Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 12/2021

Uutuudet ajalta: 22.3.2021 - 28.3.2021

Muokattu: 1.7.2021
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nuoren naisen tarina antaa äänen kaikille parisuhdetta kaipaaville

36-vuotias Outi ei ole muutamaa lyhyttä ja epämääräistä suhdetta lukuun ottamatta ollut koskaan parisuhteessa. Vaikka haluaisi. Nyt hän katsoo kohti häpeää ja kertoo tarinansa.

Teoksessa yksityinen kokemus yhdistyy elämänkulun yleiseen pohdintaan. Kirjoittaja pohtii, millaista on olla nykypäivän vanhapiika: onko hän muiden mielestä nirso akka vai tuleva hullu kissanainen. Miten pitää kiinni toivosta, kun rakkaus ei yrityksistä huolimatta tapahdu? Miten tulla yksinäisyytensä kanssa toimeen? Entä saako haaveilla vanhemmuudesta, kun ei ole ketään, kenen kanssa sen jakaisi?

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Uusitalo, Susanna, kirjoittaja, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Upea kotimainen makrameekirja tuo uutta ilmettä kotiisi.
Makramee eli solmeilu on noussut uuteen suosioon, eikä ihme: solmut on helppo oppia ja materiaaliksi riittää usein pelkkä naru. Kirjan ohjeilla syntyy paljon muutakin kuin amppeleita ja seinäkoristeita: voit yhdistää makrameeta huonekaluihin tai solmeilla tyynyn, lampunvarjostimen tai vaikkapa maton.

koivuladesign.blogspot.com

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vetoavia katseita, tosi tosi märkiä pusuja ja pitkiä yhteisiä kävelyretkiä - ihmisen ja koiran yhteiseloa parhaimmillaan. Suloinen pentu pyöräyttää arjen rutiinit uusiksi kuin ihmislapsi konsanaan, eikä elämä ole aina pelkkää hännänheilutusta. Uskollisen ystävän tuki, vilpitön elämänilo ja kiintymys hellyttävät silti paatuneimmankin sydämen.

Koirailoa-kirjassa Jaana-Mirjam Mustavuori kirjoittaa mukaansatempaavasti koiran omistajan elämästä myötä- ja vastakarvoineen. Käsittelyyn pääsee koko yhteisen elämän kirjo pennun kotiutumisesta yhteisiin arkeen, vapaa-aikaan ja haikeisiin jäähyväisiin. Teos tarjoaa riemastuttavan lukukokemuksen ja verratonta vertaistukea kaikille koiran ystäville.

Jaana-Mirjam Mustavuori on vapaa kirjoittaja, kääntäjä ja kehotietoisuuskouluttaja.
Peruskoulutukseltaan hän on juristi. Hän on kirjoittanut useita teoksia hyvinvointiin liittyvistä teemoista. Mustavuoren lapsuusvuosien kasvukumppani oli Dina-rottweiler, ja aikuiselämän iloja ja suruja hän on jakanut viimeiset 17 vuotta havannankoira Nonon kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Tukiainen, Maaretta, kirjoittaja, haastattelija ; Keltanen, Krista, valokuvaaja (ekspressio) ; Wickman, Marja, haastateltava
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mikä tekee kodista paikan, jossa voit hyvin?

Tämän kirjan avulla pääset luomaan omaa hyvän mielen kotiasi. Kirjassa ei tarkastella kotia vain fyysisenä paikkana, johon etsitään oikeanlaisia tapetteja tai muhkeaa sohvaa, vaan katse käännetään tiiviisti siihen, miten koti tilana palvelee tarpeitasi ja millaisia tunnelmia se luo. Kirjassa tarkastellaan esimerkiksi yksityiskohtia, jotka vahvistavat merkityksen tunnetta, ja paikkoja, jotka antavat mahdollisuuden itselle mieluiseen tekemiseen, kuten rikastavien ihmissuhteiden vaalimiseen. Esimerkkitarinoissa pääset kurkistamaan niin rentouttavaan jouten olon kotiin kuin muiden katseille avoimeen somekotiinkin. Saat myös näkökulmia oman tilan tärkeyteen ja kodin pelisääntöjen luomiseen sekä reseptejä, joilla luot arkeen toivomasi tunnelman eri aisteja puhuttelemalla.

Kirja sopii hyvin sekä kodin tuunaamisen tueksi että tilanteisiin, joissa etsit uutta suuntaa elämällesi vaikkapa asuntoilmoituksia selailemalla. Hyvän mielen koti auttaa löytämään oman paikkasi maailmassa ja ymmärtämään, kuka pohjimmiltaan olet. Se johdattaa kyseenalaistamaan totutut ajattelumallit ja kuuntelemaan syvempiä tarpeitasi.

Kirjan tunnelmalliset kuvat on ottanut valokuvaaja Krista Keltanen.

Maaretta Tukiainen on kirjoittanut 14 kirjaa ihmismielen toiminnasta ja luovuudesta. Hän asuu kumppaninsa ja kahden koiransa kanssa vanhassa puuhuvilassa Helsingin Tapanilassa ja on viime kesänä istuttanut puutarhaansa magnoliapuun. Hänen lempipaikkansa on siellä, missä hän kulloinkin on, kunhan mukana on muistivihko ja kynä. Hän uskoo siihen, että itsetuntemus ja omien tarpeiden tunnistaminen auttavat meitä tekemään kodista merkityksellisen paikan, jossa voimme hyvin.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
CD
BTS, esittäjä ; RM, esittäjä ; Jin, esittäjä ; SUGA, esittäjä ; j-hope, esittäjä ; Jimin, esittäjä ; V, esittäjä ; Jung Kook, esittäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Limited edition, includes a 140 page photobook.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Kirja
Kuorikoski, Juho, kirjoittaja ; Aakko, Pekka, haastateltava
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Peliala on jo vuosia ollut suomalaisen kulttuuriviennin kärjessä. Pelejä julkaistaan vuosittain kymmeniä, ja ala onkin pullollaan erinomaisia pelejä ja viihdyttäviä tarinoita.
Pelien Suomi -kirjassa pelikirjailijoiden ykköskaartiin kuuluva Juho Kuorikoski ottaa tarkempaan käsittelyyn parhaimpia ja mielenkiintoisimpia vuosina 2014-2020 julkaistuja suomalaispelejä. Esittelyyn pääsevät esimerkiksi Legend of Grimrock 2, Cities: Skylines, Control, Brawl Stars, Baba is You ja Druidstone. Lisäksi kirjassa käydään läpi e-urheilun kaltaisia ilmiöitä ja tarkastellaan tulevaisuuden näkymiä.
Teoksessa pelialan ammattilaiset ja asiantuntijat kertovat avoimesti niin menestyksen resepteistä kuin epäonnistumisistakin. Sanaisen arkkunsa avaavat muiden muassa Ilari Kuittinen, Petri Järvilehto, Touko Tahkokallio ja Mariina Hallikainen. Samalla paljastuu, kuinka huippupelitalojen hitit syntyvät, miten vaikeuksista noustaan voittoon ja millä tavoin esimerkiksi pilkkimisen ja autojen tuunauksen kaltaiset suomalaisilmiöt kääntyvät peleiksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Clifton-kronikka 7
Giles Barrington saa kuulla totuuden vaimostaan Karinista. Onko hän vakooja vai osa suurempaa peliä? Harry Clifton ryhtyy kirjoittamaan uutta menestysteosta, kun taas hänen vaimonsa Emma saa yllättäen työtarjouksen Margaret Thatcherilta. Sebastian Cliftonista tulee Farthings Kaufman -pankin puheenjohtaja, mutta vasta sen jälkeen, kun Hakim Bishara joutuu eroamaan henkilökohtaisista syistä. Sebastianin ja Samanthan lahjakas tytär Jessica erotetaan taidekoulusta, mutta Grace-täti rientää hätiin. Velkojat ovat Lady Virginian kintereillä, ja hän päättää karistaa tomut kannoiltaan. Hertfordin herttuattaren kuoleman myötä hän saa mahdollisuuden kuitata velat ja kukistaa vihdoinkin Cliftonit ja Barringtonit.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Poliittisia kiistakirjoituksia, sanasotaa ja rakkautta 1800-luvun Skotlannissa!
Treybournen jaarlin yhteiskunnalliset näkemykset oli vedetty lokaan Edinburghissa ilmestyvässä lehdessä - ja vielä nimimerkin suojissa. Kuka kelvoton tohti pilkata arvon jaarlia? Hän matkusti paikan päälle ottamaan asiasta selvää, mutta väärän henkilöyden turvin.

Lehden toimituksessa jaarli törmäsi Anna Fairchildiin. Mitä ihmettä nainen siellä teki? Naisen paikkahan oli kotona! Tahtomattaan jaarli kiinnostui epäsovinnaisesta Annasta, jonka mielipiteet maailman menosta olivat tuiki toisenlaiset kuin rahvaan miehenä esiintyvällä jaarlilla.

Pari tunsi outoa vetoa toisiinsa, mutta kummallakin oli salaisuutensa, kumpikin vaaransi paljon eikä epäröinyt harhauttaa muita taustansa taatakseen. Olisiko siinä petosten verkossa enää tilaa rakkaudelle?

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuka on elämäsi tärkein ihminen?

Ainoa kotini on rohkea romaani naisen halusta nähdä itsensä kokonaisena.

"Tässä puhuu nainen, joka 50-vuotiaana uskalsi ensimmäistä kertaa veteen. Pinnan alle."

Kun lapset lähtevät kotoa, päähenkilö haluaa sukeltaa syvälle menneisiin vuosiin. Hän haluaa ymmärtää, miten monta elämää hän on oikeastaan elänyt pysähtymättä miettimään, kenen silmin hän on itseään aina katsonut, keitä kaivannut rinnalle ja mitä vielä on edessä. Alkaa armoton matka lapsuudenkotiin, omaan perheeseen ja omaan kehoon. Kirjoittaminen antaa voimia ravistella elettyä elämää, ympärillä olevia ja omaa itseään.

Hanna Brotheruksen esikoisromaani luotaa naisen elämänvaiheita kaunistelematta ja samastuttavasti. Teos käsittelee lapsuutta ja äitiyttä, perhe- ja parisuhteita, sukupolvelta toiselle siirtyviä suruja ja ylitsevuotavaa rakkautta. Ja sitä kun rakkaus ei riitä ja kun ei riitä itselleen. Kaikenkattavaa on elämisen vimma ja keskeneräisyyden hyväksyminen.

Hanna Brotherus (s. 1968) on koreografi, ohjaaja ja tanssitaiteilija. Ainoa kotini on hänen esikoisromaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viikonpäivä 3
Viikonpäivä-sarjan kolmannessa kirjassa psykoterapeutti Frieda Kleinia alkaa vaivata muuan seikka mahdollisen potilaan puheissa. Se johdattaa hänen kadonneiden nuorten naisten jäljille, etsimään vaarallista ja varovaista saalistajaa, jonka olemassaolosta poliisikaan ei tiedä. Ja taustalla vaanii vanha haamu.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Poldark 11

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ruth Galloway 9
Synkkä salaisuus syvällä maan uumenissa

Lukijoiden rakastama Ruth Galloway joutuu syvälle kammottavien rituaalisurmien sotkuun. Viehättävä brittisarja yhdistelee rikoksia, ihmissuhteita ja arkeologiaa.

Norwichin alla risteilevistä vanhoista kaivoskäytävistä löydetään ihmisluita. Luut on haudattu vastikään - ja sitä ennen ne on keitetty. Samaan aikaan poliisi tutkii asunnottoman naisen katoamista. Naisen sanotaan painuneen maan alle - mutta onko se vain sanonta? Nykyään kaivoskäytävissä majailee asunnottomia, mutta niiden historiaan liittyy sekä rituaalisurmia että kannibalismia. Ruthin ja komisario Nelsonin on selvitettävä syvälle haudatut salaisuudet ennen kuin maa vaatii uuden uhrin.

Elly Griffiths tunnetaan arkeologi Ruth Gallowaysta kertovasta huippusuositusta dekkarisarjasta. Ennen kirjailijanuraansa hän työskenteli pitkään lastenkirjallisuuden parissa kustannusalalla. Idea Risteyskohdat-romaanista alkaneeseen sarjaan syntyi, kun Griffiths lomaili arkeologimiehensä kanssa Norfolkissa, missä rantoja reunustavat muinaiset pyhät marskimaat. Ruth Galloway -sarja on ollut suurmenestys ympäri Eurooppa. Maan alla on sarjan yhdeksäs osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 29

Aina ja ikuisesti, Lara Jean Näytä tarkat tiedot

Always and forever, Lara Jean, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lara Jean 3
Kohtalo vie Lara Jeania ja Peteriä eri suuntiin - kestääkö heidän rakkautensa?

Aina ja ikuisesti, Lara Jean on Lara Jeanista kertovan trilogian viimeinen osa. New York Times Best Seller -listalle noussut kirja on käännetty jo 30 kielelle.

Peter saa urheilustipendin arvostettuun yliopistoon, ja Lara Jean on aloittamassa omat opintonsa muualla. Nuorilla on edessä vaikeita päätöksiä: kannattaako kokeilla etäseurustelua vai olisiko parempi lopettaa suhde heti? Tunnekuohu on hukuttaa koko valmistumiskevään ja sen upeat suunnitelmat.

"Heittämällä suosikkini Jenny Hanin kirjoista IKINÄ. Täydellinen lopetus sarjalle, olen täynnä iloa, lämpöä ja nostalgiaa." - Jillian, Goodreads

Jenny Han asuu Brooklynissä New Yorkissa. Hän kirjoittaa kahviloissa, metrossa ja kyläillessään. Jenny rakastaa syksyistä kaupunkia ja pitää aina laukussaan huulikiiltoa, muistikirjaa ja silmälasien puhdistusainetta.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Finlandia-ehdokkaan raadollisen kaunis pienoisromaani

1950-luvulle sijoittuva kertomus ankaran talven riivaamasta Pohjois-Pohjanmaan kylästä ja kynämiehestä, joka valitsi tiensä isänsä tahdosta piittaamatta. Kirjallisen maineen myötä hänestä on tullut kylän silmätikku, syrjään vetäytyvä ja köyhyyden koulima mies, jonka mielessä kajastelee rakkauden kaipuu. Onko menestyksen hintana yksinäisyys vai löytääkö hän kaipaamansa?

Haurun viides romaani kulkee hänen ylistetyn teoksensa Jääkannen jalanjäljillä. Se on kuin yhdistelmä Aki Ollikaisen Nälkävuotta ja Maria Jotunin, Rosa Liksomin ja Timo K. Mukan karua Pohjolaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vilja ja Villem 4

Tallennettuna:
Hakutulos 32

Oppilaan tehtävä Näytä tarkat tiedot

The apprentice’s quest, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soturikissat VI: Varjojen aika 1
Suuren taistelun jälkeen Myrskyklaani, Varjoklaani, Jokiklaani ja Tuuliklaani ovat eläneet rauhassa ja yltäkylläisesti reviireillään järven ympärillä. Kissanpäiville on kuitenkin tulossa pian loppu; edessä siintää synkkä varjojen aika.

Klaanit saavat ratkaistavakseen salaperäisen ennustuksen. Nuori Myrskyklaanin parantajaoppilas Leppätassu lähtee vaaralliselle matkalle korjatakseen vanhan vääryyden. Hyvää tarkoittava ajatus uhkaa kuitenkin koitua soturiklaanien kohtaloksi.

Varjojen aika -saagassa palataan Myrskyklaanin päällikön Vatukkatähden valtakauteen, Tähtien enne -saagan jälkeisiin tapahtumiin. Oppilaan tehtävä on saagan ensimmäinen osa.

Erin Hunterin Soturikissat-kirjoilla on miljoonia lukijoita ympäri maailman. Suomessa kirjojen lukijat fanittavat sarjaa ja tapaavat toisiaan sosiaalisessa mediassa sekä lukuisissa Soturikissat-tapahtumissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 33

Ateenan portit Näytä tarkat tiedot

The gates of Athens, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ateenalainen 1
Marathonin tasangolla orjat käyvät taistoon vapaudesta. Historiallisen seikkailun mestari aloittaa uuden sarjan, joka vie antiikin Kreikan verisille taistelukentille.
Pelottomat ateenalaiset kukistavat Persian armeijan, mutta vuosia myöhemmin kaupunkivaltio on sisäisten poliittisten kiistojen repimä. Kun Persia hyökkää uudelleen kostaakseen tappionsa, on ateenalaisten unohdettava keskinäiset juonittelunsa ja yhdistettävä rivinsä Spartan kanssa, jotta kreikkalaiset voisivat säilyttää vapautensa.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lempeä romaani parisuhteesta, petoksista ja siitä, miten vaikeaa omaa kumppaniakaan on tuntea.

Pasi on antropologi, jolla on salaisuus. Hän on tehnyt väitöskirjansa hikikomoreista, japanilaisista nuorista aikuisista, jotka eivät koskaan poistu huoneestaan. Eivätkä puhu ulkopuolisille. Siksi Pasin väitöskirjasta tulee tutkijamaailmassa sensaatio.

Hänen vaimonsa Maarit on uranainen, joka on murskannut lasikaton kuin ohuen jääriitteen. Kun Pasi vajoaa kotona yhä syvemmälle omiin maailmoihinsa, johtoportaalle edennyt Maarit tutustuu Rezaan, kiehtovaan iranilaismieheen.

Kuten kaikki rakastavaiset, Maarit ja Pasi olivat kerran toisilleen kaikki kaikessa. Voisivatko he olla sitä vielä yhä?

"Jos haluan, voin muistaa kaiken. Muistaa hetket, jolloin päätin rakentaa elämäni valheelle."

Tuomi Kariniemi on pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva humanisti ja yrittäjä, joka uskoo, että aina voi tehdä toisin. Koulutukseltaan hän on kulttuuriantropologi ja tehnyt uransa yritysmaailmassa henkilöstöjohtamisen parissa. Tulilintu on hänen esikoisromaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Prinsessa Pikkiriikki 5
Pikkiriikki pääsee Pöjöläisen kanssa ensimmäistä kertaa kahdestaan kylille.
Avara maailma on kuin tehty näitä pontevia prinsessoja varten!

Pikkiriikki viettää synttäreitään ja saa luvan lähteä parhaan ystävänsä Pöjöläisen kanssa kotipihaa kauemmaksi. Omenakylässä kun on vain kaksi katua ja se on muutenkin turvallinen paikka. Suuressa maailmassa Pikkiriikki viettää hauskaakin hauskemman päivän.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Riku ja Ruut 4
Unohtumaton tarina salaisuuksista, epäluuloista, luottamuksesta ja mielikuvituksen voimasta.

Riku ja Ruut -sarjan neljännen kirjan aiheina ovat netin viisas käyttö, tiede ja taika, huijaukset ja salaisuudet, työn teko ja hauskan pito.

On kylmä ja pimeä talvi. Isä on pahalla tuulella ja kaikki kiva kielletään. Lumipallon heittämisestäkin saa jälkkää! Tylsyys muuttuu jännitykseksi, kun Rikun reppuun alkaa ilmestyä viestejä, joissa joku vaatii varsin köpelöllä tavalla taikakolikoita itselleen.

Kaverukset joutuvat kaikenlaisiin kommelluksiin yrittäessään selvittää viestien lähettäjää.

Onko se kipsikätinen bilsan sijainen, joka kantelee kaikesta rehtorille? Vai löytyykö kolikoita vaaniva varas paljon lähempää? Millaisia harhautuksia ja ansoja kaverukset keksivät kolikoita suojellakseen?

Kirjojen alussa on "Kerää kaikki"- koodisanasto, sillä lapset käyttävät kirjassa sanoja kuten op, noobi, leimi ja skilli.

Kirjojen lopussa on kirjojen kahdeksaan tunteeseen liittyviä kysymyksiä lukijalle pohdittavaksi, joko yksin tai vanhemman kanssa.

Kirja sopii ala-astelaisille.

Tara Lange on kirjoittanut viisi menestynyttä tietokirjaa. Riku ja Ruut -kirjojen tunnekolikot perustuvat hänen Tikapuut rakkauteen -kirjojensa tunteisiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 38

Lotta Näytä tarkat tiedot

Boken om Lotta på Bråkmakargatan, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lotta 1-2
Lotta-romaanit yksissä kansissa!

Astrid Lindgrenin iki-ihanat lastenromaanit Pukarikadun sisaruskatraasta ilmestyvät yhteisniteenä nostalgisessa klassikkosarjassa.

Lotta sisältää kirjat Lotta, Janne ja Minnamanna ja Se pikkuinen Lotta.

Lotta, Janne ja Minna asuvat keltaisessa talossa Pukarikadulla. Heillä kolmella on aina ihan kamalan hauskaa. Vaikka perheen kuopus Lotta on kyllä aikamoinen tuittupää, joka mankuu mukaan leikkiin, mutta tekee kaiken oman päänsä mukaan. Ja kerran hän sitten päätti kiukuissaan muuttaa pois kotoa: äiti löysi lastenhuoneesta vain lapun, jossa luki OLEN MUUTA NYT KASTO PAPERIKORIIN.

"Lotta ja oma 5-vuotiaani ovat kuin kaksi marjaa. Ei tästä suloisesta, viehättävästä sadusta voi olla pitämättä." Phenomena, boksidan.net

Ruotsalainen Astrid Lindgren (1907-2002) on maailman luetuimpia lastenkirjailijoita. Lindgrenin kirjojen suosittuja hahmoja ovat muun muassa Peppi Pitkätossu, Katto-Kassinen, Eemeli, Ronja, Marikki ja Lotta. Virolaissyntyinen Ilon Wikland (s. 1930) on kuvittanut suuren osan Lindgrenin tuotannosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirken tarina omin sanoin kerrottuna - tulossa HBO:n sarjana.

Kirke tunnetaan naisena, joka taikavoimillaan muutti Odysseuksen miehet sioiksi. Nyt hän yllättää lumoavan aikuisten sadun keskushenkilönä.

Kirke, auringonjumalan tytär, ei ole kotonaan jumalten maailmassa. Hän siirtyy ihmisten pariin ja vasta siellä löytää todelliset voimansa. Madeline Millerin uudelleenkerronta Odysseian tarinasta ei koskaan vääristele suuren seikkailun tapahtumia, vaan tuo näkyviin yksityiskohtia, joita ei ole aikaisemmin huomattu. Kirke ei ole vain pahamaineinen noita vaan myös nainen ja äiti. Tarinankerronnan riemujuhlaa vahvalla feministisellä otteella!

Madeline Miller syntyi Bostonissa ja opiskeli antiikin kieliä Brown Universityssa. Hän on opiskellut myös draamaa, etenkin antiikin tekstien muuntamista nykyaikaisiin muotoihin. Hän asuu nykyisin Cambridgessa Massachusettsissa, missä kirjoittaa ja opettaa lukiolaisille latinaa, kreikkaa ja Shakespearea. Vuonna 2012 hänen esikoisromaaninsa Akhilleen laulu voitti The Orange Prize -kirjallisuuspalkinnon.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hulda 1
Uusi rikossarja Islannista!

Islannin jylhä luonto ja ristiriitainen päähenkilö tekevät Ragnar Jónassonin Hulda-sarjasta jättiläismenestyksen.

"Yksi modernin rikoskirjallisuuden suurista traagisista sankarittarista." The Sunday Times.

Hulda Hermannsdóttirin pitkä ura Reykjavikin poliisissa on päättymässä ennenaikaiseen eläkkeeseen, kun nuoremmat työntävät hänet tieltään. Huldalla on edessään viimeinen tapaus, kadonnut nuori nainen, jonka kohtalosta kukaan ei välitä. Mitä lähemmäs Hulda pääsee totuutta, sitä vaikeammaksi tutkinta käy, ikään kuin kollegatkin haluaisivat estää häntä tekemästä työtään. Hulda ei kuitenkaan ole kuten muut. Mikään ei voi estää häntä etsimästä ratkaisua viimeiseen juttuunsa, sillä kerran elämässään hän on tehnyt suuren virheen, jonka seurauksia hän maksaa kuolemaansa saakka.

Ragnar Jónassonin Hulda-sarja on jo aiemmin menestystä keränneen kirjailijan suuri kansainvälinen läpimurto. Sarja kulkee ajassa taaksepäin poliisi Hulda Hermannsdóttirin elämässä, toinen osa Saari tapahtuu Huldan ollessa viisissäkymmenissä ja Sumu vielä kymmenen vuotta aiemmin.

Ragnar Jónasson on islantilainen rikoskirjailija ja juristi. Hänen kirjojaan on käännetty 23 kielelle ja myyty oli miljoona kappaletta. Hän on kääntänyt Agatha Christietä islanniksi ja perustanut Reykjavík Noir -kirjallisuusfestivaalin. Hän asuu Reykjavíkissa vaimonsa ja tyttäriensä kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 41

Risto Räppääjä ja väärä Vincent Näytä tarkat tiedot

Risto Räppääjä ja väärä Vincent (elokuva : 2020)
DVD
Nopola, Sinikka, käsikirjoittaja ; Salomaa, Rimbo, tuottaja ; Helle, Jukka, tuottaja ; Selin, Markus, tuottaja ; Nordström, Robert, kuvaaja ; Rantala, Iiro, säveltäjä ; Sid, Maria, ohjaaja, käsikirjoittaja ; Nopola, Tiina, käsikirjoittaja ; Rautiainen, Josefiina, käsikirjoittaja ; Solar Films, tuotantoyhtiö ; Kuustonen, Minka, näyttelijä ; Kokander, Jenni, näyttelijä ; Ståhlberg, Silmu, näyttelijä ; Kallio, Lumi, näyttelijä ; Rajamaa, Ylermi, näyttelijä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sade piiskaa vaunun ikkunoita, ja tuuli ulvoo kiukkuisesti. Uusi residenssi, suuri peritty kartano, piirtyy uhkaavaa taivasta vasten. Mutta kaunis ja sinnikäs Sydony Marchant ei pelkää. Kolkko kartanokaan ei saa Sydonya tolaltaan. Yllättäen vieraaksi saapuva lapsuudentoveri varakreivi Bartholomew Hawthorne herättää Sydonyssa kuitenkin outoja tunteita. Bartholomew ei ole enää se sama poika, jota Sydony joskus suuteli...

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olive 2
Rakastetun äkämyksen paluu

Riipaiseva, hienovaraisen koominen romaani Olive Kitteridgesta, jolle vanhuus on kauhistus - ja sittenkin uusi mahdollisuus.

Olive Kitteridge on yhtä pisteliäs ja hankala kuin aina, mutta tällä kertaa hänellä on syytä ollakin. Rakas aviomies Henry on kuollut, välit ainoaan lapseen ovat tulehtuneet ja uusi avioliitto on pikemminkin pelastusrengas kuin rakkauden kaunein kukka. Ja aika, se vain tikittää eteenpäin. 13 tarinan verran Olivea ja hänen kotikaupunkinsa asukkaita syväluotaava Elizabeth Strout kuvaa elämän epävarmuutta, epäreiluutta ja sen joskus niin epärealistisen lohdullisia käänteitä. Ikävuodet 70-86 ovat Olivelle täynnä nöyryytyksiä ja nöyrtymisiä, mutta ovatko ne sittenkin hänen parhaansa?

Elizabeth Strout (s. 1956) on kiitetty ja paljon luettu yhdysvaltalainen kirjailija. Vuonna 2009 hän voitti Pulitzer-palkinnon teoksellaan Olive Kitteridge, josta on tehty Emmy-palkittu ja myös Suomessa ihastuttanut tv-minisarja. Pienoisromaani Nimeni on Lucy Barton oli monien muiden Stroutin teosten tavoin arvostelumenestys. Suomessa kirjabloggarit äänestivät sen 2018 parhaaksi käännösromaaniksi. Elizabeth Strout on Mainesta lähtöisin oleva pikkukaupungin tyttö, joka asuu New Yorkissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Kirja
Backlund, Lotta, kirjoittaja ; Forsström, Tiia, kirjoittaja ; Forstén, Petra, kirjoittaja ; Gustafsson, Laura, kirjoittaja ; Heikkilä, Akseli, kirjoittaja ; Janakka, Jenni, kirjoittaja ; Kelosaari, Artemis, kirjoittaja ; Kettu, Katja, kirjoittaja ; Laitinen, Pauliina, kirjoittaja ; Leikola, Markus, kirjoittaja ; Marjomaa, Sampo, kirjoittaja ; Pohjola, Mike, kirjoittaja ; Supinen, Miina, kirjoittaja ; Timonen, Karoliina, kirjoittaja ; Vuola, Sinikka, kirjoittaja ; Välipakka, Tuija, kirjoittaja ; Yli-Juonikas, Jaakko, kirjoittaja ; Erola, Jan, toimittaja ; Heiskanen, Sakari, toimittaja ; Nazarenko, Salla, kirjoittaja, toimittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kevät jona kosketuksen korvasi mielikuvitus

Kevät ilman kosketusta on yllättävä, moniääninen ja sensuelli novellikokoelma. Aiemmin säännöllisesti kirjoituskurssilla kokoontunut ryhmä joutuu muun maailman tapaan lopettamaan lähitapaamiset, kun koronapandemia leviää Suomeen. Kurssilainen toisensa jälkeen kertoo, ettei romaanin tai novellin kirjoittaminen enää suju, kun ärsykkeitä on kotona joko liikaa tai liian vähän. Joku ehdottaa, että he kirjoittaisivatkin jotain ihan muuta - erotiikkaa. Yksi rohkea aloittaa ja muut seuraavat esimerkkiä.

Nimekkään kirjoittajajoukon kynistä syntynyt kokoelma sisältää rakkautta ja rakkaudettomuutta, rakastamista rahasta, rakastajan ja kosketuksen ikävää. Kokoelman tarinoissa kaikuu kaipuu keskellä koronaa - kaipuu koskettaa ja tulla kosketetuksi.

Kirjoittajat:

Lotta Backlund
Tiia Forsström
Petra Forsten
Laura Gustafsson
Akseli Heikkilä
Jenni Janakka
Artemis Kelosaari
Katja Kettu
Pauliina Laitinen
Markus Leikola
Sampo Marjomaa
Mike Pohjola
Miina Supinen
Karoliina Timonen
Sinikka Vuola
Tuija Välipakka
Jaakko Yli-Juonikas

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Kirja
Salama, Ilkka, kääntäjä ; Heiskanen, Jukka, kääntäjä ; Jokinen, Pirkko, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kolme kesäisen kepeää Aku Ankka -tarinaa!

Sinnikkään mutta kovaonnisen Aku Ankan tapahtumarikkaat kesäpäivät.

Kun Aku yrittää vain ottaa rennosti ja nauttia auringosta ja lomasta, siitäkin seuraa usein kommelluksia ja vauhdikkaita käänteitä. Mitä tapahtuu, kun Aku rakentaa kasvimaalleen uima-altaan, lomailee Tupun, Hupun ja Lupun kanssa karjatilalla tai viettää yllätyksellistä syntymäpäivää? Tästä kaikesta kertovat tarinat Aku Ankan uusi uima-allas, Aku Ankka ja villivarsa ja Onnea, Aku!

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Kirja
Percival, Tom, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Amanda rakastaa olla Amanda. Kunnes hän kohtaa huolen. Alkuun se ei ole kovin iso huoli, mutta sitten se alkaa kasvaa. Huoli kasvaa päivä päivältä yhä isommaksi ja saa Amandan olon surulliseksi. Kuinka Amanda voisi päästä huolesta eroon ja tuntea olonsa jälleen omaksi itsekseen?

Amandan huoli on oivaltava kirja jokaisen lapsen hyllyyn. Herkkä kirja rohkaisee niin lapsia kuin aikuisia keskustelemaan isoista ja pienistä huolista sekä ahdistuksen tunteesta.

Tom Percival on kirjailija, taitelija, videotuottaja ja muusikko, joka sekä kirjoittaa että kuvittaa lastenkirjansa. Hän on julkaissut useita palkittuja teoksia.

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Kirja
Percival, Tom, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taavi on aina ollut ihan tavallinen. Kunnes eräänä päivänä hänelle kasvaa siivet!

Aluksi siivillä lentäminen on järisyttävän hauskaa. Mutta pian Taavi alkaa miettiä, mitä muut mahtavat ajatella erikoisista siivistä. Taavi päättää piilottaa ne ison takin alle ja yrittää unohtaa koko asian. Piilottelu tekee kuitenkin kaikesta ikävää ja hankalaa. Miten Taavi uskaltaisi näyttää muille totuuden ja olla rohkeasti oma itsensä - täydellinen Taavi?

Täydellinen Taavi on ylistetty ja innostava kirja erilaisuudesta sekä itsensä arvostamisesta. Kuvituksessa taidokkaasti käytetyt värit korostavat lempeää ja koskettavaa tarinaa.

Tom Percival on kirjailija, taitelija, videotuottaja ja muusikko, joka sekä kirjoittaa että kuvittaa lastenkirjansa. Hän on julkaissut useita palkittuja teoksia.

Tallennettuna: