Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 11/2021

Uutuudet ajalta: 15.3.2021 - 21.3.2021

Muokattu: 29.6.2021
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Valoisa tietokirja naisiin kohdistuneiden asenteiden synkästä kulttuurihistoriasta.

Kurittomat käsittelee reippaasti ja informatiivisesti naisen asemaa historian eri aikoina ja erilaisissa tilanteissa. Kulttuurihistoriasta ponnistavan, upeasti kuvitetun ja tiukasti tähän päivään pureutuvan kirjan aiheita ovat myyttiset naiset, naisen seksuaalisuus, sukulaissuhteet sekä naisiin kohdistunut vallankäyttö. Naisen rooli ei ole ollut häävi, mutta yhteiskunnan rakenteisiin pesiytynyt epätasa-arvo voidaan tunnistaa nyt. Pulakka pöyhii vanhat myytit uusiksi ja yhdistää ne nykynaisten ja -äitien haasteisiin. Virkistävä kirja muistaa, etteivät sukupuoliasenteet liity vain naisiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ohitettiinko mielipiteesi palaverissa? Nauroiko joku ideallesi? Etkö etene urallasi? Esineellistettiinkö sinua? Koitko häpeää näissä tilanteissa? Et ole yksin kokemustesi kanssa. Lainsäädäntömme mukaan työelämä on turvallinen, yhdenvertainen ja tasa-arvoinen kaikille, mutta todellisuus näyttää toiselta. Työelämä muuttuu hitaasti - sinä ja ajatuksesi nopeammin. Tämän kirjan avulla ymmärrät, ettei vähättely johdu sinusta. Olet ominaisuuksiesi kautta osa hierarkkista työelämähistoriaamme, jossa joku on aina suljettu vallan ulkopuolelle: naiset, vähemmistöt, kiltit, käskyläiset tai muut valtaketjun pohjimmaiset. Tiina-Emilia Kaunisto on työelämän erityisasiantuntija Monimuotoiset perheet -verkostosta. Taustaltaan hän on toimittaja ja työmarkkinajärjestön asiantuntija. Tämä on Kauniston kolmas tietokirja.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sytytä taskulamppu - ja päätähuimaava avaruusseikkailu voi alkaa!

Planeetat, meteorit ja revontulet alkavat upeasti hehkua, kun valaiset kirjan sivuja taskulampullasi. Jännittävää tietoa ja toimintaa yhdistävä kuvakirja jatkaa suosittua Taskulamppuseikkailu-sarjaa.

Avaruusalus Kaguaanin miehistö saa tehtäväkseen viedä rahdin kuuasemalle. Paikan päällä selviää, että Mars-tukikohtaan ei ole saatu minkäänlaista yhteyttä sitten aurinkomyrskyn. Alus miehistöineen lähtee Marsiin selvittämään tilannetta. Onnistuvatko he väistämään valtavaa asteroidia, joka uhkaa iskeytyä planeetan pintaan?

Ylös avaruuteen jatkaa suosittua Taskulamppuseikkailu-sarjaa. Kun sivun taakse laittaa taskulampun, alkavat piilokuvat salaperäisesti hehkua. Lamppu paljastaa avaruudesta yllätyksiä, jotka vievät hurjaa seikkailua eteenpäin.

Rinna Saramäenkirjoittama lokikirja avaruusalus Kaguaanin tutkimusmatkasta tarjoaa jännittäviä käänteitä ja kiinnostavaa tietoa 4-8-vuotiaille. Kuvittaja Sami Saramäen upeat avaruusmaisemat ovat täynnä huikaisevia yksityiskohtia.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Rikkinen, Jouko, kirjoittaja, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Opi tuntemaan suomalaiset suot ja niiden tärkeimmät kasvilajit

Suot peittävät ison osan maamme pinta-alasta. Tämä opas käy läpi kaikki suotyypit avosoista korpiin ja rämeisiin sekä rantaluhtiin ja harvinaisempiin pohjoisen palsasoihin. Kirjan selkeä kuvitus esittelee perusteellisesti suoluonnon ominaispiirteitä sekä kasvilajeja tehden niiden tunnistamisen helpoksi.

Kirjassa käsitellään myös suolla kasvavat marjat ja opastetaan, millaisilta paikoilta näitä herkkuja kannattaa etsiä.

Kirja sopii kaikille luontoharrastajille ja retkeilijöille, mutta myös metsänomistajille ja opiskelijoille.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Mäki, Miina, kirjoittaja ; Jansson, Tove, kuvittaja, kirjoittaja ; Pöyhtäri, Anni, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiehtova opas kaikenikäisille kalaharrastajille ja luonnonystäville.

Lähde kalaretkelle Nuuskamuikkusen jalanjäljissä ja tutki järvien, jokien ja Itämeren suomuselkäisiä asukkaita! Kuvankaunis kalakirja on huikaiseva sukellus vesistöihimme ja niiden eliöiden ihmeelliseen maailmaan.

Nuuskamuikkusen kalakirjassa on kiinnostavaa tietoa ja klassisen kauniit piirroskuvat lähes sadasta Suomessa yleisestä kalasta ja muusta merenelävästä. Kirjassa käydään läpi mökkijärvien parvikalat, syvyyksien saalistajat ja Itämeren satunnaiset vierailijat, kuten piikkihait, sardellit ja täpläsillit.

Kiehtovien lajikuvausten lisäksi kirja tarjoaa tietoa muun muassa vesien ravintoketjuista, kalojen käyttäytymisestä ja aisteista sekä vuodenkierrosta vedenpinnan alla. Omat käytännön vinkkinsä saavat niin onkijat, pilkkijät kuin perhokalastajatkin!

Kalakirjan sivuja kuvittavat Tove Janssonin mustavalkoiset originaalipiirrokset sekä vesi- ja kalastusaiheiset sitaatit.

Miina Mäki työskentelee John Nurmisen Säätiössä ja on koulutukseltaan meri- ja ympäristöbiologi sekä tutkimussukeltaja. Miina Mäki työskentelee John Nurmisen Säätiössä ja on koulutukseltaan meri- ja ympäristöbiologi sekä tutkimussukeltaja.
Anni Pöyhtäri on kuvittaja ja graafinen suunnittelija, jonka upeat nelivärikuvat ovat tuttuja myös kiitosta keränneestä Hemulin kasviosta (WSOY, 2019).

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Malinen, Sisko, kirjoittaja ; Kourula, Riitta, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Someilmiö Sissukan luonnonläheiset sukkamallit nyt saatavilla ensimmäistä kertaa kirjana!

Selkeät ohjeet kaavioineen on suunniteltu niin, että niitä on helppo tulkita. Kirja sisältää ohjeita laidasta laitaan: ohjeita on naisille, miehille, lapsille sekä myös leveämmille pohkeille sopivia malleja löytyy!

Kirja on teemoitettu "kuukausisukkien" ympärille. Jokaiselle 12 kuukaudelle on toteutettu omannäköiset villasukat. Lisänä myös muita suosittuja sukkamalleja! Mukana myös "Lämmöllä ja rakkaudella" -villasukat!

"Tähän teokseen päätyneiden sukkien inspiraation lähteinä ovat toimineet neljä vuodenaikaa ja niiden vaihtuvat värimaailmat sekä luonnon upeat elementit, kuten kukat, kasvit ja eläimet. Toivon, että neulemallinitoimivat joko inspiraatioina tai suorina ohjeina minulta Sinulle!"- Sisko

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ensimmäinen suomalainen puutarhakirja, jonka ohjeilla suunnittelet koko pihan ja puutarhan upealehtisten puutarhakasvien avulla. Kasvien koristeellisuus ei ole aina pelkästään niiden lehtien väreissä, vaan myös muodoissa ja tuntumassa.

Viherpuutarha-kirjassa esitellään kasveja perennoista koristeheiniin, pensaisiin, havu- ja lehtipuihin sekä kirjava­lehtisiin sipulikasveihin. Monipuolinen ja värikäs viherpuutarha toimii koko kasvukauden lehtiensä kauneuden varassa, mutta samalla se on myös hienostunut näyttämö kukille.

Kirja antaa vinkkejä helppoihin ja kestäviin kasviyhdistelmiin ja neuvoo lajikevalinnoissa, kun haluat puutarhaan elävyyttä ja tyyliä erilaisten lehtimuotojen kauneutta hyödyntämällä. Varjopuutarhassa menestyvät lukuisat lehtiperennat, samoin paahteisille paikoille on omat lajikkeensa. Kirjassa esitellään Suomen oloissa harvinaistenkin kasvien kokonaisuuksia, tuhansien lajikkeiden metsä- ja perennapuutarha, piha, jossa harmoniaa luovat erilaiset muotoon leikatut kartiovalkokuuset, katajat ja marjakuuset, kuunliljakeräilijän piha, sekä värikylläisyyttä pursuava puutarha, mikä on koostettu kuunliljoilla ja japaninvaahteroilla. Viherpuutarhassa nautitaan myös runsaan, lehtevän lavatarhan antimista.

Linda Peltola (s. 1984) on Romppala-blogista, Oma Piha -lehdestä ja Pihakalenterista tuttu puutarhatoimittaja, kirjailija ja graafikko, joka toteuttaa omia puutarhaunelmiaan metsäisellä tontilla Killinkoskella. Häneltä on ilmestynyt aiemmin Kevätihmisen puutarhakirja (2015) ja Rakas puolivilli puutarha (2016) ja Puutarhan syksy, kodin lämmin joulu (2017).

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pienlampolan onnelliset lampaat lumoavat!

Lammas on monipuolinen kotieläin, jonka seurasta nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin. Omat lampaat käy läpi keskeiset asiat lampaiden hoidosta ja antaa vinkkejä kuinka käyttää lampaita esimerkiksi maisemanhoidossa.

Kirjassa käsitellään keskeiset tiedot monipuolisesti: Mistä lampaita voi ostaa tai vuokrata? Minkälaisia lampolan ja laitumen pitää olla? Mitä tulee tietää esimerkiksi ruokinnasta, karitsoinnista, kerinnästä, villasta, sairauksista, sorkkien huollosta ja teurastamisesta? Kirja tarjoaa perusteellisen paketin lammastietoutta, ja viehättävät kuvat johdattavat suomalaisten maatiaislampaiden maailmaan.

Kirsti Hassinen on eläkkeellä oleva opettaja, joka asuu Kolin kansallismaisemassa ja rakastaa maatiaisten lisäksi mm. luontoretkeilyä ja -valokuvausta. Kolin pientilalla hänellä on kissojen ja koirien lisäksi maatiaiskanoja ja kesäisin lammaskatras maisemanhoitajana. Lampaiden kanssa hän on työskennellyt lampurina, kehräämön omistajana, huovutuskurssien vetäjänä ja neuleiden suunnittelijana. Kirsti on kirjoittanut kaksi kirjaa maatiaisista: Maatiaisten matkassa (Maahenki 2006) ja Omat kanat, omat munat, pihakanalan perustaminen (Tammi 2014). Lisäksi hän on kuvittanut ja kirjoittanut tieto-osuuden maatiaiskissasta runokirjaan Kissanviikset ja katinkontit (Paperisilppuri 2015).

Jukka Tobiasson on toiminut lähes 30 vuotta lampurina Turunmaan saaristossa ja Ahvenanmaalla sekä kiertävänä kotiteurastajana. Hän on myös ollut mukana mm. villa-, maisemanhoito- ja luonnonlaidunlihahankkeissa. Tuotantoeläinten hyvinvointi, lajinmukainen kasvatus ja luonnon monimuotoisuuden hoito ovat hänelle keskeisiä tavoitteita. Jukka pitää yhdessä Kirsti Hassisen kanssa Mikkelin Otavan opistolla kursseja pienlampureille ja pihakanalan perustajille

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pihakanailu on kotoilun kasvavin trendi

Hurmaava kirja, joka kannustaa perustamaan oman kanalan ja kertoo kaiken tarvittavan kanojen hoidosta.Hurmaavin kuvin ja tarinanpätkin ryyditetty kananhoito-opas kertoo, mitä kannattaa pohtia ennen hankkeeseen ryhtymistä ja kuinka se toteutetaan. Oppaasta selviää kaikki tarvittava: millainen kanala tarvitaan, mistä kanoja saa ostaa tai vuokrata, kuinka niistä pidetään huolta (ja lopulta luovutaan) ja miten munia käsitellään. Kotipihalta noukitut tuoreen kananmunat ovat lähiruokaa parhaimmillaan!

"Vasta ilmestynyt Kirsti Hassisen Omat kanat, omat munat -kirja tarjoaa perusteellisen - ja kauniin - paketin maatiaiskanojen hoidosta. Siinä on käsitelty kaikki, mitä kananpitäjän tarvitsee tietää: millainen kanala, mistä kanoja saa ja kuinka niistä pidetään huolta." Turun Sanomat

Kirsti Hassinen on eläkkeellä oleva opettaja, joka asuu Kolin kansallismaisemissa ja rakastaa maatiaisrotujen lisäksi mm. luontoretkeilyä ja -valokuvausta. Kirjan valokuvat ovat hänen ottamiaan. Kirstillä on vallan viehättävä maalaiselämää dokumentoiva Suakkuna-blogi.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Kuisma, Juha, kirjoittaja ; Manninen, Kirsti, kirjoittaja ; Kaakinen, Jussi, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomalaisten kohtalonhetkiä ja arkista aherrusta esihistoriasta 2020-luvulle.

Lennokkaat tarinat herättävät historian tapahtumat jännästi eloon. Kirjan nuorten sankareiden matkassa purjehditaan tervalastissa Tukholmaan ja matkustetaan höyryhevosella Pietariin, päästään Helsingin olympialaisten puukatsomoon ja tutustutaan turvapaikan hakijoihin. Pätevillä tietosivuilla kerrotaan eri vuosikymmenten avainkysymyksistä ja historian merkkipaaluista.

Kirjasta käy havainnollisesti ilmi, miten historialliset tapahtumat ovat vaikuttaneet tavallisten suomalaisten, erityisesti lasten, elämään.
Kiitetyn teoksen ajantasaistettu versio.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Paavo Susitaival ehti liki vuosisadan mittaisen elämänkaarensa (1896-1993) aikana olla poikkeuksellisen monessa mukana. Hän oli todellinen Suomen nykyhistorian viimeinen mohikaani: viimeinen elossa ollut aktivisti, jääkärivärväri, vapaussodan komppanianpäällikkö, suojeluskuntapiirin piiripäällikkö, Mäntsälän kapinan johtohahmo, IKL:n kansanedustaja, talvisodan rintama- ja jatkosodan rykmentinkomentaja. Lisäksi Susitaival oli tuottelias kirjailija, joka tunnettiin myös kekkosvastaisena toisinajattelijana.
Parhaiten mies muistetaan IKL:n kansanedustajana, joka talvisodan sytyttyä lähti rintamalle ja johti Ryhmä Suden legendaariseen voittoon Suomussalmella. Jatkosodan hyökkäysvaiheessa Susitaival komensi Jalkaväkirykmentti 29:ä Petroskoin valtaukseen asti.
Jussi Niinistö on kirjoittanut ansiokkaan elämäkerran aatteen miehestä, joka asetti isänmaan edun kaikkien sääntöjen yläpuolelle.

Jussi Niinistö on filosofian tohtori, joka on erikoistunut sota- ja henkilöhistoriaan. Hän toimi puolustusministerinä 2015-2019. Hän on kirjoittanut lukuisia historiateoksia.

Tallennettuna:
Hakutulos 14

Mortina ja loma Lumolammella Näytä tarkat tiedot

Mortina e la vacanza al Lago Mistero, suomi
Kirja
Cantini, Barbara, kirjoittaja, taiteilija ; Heilala, Katariina, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mortina 4
Zombityttö Mortinan jännittävä kesäseikkailu!

Neljännessä Mortina-sarjan kirjassa zombit lomailevat ja kokevat yöttömän yön taikaa. Upeasti kuvitetut Mortina-kirjat ovat juuri sopivan jännittäviä lapsen ensimmäiseksi kauhukirjaksi.

Zombit eivät ole viettäneet kesälomaa vuosikymmeniin, joten kutsu Lumolammelle Kamalia-tädin ja Adalbert-serkun luo otetaan riemulla vastaan. Mutta rento lomatunnelma saa odottamattoman käänteen, kun viranomaiset julistavat Adalbertin ja Kamalia-tädin kodin huutokaupattavaksi! Ihmiset kun luulevat taloa autioksi. Onnistuuko Mortina keksimään keinon Villa Perikadon pelastamiseksi, zombien salaisuutta paljastamatta? Onneksi tarmokas tyttö ei jää neuvottomaksi vaan käärii hihansa haasteiden edessä!

"Mortinalle maailman suurin kiitos, koska se sai meidän tyttären kunnolla kiinnostumaan lukemisesta."
Iina Hyttinen, But I'm a Human not a Sandwich -blogisti / perheblogisti Iina Hyttinen

"Zombityttö on riemukas tuttavuus. Mortina-kirjat ovat jopa yllättävän hauskoja ja kekseliäitä, ja niiden kuvitus on yksityiskohtien ja mielikuvituksen juhlaa. Kokonaisuus on värikäs, häkellyttävä, nokkela ja tyylikäs." (Hämeen Sanomat 2020)

"Zombeja ja huumoria - tätä meidän lapset rakastavat!" (Lähiömutsi-blogi)

Barbara Cantini on italialainen, Toscanassa asuva palkittu kuvittaja ja lastenkirjailija. Hän on sekä kirjoittanut että kuvittanut zombitytöstä kertovan ihastuttavan Mortina-lastenkirjasarjan, jota on käännetty jo 29:lle kielelle. Sen täydellisen lumoavaa maailmaa on verrattu Tim Burtonin elokuviin. Mortina ja loma Lumolammella on sarjan neljäs osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taikuuden aika 3
Soturi Toiveen ja velho Xarin matka muuttuu entistä vaarallisemmaksi. Upeasti kuvitettu fantasiasarja.

Toive ja Xar ovat etsintäkuulutettuja. Heitä eivät jahtaa vain soturit ja velhot, vaan myös pahin vihollinen - noidat. Ystävysten on löydettävä viimeiset ainekset noidankarkotusloitsuun. Etsinnät vievät Toiveen ja Xarin kammottavan Torakidan luolaan. Tehtävä on mahdoton, eikä siitä voi selvitä ilman apua. Mutta kehen he voivat luottaa?

Taikuuden aika on Näin koulutat lohikäärmeesi -sarjan luojan Cressida Cowellin kirjoittama ja kuvittama fantasiasarja. Lue myös aiemmat osat Noitakuningas herää ja Pako Karminkarista.

Tallennettuna:
Hakutulos 16

Merenneidon kuolema Näytä tarkat tiedot

Mordet på en havfrue, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Trilleri vie H. C. Andersenin mukana 1830-luvun Kööpenhaminan synkälle puolelle.

"Katso, se näyttää ihan merenneidolta!" Väkijoukosta kuuluvat pienen pojan sanat saavat nuoren Mollyn astumaan lähemmäs. Häntä kohtaa kamala näky. Kanaalin törkyisestä vedestä nostettu prostituoitu on hänen sisarensa.
Brutaalisti murhattua naista kauhistelevassa väkijoukossa Molly huomaa tutun nuoren miehen, runoilijaksi kutsutun Hans Christian Andersenin. Molly on useasti nähnyt tämän vierailevan sisarensa luona. Myös iltana jona sisar katosi.
Todistajalausunnon perusteella Andersenista tulee murhan pääepäilty. Hänen on nopeasti otettava kohtalonsa omiin käsiinsä ja löydettävä oikea murhaaja välttääkseen pyövelin kirveen.
Köyhyyden, tautien, kaaoksen ja poliittisten juonittelujen riivaamassa Kööpenhaminassa tämän murhan syy osoittautuu erityisen makaaberiksi.
Kun murhaajan henkilöllisyys lopulta selviää, Andersenia kielletään rangaistuksen uhalla paljastamasta mieltä kuohuttavasta tapauksesta mitään.
Kirjailija päättää kuitenkin kertoa tarinan omalla tavallaan. Hän kastaa kynänsä mustepulloon ja raapustaa otsikon Pieni merenneito, ja loppu on historiaa.

"Kirjan juoni on kaikin tavoin fantastinen. Tästä voi hyvinkin veikata Vuoden paras rikosromaani -palkinnon voittajakandidaattia." - Litteratursiden.dk

Anna Ekberg on pseudonyymi, jonka takana on kaksi tanskalaista bestseller-dekkaristia Anders Ronnow Klarlund ja Jacob Weinreich. Ekbergiltä on aikaisemmin julkaistu dekkarit Salattu nainen, Uskottu nainen ja Kadotettu nainen.
Thomas Rydahl on Kööpenhaminassa asuva kirjailija. Häneltä on aiemmin ilmestynyt dekkaritrilogia Erakko, Paossa ja Myrskyn silmään. Trilogian aloitusosa sai mm. Tanskan parhaan rikosromaanin palkinnon sekä Lasiavain-palkinnon vuoden parhaasta pohjoismaisesta dekkarista.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kørner ja Werner 3
Teinipojan katoamisesta keriytyy auki puistattavien rikosten vyyhti. Kööpenhaminaan sijoittuva koukuttava trillerisarja jatkuu!

Kauniina huhtikuisena päivänä teini-ikäinen poika katoaa. Koska lapsi on jäänyt perheessä vaille huomiota, hänen luullaan ensin karanneen kotoa. Mutta poliisi ei voi olla huomaamatta merkkejä, jotka viittaavat johonkin vakavampaan. Onko poika sittenkin viety vasten tahtoaan? Poliisilla on vain yksi todistuskappale: monitulkintainen sitaatti romaanista.
Etsivät Jeppe Kørner ja Anette Werner selvittävät arvoituksellista kidnappaustapausta, jonka juuret ulottuvat syvemmälle kuin kukaan osasi arvata.

Tallennettuna:
Hakutulos 18

Kisu ja hämäriä puuhia Näytä tarkat tiedot

Kitty and the twilight trouble, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kisu 6
Kisun kissakaveri Pixie on tutustunut uuteen kissaan, Hasseliin. Aluksi Kisu on iloinen Pixien puolesta, ja hänkin haluaisi tututstua tähän uuteen kissaan.
Mutta Pixie ei enää ehdi tavata entisiä ystäviään vaan juoksee päivät pitkät Hasselin kanssa, joka ei halua tutustua Kisuun. Kisu on surullinen, mutta sitten hän huolestuu, kun Pixien ja Hasselin touhut näyttävät menevän liian pitkälle.
Mitä hän voisi tehdä asialle, ennen kuin tapahtahtuu jotain ikävää?
Suositun Kisu-sarjan kuudes, itsenäinen osa. Lisää kissamaisia superseikkailuja luvassa!

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Neonkaupunki 2
Vain voitto tai kuolema merkitsevät fantasiasarjan kiihkeässä ja synkässä kakkososassa

Vera ja Tarkkis palaavat Neonkaupungin tuttuun rinnakkaistodellisuuteen, Elmiin. Mutta mikään ei ole niin kuin ennen. Jengisotien raunioittamalla painajaisten kaupungilla on uudet, entistä raaemmat lait ja isännät - ja mikä pahinta, julma Teurastaja on palannut Elmin kaduille. Vihollisjengien lisäksi Vera ja Tarkkis joutuvat kohtaamaan myös vanhat syntinsä silmästä silmään.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Milanna 1
Milanna on aivan tavallinen tyttö, joka käy koulua, kertoo pikkuveljelleen hauskoja tarinoita ja tykkää vadelmista. On kuitenkin pienen pieni juttu, joka tekee Milannasta hieman epätavallisen: hän on näkymätön.

Näkymättömyydestä huolimatta elämä ei ole niin jännittävää kuin voisi luulla. Mutta kaikki muuttuu, kun vastaan tulee Timi, joka jostain kumman syystä näkee Milannan. Milanna saa tietää, että on olemassa ihan oikea Näkymättömien kaupunki, jossa kaikki ovat näkymättömiä kuten hän! Kun Milanna pääsee vierailemaan tähän mystiseen paikkaan, alkaa seikkailu, joka mullistaa yhden jos toisenkin elämän.

Näkymätön Milanna on kiehtova kertomus päättäväisestä tytöstä, joka ajautuu keskelle ennalta arvaamatonta seikkailua. Vauhdikkaan tarinan ohella kirja herättää pohtimaan oman paikan löytämistä ja sitä, onko ulkokuori vai jokaisen sisin lopulta tärkeintä. Kirjan hurmaavan mustavalkokuvituksen on tehnyt Nora Surojegin.

Helena Immonen on toimittaja ja viestinnän ammattilainen, joka on aina rakastanut hyviä tarinoita. Näkymätön Milanna on hänen ensimmäinen lastenromaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kotikulman etsivät 2
Kotikulman etsivät -sarjan toisessa osassa Lisa haaveilee ikiomasta koiranpennusta. Kuin sattuman kaupalla etsiväkolmikko Markus, Lisa ja Linnea joutuvat keskelle tapahtumasarjaa, joka lopulta johtaa koiranpentuja huonoissa oloissa tehtailevan naisen jäljille. Nainen vaikuttaa ensitapaamisella todella mukavalta ja asiantuntevalta koirankasvattajalta. Onhan hän omien sanojensa mukaan toiminut jopa ulkomuototuomarina näyttelyissä! Ja voi kuinka söpö pentu hänellä on sylissään - ja se on vieläpä myytävänä!

Asiat eivät kuitenkaan ole aina sitä, miltä ne näyttävät. Etsiväkolmikolle selviää, ettei naisella olekaan puhtaat jauhot pussissa...

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Helppolukuinen Kirjakärpänen-sarja houkuttelee lukijoita kirjojen kiehtovaan maailmaan!

Eino muuttaa uuteen kotiin ja jännittää kouluun menoa. Ennen sitä uuden kodin ikkunan taakse ilmestyy kuitenkin jo kaveriksi pyrkivä Reino, jonka kanssa Eino karkaa kotoa ja lähtee metsikköön seikkailemaan. Yhtäkkiä polun varrella puun oksalla kykkii ilmielävä noita-akka ja hänen tiikerimäinen kissansa. Jännitystä retkeen lisäävät myös naavapartainen metsänhaltija sekä melkoinen joukko mottipäitä.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koukuttava psykologinen trilleri Gillian Flynnin hengessä

20-vuotias Ira on sarjamurhaaja. Syyt siihen ovat hänen menneisyydessään, lapsuudessa, joka julmasti riistettiin häneltä. Ei ollut sattumaa, että hänen vanhempansa antoivat hänelle nimen, joka tarkoittaa latinaksi vihaa.

Clarissa on keski-ikäinen psykoterapeutti, alansa huippu Suomessa. Hän on kaikille tv:stä ja naistenlehdistä tuttu, onnekkaimmille jopa hänen tyylikkäältä vastaanotoltaan. Kun Ira ryhtyy Clarissan potilaaksi, alkaa kissa ja hiiri -leikki, jonka sääntöjä ei kumpikaan tunnista. Sellainen ei juuri koskaan pääty hyvin.

Martta Kaukonen (s. 1976) on helsinkiläinen elokuvakriitikko. Terapiassa on hänen esikoisromaaninsa, joka on kuin verestä muodostunut Rorschach-läiskä.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sanni haluaisi vain nukkua, mutta sitä hänelle ei suoda. On pienet lapset, hieno ura ja työhönsä uponnut aviomies ja vastuuta ihan julmetusti.

Sanni pyörittää lapsiperhearkea lähinnä yksin. Hoida työ, lasten lääkäriajat, psykologit, kaverisynttärit, vie päiväkotiin, hae kotiin, kokkaa, siivoa, pue, riisu, herätä, nukuta. Valvo yöt. Kyllä normaali ihminen jaksaa, jaksaahan?

Kun Sanni romahtaa, hän putoaa korkealta. Sairaalassa hän kasaa palasiaan, kunnes tapahtuu jotain, joka saattaa muuttaa koko loppuelämän suunnan.

Kiitetyn novellistin ensimmäinen romaani on suora ja koskettava kertomus uupuneesta perheenäidistä, joka on niin korviaan myöten suorittamisen suossa, ettei tiedä, missä välissä ehtisi rakastaa. Mitä jää, kun kuva omasta menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta hajoaa?

Äänenkantama on taiturimaisesti kirjoitettu, paljas ja toiveikas kirja siitä, miten kauas itsestään voi kulkea, jotta vielä voi löytää takaisin, löytää oman äänensä.

Anna Maria Mäki (s. 1976) on vapaa kirjoittaja ja suomen kielen maisteri. Mäen esikoisteos, novellikokoelma Suljetun paikan lumo (Teos, 2005) oli ehdokkaana Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon sekä Olvi-, Tiiliskivi- ja Runeberg-palkintojen saajaksi. Vuonna 2011 ilmestyi lyhytproosakokoelma Virginian vaatteet. Mäki on kirjoittanut myös lapsille. Hänen novellejaan on käännetty saksaksi ja unkariksi

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yökoulu 7
Yökoululaisten matkassa on hyytävän hauskaa!

Mitä Transilvaniassa on oikein tapahtunut, mikä kreivi Draculaa ja muita kauhuolentoja vaivaa? Yökoulun luokkaretki on täynnä yllätyksiä.

Yökoululaiset ovat luokkaretkellä Transilvaniassa, missä he majailevat kuuluisan vampyyrin, karmaisevan kreivi Draculan linnassa. Kun odotettu juhlaillallinen koittaa, heidän isäntänsä osoittautuu väsähtäneeksi vätykseksi, joka ei pelottaisi hiirtäkään. Yhtä kulahtaneita ovat muut legendaariset kauhujulkkikset, joita lapset tapaavat kiertoajelullaan.

Vampyyrityttö Martta, zombipoika Paavo ja heidän luokkakaverinsa ovat pettyneitä. Mutta onneksi on vielä paljon tehtävissä todellisen kauhun palauttamiseksi Transilvaniaan...

Paula Noronen tunnetaan TV-ruudun lisäksi hullunhauskoista lastenkirjoistaan ja aikuisille suunnatusta Tarja Kulhosta. Hänen Supermarsunsa on valloittanut myös valkokankaat.

Kati Närhi on arvostettu sarjakuvataiteilija ja kuvittaja, jonka tyyli tuo juuri oikean tunnelman Yökoulujen sivuille.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eerika 2

"Huippuvuorten jään alta paljastuu painajainen - Tiina Raevaaran uutuus tarjoaa tämän hetken parasta jännitystä." - Helsingin Sanomat

Eerika tyttärineen on paennut menneisyyttä maailman laidalle. Hän työskentelee merentutkimusapulaisena alueella, jonka jäätiköiden liepeillä huhutaan liikkuvan tunnuksettomia sotalaivoja. Pian Arktiksen sulavasta ikiroudasta paljastuu jotakin, mikä uhkaa paitsi Eerikan ja hänen läheistensä turvallisuutta myös ihmiskunnan tulevaisuutta.

Polaaripyörre jatkaa kriitikkojen ylistämän Kaksoiskierteen aloittamaa jännitysromaanisarjaa. Kaksoiskierre voitti Laurin kirja -äänikirjapalkinnon.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rakkausromaani trillerin vaatteissa

Lukijoiden sydämet valloittaneen Lucinda Rileyn Vaarallinen kirje tihkuu mehukasta juonittelua ja käryää kitkerälle skandaalille, mutta saa silti vannomaan rakkauden nimeen.

Journalisti Joanna Haslam hälytetään kiireiselle juttukeikalle näyttelijälegendan hautajaisiin. Kesken kuuluisuuksia kuhisevan seremonian Joannan vieressä istuva vanha nainen näkee jotakin, mikä saa hänet niin kiihdyksiin, että hänen vointinsa heikkenee ja Joannan on saatettava hänet kotiinsa.

Pian Joanna saa naiselta kirjekuoren, josta löytyy kiihkeä rakkauskirje ja music hall -ohjelmalehtinen vuodelta 1923. Nainen haluaa kertoa tarinansa Joannalle, mutta pyytää pitämään salassa lähettämänsä aineiston, sillä siinä piilevä skandaali voisi tuhota monen elämän ja järkyttää koko kuningaskuntaa. Joanna kiiruhtaa tapaamaan naista, mutta tämä on jo kuollut. Epäilys kuiskii Joannan korvaan, että kuolemalla oli kätyrit mukanaan.

Vaarallisessa kirjeessä ilmiömäinen tarinankertoja Lucinda Riley kietoo lukijan tapahtumasarjaan, jonka hätkähdyttävät käänteet vievät 1990-luvun Lontooseen ja vallanpitäjien varjelluimpiin salaisuuksiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Isäänsä kaipaamaan jäänyt lapsi, maailman tunnetuin kurtisaani, luostariin pakotettu vanki, kulttuuripiirien rakastama älykkö, aikansa vahva nainen.

Vuonna 1623 köyhään aatelisperheeseen syntynyt Anne de Lenclos, lempinimeltään Ninon, oli tuota kaikkea. Mutta hänen täytyi olla myös intohimoinen ihminen, joka teki epäsovinnaisia valintoja.

Ninon - rakkauden mestari kuvittaa ja kertoo, miten kuuliaisesta kahdeksanvuotiaasta pariisilaistytöstä kasvaa koko yläluokan ja hovimiesten himoitsema nainen, peloton henkisten ja ruumiillisten nautintojen puolustaja ja arvostettu ystävä. Ninon on myös koskettava kertomus suuresta rakkaudesta, joka voi olla täydellistä vain saavuttamattomana.

Rosenbergin kerronta on asiantuntevaa ja aistillista, se herättää eloon 1600-luvun Pariisin. Aateliston tavat, kodit, vaatteet ja ruoat on kuvattu historioitsijan tarkkuudella, ja rakastaminen - sillä rakkautta monissa muodoissaan Ninonin elämään mahtuu - hyökyy kohti lukijaa hävyttömän rohkeana. Uusi historiallisen romaanin taituri on syntynyt.

Riikka-Maria Rosenberg (s. 1977) on Helsingissä ja Janakkalassa asuva historioitsija, joka haluaa tuoda historian naiskohtaloita suuren yleisön tietoisuuteen. Hän on työskennellyt Ninon de Lenclos'n ja 1600-luvun pariisittarien parissa yli kymmenen vuoden ajan. Aiheesta on syntynyt muun muassa tohtorin väitöskirja sekä Ulla Tuomarlan kanssa toimitettu tietokirja Markiisitar de Sévignén kirjeet 1648-1696 (Teos, 2020).

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Otso Kekki 6
Tiivistunnelmainen dekkari sijoittuu jatkosodan dramaattisiin vaiheisiin, joissa vakaumus punnitaan ja ystävät muuttuvat vihollisiksi.

Anton Rimminen ja Långin veljekset joutuvat poliittisista vangeista muodostettavaan vankipataljoonaan. Toinen veljeksistä, Matti, päätyy pataljoonan mukana eturintamalle. Hän loikkaa vihollisen puolelle, koulutetaan Neuvostoliitossa sotilastiedustelijaksi ja pudotetaan desanttina Lahden seudulle. Alkaa kiivas ajojahti, kun ylietsivä Kekki, Valpon miehet ja sotilastiedustelu yrittävät miestä kiinni.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Menestyskirjailijan vangitseva kuvaus veljessuhteista

Polta nämä kirjeet -menestyskirjan kirjoittajan uusin jatkaa omakohtaisten perhesuhteiden aukileikkausta. Kolme veljestä matkustaa maan toiselle laidalle levittääkseen äitinsä tuhkat torpan viereen, jossa kukaan heistä ei ole käynyt 20 vuoteen. Eloonjääneet on koskettava romaani lapsuuden kokemisesta uudelleen aikuisena.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Salaisuus sitoo parin toisiinsa vahvemmin kuin vihkivala

Domenico Starnone maalaa mestarillisesti kuvan ihmisestä kaikessa kauneudessaan ja kauheudessaan.

Pietro ja Teresa elävät leiskuvassa suhteessa. Rakkaus on laavaa. Taas yhden riidan jälkeen Teresa ehdottaa, että he paljastaisivat toisilleen jotain, mitä eivät koskaan ole kertoneet muille, jotain häpeällistä. Näin he olisivat sidotut toisiinsa ikuisesti. Mutta pian paljastuksen jälkeen he eroavat, eikä kerrottua saa vedetyksi takaisin. Luottamus kääntyykin kiristykseksi.

Kun Pietro löytää uuden rakkauden, Nadian, elämä näyttää hetken hyvältä. Mutta vähän ennen Pietron ja Nadian häitä Teresa ilmestyy taas kuvioihin ja hänen mukanaan aiempien tunnustusten paino.

Domenico Starnone (s. 1943) on Italian nykykirjallisuuden tunnetuimpia nimiä. Teokset Solmut, Kepponen ja Paljastus yhdistyvät temaattiseksi trilogiaksi, jossa käsitellään petosta, katumusta ja minäkuvan haurautta. Starnone on työskennellyt opettajana, toimittajana ja käsikirjoittajana. Hän asuu nykyään Roomassa kääntäjävaimonsa Anita Rajan kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Agnes 2
Maagista realismia lapsille Mörkövahdin tekijältä!

Kansainvälistäkin kiinnostusta herättänyt Agnes-sarja jatkuu uudella mysteerillä. Mörkövahti-kirjoista tunnetun Tuutikki Tolosen lastenromaaneja on myyty jo yli 25 maahan.

Alakouluikäisille suunnattu Agnes-sarja liikkuu kutkuttavasti yliluonnollisen ja tavallisen arjen välimaastossa. Agnes on perinyt äitinsä kanssa vanhan huvilan, johon liittyy jotain selittämätöntä. Huoneissa leijailee olemattomien kukkien tuoksua ja pianon kansi on aamuisin auki, vaikkei kukaan soita sitä. Ja miksi yläkertaan johtavista portaita kuuluu askeleita?

Sarjan avausosa Agnes ja unien avain on otettu innostuneesti vastaan:

"Tämä on taas kerran sellainen lastenkirja, jota lukiessa tekisi mieli hihkua riemusta ja hypähdellä ympäriinsä." - Hemulin kirjahylly -blogi

"Mainio mysteeritarina etenee sujuvasti sympaattisen topakoine sankareineen." - Arla Kanerva, HS

Tuutikki Tolonen(s. 1975) on kirjailija ja sanataideopettaja. Hän on saanut arvostetun Arvid Lydecken -lastenkirjapalkinnon vuonna 2016.

Kati Vuorento (s. 1973) on kuvittaja ja graafinen suunnittelija. "Kati Vuorennon taidokkaan keveä lyijykynäkuvitus on olennainen osa romaanin [Agnes] viehkeää tunnelmaa." - Lastenkirjahylly-blogi

Tallennettuna:
Hakutulos 33

Pimeitten vetten paholainen Näytä tarkat tiedot

The devil and the dark water, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sherlock Holmes kohtaa Pirates of the Caribbeanin pirullisen yllättävässä dekkarissa.

Vuonna 1634 valtamerilaiva Saardam lähtee matkalle Itä-Intiasta kohti Amsterdamia. Ennen lähtöä satamaan ilmestyy spitaalinen, joka varoittaa aluksen kohtaavan täydellisen turmion.
Aluksella matkaa myös tunnettu mestarietsivä Sammy Pipps, joka on kuitenkin suljettu laivan vankityrmään. Miksi, sitä kukaan ei tunnu tietävän.
Merellä selittämättömät tapahtumat alkavat seurata toisiaan: yössä loistaa outoja valoja, laivaan lastattu karja kuolee kuin salamaniskusta ja yksi matkustajista löydetään murhattuna lukitusta huoneesta. Kykeneekö Sammy Pipps ratkaisemaan mysteerin kammottavasta vankityrmästään käsin?

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nykykirjallisuuden suunnannäyttäjän omaääninen rakkausromaani

"Elämässäni on vain yksi kysymys, johon en ole löytänyt sellaista ratkaisua, että se riittäisi takaamaan edes jonkinlaisen mielenrauhan, ja tuo kysymys liittyy rakkauteen, siihen, että olen yhä mieheni kanssa, vaikka hän asuu yhdessä maassa ja minä toisessa."

Saara Turusen älykäs ja omaääninen rakkaustarina kuvaa elämänvalintoja, järjen ja tunteiden ristiriitaa, sitoutumisen vaikeutta ja vapauden kaipuuta sekä muutoksen vääjäämättömyyttä. Lyhyet ja kirkkaat lauseet piirtävät esiin tarkkoja havaintoja elämän arvaamattomuudesta, normeista ja odotuksista sekä siitä, miten haastavaa niitä on täyttää. Melankolinen ja leikkisä teos vie lukijan mukanaan kiehtovaan ja yksityiseen maailmaan.

Saara Turunen (s.1981) on yksi tämän päivän arvostetuimmista kirjailijoista. Hänen esikoisteoksensa Rakkaudenhirviö sai Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon ja hänen toinen romaaninsa Sivuhenkilö aiheutti pienoisen myrskyn kotimaisessa kirjallisuuskeskustelussa, teos oli myös ehdolla Tulenkantaja- ja Nuori Aleksis -kirjallisuuspalkintojen saajaksi. Turunen tunnetaan lisäksi teatterintekijänä. Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat Tavallisuuden aave ja Meduusan huone. Turusen näytelmiä on käännetty useille eri kielille ja esitetty ympäri maailmaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ilkkalan Susanna 1
Historiallisen viihteen tähti aloittaa uuden sarjan, jossa seurataan nuorta leskeä nuijasodan jälkeisissä kuohuissa.

Verinen nuijasota on ohi, mutta teilatun kapinapäällikön Jaakko Ilkan leski Susanna Katariina on yhä vaarassa, sillä Kyrön kirkonkylän väki syyttää Ilkan perikuntaa kapinan epäonnistumisesta. Tulenaran tilanteen ratkaistakseen Susanna päättää lähteä hakemaan suvultaan apua Turusta.
Pohjolan hansakaupan, maustekauppiaiden killan ja tervahovien keskellä kamppaillessaan Susanna kohtaa totuuden herransa ja kuninkaansa sodasta. Kumpi on lopulta vahvempi, tahto unohtaa vai taistella edelleen?

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lasse-Maijan etsivätoimisto 23
Suomen suosituin lasten dekkarisarja!

Maailmankuulu pariisilainen muotisuunnittelija Jean-Pierre vierailee Vallilassa muotinäytöksen tuomarina. Kaupungin kaksi parhaiten pukeutunutta asukasta voittaa matkan Pariisiin! Mutta kun suunnittelijan rakas Lulu-kissa katoaa ja hän saa kaappajilta uhkauskirjeen, hän menettää mielenkiinnon kaikkeen muuhun. Koko Vallila on kuohuksissaan: ilman kissaa ei nähdä myöskään catwalk-kilpailua...

Lasse-Maijan etsivätoimisto on helppolukuinen ja jännittävä, ihan oikea dekkarisarja lapsille. Sarja ilmestyy nykyisin värikuvitettuna, ja myös alkupään kirjat on uudistettu neliväriseen asuun.

Lue kaikki osat: Timanttien arvoitus, Hotellin arvoitus, Sirkuksen arvoitus, Kahvilan arvoitus, Muumion arvoitus, Kullan arvoitus, Elokuvateatterin arvoitus, Sanomalehden arvoitus, Junan arvoitus, Koulun arvoitus, Sahramin arvoitus, Eläinpuodin arvoitus, Syntymäpäivän arvoitus, Uimahallin arvoitus, Palokunnan arvoitus, Polkupyörän arvoitus, Vankilan arvoitus, Jalkapallon arvoitus, Linnan arvoitus, Rakkausarvoitus, Elokuvan arvoitus, Muodin arvoitus

Martin Widmark (s. 1961) on yksi Ruotsin suosituimmista lastenkirjailijoista. Widmark on saanut kotimaassaan lukuisia kirja-alan palkintoja, ja hänen teoksensa komeilevat jatkuvasti myyntilistojen kärjessä.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Kirja
Erfving, Emilia, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kasaan on kertynyt kaikkea kummaa. Metsän eläimetkin ovat ihmeissään erikoisista esineistä. Onneksi hiiri tietää, että mystiset mytyt ja möhkäleet ovat roskia. Roskia on kaikenlaisia: vaarallisia, hyödyllisiä, hyväntuoksuisia ja pahanhajuisia. Jotkut roskat aiheuttavat jopa onnettomuuksia. Ne juuttuvat nenään ja tarttuvat turkkiin. Toisaalta parhaista roskista voi tehdä jotain uutta ja ainutlaatuista, taianomaista ja yllättävää!

Lumoava pienten taidesatukirja on suunnattu kaikille luonnon ystäville ja aarteenetsijöille. Se sopii mainiosti myös pienten lasten ympäristökasvatuksen tueksi sivuten kierrätyksen, roskattoman retkeilyn ja vastuullisen luonnossa liikkumisen teemoja.

Emilia Erfving on Vantaalla asuva kuvataiteilija, graafikko ja kuvittaja, jolla oli lapsena tapana kerätä karkkipapereita ja pullonkorkkeja aarteikseen. Erfving on koulutukseltaan kuvataidekasvattaja ja kuvataiteilija. Hän on suunnitellut oppimateriaaleja ja oppimispelejä sekä tuottanut erilaisia osallistavia taidehankkeita.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Kirja
Harjanne, Maikki, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Santtu valloittaa uudet lukijat! Kaksi hurmaavaa kuvakirjaa nyt yksissä kansissa.

Santtu osaa jo vaikka mitä, myös näyttää tunteensa. Kun Santtu suuttuu, siitä on leikki kaukana. Santtua voi myös yhtäkkiä ujostuttaa vaikka silloin, kun paras kaveri Iina tulee kylään.

Kääntökirjaan sisältyvät Santtu supervekara ja Santtu ja ihana Iina.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Kirja
Kuhlmann, Torben, kirjoittaja, taiteilija ; Roinila, Pirkko, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hiiret uskoivat, että kuu oli juustoa. Vain yksi hiiri ajatteli toisin. Se halusi lentää kuuhun ja näyttää muille. Mutta miten? ?Nokkelat hiiret selviävät kaikesta!? se ajatteli ja löysi onneksi liittolaisen.

Torben Kuhlmannin kirjoissa kerrotaan keksijöiden suurista unelmista ja haasteiden voittamisista. Samalta tekijältä on aikaisemmin ilmestynyt loisteliaasti kuvitettu ja rakastettu Edison - Kadonneen hiiriaarteen arvoitus.

6+

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Kirja
Kunnas, Mikko, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eläintohtori Wuffe on maailman paras eläinlääkäri, koska hän ymmärtää eläinten kieltä. Ilona ja Oskari ovat maailman parhaat eläinlääkäriapulaiset, koska he ovat aina valmiit auttamaan.

Eläintohtori Wuffen klinikalla hoidetaan monenlaiset vaivat, mutta usein täytyy myös lähteä hoitokäynnille potilaan luo. Silloin otetaan käyttöön monitoimiajoneuvo Kupla-Kärry. Se kulkee maalla, merellä ja ilmassa eikä tupruta pakokaasuja. Kupla-Kärryllä Wuffe apulaisineen pääsee auttamaan eläimiä jokaiseen maapallon kolkkaan.

Tänään eläintohtori Wuffen apua tarvitsee Lilli Lehmä. Mikähän Lilliä mahtaa vaivata?

Eläintohtori Wuffe on vauhdikas, humoristinen ja lämminhenkinen kirjasarja yli kolmevuotiaille. Kirjojen värikkäät kuvat ja iltasadun mittaiset tarinat tarjoavat pienelle lapselle sopivan määrän seikkailua, auttamisen iloa ja tietoa eläimistä satua unohtamatta.

Sarjan luoja, Mikko Kunnas, on koulutukseltaan visuaalisen kulttuurin maisteri ja pedagogi. Hän on tunnettu YLE:lle tuottamistaan lastenanimaatioista sekä mm. kirjasarjoista Noksu ja Albi Lumiukko.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Kirja
Kunnas, Mikko, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eläintohtori Wuffe on maailman paras eläinlääkäri, koska hän ymmärtää eläinten kieltä. Ilona ja Oskari ovat maailman parhaat eläinlääkäriapulaiset, koska he ovat aina valmiit auttamaan.

Eläintohtori Wuffen klinikalla hoidetaan monenlaiset vaivat, mutta usein täytyy myös lähteä hoitokäynnille potilaan luo. Silloin otetaan käyttöön monitoimiajoneuvo Kupla-Kärry. Se kulkee maalla, merellä ja ilmassa eikä tupruta pakokaasuja. Kupla-Kärryllä Wuffe apulaisineen pääsee auttamaan eläimiä jokaiseen maapallon kolkkaan.

Tänään eläintohtori Wuffen apua tarvitsee Roosa Krokotiili. Mikähän Roosaa mahtaa vaivata?

Eläintohtori Wuffe on vauhdikas, humoristinen ja lämminhenkinen kirjasarja yli kolmevuotiaille. Kirjojen värikkäät kuvat ja iltasadun mittaiset tarinat tarjoavat pienelle lapselle sopivan määrän seikkailua, auttamisen iloa ja tietoa eläimistä satua unohtamatta.

Sarjan luoja, Mikko Kunnas, on koulutukseltaan visuaalisen kulttuurin maisteri ja pedagogi. Hän on tunnettu YLE:lle tuottamistaan lastenanimaatioista sekä mm. kirjasarjoista Noksu ja Albi Lumiukko.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Kirja
Kunnas, Mikko, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eläintohtori Wuffe on maailman paras eläinlääkäri, koska hän ymmärtää eläinten kieltä. Ilona ja Oskari ovat maailman parhaat eläinlääkäriapulaiset, koska he ovat aina valmiit auttamaan.

Eläintohtori Wuffen klinikalla hoidetaan monenlaiset vaivat, mutta usein täytyy myös lähteä hoitokäynnille potilaan luo. Silloin otetaan käyttöön monitoimiajoneuvo Kupla-Kärry. Se kulkee maalla, merellä ja ilmassa eikä tupruta pakokaasuja. Kupla-Kärryllä Wuffe apulaisineen pääsee auttamaan eläimiä jokaiseen maapallon kolkkaan.

Tänään eläintohtori Wuffen apua tarvitsee Tatu Tonnikala. Mikähän Tatua mahtaa vaivata?

Eläintohtori Wuffe on vauhdikas, humoristinen ja lämminhenkinen kirjasarja yli kolmevuotiaille. Kirjojen värikkäät kuvat ja iltasadun mittaiset tarinat tarjoavat pienelle lapselle sopivan määrän seikkailua, auttamisen iloa ja tietoa eläimistä satua unohtamatta.

Sarjan luoja, Mikko Kunnas, on koulutukseltaan visuaalisen kulttuurin maisteri ja pedagogi. Hän on tunnettu YLE:lle tuottamistaan lastenanimaatioista sekä mm. kirjasarjoista Noksu ja Albi Lumiukko.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä tapahtuu hylätyille löytötavaroille, jos ne istutetaan kasvimaahan? Ystävää kaipaava Rae auttaa pappaa löytötavaratoimistossa ja saa palkkioksi kiinnostavia tavaroita. Niiden joukossa on erikoinen muna, josta kuoriutuu metsässä hurjasti rymistelevä otus.

Mansikan makuinen ja metsän tuoksuinen tarina kertoo pelon voittamisesta ja mielikuvituksen voimasta. Kirja kannustaa lasta rohkeuteen ja luovuuteen.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Kirja
Pelliccioni, Sanna, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suositun Onni-poika -kirjasarjaan 16. osassa Onni ja hänen pikkuveljensä valloittavat keittiön.

Onni ja Olavi puuhailevat aamuvarhaisella keittiössä isille synttäriaamupalaa. Kun isi ihastelee lasten tekemiä erikoisvoileipiä, veljekset innostuvat kokkaamisesta. Isi opettaa lapsille kauan suvussa kulkeneen herkullisen pizzareseptin, ja Olavista tulee suklaaleipuri.

Sanna Pelliccioni rohkaisee lapsia keittiöpuuhiin ja kokkaamaan Onnin ja Olavin kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 45

Kun jälleensynnyin hirviönä. 7 Näytä tarkat tiedot

Tensei shitara suraimu datta ken. 7, suomi
Kirja
Fuse, sarjakuvantekijä, alkuperäisidean luoja ; Kawakami, Taiki, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 46
Kirja
ONE, sarjakuvantekijä ; Murata, Yusuke, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

One-Punch Man 3
Hykerryttävää supersankarikomediaa!

Upeasti piirretty One-Punch Man yhdistää toimintaseikkailun ja herkullisen parodian.

Netflix-animaationakin tuttu sarja muistuttaa alkuasetelmaltaan My Hero Academiaa. Siinäkin sankarius on ammatti muiden joukossa, ja erilaisilla voimilla varustetut sankarit pitävät superrikollisia aisoissa. Mutta One-Punch Man ottaa ison harppauksen komedian suuntaan! Päähenkilön murheena on niukan toimeentulon ja kaljuuden lisäksi se, että hän on päässyt liian vahvaksi. Kun suurinkin hirviö kaatuu yhdellä iskulla, käy elämä tylsäksi...Kukaan ei tosin usko arkisen näköistä heppua maailman vahvimmaksi sankariksi!

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Kirja
ONE, sarjakuvantekijä ; Murata, Yusuke, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

One-Punch Man 4
Hykerryttävää supersankarikomediaa!

Upeasti piirretty One-Punch Man yhdistää toimintaseikkailun ja herkullisen parodian.

Netflix-animaationakin tuttu sarja muistuttaa alkuasetelmaltaan My Hero Academiaa. Siinäkin sankarius on ammatti muiden joukossa, ja erilaisilla voimilla varustetut sankarit pitävät superrikollisia aisoissa. Mutta One-Punch Man ottaa ison harppauksen komedian suuntaan! Päähenkilön murheena on niukan toimeentulon ja kaljuuden lisäksi se, että hän on päässyt liian vahvaksi. Kun suurinkin hirviö kaatuu yhdellä iskulla, käy elämä tylsäksi...Kukaan ei tosin usko arkisen näköistä heppua maailman vahvimmaksi sankariksi!

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

The Last Wars 21
Hopeanuoli, Weed ja Orion saavat jatkoa!

Koiratarinoiden mestari Yoshihiro Takahashin sankarit kokoontuvat viimeiseen taistoon...

Last Wars -sarja liittyy pitkään tarinakokonaisuuteen, jota on voitu seurata suomeksi jo vuodesta 2010. Kahdesti maassamme vieraillut Yoshihiro Takahashi on koiratarinoiden tekijänä maineensa veroinen, omaa luokkaansa. Last Wars jatkuu kaikkiaan 22 osan verran!

Ikäsuositus: 13+

Tallennettuna: