelämätaidon, joka voi muuttaa urasi ja koko elämäsi. Kirjaan haastatellut ihmiset kertovat omat tarinansa.

Esiintymisen kielen opas on tarkoitettu kaikille eri alojen ammattilaisille: esimiehille, myyjille, tutkijoille, insinööreille, opettajille, opiskelijoille, johtajille, projektipäälliköille, yrittäjille, juontamistehtäviin pyrkiville ja työelämän aloittelijoille.

NIINA SAINIUS on esiintymisvalmentaja, joka on kouluttanut vaikuttamisen taitoja yrityksissä 2000-luvun alusta lähtien. Hän on erikoistunut sanattoman viestinnän tehokeinoihin. Niina on kehittänyt Vaikuttavan Esitysaineiston Maagisen Kaavan? ja eri ihmistyyppejä loistamaan ohjaavan valmennusmenetelmän.

KIKKA POHJAVÄRE on kirjan toimittaja ja kirjoittaja. Hän on työskennellyt toimittajana ja juontajana eri medioissa, toiminut journalismin lehtorina yliopistossa ja perustanut Vierumäellä Mediapajan ja viestintäinstituutin. Hän opettaa esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Kirja
Brewer, John, kirjoittaja ; Woolley, Tom, kuvittaja ; Hill, Jessica, asiantuntija ; Ketola, Veli-Pekka, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten keskiajalla urheiltiin? Milloin ensimmäiset olympialaiset järjestettiin? Onko köydenvetokin olympialaji? Entä kuka keksi jalkapallon? Urheilu 30 sekunnissa on vauhdikas tietopaketti urheilun merkityksestä, suosituimmista lajeista, urheilun historiasta ja olympialaisista.

Kirjan jokainen aukeama käsittelee yhtä teemaa höystettynä kolmen sekunnin maistiaisilla sekä iloisella nelivärikuvituksella. Napakoiden tietoiskujen lisäksi kirja sisältää innostavia tehtäviä, jotka houkuttelevat kokeilemaan itse, olit sitten himourheilija tai ahkera penkkiurheilija.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Kirja
Ruotsalainen, Satu-Maria, kirjoittaja, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikki, mitä tarvitaan luontoleikkiin, löytyy luonnosta! Vain tämä pieni kirja taskuun ja ympäristö avautuu uudella tavalla kaikenikäisille luontoliikkujille, -taiteilijoille ja -tutkijoille.

Lapsen on helppo havainnoida kirjan leikkivinkkejä selkeiden kuvien avulla, joita lyhyet ohjeistukset täydentävät. Kirjan luontoleikit sopivat lapsiperheille, kerhonohjaajille, kasvatuksen ammattilaisille sekä kaikille, jotka rakastavat luonnossa leikkimistä.

Satu-Maria Ruotsalainen on liikunnan- ja mindfulness-ohjaaja, joka toimii lasten liikunnan kouluttajana ja koulutusmateriaalien suunnittelijana. Hän on kirjoittanut aiheesta useita teoksia, muun muassa Hyppää hippaa (2020).

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Kirja
Pennanen, Anne, kirjoittaja, haastattelija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jennan elämän lähtökohdat eivät olleet kummoiset. Vanhemmat erosivat pian tyttären syntymän jälkeen, eikä nuori äiti kyennyt yksin huolehtimaan lapsistaan. Päihteet kuuluivat äidin jokapäiväiseen elämään ja vanhempien virkaa toimitti alle kouluikäinen isoveli. Huostaan Jenna otettiin 4-vuotiaana. Kolme vuotta vanhempi isoveli sijoitettiin eri perheeseen.

Ensimmäiset humalat Jenna veti yhdeksänvuotiaana, ensimmäisen piikin 12-vuotiaana. Kun sijaisvanhemmat eivät enää pärjänneet tytön kanssa, häntä siirrettiin kasvatuslaitoksesta toiseen. Lopulta Jenna päätyi Pohjola-kodin kylmään putkaan alasti riisuttuna.

Aikuisikä on pitänyt sisällään perheväkivaltaa, turvakoteja, päihdekuntoutuksia, katkaisuhoitoja, retkahtamisia ja rakkaiden menetyksiä. Jenna on synnyttänyt viisi lasta, joista jokainen on vuorollaan otettu huostaan.

”Sain ensimmäisen lapseni 18-vuotiaana ja avioiduin päihderiippuvaisen miehen kanssa. Taistelen tälläkin hetkellä saadakseen heidät takaisin. Lapset on helppo menettää, mutta lähes mahdotonta saada takaisin.” Nyt 35-vuotiaan Jennan tie on ollut kivikkoinen, mutta viimeiset kuusi vuotta hän on kulkenut sitä selvin päin. Hän haluaa kertoa kipeän kasvutarinansa, jotta se antaisi toivoa kaltaisilleen. Päihteistä on mahdollista päästä eroon.

Kirjassa kuullaan myös Jennan sijaisvanhempien ja biologisen äidin kertomukset tytön lapsuudesta.

Jennan tarinan on kirjoittanut toimittaja, mielisairaanhoitaja Anne Pennanen (s. 1964). Hän on aikakauslehden toimituspäällikkö ja tekee päihdeohjaajan sijaisuuksia uusmaalaisessa päihdehoitokeskuksessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Kirja
Newson, Karl, kirjoittaja ; Beedie, Duncan, taiteilija ; Sajama, Sinikka, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pikkukaverilla on HIRMUINEN hätä. Kotoa lähtiessä kaikki oli kunnossa, mutta nyt minkään muun kuin pissahädän ajatteleminen on mahdotonta. Vaan mistä löytyisi vessa, jonne ei ole pitkää jonoa? Varattuja ovat niin kirahvin käymälä, hirven hyyskä kuin elefantin eriökin. En enää pidätellä voi. Oi-oi, oi-oi, oi-oi...

Tallennettuna:
Hakutulos 26

Dinokoneet matkaavat Marsiin Näytä tarkat tiedot

Diggersaurs mission to Mars, suomi
Kirja
Whaite, Michael, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Dinokoneet kutsutaan tärkeään tehtävään punaiselle planeetalle. Ahkerat rakentajat tarttuvat haasteeseen ja käynnistävät työmaan heti laskeuduttuaan Marsin kamaralle. Pian päästään juhlimaan uutta tukikohtaa! Rytmikkäästi eteenpäin ryskivä seikkailu yhdistää muinaiset dinosaurukset ja mahtavat työkoneet ja lennättää ne huimalle avaruusmatkalle.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Amelia Kulmuri 2
Amelia Kulmuri on takuulla suurisydämisin vampyyri, jonka olet koskaan tavannut!

Kun aurinko nousee Pimeyden valtakunnassa, Amelia ystävineen pukee valepuvut ylleen ja suuntaa kohti kammottavaa, kimaltavaa Valon valtakuntaa. Ystävysten päämääränä on löytää pitkään kadoksissa ollut kuningatar Hentomieli.

Pelottavat keijut ja karmivat enkelikisut lymyävät joka kulman takana, mutta Hentomieltä ei näy missään. Vaikuttaa siltä, että Amelian on sukellettava syvemmälle ylhäisten yksisarvisten maailmaan. Etsintöjen tiimellyksessä paljastuvat salaisuudet laittavat liikkeelle tapahtumavyöryn, jota tuskin kukaan osaisi aavistaa.

Amelia Kulmuri ja ylhäiset yksisarviset on hervottoman Amelia Kulmuri -kirjasarjan toinen osa. Se osoittaa, kuinka ulkokuori voi usein pettää - monin tavoin. Ainutlaatuinen huumori ja Amelian ystävät lemmikkikurpitsa Purskusta Kalmo Niittomieheen pitävät huolen, että tarinan parissa viihtyvät kaikki ikään katsomatta.

Laura Ellen Anderson on Lontoossa asuva kirjailija ja kuvittaja. Hän on julkaissut kymmenen vuoden aikana useita menestyneitä lastenkirjoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 28

Kolmella jaollinen mies Näytä tarkat tiedot

Ingemar Modigs uppvaknande, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elämänmyönteinen romaani epätavallisesta ystävyydestä, joka antaa toisen mahdollisuuden sekä neuroottiselle miehelle että 11-vuotiaalle pakolaistytölle.

Kuusikymppinen Ingemar Modig herää joka aamu ennen herätyskelloa, koska muuten joku varmasti kuolee. Pakkoajatusten keskellä hänet pitävät järjissään siivoaminen - kolmen Elvis-levyn verran päivässä - ja tapetissa olevien koivujen laskeminen - 33 kappaletta.

Tarkkuutta vaativa elämä järkkyy, kun Ingemar vedetään yllättäen lasten jalkapallopelin tuomariksi. Syyriasta tullut Dalia pelaa poikien joukossa jalkapalloa kuin tuulispää, ja yhtä sujuvasti hän pujottelee Ingemarin omituisuuksien ohi suoraan tämän sydämeen. Yhdessä he pystyvät päästämään irti vanhoista ja uusista suruista.

Kun paikallislehden turhautunut toimittaja yrittää pelastaa uransa vihapuhetta lietsomalla, Ingemar ei voi enää vetäytyä syrjään. Tärkeitä ihmisiä pitää auttaa, vaikka se tarkoittaisi, että seinätapetissa on yllättäen 34 koivua.

Ruotsalainen kirjailija Mikael Bergstrand (s. 1960) on kertonut elävänsä pakko-oireisen häiriön kanssa. Kolmella jaollinen mies on myyty yli kymmeneen maahan ja siitä on tekeillä tv-sarja.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsivätoimisto Oljenkorsi 2
Kirjasarjan toisessa osassa mysteerejä selvitetään kanan aivoilla ja pässin päällä. Vai ettei vanhalla maatilalla tapahdu mitään? Katin kontit! Villa-pässi ja Hulda-kana ovat perustaneet sinne etsivätoimiston. Etsivätoimisto Oljenkorsi tekee tutkimuksia niin, että höyhenet pöllyävät! Villa ja Hulda ovat ihmeissään: yksi muskelikissoista pyytää salapoliiseilta apua, sillä hänen pieni poikasensa on kadonnut. Hulda jututtaa naapureita, vainukoira Vihinen etsii hajujälkiä ja Villa kaivaa paksusta turkistaan apuvälineet kissanpojan etsintään. Ja mikä on tuo karmiva ääni, jonka eläimet kuulevat maissipellolta?

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Clue 4

Täyttä timanttia nuorille dekkarifaneille! Koukuttavat CLUE-seikkailut on pakko lukea heti.

Cecilia, Leo ja Une saavat selville, että kaupungin hautausmaalla tapahtuu kummia. Kerrotaan että kirkkomaalla kummittelee, ja erään papin huhutaan vuosikymmeniä sitten vieneen mukanaan hautaan salaisuuden: saksalaisilta jääneen kullan kätköpaikan.
Salaperäiset tapahtumat johdattavat CLUEn haaksirikkoutuneiden laivojen, kullan ja helmien jäljille.

Cecilia, Leo, Une ja Egon-koira ovat CLUE-ryhmä. Vaaroja uhmaten he jahtaavat vihjeitä selvittääkseen rikokset.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Kahtokoot ja taivastelkoot, minä en häpeä pisaraakaan."

Väkevä ja riipaiseva romaani omapäisen nuoren naisen kohtalosta, kun yhteisön luomat paineet ja omat toiveet menevät ristiin.

Kun Reeta ja Tenho kohtaavat Kainuussa kesällä 1938, aika ei ole otollinen valtaväestöön kuuluvan naisen ja kiertävän romanimiehen suhteelle. Elämänjanoinen ja hurmaavan epäsovinnainen Reeta haaveilee vaarojen takaisesta maailmasta ja vapaammasta elämästä. Häntä kuitenkin paheksutaan pitäjässä, jonka väki käy seuroissa ja uskoo enteisiin. Myös aikakauden äärimmäiset aatteet kulkeutuvat kylille ja ihmisarvo mitataan syntyperän mukaan.

Kaikkeus on meidän tuo suomalaiseen kirjallisuuteen lahjakkaan ja omaäänisen kertojan, joka nostaa esiin historian vaiettuja aiheita. Kuka kelpaa kansalaiseksi ja kenen elämä on arvokas?

Liisa Louhela (s. 1986) on työskennellyt vapaana kirjoittajana sekä musiikin ja sanataiteen projekteissa. Hän on opiskellut aate- ja oppihistoriaa Oulun yliopistossa. Louhela on kotoisin Kainuusta ja asuu nykyään Hailuodossa.

Louhela kiinnostui sotia edeltävästä ajasta ja vaikuttui kaaleen lauluista, jotka johdattivat hänet Suomen romanien menneisyyteen. Esikoisromaaniaan Kaikkeus on meidän Louhela on työstänyt Hailuodon teillä ja metsissä kävellen ja nauhuriin sanellen.

Tallennettuna:
Hakutulos 32

Karkkitehtaan kummitus Näytä tarkat tiedot

The chocolate factory ghost, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hämäränhyssyn mysteerit 1
Archie McArkki tietää, että tänään hänen onnea tuovat housunsa ovat todella toimineet. Archie saa selville, että hän on perinyt isosedältään sekä valtavan kartanon että koko maailmankuulun McArkin karkki ja konvehti -yrityksen. Uusi koti, mieletön omaisuus ja loputtomasti makeisia - melkoinen lottovoitto!

Mutta uusi elämä ei tuokaan mukanaan pelkkiä purkkapalloja ja nallekarkkeja. Kun Archie lukee isosetänsä jättämän salaperäisen kirjeen, hän päätyy ratkomaan mysteeriä, jonka tarkoituksena on pelastaa perheyritys tuholta. Jos Archie ystävineen ei onnistu selvittämään kartanon kätkemää arvoitusta, hänen makea tulevaisuutensa uhkaa sulaa pois kuin aurinkoon jäänyt mehujää!

Karkkitehtaan kummitus aloittaa herkullisen kirjasarjan, joka on täynnä outoja johtolankoja, erikoisia olentoja, pahansuopia sukulaisia ja kasoittain makeisia. Mielikuvitusta ja mysteerejä pursuavaa sarjaa on käännetty seitsemälle kielelle, ja Isossa-Britanniassa ensimmäistä kirjaa on myyty yli 18 000 kappaletta.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Luna 1
Kenen haaveet sua kyykyttää?

Sofia Pekkarisen hersyvä viihderomaani kuvaa totuutta kaihtamatta nuoren naisen kamppailua rakkauden janon, epärealististen ihanteiden ja omien haaveiden aallokossa.

Luna on kyllästynyt kiristäviin farkkuihin, laiskoihin krapulapäiviin ja keskinkertaiseen elämään. On aika lopettaa päätön haahuileminen ja tulla parhaaksi versioksi omasta itsestään. Hyvästi bileet Helsingin yössä ja eksän perään vollottaminen! Tervetuloa häikäisevä jumalatar, Luna 2.0!

Pian Lunan kalenteri täyttyy salitreeneistä, kännykkä somekelpoisista belfieistä ja eväsrasiat hampaissa narskuvasta parsasta. Tavoitteena on upea vartalo, täydellinen onni ja polttavan kuuma tosirakkaus. Mutta tie perille on pirun uuvuttava ja mutkainen - etenkin jos se on jonkun toisen valitsema.

Sofia Pekkarinen (s. 1992) on uusi kiinnostava nimi kotimaisessa viihdekirjallisuudessa. Hänen polkunsa on kulkenut ravintola-alalta reppureissaajaksi ja taas takaisin koulunpenkille. Pekkarinen on kisannut menestyksekkäästi body fitneksessä sekä SM-tasolla että kansainvälisillä lavoilla. Luna 2.0 on Pekkarisen esikoisteos.

Tallennettuna:
Hakutulos 34

Huima pelastusretki Näytä tarkat tiedot

The great troll rescue, suomi
Kirja
Percival, Tom, kirjoittaja, kuvittaja ; Leskinen, Terhi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Satujen sankarit 2
Tervetuloa Tarinalaan - paikkaan, jossa klassikkosatujen hahmot Punahilkasta Tähkäpäähän pääsevät täysin uusiin seikkailuihin!

Satujen sankareiden seikkailuretki muuttuu hetkessä katastrofiksi, kun ilkeä noita puuttuu peliin ja kaappaa suurimman osan ystäväporukasta. Hilkka on ainoa, joka täpärästi välttää sieppauksen ja voi pelastaa muut. Yllättäviltä käänteiltä ei säästytä, kun ystävykset yrittävät paeta noidan kynsistä ja pelastaa samalla muut vangitut otukset (- muun muassa erään tutunoloisen peikon).

Huima pelastusretki jatkaa vauhdikasta kirjasarjaa, jossa niin lapset kuin aikuiset näkevät tunnettujen satujen hahmot aivan uudessa valossa. Jännitystä tihkuva tarina kuvituksineen imaisee lukijan mukaansa heti alusta alkaen. Samalla kirja kertoo ystävyydestä ja yhteistyön voimasta.

Kirjan kirjoittanut ja kuvittanut Tom Percival on julkaissut useita suosittuja lastenkirjoja. Tom on piirtänyt siitä lähtien, kun hän on osannut pitää kynää kädessään. Koko elämänsä ajan hän on keksinyt asioita omasta päästään eikä ole aikeissa lopettaa kovinkaan pian.

Tallennettuna:
Hakutulos 35

Ikipuut Näytä tarkat tiedot

The overstory, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suurromaani puista ja ihmisistä

Tietokoneista innostuneen pojan kohtalon muuttaa vanha tammi. Kasveja rakastava tutkijanainen tekee mullistavan havainnon. Pariskunta istuttaa takapihalleen uuden puuntaimen aina hääpäivänään. Viisi ystävystä yrittää keinoja kaihtamatta pelastaa Yhdysvaltojen luoteisosien viimeiset koskemattomat metsät 1990-luvun alussa.

Yhdeksän toisiinsa nivoutuvaa tarinaa, joista jokaisella on juuret, runko ja latvus.

Aikamme arvostetuimpiin amerikkalaiskirjailijoihin kuuluvan Richard Powersin Pulitzer-palkittu Ikipuut on polttavan ajankohtainen romaani elämäntapamme hinnasta ja paikastamme maailmassa. Se on myös henkeäsalpaavan upea ja koskettava ylistyslaulu luonnon ihmeille: sen sivuilla tuoksuvat neulaset ja humisevat sumusta kosteat rannikkometsät. Se saattaa muuttaa elämäsi.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hulvaton sukutarina sukeltaa suomalaisen nuukailuperinteen ytimeen.

Kati opetettiin jo lapsena koluamaan alelaarit ja tyytymään siihen, mitä muilta jäi. Nyt nelikymppisenä hän päättää vihdoin ottaa elämästä niskalenkin, säästää ja ostaa oman talon: hirsitorpan, jonka isoisän isä veisti yli sata vuotta sitten pakkasen kohmettamin sormin.
Riittävätkö Katin rahat unelman toteuttamiseen? Pääsisikö remonteilla, seinien kaatamisilla ja trenditapeteilla irti suvun kurjasta perinnöstä?
Määkkösen suvun tarina seuraa Suomen kansan juoksua pettuleivän perässä - kohti nyhtökauraa. Suvi Ratinen kuvaa ihmiskohtaloita Matkaystävä-esikoisestaan tutulla lämpimän humoristisella tyylillä.

Tallennettuna:
Hakutulos 37

Ballerinojen tähtihetki Näytä tarkat tiedot

Die große Ballett-Aufführung, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suositussa Kirjatiikeri-sarjassa on tavutettuja ja suuraakkosin kirjoitettuja tarinoita lukemaan opettelevien tueksi ja iloksi. Iisa ja Emmi ovat vasta aloittaneet balettitunnit, kun ensiesiintyminen jo kolkuttaa ovella. Jännittävää! Nukkehaltijattaressa kaikki balettikoululaiset saisivat roolin. Pääsevätkö pikku ballerinat tosiaan näin pian pyörähtelemään näyttämölle ihanissa tutu-hameissaan? Aluksi ei näytä ihan siltä, mutta edessä onkin yllätysten ilta...

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alisa Aro 1
Entinen poliisi Anneli Aunola ja rockmuusikko ja kirjailija Kauko Röyhkä lyöttäytyivät yhteen kirjoittamaan Matti Yrjänä Joensuun hengessä esikoisdekkarin 90-luvun lama-Suomesta.

Räntäsateinen joulukuu 1993. Helsingin poliisilaitoksen konstaapeli Alisa Aro saa tutkittavakseen vastenmielisen pedofilia­tapauksen: mieskaveriryhmässä työskennellyt varastomies Kaapponen on käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen yksinhuoltajaäidin pientä poikaa.

Pian yhdestä tapauksesta alkanut juttu paisuu, ja Alisa Aro löytää lisää hyväksikäytettyjä poikia, pedofiileja ja muita asianosaisia.

Suomi elää pahinta lama-aikaa, ja poliisin määrärahoja on supistettu. Esimiestensä vastustelusta huolimatta Alisa jatkaa tutkimuksiaan samaan aikaan kun rikolliset ryhtyvät peittelemään jälkiään karmealla tavalla.

Anneli Aunola työskenteli ylikonstaapelina Helsingin rikospoliisin väkivaltarikosjaoksessa, Kauko Röyhkä on kirjailija ja rockmuusikko.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:
  • Mene ja ratkaise hiiriongelma! käskee emäntä ja heittää Rontti-kissan pimeälle ullakolle. Mutta Rontti-kissa ei ole hurja saalistajakissa vaan pieni ja kiltti kotikissa, jolla on taipumusta joutua kummallisiin tilanteisiin. Rontti tutustuu maailmanhiiri Pömpöttiin ja tämän pikkuserkkuihin, kohtaa metsässä kauhtuneen leijonan ja ystävystyy työttömän simpanssin kanssa. Jännitys huipentuu, kun Rontti-kissa sotkeutuu tahtomattaan taisteluun kansainvälisen nappikauppiaan perinnöstä ja saa vastaansa pelottavan rikollisliigan, jonka nimi on rouva Vermiselli. Älä hyppää, jos olet unohtanut, miten pudotaan! Kirjailija Tuukka Sandström ja kuvataiteilija Varpu Eronen sekä heidän kaksi lastaan asuvat vanhalla maatilalla Haminassa. Heillä on kaksi kissaa, joista kummankaan nimi ei ole Rontti.
Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nainen oli hänen parhaiten varjeltu salaisuutensa...
Pienessä kylässä Andalusian vuoristossa salaperäinen ranskalainen nainen alkaa kirjoittaa muistelmiaan. Hän kertoo miehestä, jota rakasti kauan sitten Beirutissa, ja lapsesta, joka vietiin häneltä. Nainen on Kremlin vartioiduimman salaisuuden vartija. Kauan sitten KGB solutti myyrän länteen - suoraan korkeimman vallan ytimeen.

Vain yksi mies voi paljastaa salaliiton: Gabriel Allon, legendaarinen taiteen restauroija ja salamurhaaja, joka toimii Israelin salaisen tiedustelupalvelun päällikkönä. Gabriel on taistellut uuden Venäjän pimeitä voimia vastaan aiemminkin. Mutta nyt panoksena on ei vähempää kuin sodanjälkeisen globaalin rauhan järkkyminen.

Tallennettuna:
Hakutulos 42

Vorosen perhe ja synttärikeikka Näytä tarkat tiedot

Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vorosen perhe 1
Voroset ovat vapaalla jalalla - arvoesineet piiloon ja nopeasti! Vorosen perheestä on hauska ottaa tavaroita, jotka eivät ole heidän. He eivät oikein osaa olla ottamatta. Eivät ainakaan Viivi-äiti, Otto-isä ja tytär Kriminelli, jota kaikki kutsuvat Nelliksi. Mutta Nellin isoveli Niilo on toista maata. Vanhemmat ovat hiukan huolissaan, sillä Niilo pitää vain sellaisesta, mikä on luvallista, eikä halua ottaa mitään maksamatta. Alakouluikäisiä riemastuttava uusi sarja alkaa jännittävällä tarinalla siitä, miten Vorosen perhe koettaa kaikin keinoin saada käsiinsä jättimäisen piparminttutikkarin, jota isoveli Niilo toivoo syntymäpäivälahjaksi. Tehtävää ei ainakaan helpota Vorosten piinaavan lainkuuliainen naapuri Jeppe Pollari...

Tallennettuna:
Hakutulos 43

Kaikkien aikojen matsi Näytä tarkat tiedot

Das Fußballspiel des Jahres, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suositussa Kirjatiikeri-sarjassa on tavutettuja ja suuraakkosin kirjoitettuja tarinoita lukemaan opettelevien tueksi ja iloksi. Eetu ja hänen kaverinsa ovat kauhuissaan. Lähikulmille suunnitellaan ostoskeskusta, ja palloilukenttä on jäämässä rakennustyömaan alle. Missä he sitten harjoittelisivat? Niinpä he haastavat pormestarin kaikkien aikojen jalkapallomatsiin. Lapset vastaan aikuiset! Jännittävän ottelun jälkeen selviää, onnistuvatko lapset pelastamaan kentän. Nyt on laitettava kaikki taidot peliin...

Tallennettuna:
Hakutulos 44

Lukutoukat yökoulussa Näytä tarkat tiedot

Lesenacht im Klassenzimmer, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suositussa Kirjatiikeri-sarjassa on tavutettuja ja suuraakkosin kirjoitettuja tarinoita lukemaan opettelevien tueksi ja iloksi. Eeli on innoissaan, sillä tänään mennään yöksi kouluun! Oppilailla on mukanaan makuupussit ja paljon luettavaa. Koululla myös leikitään ja keksitään riimejä. Ja syödään pizzaa. Mutta entä jos koti-ikävä iskee? Siihen saa onneksi apua kavereilta.

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Jos suomen kielessä jollekin on sanoja, niin sille, kun tappaa venäläisen metsässä. Kun tappaa ruotsalaisen kadulla, seuraa suuri hiljaisuus."

Kun muut miehet tuumivat, mitä tekevät sodan päätyttyä, Taavia harmittaa. "Ollaan nyt täällä!" hän ärähtää. Taaville sota ei anna taitoja siviilielämään, se opettaa sotimaan paremmin. Kun Taavi karkasi alaikäisenä sotaan, Ruusa meni kellariin huutamaan. Nyt hän miettii, onko kasvattanut pojan, jonka todellinen koti on sodassa. Yli 20 vuotta sodan päättymisen jälkeen Göteborgissa Taavi tarttuu uudestaan aseeseen.

Taavi on kaunokirjallisesti häikäisevä sotaromaani Mannerheim-ristin ritarin Taavi Törmälehdon poikkeuksellisesta elämästä.

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lugn & Sundin 6
Armoton trilleri yhteiskunnasta, jossa naiset saavat lain silmissä eri kohtelun kuin miehet.

Nuori nainen katoaa bileiden jälkeen. Komisario Charlotta Lugn tutkii tapausta, joka herättää suurta huomiota mediassa. Mitä kamalammaksi totuus paljastuu, sitä kuumempana pyörii mediasirkus.
Samaan aikaan juristi Shirin Nouri päätyy koettelevaan oikeudenkäyntiin. Hänen entinen asiakkaansa on joutunut vankilasta vapautuneen ex-poikaystävänsä uhriksi. Mediaa ei kiinnosta. Mies tunnustaa, mutta murhaajan puolustus on valmis tekemään kaikkensa, jotta uhri saataisiin näyttämään syylliseltä kuolemaansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nyt perheen pienimmätkin Pikkulin ystävät saavat hakea hyllystä luettavaa! Pikku Kakkosesta tutuksi tulleen animaation nuorimmille faneille on pian omia ensikirjoja. Iloinen Pikkuli pomppii värikkäissä, kovakantisissa kirjoissa ja oppii yhdessä lapsen kanssa perusasioita. Pikkuli oppii -sarjan sisältöjä on ollut suunnittelemassa useita varhaiskasvatuksen ammattilaisia.

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nyt perheen pienimmätkin Pikkulin ystävät saavat hakea hyllystä luettavaa! Pikku Kakkosesta tutuksi tulleen animaation nuorimmille faneille on pian omia ensikirjoja. Iloinen Pikkuli pomppii värikkäissä, kovakantisissa kirjoissa ja oppii yhdessä lapsen kanssa perusasioita. Pikkuli oppii -sarjan sisältöjä on ollut suunnittelemassa useita varhaiskasvatuksen ammattilaisia.

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maisa-hiiri ja sen värikkäät ystävät ovat viihdyttäneet lastenhuonekansaa jo yli 30 vuotta! Maisa saa ikioman lemmikin! Pieni Musta Kissa valloittaa heti Maisan sydämen. Pennusta on todella paljon iloa, mutta sen hoitaminen vaatii myös työtä ja kärsivällisyyttä.

Tallennettuna: