Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 9/2021

Uutuudet ajalta: 1.3.2021 - 7.3.2021

Muokattu: 29.6.2021
Hakutulos 1
Kirja
Pettersson, Thomas, kirjoittaja ; Stenman, Petri, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mysteerisen murhan ratkaissut kirja​

Ruotsin pääministerin Olof Palmen murha helmikuussa 1986 uhkasi jäädä pimeäksi tapaukseksi. Sitten tutkiva toimittaja Thomas Pettersson alkoi selvittää arvoituksellisen "Skandia-miehen" eli Stig Engströmin tekemisiä, yhteyksiä ja profiilia. Palaset alkoivat loksahdella paikoilleen, ja jopa revolverin mahdollinen reitti Engströmin käsiin selvisi. Syntyi koukuttava ja kiehtova kirja, jota lukee kuin huippuluokan dekkaria.​

Kesäkuussa 2020 tutkinnan pääsyyttäjän Krister Peterssonin johtamat tutkimukset päätyivät samaan tulokseen: Stig Engström oli Palmen murhaaja vahvojen todisteiden nojalla. ​

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jatku­vasti muuttuva työelämä asettaa paineita koko työyh­teisön osaa­misen kehit­tä­mi­selle ja yllä­pi­tä­mi­selle. Kuitenkin se jää helposti arjen kiireiden ja "oikeiden töiden" varjoon. Miten osaa­misen kehit­tä­minen saadaan osaksi joka­päi­väistä työelämää? Kuinka asettaa osaa­mi­selle tavoitteet ja miten päästä niihin?

Osaa­mis­kartta tarkas­telee osaa­misen kehit­tä­mistä niin orga­ni­saa­tioiden yksi­löl­listen tarpeiden, tule­vai­suuden haas­teiden kuin ihmisen suori­tus­kyvyn ja moti­vaa­tionkin kannalta. Kirja esit­telee useita erilaisia osaa­misen kehit­tä­misen mene­telmiä ja antaa käytän­nön­lä­heisiä vinkkejä siihen, kuinka opitut asiat voidaan tuoda osaksi käytännön työtä.

Kirja toimii moni­puo­lisena oppaana osaa­misen kehit­tä­misen suun­nit­te­lusta vastaa­ville henki­löille, lähi­joh­ta­jille, johta­jille ja tiimin­ve­tä­jille. Se auttaa tuomaan osaa­misen kehit­tä­misen osaksi orga­ni­saa­tio­kult­tuuria ja päivit­täistä työtä.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Huilaja, Aino, kirjoittaja ; Ylkänen, Jerry, valokuvaaja (ekspressio)
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ura, kellokortti, asunto ja velka. Tienaa, menesty, juokse ja toista. Ei kiitos enää.

Uutisankkurin työhön sekä onttoon arkeen kyllästynyt nainen taistelee itsensä irti oravanpyörästä ja pakkaa elämänsä pakettiautoon. Edessä on tuhansien kilometrien mittainen seikkailu halki muuttuvan Euroopan.
Mitä oravanpyörän jättäminen vaatii ja millaisen maailman tienpäällinen kulkurielämä avaa?
Pakumatkalla on rohkea kuvaus unelmien toteuttamisesta sekä rehellinen roadtrip syvälle ihmismieleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 4

100 asiaa maapallon pelastamisesta Näytä tarkat tiedot

100 things to know about saving the planet, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tiedätkö, miten nirhataan energiavampyyri? Entä oletko kuullut lehmien kasvomaskeista?
Tiesitkö, että liiskatuista omenoista voi tehdä kenkiä tai että puiden kaataminenkin voi olla ympäristöteko? Entä oletko koskaan piipahtanut farkkukirjastossa?

Suositun lasten tietokirjasarjan uusin osa sukeltaa päivänpolttavaan aiheeseen. Kirja kertoo sata kiinnostavaa ja mullistavaa ratkaisua niin ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen, luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen kuin kestävän tulevaisuuden edistämiseen. Kirja lievittää ympäristöahdistusta tuomalla hätkähdyttäviäkin näkökulmia siihen, mitä kaikkea voimme tehdä maailmamme hyväksi. Elävästi kirjoitettu ja havainnollisesti kuvitettu opus vastaa loputtomaan tiedonjanoon!

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten juna pysyy raiteilla? Miten hyppykeppi toimii? Mitä tapahtuu, kun vedät vessan?

Värikäs lasten tietokirja vastaa näihin ja moniin muihin pientä mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Lukemattomat koneet ja laitteet tulevat tutuiksi yksityiskohtaisen kuvituksen ja vaiheittaisten selitysten avulla. Vaikuttavat poikkileikkaukset ja lähikuvat päästävät lukijan sukeltamaan niin tuttujen kuin vieraampienkin koneiden uumeniin. Kirja on jatkoa suositulle Mistä kaikki tulee ja mihin se menee? -teokselle.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hyvää ja monipuolista kotiruokaa ilmastoystävällisemmin

Kuka tahansa voi tehdä ilmastotekoja kotona ja omalla lautasellaan, vaikkei ryhtyisikään vegaaniksi. Kirja helpottaa arkea tarjoamalla 60 houkuttelevaa kotiruokaohjetta ja runsaasti vinkkejä parempiin valintoihin. Reseptien oheen koottu tiivis tietopaketti kertoo, miten voi pienillä muutoksilla lisätä kasviksia ruokavalioon, mitkä kalat ovat kestäviä valintoja ja miten kotona saa hävikin vähenemään helposti. Tarjolla on muun muassa maistuvaa peruna-kalavuokaa, kasvis-jauhelihapihvejä ja maailman parasta bolognesekastiketta.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tartu kynään ja anna inspiraation virrata!

Haluaisitko piirtää ihmisiä, mutta kasvojen piirteet menevät aina vinksin vonksin? Tämän herkullisesti kuvitetun piirustusoppaan avulla opit piirtämään ja maalaamaan persoonallisia ja värikkäitä kasvokuvia. Tekniikat vaihtelevat vesiväreistä musteeseen ja tusseihin, ja kaikki harjoitukset sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin taiteilijoille.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Odotettu opas akryylivärien luovaan ja monipuoliseen käyttöön. Maalaamalla voit tallentaa maailmasi kankaalle, paperille tai puulle - ikuistaa sen minkä näet ja mitä tunnet. Maalaa akryyliväreillä opastaa aloittelevan akryylimaalarin alkuun ja antaa inspiraatiota kokeneemmalle taiteilijalle. Aluksi saat tietoja välineistä ja materiaaleista. Opit tekemään erilaisia tekstuureja siveltimillä, ilmaisemaan itseäsi värien käytöllä ja luonnostelemaan aiheitasi oikeassa perspektiivissä. Sitten pääsetkin maalaamaan kasveja, rakennuksia, maisemia ja paljon muuta. Akryylivärit ovat monipuolisia ja vesiohenteisina turvallisia kaikenikäisille. Niiden avulla voit jäljitellä öljyvärien paksua mutta myös akvarellimaisen kevyttä maalauspintaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tutustu akvarellimaalaukseen uudella tavalla - värien sekoittaminen on hauskaa! Vesivärit ovat tuttuja suurimmalle osalle meistä, mutta nyt on aika päivittää käsityksemme niistä. Maalaa vesiväreillä opastaa sinut loihtimaan paperille niin ihmisiä, eläimiä, kasveja kuin abstrakteja kuvioitakin. Laadukkailla vesiväreillä kirjoitat näyttäviä onnittelukortteja, ja kirjassa kerrotaan myös markkinoilla olevista papereista, erilaisista siveltimistä sekä niiden käytöstä. Väriteorian perusteiden lisäksi saat vinkkejä siihen, miten tehdään tyylikkäitä mustavalkoisia töitä. Vaiheittain etenevät kuvat innostavat kaikentasoiset taitelijat kokeilemaan, mitä vesiväreillä voi saada aikaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Kirja
Piili, Martta, kirjoittaja ; Vettenniemi, Erkki, loppusanojen kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koskettava selviytymistarina vankileirien saaristosta

Talvisota on syttymässä. Viipurilaisen perheen isä ja kouluikäiset lapset ehtivät Suomeen turvaan, äiti Martta ei. Kun kirjeet vihdoin vuosien kuluttua tavoittavat vankileiriltä toiselle joutuneen äidin, kuopuksella on päässään morsiushuntu ja vierellään neljä lasta.
Martta Piilin autenttiset vankileirimuistelmat ovat vaikuttava silminnäkijätodistus neuvostojärjestelmän raakuudesta, vankileirien arjesta ja kolhoosielämästä leirien liepeillä. Yksittäisten ihmisten sitkeys ja solidaarisuus auttoivat selviytymään vaikeissa olosuhteissa. Piili julkaisi muistelmansa vuonna 1957 päästyään lopulta takaisin Suomeen.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Kirja
Kivimäki, Arto, kirjoittaja ; Launis, Mika, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Länsimaisen kirjallisuuden starttipistooli, Homeroksen Ilias, on pistämätön tarina Troijan kymmenvuotisen sodan loppuvaiheista.

Teos on kiehtonut lukijoita yli kaksi ja puoli tuhatta vuotta. Se pitää sisällään jännitystä, rakkautta, urhoollisia sankareita ja hurjia taisteluja. Moni keskustelee Iliaasta sujuvasti, mutta ihan kaikki heistä eivät sitä välttämättä ole lukeneet. Viimeistään nyt kannattaa!

Arto Kivimäen Ilias lapsille kertoo suorasanaisesti ja jännittävästi Troijan ja Akhilleuksen kohtalon päivistä. Mika Launiksen ihana kuvitus herättää tämän historian ja tarun loistokeitoksen eloon.

Kymmenen vuotta kreikkalaiset ovat sotineet Troijan kaupungin edustalla valloittamatta kaupunkia. Ikään kuin se ei olisi tarpeeksi, heidän suurin urhonsa Akhilleus on pahanlainen tuittupää ja äkäpussi. Minkälaisiin juonitteluihin on ryhdyttävä kaupungin valloittamiseksi, mitä muurin toisella puolella sodasta ajattelevat kuningas Priamos tai hänen poikansa Hektor?

Homeroksen tarinoiden suuri arvo on niiden perustavanlaatuinen inhimillisyys ja moniulotteisuus. Ilias on myös tarina inhimillisestä heikkoudesta ja siitä, kuinka vihollisetkin voivat ymmärtää ja kunnioittaa toisiaan. Ilias lapsille sopii nimensä mukaisesti lapsille, mutta myös esimerkiksi nuorille, aikuisille sekä vanhuksille.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Herra Tömiläs hiio-hop, puussa näkee sen,
linnunsulan välkehtivän, kauniin kultaisen.

Hän puuhun pinkaisee
ja hiljaa hinkaisee:
”Oi aarretta, oi ihanaa,
en ole nähnyt kauniimpaa.”

Herra Tömiläs on pieniin ja suuriin aarteisiin ihastunut huoleton kulkija. Kun Tömiläs eräällä retkellään tapaa pöllön, joka vihjaa aivan uudenlaisesta aarteesta, hän innostuu. Tätä on lähdettävä etsimään!

Mukaansatempaava runomuotoinen tarina kertoo tavaroita keräilevästä Tömiläästä, joka monien mutkien jälkeen oppii ymmärtämään, mistä aidot aarteet löytyvät. Tarinan äärellä niin lapsen kuin aikuisen on helppo pysähtyä pohtimaan luonnon merkitystä ja sitä, tarvitseeko kaikkea omistaa itse.

Elina Kynsijärvi (s. 1982) on runoilija ja kasvatustieteen maisteri. Nurmosta kotoisin oleva kirjailija asuu perheineen Jyväskylässä. Hän on julkaissut useita luonto- ja eläinaiheisia runokirjoja ja nauttii luonnossa liikkumisesta.

Heikki Takala (s. 1979) on kuvataiteilija ja animaattori. Hän on kotoisin Nurmosta ja asuu perheineen Turussa.

Tallennettuna:
Hakutulos 27

Kadun korkein talo Näytä tarkat tiedot

Tallest house on the street, suomi
Kirja
Moss, Stephanie, kirjoittaja ; Martín, Leire, taiteilija ; Venhola, Heli, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 28

Kuka pelkää merirosvoprinsessaa? Näytä tarkat tiedot

Never mess with a pirate princess, suomi
Kirja
Ryan, Holly, kirjoittaja ; Roberts, Siân, taiteilija ; Sajama, Sinikka, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun on tosi kyseessä, rohkea prinsessa ei turhia arkaile. Prinsessa Hellä on kiltti ja suloinen, kunnes hänen nallensa varastetaan. Voro vei hänen parhaan ystävänsä, joten asialle pitää tehdä jotakin! Hellä osaa miekkailla ja ratsastaa, joten hän pystyy auttamaan myös pulaan joutunutta ritaria. Sillä kaikkihan sen tietävät: ei kannata haastaa riitaa merirosvoprinsessan kanssa...

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Kirja
Temple, Tilly, kirjoittaja ; Julian, Sean, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tulehan, niin näytän sulle niityt, rannat, metsämaat.
Paljon uutta, ihmeellistä retkellämme nähdä saat.
Kulje aina poluillasi varovaisin askelin.
Kun suojelemme luontoa, se pitää huolta meistäkin.
Kaunis, riimitelty kuvakirja on lempeä johdatus lapselle luonnon ihmeisiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Puuvillatehdas 1
Historiallista romantiikkaa 1800-luvun lopun Turussa

Järkevää ja leiskuvaa Jenny Malmströmiä eivät kovat ajat ole murtaneet. Nuorena leskeksi jäänyt rovastin tytär on mukana Rouvainyhdistyksessä, joka kerää varoja hyväntekeväisyyteen ja Kansankirjaston perustamiseen järjestämällä naamiaisia ja rusettiluisteluja.

Turun seurapiireissä Jenny tutustuu puuvillatehtaan johtajaan Fredrik Barkeriin ja uudistusmieliseen Kosti Vanhaseen. Seuraa mustasukkaisuutta ja vetävää kolmiodraamaa.

Puuvillatehtaan varjossa aloittaa hurmaavan Puuvillatehdas-sarjan. Se kuvaa itsenäisen leskirouvan elämää aikana, jona säätyläisyhteiskunta natisee teollistumisen myötä liitoksissaan, työväenliike nousee ja naiset vaativat Canthin hengessä tasa-arvoa.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä jos oma lapsi on oikeasti paha? Kammottavan koukuttava psykologinen trilleri äidinvaistosta ja menneisyyden traumoista.

Blythen suvussa riittää rikkinäisiä äiti-tytär-suhteita. Mutta Blythe on päättänyt, että hän tekee tyttärensä Violetin kanssa kaiken toisin. Äitiyden alku osoittautuu kuitenkin uuvuttavaksi, eikä Blythe onnistu luomaan lapseensa sellaista yhteyttä, jollaisesta on haaveillut. Kun tytär kasvaa, Blythe alkaa epäillä, että lapsessa on jotain vialla. Tämä on etäinen, ei vastaa hellyydenosoituksiin ja käyttäytyy ilkeästi muita kohtaan. Ovatko Blythen pahimmat pelot käymässä toteen?

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Helppolukuinen Kirjakärpänen-sarja houkuttelee lukijoita kirjojen kiehtovaan maailmaan!

Jenni lähtee kaverinsa Totin ja tämän ponin Raisun kanssa uimaretkelle. Äkkiä he huomaavat Raisun kadonneen. Raisua etsiessään Jenni ja Totti tulevat Ystävyyden talon pihaan. Mikä se oikein on? Onko savusaunan lämmittäminen hätähousun hommia? Syövätkö lihansyöjäkasvit ihmisiä? Kaikki kysymykset ratkeavat tässä humoristisessa seikkailussa.

Tallennettuna:
Hakutulos 33

Synkin ilta Näytä tarkat tiedot

The darkest evening, suomi
Kirja
Cleeves, Ann, kirjoittaja ; Kolehmainen, Annukka, kääntäjä, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vera 7
TV:stä tuttu Vera Stanhope kiperän murhatutkimuksen pyörteissä

Komisario Vera Stanhope joutuu kotimatkallaan ankaraan lumimyrskyyn. Sakean pyryn keskeltä hän erottaa tieltä suistuneen auton, jonka kuljettajanpuoleinen ovi on auki. Viime tipassa Vera huomaa, että autossa on pieni lapsi turvaistuimessa, ketään muita ei näy. Vera päättää etsiä suojan itselleen ja lapselle, ja sattumalta he päätyvät Brockburniin, ränsistyneeseen kartanoon, jossa on käynnissä juhlat. Hylätyn lapsen kohtalon selvittely saa uuden käänteen, kun kartanon takapihalta löytyy nuoren naisen ruumis.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taidetta, rakkautta ja kunnianhimoa itseään rikki repivän kaupungin varjossa

Ildefonso Falconesin Sielujen maalari on tarina kunnianhimoisesta taidemaalarista 1900-luvun alun kahtia jakautuneessa kaupungissa.

Taidemaalari Dalmau Sala elää köyhää taiteilijaelämää Barcelonassa vuonna 1901. Kaupunki on alkanut jakautua kahtia teollistumisen ja modernisaation johdosta. Vauraus kertyy jo entisestään vauraille Antoni Gaudín suunnittelemien kauniiden talojen kohotessa kohti taivasta, kun taas köyhä työväenluokka joutuu samaan aikaan taistelemaan oikeuksiensa ja tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta.

Teloitetun anarkistin poika Dalmau on kahden maailman välissä: hänen perheensä ja rakastettunsa Emma ovat työväenluokan kiihkeitä kannattajia, kun taas hänen oppi-isänsä ja työnantajansa don Manuel Bello on konservatiivinen vanhojen arvojen ja uskonnon puolustaja. Kun Dalmaun taideteokset alkavat yhtäkkiä saada mainetta ja hän tapaa kollegansa Pablo Picasson, rikkauksien äärellä seisova maalari joutuu punnitsemaan arvojensa ja periaatteidensa hintaa.

Meren katedraali -kirjallaan maailmanmaineeseen noussut Ildefonso Falcones kuvaa Sielujen maalarissa väkevästi ja elinvoimaisesti taiteellisen sielun kamppailua ympärillä olevan maailman lähestyessä räjähtämispistettä.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä jos osaisit puhua eläinten kanssa?

11-vuotias Eevi osaa! Mutta se on jostain syystä VAARALLISTA, tai niin hänen isänsä sanoo.
Syy liittyy Eevin äitiin, joka on kuollut vuosia aiemmin. Eevi on luvannut isälle, ettei käytä kykyään. Mutta kun paikallisessa eläintarhassa tapahtuu kauheita, Eevin on IHAN PAKKO rikkoa lupauksensa isälle ja asettaa itsensä ja läheisensä hirvittävään vaaraan.

Eevin eläinmaailma on vauhdikas ja jännittävä lastenkirja, joka kertoo eläimistä ja suhteestamme luontoon, koulumaailmasta ja siitä, kuinka olla oma itsensä.

Matt Haig on yksi Ison-Britannian suosituimmista ja monipuolisimmista nykykirjailijoista, joka on kauniilla ja viisailla tarinoillaan valloittanut sekä isojen että pienten lukijoiden sydämet.

Emily Gravett on moneen kertaan palkittu lastenkirjailija ja kuvittaja. Hän asuu Brightonissa perheensä ja kahden koiransa kanssa.

"Huima seikkailu"

  • Times

"Aivan mahtava. Tämä kirja saa nauramaan ääneen, kannustamaan Eeviä hänen mahtavissa suunnitelmissaan ja rakastumaan kaikkiin niihin omituisiin ja valloittaviin eläimiin, joita hän tapaa."

  • Fun Kids

"Opettaa lapsille, ettei tarvitse olla samanlainen kuin muut."

  • Daily Telegraph

"Upea"

  • CBBC Book Club

Haigin aiemmista lastenkirjoista sanottua:

"Haig annostelee hyvällä rytmillä ja hienovireisesti hillitöntä komiikkaa ja koskettavaa draamaa sekä luottaa lukijan oivalluskykyyn."

  • Ilkka

"Täynnä lämpöä ja huumoria."

  • Guardian
Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jani Peranto & Rosa Riemunen 1
Riemastuttavan tarkkanäköinen esikoisdekkari sukupolvien yli kantavasta koti-ikävästä ja erikoisesta rikosaallosta ruotsinsuomalaisten asuttamassa kyläyhteisössä.

Tukholmassa poliisina työskentelevällä Jani Perannolla menee hyvin yhtä pientä yksityiskohtaa lukuun ottamatta: hän on suomalainen. Vaikka Jani on kauan sitten pessyt finnjävelin leiman nahoistaan, ruotsinsuomalaisia sukulaisiaan hän ei pysty taikomaan pois. Enon hautajaiset pakottavat hänet lapsuudenkotiinsa Skutskäriin, ja Rauha-mummin outo kuolema sekä väärässä paikassa käyty tappelu johtavat suunniteltua pidempään oleskeluun kotiseudulla sellutehtaan varjossa.

Samalle paikkakunnalle on hiljan muuttanut Helsingistä rikostoimittaja Rosa Riemunen, jolla myös on omat salaisuutensa. Rosa on päättänyt vaihtaa alaa ja kirjoittaa tästä lähtien harmittomia artikkeleita ruotsinsuomalaiseen Uutissuomi-lehteen, mutta hän ei voi olla kiinnostumatta Janin isoäidin kohtalosta. Rosa saa myös selville, että Skutskärissä on kadonnut useampi suomalainen jäljettömiin. Kun uusi rikos ravistaa yhteisöä, hän yllyttää Janinkin mukaan juttuun. Tapahtumat pakottavat heidät molemmat löytämään uusia puolia itsestään.

Milka Hakkarainen on asunut Ruotsissa yli kymmenen vuotta. Hän on työskennellyt uudessa kotimaassaan toimittajana ja suomen kielen opettajana ja julkaissut novelleja Suomessa ilmestyvissä lehdissä.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lauri Luu 1
Mitä tehdä, kun kiltti lukukoira alkaa raivoisasti repiä kirjoja ja pitää koko kirjastoa kauhun vallassa?

Lauri Luu ei pidä lukemisesta, ei sitten lainkaan. Kun hän ottaa kirjan käsiinsä, kirjaimista tulee muurahaisia ja päätä alkaa kivistää.

Lauri ei liioin välitä vierailuista kirjastossakaan, mutta suostuu käymään siellä isän mieliksi. Lukulamppu on ihan mukava lukukoira, vaikka sen hengitys löyhkää kammottavalle.

Jos Lauri Luu lukisi, hän haluaisi lukea jännittäviä kirjoja. Mutta Lauri tietää kokemuksesta, ettei sellaisia ole olemassa. Tai niin hän luulee.

Omituinen kirjastonhoitaja Kellari-Ulla tarjoaa luettavaksi niin jännittävän kirjan, että Laurin ja Lukulampun innolla ei ole rajoja. Ei mitään rajoja.

Lauri Luu ja riivattu lukukoira on kauhukirjailija Marko Hautalan ensimmäinen lastenkirja.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vaikuttava henkilökuva avaa naisen näkökulman antiikin ajan valtapeleihin ja taisteluihin

Lanassa, Sisilian kuninkaan tytär, naitetaan 14-vuotiaana Pyrrhokselle, Epeiroksen kuninkaalle. Avioliittoonsa tyytymätön Lanassa kuitenkin pakenee, nai Makedonian kuninkaan Demetrioksen ja julistetaan eläväksi jumalaksi miehensä rinnalla. Hetken Lanassa on hellenistisen maailman huipulla, mutta hän joutuu huomaamaan, että mikään ei ole niin katoavaista kuin valta.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rohkea nuortenromaani painajaismaisista mielen koukeroista

Kaksi asiaa pitää Ennin elämän oikeilla raiteilla: filigraanisormus ja leluhylly, jossa lapsuusvuosien pehmot istuvat aina tietyssä järjestyksessä. Jos järjestys menee sekaisin, Enni uskoo jonkin vaaran uhkaavan häntä itseään tai hänen läheisiään. Sormusta Enni pyörittää hädän hetkellä kolme kertaa oikealle, kolme kertaa vasemmalle. Silloin Varoittaja hänen päässään vaikenee ja olo on turvallinen. Kukaan ei sitä ymmärrä. Mutta sitten Enni näkee jotakin. Kohtalotoverin?

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Iik! 5
Alakouluikäisten suosittu IIK!-sarja nostattaa jälleen kauhunväreitä, tällä kertaa noitametsään suuntautuvan leirikoulun merkeissä. Helppolukuinen, maltillisen pituinen ja sopivan jännittävä tarina houkuttelee myös vähemmän lukevia lapsia uppoutumaan kirjaan.

Sussa ja Saku osallistuvat leirikouluun, joka suuntaa Plattilan metsiin muutaman yön vaellukselle. Leppoisa retki saa huolestuttavan käänteen, kun paikalliset kertovat retkeläisille Plattilan noidasta, joka sieppaa lapsia ja estää kännyköiden toimimisen. Ennen pitkää yksi luokkatovereista katoaa metsään, ja hänen jälkeensä myös molemmat opettajat.

Neuvokkaat leirikoululaiset jatkavat matkaa omin päin, mutta metsä tekee heille pelottavia temppuja: polut vaihtavat paikkaa ja jokin näkymätön olento kiertelee tutkimassa telttoja yön pimeydessä. Kun vielä yksi leiriläinen katoaa ja hänen äänensä kutsuu metsän keskeltä löytyvästä kummitustalosta, on aika kohdata Plattilan noita silmästä silmään!

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jesse 29
Jennan ja Hannelen rakastetut seikkailut Jessen ja muiden koirakaverien kanssa jatkuvat. Tällä kertaa Turun valtaavat keskiaikamarkkinat, jotka vievät tytöt vauhdikkaisiin pyörteisiin aina roistojahtiin asti.

On armon vuosi 1452. Rutto on levinnyt Turun kaupunkiin, ja merirosvot väijyvät Tukholmaan matkaavia Airistolla. Rahvasta ja aatelia on kokoontunut suurin joukoin markkinoille Tuomiokirkon kupeeseen Suurtorille. Sieltä löytyy jokaiselle jotakin - markkinakojuja, ruttolääkärin talo, kuninkaan turkulaisille lahjoittama Kivisauna ja vieläpä mestauslava.

Jenna ja Hannele pääsevät mukaan Turun keskiaikamarkkinoilla esitettävään näytelmään. Jenna saa pukeutua kauniiseen keskiaikaiseen hovineidon pukuun, ja hänen Jesse-koiransa selkään levitetään kuninkaan vaakunalla koristettu mantteli. Sen sijaan Hannele ei halua missään tapauksessa ryhtyä näyttelemään lällyä hovineitoa, joten hän keksii itselleen säväyttävämmän roolin.

Kun varkaat sitten iskevät ja Kerjäläis-Mikon almulipas katoaa, Jesse pääsee näyttämään taitonsa vihikoirana.

Merja ja Marvi Jalo ovat kirjailijasisarukset, jotka ovat kirjoittaneet yhdessä ja erikseen useita suosittuja hevos- ja koirasarjoja. He aloittivat Jesse-sarjan jo vuonna 2004. Jesse keskiaikakoira on sarjan 29. osa. Vuonna 2011 Jesse pentukoira voitti Pirkanmaan Plättä -palkinnon, ja Jesse hoivakoira palkittiin Kirjava Kettu -palkinnolla vuonna 2008. Mukaansatempaavat Jesse-kirjat ovat olleet nuorten suosikkeja vuodesta toiseen, sillä tarinat ovat ajattomia ja koskettavia, täynnä huumoria ja toimintaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 42

Myrkkypuu Näytä tarkat tiedot

The poison tree, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Dramaattinen tarina rohkeudesta, perheestä ja anteeksiannosta

  1. Vogue-lehti lähettää entisen mallinsa Jessica Mayn kirjeenvaihtajaksi sodan runtelemaan Pariisiin. Jessica on rohkea ja nopea oppimaan, mutta elämä sotilaiden rinnalla on haastavaa. Kaiken karmeuden keskellä sota tuo Jessican elämään kolme ihmistä, jotka auttavat häntä toteuttamaan unelmiaan: toimittaja Martha Gellhorn rohkaisee rikkomaan sääntöjä, laskuvarjojääkäri Dan Hallworth auttaa kertomaan tarinoita, joilla on merkitystä, ja pieni orpotyttö Victorine saa hänet avaamaan sydämensä. Mutta sodan keskellä uraa tekevän naisen menestyksellä on hintansa.

  2. Taidekuriiri D'Arcy Hallworth saapuu ranskalaiseen kartanoon järjestämään tunnettua valokuvakokoelmaa. Työ osoittautuu odotettuakin dramaattisemmaksi, kun salaperäisen valokuvaajan henkilöllisyys lopulta paljastuu.

Bestseller-kirjailija Natasha Lester kirjoittaa urheista naisista, jotka uhmaavat aikansa ahdasta naiskuvaa. RNA:n vuoden historiallisen romaanin palkinnon voittanut Ranskalainen valokuvaaja perustuu kuvajournalisti Lee Millerin elämään.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Senioritoimittaja, Maija-Liisa, ostaa Pohjanmaalta pienen talon jatkaakseen siellä dokumenttiohjelmien tekemistä televisiolle. Kumppanina hänellä on Jorma, kuvaaja, jonka kanssa yhteistyö on sujunut hyvin. Kuvioissa on myös Jussi, potentiaalinen kumppani, joka omistaa frakin ja smokin.
Ensimmäinen Pohjanmaalta käsin tehty ohjelma käsittelee inkeriläisiä paluumuuttajia ja heidän historiaansa savakoista ja äyrämöisistä Inkerinmaalle ja takaisin Suomeen.
Pohjanmaalla ei kaikki olekaan niin silkoista kuin luulisi. Ennen onnellista loppua on odottamattomia vastoinkäymisiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Throne of Glass 6
Lumoava ja vastustamaton fantasiaromaani

Kuninkaallisen vartioston entinen kapteeni Chaol Westfall vahingoittui lasipalatsin sortuessa. Vankkumaton lojaalius, voima ja ammatillinen asema ovat olleet hänen elämänsä kulmakivet, mutta Adarlanin kuninkaan antama kuolinisku on riistänyt Chaolilta kaiken.

Chaol matkustaa Eteläiselle mantereelle tapaamaan Torre Cesmen maineikkaita parantajia. Se voi olla hänen ainoa toivonsa toipua entiselleen, mutta hänellä on toinenkin tehtävä: taivutella mahtava Khagan liittymään taisteluun ikiaikaista pahuutta vastaan. Eteläisellä mantereella on kuitenkin omat salaisuutensa, jotka voivat joko pelastaa koko maailman tai tuomita heidät kaikki tuhoon...

Sarah J. Maas on fantasian ykkösnimiä ympäri maailman. Hänen teoksiaan on käännetty 37 kielelle, ja yksin Throne of Glass -sarjan avausosa Lasipalatsi on myynyt yli miljoona kappaletta. Aamunkoiton torni on eeppisen fantasiasarjan kuudes osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Niina on viisikymppinen asianajaja, moitteeton nainen, jonka elämä on kunnossa. Hänellä on siististi pukeutuva, hyväpalkkainen mies sekä kaksi poikaa ja koti arvostetulla alueella. Hänellä on myös salaisuus.

Niina näkee unia, joissa hänen kodistaan mennään salaisen pienen oven kautta kokonaan toiseen taloon. Se on Niinan unelmien talo, jossa on kaikki niin kuin pitää ja vielä enemmän: maisema merelle, valoisat ja avarat huoneet, vapauttavan raikas ilma. Mitä pidempään Niina näitä unia näkee, sitä ahdistavammalta oma elämä ja koti alkavat tuntua. Hänelle tulee pakkomielle saada tietää, mitä tuo uni haluaa hänelle sanoa.

Niina alkaa pakonomaisesti etsiä tosielämän vastinetta uniensa talolle. Sen jälkeen tapahtumat alkavat vyöryä omalla painollaan, eikä hän voi pysäyttää niiden kulkua.

"Asunnonostaja" on kertomus siitä, miten vakiintunut, näennäisen onnellisessa parisuhteessa elävä menestyvä perheenäiti ihastuu muukalaiseen ja menettää elämänhallintansa sekä siitä, miten elämä voi yhtäkkiä muuttua todeksi eletyksi painajaiseksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Salakavalalla huumorilla pippuroitu tarina veljestä ja siskosta, joita yhdistää ongelmallinen rakkaus - ja hautajaiset.

Tuomaksesta tulee puolivahingossa uskonnottomien hautajaisten puhuja, kun sisko pyytää häntä erään hoivakotinsa hoidokin muistotilaisuuteen. Toisen sukupuolen kohtaaminen ei ole miehen vahvoja puolia, mutta nyt Tuomas saa hyvän syyn kysyä neuvoja viehättävältä Helena-papilta. Tuomas lähentyy Helenan kanssa sisaren kipuillessa samaan aikaan tylsässä avioliitossaan.
Sisarukset saavat huomata, että elämä voi asettaa ihmisen yllättävien tilanteiden eteen.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Isälle joka ei halunnut olla isä

Poikkeuksellisen vahvasti puhutteleva esikoisromaani hylätyksi tulemisen kokemuksesta, sukupolvien yli käyvästä surusta ja elämää ylläpitävästä toivosta.

"Ehkä vielä jonain päivänä koittaisi hetki, jolloin minunkin isäni kutsuisi minut luokseen, ajattelin."

Veran isä täyttää pian 80 vuotta. Hän viettää syntymäpäiviään perheen kesken, lastensa ja vaimonsa kanssa. Veraa ei ole kutsuttu.

Kutsu minut on vangitsevasti kirjoitettu romaani naisesta, joka yrittää saada yhteyden isäänsä, kasvattaa omaa lastaan sekä käsitellä avioeroaan ja aiemmilta sukupolvilta periytyvää kohtaamattomuutta.

Ida Pimenoff (s. 1977) on valokuvataiteilija, joka on aiemmin julkaissut kolme valokuvakirjaa saksalaisen taidekirjakustantamon kanssa. Pimenoff asuu perheineen Helsingissä. Kutsu minut on hänen esikoisromaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 49

Rex Dexter ja älyttömän kuolleet eläimet Näytä tarkat tiedot

The incredibly dead pets of Rex Dexter, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rex Dexter 1
Rex Dexter haluaisi kuollakseen koiran. Hän on suorastaan syntynyt koiranomistajaksi. Hänen nimensäkin on Rex, herranjestas, sehän on koiran nimi. Mikä tahansa piski olisi parempi kuin ei piskiä ollenkaan, mutta unelmien täyttymys olisi suklaanruskea labradorinnoutaja.

Kun Rexin syntymäpäivä viimein koittaa, hän saa vanhemmiltaan laatikon, jossa on reiät ja josta kuuluu lupaavaa raapimista. Voisiko se olla...? Kyllä!! Laatikosta paljastuu... kana. Lemmikkikana?

Tuntia ja neljäätoista minuuttia myöhemmin kana on jäänyt jyrän alle (ja kuollut), Rex on kirottu ja Rexin huoneessa kummittelee villieläimiä. Nämä kutsumattomat vieraat ovat meluisia ja sotkuisia. Ja ne vaativat Rexiä selvittämään, miksi ne ovat kuolleet omituisissa merkeissä.

Rex Dexter ja älyttömän kuolleet eläimet aloittaa poskettoman trilogian, joka sopii kaikille huumorin, mysteerien ja eläinten (myös kuolleiden) ystäville.

Aaron Reynolds on suosittu ja palkittu amerikkalainen lastenkirjailija. Hän asuu Chicagossa yhdessä vaimonsa, kahden lapsensa, neljän kissansa ja, päivästä riippuen, noin kymmenen kultakalansa kanssa.

Tallennettuna: