Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 14/2021

Uutuudet ajalta: 5.4.2021 - 11.4.2021

Muokattu: 1.7.2021
Hakutulos 3
Kirja
Sasaki, Fumio, kirjoittaja ; Nurmi, Artturi, kääntäjä ; Viisas Elämä, kustantaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vapaudu turhasta tavarasta.

Näin oivallat, miten vähemmän voi todellakin antaa paljon enemmän.

Fumio Sasaki on tavallinen nuorimies, jolla oli taipumusta stressata ja verrata itseään muihin - kunnes hän päätti hankkiutua eroon kaikesta turhasta ja säästää vain aivan välttämättömän. Vaikutukset olivat hämmästyttävät: tavaroiden ostamisen ja kotinsa siivoamisen sijaan hän kokee elävänsä nyt antoisampaa elämää kuin koskaan. Fumion tarina on havahduttava esimerkki siitä, miten puhdistavaa ja yksinkertaista materiasta luopuminen voi olla, ja siihen kirja antaa täsmälliset vinkit: Jos et ole käyttänyt jotain tavaraa vuoteen, hankkiudu siitä eroon. Jos tarvitset jotain, pyydä sitä lainaan. Säilytä sinulle rakkaat valokuvat. Tässä nöyrässä näkemyksessä aidosta onnesta minimalismi näyttäytyy ainutlaatuisena rikkautena, joka on jokaisen ulottuvilla.

Fumio Sasaki on kolmekymppinen japanilaiskirjailija, joka asuu 20 neliön asunnossa Tokiossa. Hän omistaa kolme paitaa, neljät housut, neljät sukat, eikä juuri paljon muuta. Tässä myyntimenestykseksi nousseessa kirjassaan hän pohtii minimalismin filosofiaa ja saa lukijansa arvioimaan uudelleen, mitä omistaminen merkitsee.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Isovanhemmuutta tavataan kutsua elämän jälkiruuaksi. Se on rakkautta, huolenpitoa, iloa ja ihmetystä, surua, naurua, huolta ja yhteisyyttä - iso asia naisen elämässä. Lapsenlapset ovat useimmiten ihania, mutta millaisista aineksista oma rooli mummuna, mummina tai isoäitinä rakentuu? Mummuista kun on moneksi.

Tuula Vainikainen kirjoittaa teoksessaan isovanhemmuudesta naisen kokemana. Mummukirja on omakohtainen, kiehtova tutkimusmatka moni-ilmeiseen isoäitiyteen ja varttuneen naisen elämään sukupolvien ketjussa.

Tuula Vainikainen on turkulainen tietokirjailija, terveys- ja perheasioihin erikoistunut toimittaja ja viiden lapsen mummu. Vainikainen on valittu vuoden tiedetoimittajaksi 2010, ja hän on kirjoittanut useita tietokirjoja, esim. Nivelet kuntoon (2020), Miksi aina väsyttää? (2017) ja Kumppanina muistisairaus (2016).

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Skogholm, Lena, kirjoittaja ; Sjelvgren, Tiina, kääntäjä ; Arvonen, Hanna, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jokainen meistä on törmännyt siihen yhteen tyyppiin, joka tuntuu imevän kaiken energian ympäriltään. Tai olet inhimillisen väärinymmärryksen jälkeen jäänyt suu auki miettimään, että mitä sanoit väärin, vaikka mielestäsi
viestintäsi omalta puoleltasi oli selkeää.

Kohtaamisen koodit pureutuu näihin ja lukuisiin muihin hankaliin arkipäivän tilanteisiin. Se on inspiroiva ja helppolukuinen opas toisten kohtaamiseen ja haasteellisten vuorovaikutustilanteiden selättämiseen.

Kirja antaa paljon konkreettisia vinkkejä siihen, kuinka parantaa vuorovaikutusta, kuinka löytää yhteys toisiin ja kuinka selviytyä erilaisista vaikealtakin tuntuvista tilanteista - niin työelämässä kuin vaikkapa omassa
parisuhteessa.

"Kohtaamisen koodit on kuin hyvä musiikkikappale, se menee suoraan sydämeen. Kirja selittää selkeällä pedagogisella tavalla, miten aivomme toimivat elämämme suhteissa."

-MICK SYD ANDERSSON, GYLLENE TIDER

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Laaksonen, Jouni, kirjoittaja, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Retkeilyoppaiden bestseller päivitetyin tiedoin?

?Retkeilijän ja luontoharrastajan toivekirja esittelee kaikki Suomen 40 kansallispuistoa.?

Retkeilytoimittaja ja -kirjailija Jouni Laaksonen esittelee kansallispuistot tavallisen luonnossa liikkujan näkökulmasta nähtävyyksineen, retkeilyreitteineen, taukopaikkoineen ja muine palveluineen. ?

Kirjasta löytyvät myös reitit liikuntarajoitteisille ja kaikista kohteista on kartta.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Penttinen, Ritva, kirjoittaja ; Lamppu, Maija, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Punkit herättävät varsinkin aikuisissa ihmisissä kauhua, joka välittyy myös lapsiin. Ylimitoitettu, tiedon puutteen värittämä punkkikauhu voi johtaa jopa siihen, että tätä tunnetta poteva ei lähde luontoon lainkaan.

Turkulaiset punkkitutkijat Ritva Penttinen ja Maija Laaksonen huomasivat huutavan tarpeen kirjalle, joka osaltaan hälventäisi tarpeettomia ennakkoluuloja ja auttaisi luonnossa liikkujia suhteuttamaan uteliaan tutkimishalun ja terveen varovaisuuden keskenään.

Lapset punkkitutkijoina on ensimmäinen suomenkielinen pelkästään punkeista kertova kirja. Se on suunnattu ensisijaisesti ala-asteikäisille. Kirjan päähenkilöt Eino ja Eevi lukevat punkkikirjaa isovanhempiensa opastuksella ja tekevät heidän kanssaan retkiä kotiympäristöön. He tarkastelevat mikroskoopilla metsästä keräämiään sammalpunkkeja kuin myös lasten koirasta pudonnutta puutiaista. Tutuiksi käyvät myös kukkapenkissä kömpivä samettipunkki ja kaislikossa elävä vesipunkki. Kotona keskustellaan huoneen siivoamisen tarpeellisuudesta ja katsotaan mikroskoopilla, löytyykö pölypunkkeja. Syyhypunkkikin esittäytyy.

Kirjoitustyöstä vastaava Ritva Penttinen (s. 1950) on kirjoittanut kymmeniä tieteellisiä artikkelia punkeista. Kirjan kuvittaja Maija Laaksonen (s. 1989), kirjan ilmestymishetkellä keväällä 2021 nimeltään Maija Lamppu, valmistelee väitöskirjaa punkeista.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Hakutulos 10
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kerran meritähti
kävelemään lähti,
kiersi ympyrän ja
tuli takaisin.

Tuumi, että merenpohjaa
vähän lakaisin.

Satoja miljoonia vuosia vanha trilobiitti, onnellinen onkimies sekä sadepisaroiden laaja suku tuovat terveiset ulapalta. Vesi on kaiken perusta, niin myös näiden runojen. Riimien matkassa liikutaan järvillä, merillä, lammilla, puroilla ja lähteillä. Joskus on tyyntä, joskus taas saapuvat matalapaineet. Sellaistahan elämä on.

Mitä kaikkea vesillä tapahtuu, sitä ei kai tiedä kukaan muu yhtä hyvin kuin merimies - paitsi laivakoira, -kissa ja papukaija. Tai Merirosvo Piippu-Pinkerton.

Jukka Itkonen on rakastettu ja palkittu kirjailija, jolla on laaja ja monipuolinen tuotanto. Hänen leikittelevät ja elämäniloiset tekstinsä ovat monenikäisten suosikkeja.

Camilla Pentti on kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka on palkittu Rudolf Koivu -palkinnolla. Tekijöiltä on ilmestynyt aiemmin yhteisteokset Aprillipäivä (2017), Tiira tiiraa tiiraa (2016) ja Kaikki hyvin kasvimaalla (2014).

Tallennettuna:
Hakutulos 12

Maagisten eläinten koulu. [1] Näytä tarkat tiedot

Die Schule der magischen Tiere, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maagisten eläinten koulu 1

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Haluan tuoda sinut sisään tarinaan sillä hetkellä, kun kaikki tuoksuu lumelta.

Saara Cantellista olemme saaneet pehmeä-äänisen, teräväkatseisen kertojan, joka tavoittaa erityisen hyvin eri sukupolvien tunnistettavat äänet.

Aistivoimainen tarina sukupolvien ketjusta.

Kun Kerttu Kataja valmistuu Taideakatemiasta kurssinsa lahjakkaimpana, tulevaisuus aukeaa edessä hohtavana kuin vastasatanut lumi: hänelle on myönnetty harvinainen työskentelyapuraha ja ateljeepaikka Pariisissa.
Hänen tyttärensä Tuija puolestaan jättää parikymppisenä yliopisto-opinnot ja muuttaa maaseudulle. Ekologisessa yhteisössä on tarkoitus irrottautua kerskakulutuksesta ja elää omavaraisesti.

Tuijan tytär Olivia, vastavalmistunut näyttelijä, kertoo äitinsä ja äidinäitinsä tarinaa omalle lapselleen. Menneet polut on tunnettava, jotta osaisi suunnistaa tulevassa. Välillä Olivia kuitenkin pelkää eksyvänsä liian syvälle sukupuiden sekaan, joutuvansa metsänpeittoon kuten äitinsäkin aikoinaan.

Saara Cantellin esikoisromaani Kesken jääneet hetket (2020) sai runolliseksi myös lukijat ja kriitikot.

?Elokuvantekijän kuvaukselliset otot ja rytmitys ovat kohdallaan. Erityisen kauniit kielikuvat jäävät makuina mieleen.? Kaleva

?Yksi kauneimmista kirjoista, jonka olen vähään aikaan lukenut? tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.com

?En malttanut hetkeäkään olla lukematta tai kuuntelematta tätä. Niin koukuttavia 'kesken jääneitä hetkiä' ja äärimmäisen kaunista kieltä.? @kriselda

?Elokuvaohjaaja lumoaa esikoisromaanillaan? ESS

Saara Cantell (s. 1968) on elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja, jonka suosittuja elokuvia on palkittu niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Hänen esikoisromaaninsa Kesken jääneet hetket (2020) vakuutti niin lukijat kuin kriitikotkin.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiiralla on kaikki hyvin. Hänellä on:

  • opiskelupaikka
  • perhe, joka asuu tarpeeksi kaukana
  • oma pieni vuokra-asunto
  • kavereita
  • koira
  • poikaystävä, joka haluaa muuttaa yhteen

Mitä muuta nuori nainen voisi toivoa?
Sitä, että kaikki jättäisivät hänet rauhaan.

Kiiran toive alkaa toteutua, kun asiat yksi toisensa jälkeen alkavat mennä vinoon, lopulta hallitsemattomasti. Kiira löytää itsensä keskeltä varjoyhteiskuntaa, jota johtavat itseään metsästäjiksi kutsuvat olennot.

Veren väki on yhdenlainen kasvutarina, joka näyttää keskisormea sille, mitä nuorelta naiselta yleensä odotetaan. Veren väki yhdistää urbaania fantasiaa, yhteiskunnallista chick litiä ja punk-asennetta. Se ammentaa aineksia niin populäärikulttuurin vampyyreista kuin suomalaisesta kansanuskosta.

Joanna Heinonen (s. 1984) on jyväskyläläinen kirjailija, luokanopettaja ja sanataideohjaaja, joka ihaili teininä suuresti Buffy vampyyrintappajaa. Veren väki on Joannan ensimmäinen aikuisille suunnattu teos. Aiemmin häneltä on julkaistu kaksi lastenromaania.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lujaveriset 1
Mustankirjava Hurme yhdistelee urbaanin fantasian, kauhun ja romantiikan piirteitä kaikissa sateenkaaren sävyissä. Hirtehisellä huumorilla varustetussa teoksessa Mullan alla kohtaa Addams Familyn.

Kuinka pieleen treffit ovat menneet, jos toinen alkaa niiden jälkeen kirjaimellisesti ghostata?

Seela muuttaa opiskelemaan Helsinkiin ja majoittuu enonsa hautaustoimiston yläkertaan. Opiskelujen ohella hänen pitäisi autella hautauspalveluissa, mutta vainajat eivät ole niin säyseitä asiakkaita kuin hän oli toivonut. Kuolettavan katastrofaalisesti päättyneiden Tinder-treffien jälkeen Seelan elämää sotkevat vielä kummitteleva deitti ja alusvaatelaatikon kätköihin päätynyt huumepussi.

Luennoilla Seela ei pysty pitämään silmiään irti salaperäisestä Hallasta, joka saa hänen sisuksensa veteläksi, vaikka lähestymisyrityksiä seuraakin kylmä vastaanotto. Salaisuudet eivät kuitenkaan tahdo pysyä pimennossa, eikä Seelan menneisyys haudassaan.

Hurme tarjoaa kuolettavan hyvää young adult -viihdettä ja sopii niin yläkoululaisille kuin nuorille aikuisillekin. Romaani aloittaa itsenäisistä osista koostuvan Lujaverinen-trilogian.

Sini Helminen (s. 1987) on syntyjään hollolalainen kirjallisuustieteen maisteri, lasten ja nuorten kirjastonhoitaja ja kirjavinkkari. Häneltä on aiemmin ilmestynyt kotimaiseen mytologiaan keskittynyt neliosainen nuortenfantasiasarja Väkiveriset. Silloin kun hän ei kirjoita romaaneja lohikäärmepehmo kainalossa, hän tanssii lindy hopia tai tubettaa YA-kirjoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 16

Uskollinen naapuri Näytä tarkat tiedot

Yogisha X no kenshin, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Manabu Yukawa 1
Murhamysteeri, jossa syyllinen selviää ensimmäisessä luvussa. Loppuratkaisu, jota kukaan ei ole arvannut!

Japanin suosituimman dekkaristin läpimurtoteos esittelee huippunerokkaan "etsivä" Galileon, fysiikan professorin, jonka päättelykyky vetää vertoja Hercule Poirot'lle.

NYT MYÖS POKKARINA.

Suomen dekkariseura palkitsi teoksen Ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Dekkarikuningattaren kaksiosainen trillerikranaatti palkitsee räjähtävyydellään.

Ingrid luopui urastaan miehensä vuoksi vain saadakseen tietää että tämä pettää häntä.
Birgitta yrittää peitellä väkivaltaisen suhteen jälkiä ihollaan.
Viktoria jätti kotimaansa mennäkseen naimisiin miehen kanssa jonka tapasi netissä. Mutta puoliso osoittautuu hirviöksi.
Kolme naista. Kolme tuhoisaa avioliittoa. Ainoa tie ulos? Kolme täydellistä murhaa.

Camilla Läckbergin itsenäinen, kahdesta pienoisromaanista koostuva psykologinen trilleri miesten ja naisten välisistä ristiriitaisista valtasuhteista. Naisten kostot ovat kauniita ja karmeita.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Empun eläinhotelli 2
Empun eläinhotellissa riittää puuhaa ja vauhtia. Uusiksi asukkaiksi saapuvat vikkelä terrieri Pyry ja ujo Uula-aasi. Hotellissa viihtyvät myös tutut karvaiset ja höyhenpeitteiset kaverit.

Vauhdikas Pyry on takuuvarmasti siellä, missä sattuu ja tapahtuu. Innokkaana se karkailee omille teilleen tuon tuosta. Empulla, Annalla ja Lennillä on kädet täynnä työtä, ja joukkio päätyy milloin kissojen taitokilpailuun, milloin sup-laudalle.

Arvoituksiakin on ratkottavana läjäpäin: Uulan kadonneet porkkanat, Pessin outo apeus, lähipuiston kumma vetovoima ja tietenkin se, miten Pyry voi olla kaikkialla yhtä aikaa. Mitä yllätyksiä Pyryllä vielä onkaan tassuissaan!

Empun eläinhotelli on helppolukuinen, hauska ja jännittävä kirjasarja, joka sopii myös ääneen luettavaksi. Lasten ja heidän eläinystäviensä seikkailuja vauhdittaa selkeä mutta rikas kieli sekä iloinen nelivärikuvitus.

Tittamari Marttinen on kirjoittanut lapsille jo liki parinkymmenen vuoden ajan. Palkittu kirjailija asuu nykyään Rovaniemellä ja toimii aktiivisesti ja monipuolisesti lastenkulttuurin saralla.

Valpuri Kerttula on opiskellut kuvittajaksi Edinburghin yliopistossa, ja hänen kuvituksiaan on sekä suomalaisissa että kansainvälisissä julkaisuissa. Nykyään hän asuu Lahdessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Seikkailuserkut 7
Nokkelat serkukset kiitävät täysin purjein kohti seikkailua.

Siskokset Julia ja Pörri kissoineen ja heidän serkkunsa Jori ja Alex viettävät taas kesälomaa Frida-tädin ihanassa Uikkusaaressa. Serkut pääsevät purjehtimaan Fridan vanhalla, kunnostetulla veneellä, johon he ompelevat itse purjeen.
Yllättäen serkut löytävät Uikkusaarta esittävän kartan. Ovatko karttaan merkityt ruksit aarrekätköjä? Ja miksi saaren edustalla istuskelee kaksi tuntematonta venemiestä?

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Routala 1
Kadonnut äiti. Umpeen muurattu ovi. Suvun vaiettu salaisuus.
Mielikuvitusta kutkuttava tarina pikkukaupungin sisaruksista, jotka saavat tietää olevansa aikamatkaajien sukua. Varhaisnuorille suunnattu teos yhdistää arkitodellisuuteen fantasian ja kauhun kihelmöiviä väreitä.

Seiskaluokkalainen Essi ja hänen pikkusiskonsa Oona asuvat ränsistyneessä Routalan kartanossa taiteilijaisänsä ja irlanninsusikoira Huldan kanssa. Äiti on kadonnut kuusi vuotta aiemmin, ja ainoa muisto hänestä on isän maalaama muotokuva olohuoneen seinällä. Kun Essi näkee oudon unen ja alkaa sen jälkeen saada mystisiä kirjeitä, hän ymmärtää, että suvussa kulkee taipumus, josta hänelle ei ole koskaan kerrottu.

Samaan aikaan Essin kotikaupunkia varjostaa salaperäisten kuolemantapausten sarja, ja uutisissa puhutaan kammottavasta ?Syväjärven seivästäjästä?. Isä lähtee viikonlopuksi työmatkalle, ja siskokset innostuvat päästessään penkomaan sukukartanon salaisuuksia kaikessa rauhassa. Pian tytöt käsittävät, että jotain on vaarallisesti vialla.

Unissamatkaaja aloittaa uuden varhaisnuorille suunnatun Routala-reaalifantasiasarjan, jossa on sekä sadunomaisuutta että synkkiä sävyjä.

Suvi Nurmi (s. 1982, Espoo) on kuvataiteilija, kirjailija ja freelance-kustannustoimittaja. Hän on opiskellut kirjallisuudentutkimusta ja suomen kieltä Helsingin yliopistossa. Lapsille ja nuorille kirjoittaminen on hänen intohimonsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pendergast 12

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Islantilaisen tähtikirjailijan häikäisevä romaani fasismin lumosta

Gunnar elää rauhallista elämää äitinsä ja kahden siskonsa kanssa 1950-luvun lopun Islannissa. Hän kiinnostuu natsiaatteesta ja alkaa tukea kasvavaa kansainvälistä uusnatsiverkostoa. Sjón kuljettaa tarinaa lapsuuden muistoista nuoren miehen mielen synkkiin syövereihin ja kysyy, onko Gunnar lopulta mitenkään erityinen tapaus.

"Vaikka ajatukset ovat häiriintyneitä, niitä hautova henkilö ei ole hirviö, vaan melko tavallinen kaveri. Lukija voi vetää omat johtopäätöksensä." - Sydsvenskan

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kekseliäs ja yllättävä, Kauniit rauniot on tarina epätäydellisistä ja kiehtovista ihmisistä, jotka liikkuvat elämänsä kallioisilla rannoilla pitäessään kaikki kiinni epätodennäköisistä unelmistaan.

Vuonna 1962 aurinkoisella Italian rannikolla pitkä, laiha nainen, kuin valkoinen kangastus, lähestyy miestä veneellä. Nainen on näyttelijä, amerikkalainen tähti. Pian Pasquale Tursi saa tietää, että nainen on kuolemassa.

Tarina jatkuu nykyhetkessä, maailman toisella laidalla, kun Pasquale ilmestyy elokuvastudion takapihalle - etsimään salaperäistä naista, jonka hän viimeksi näki hotellissaan vuosikymmeniä aiemmin.

Tarinan tapahtumat ulottuvat viidelle vuosikymmenelle: aina Kleopatran ylellisistä lavasteista Edinburgh Fringe -festivaalin nuhjuiseen rellestykseen. Ja matkan varrella sympaattisen italialaisen hotellinpitäjän, Pasqualen elämään kietoutuu joukko toinen toistaan merkillisempiä henkilöitä; sankarillinen tuottaja, joka saattaa Pasqualen yhteen tämän unelmien naisen kanssa, ja tuottajan idealistinen avustaja; armeijan veteraani, josta kuoriutuu untuvikkokirjailija, ja railakas Richard Burton, jonka vietit itse asiassa käynnistävät koko tarinan.

Tallennettuna:
Hakutulos 25

Käsikirja supersankareille. Osa 5, Kadonneet Näytä tarkat tiedot

Handbok för superhjältar. Del 5, Försvunna, suomi
Kirja
Våhlund, Elias, kirjoittaja, taiteilija ; Våhlund, Agnes, kirjoittaja, taiteilija ; Kantele, Arja, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Käsikirja supersankareille 5
On kulunut vajaa kuukausi siitä, kun Ruusulan asukkaita vainonnut suurroisto Wolfram, saatiin telkien taakse. Se ei silti tarkoita, että Alisa ja Max, kaupungin omat supersankarit voisivat vetää lonkkaa. Yhä löytyy kelmejä, jotka kuvittelevat päihittävänsä supersankarit.

Pian tapahtuu kuitenkin jotain, mikä on vaikea pala jopa Aliisalle ja Maxille: kaupungin lapsia alkaa öisin kadota. Yksi kerrallaan jälkiä jättämättä. Ihmiset ovat peloissaan ja suutuksissaan ja ihmettelevät, miten supersankarit eivät löydä lapsia. Samaan aikaan Aliisa yrittää opettaa Niklakselle ja Roopelle supervoimia, mutta sekään ei ota sujuakseen. Yhtäkkiä kaikki ovatkin Alisaa vastaan eikä hän itsekääntiedä kehen voisi luottaa.

Käsikirja supersankareille on vauhdikas kirjasarja lapsesta, joka ottaa ohjat omiin käsiinsä. Sarjan toinen ja kolmas osa valittiin Ruotsissa vuoden lastendekkareiksi vuonna 2018.

Tallennettuna:
Hakutulos 26

Muumi ja kevätyllätys Näytä tarkat tiedot

Moomin and the spring surprise, suomi
Kirja
Dungworth, Richard, kirjoittaja ; Jansson, Tove, alkuperäisidean luoja ; Lehtinen, Päivi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vauhdikas kuvakirja Muumipeikon kevätpäivästä.

Tove Janssonin originaalikuvituksiin pohjautuva kuvakirja tutustuttaa perheen pienimmät Muumipeikkoon ja Muumilaakson ihmeelliseen kevääseen.

Tavallisesti Muumiperhe herää talviuniltaan Tuu-tikin posetiivin kevätsoittoon. Tällä kertaa Muumipeikko havahtuu aivan uuteen ääneen. Uskaltaako Muumipeikko selvittää, mistä ääni tulee? Keväisellä retkellään hän kohtaa monta jännittävää asiaa...

Tallennettuna:
Hakutulos 27

Muumipeikko hattivattien saarella Näytä tarkat tiedot

Mumintrollen på hattifnattarnas ö, suomi
Kirja
Haridi, Alex, kirjoittaja ; Davidsson, Cecilia, kirjoittaja ; Heikkilä, Cecilia, taiteilija ; Jansson, Tove, alkuperäisidean luoja ; Heilala, Katariina, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Muumipeikon ja ystävien huima kesäinen seikkailu.

Tove Janssonin tarinaan perustuvassa ihastuttavan tiheätunnelmaisessa kuvakirjassa tutustutaan arvoituksellisin, sähköisiin hattivatteihin.

Mikäpä virkistäisi helteisenä keskikesän päivänä paremmin kuin retki merelle! Purjehdusretkelläkin koittavat kuitenkin kuumat paikat, kun Nipsu sattuu saamaan saarella käsiinsä hattivattien aarteen. Tunnelmallisen pehmeäsävyinen nelivärikuvitus herättää uuteen hehkuun tutun muumitarinan, jossa ovat mukana perinteisen kesäseikkailun elementit: salaperäinen saari, kutkuttava seikkailu ja yhteen hiileen puhaltava ystävyys. Tarina on aikaisemmin julkaistu kokoelmassa Muumilaakson kertomuksia.

Cecilia Davidssonin ja Alex Haridin kirjoittama tarina pohjautuu Tove Janssonin rakastettuun kirjaanTaikurin hattu. Värikylläisenä hehkuvan kuvituksen on tehnyt Cecilia Heikkilä. Lämpimästi vastaanotetussa kuvakirjasarjassa ovat aikaisemmin ilmestyneet Joulu saapuu Muumilaaksoon, Muumilaakson kertomuksia, Muumipeikko ja näkymätön vieras, Muumipeikko ja lohikäärme sekä Muumipeikko ja Merenhuiske.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 29
Kirja
Barks, Carl, sarjakuvantekijä ; Hulkkonen, Antti, kääntäjä, toimittaja ; Valli, Kati, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kolme kekseliästä, kunnollista, koulukauhuista, kuraista kullannuppua seikkailee jälleen! Akun holhokkikolmikko on vuosikymmenien saatossa varttunut vallattomista villikoista usein setiään selväjärkisimmiksi sankareiksi, ja tässä kirjassa tuota kasvutarinaa seurataan Carl Barksin verrattomien vauhtisarjojen välityksellä. Tupu, Hupu ja Lupu koettelevat kasvattajansa kärsivällisyyttä niin ratsastuskilpailussa, rosvojen jäljillä kuin jäätaksin ratissakin. Suvun sisäinen kilvoittelu kuitenkin jää syrjään, kun vaara on suurin - ja silloin poikien pitää pelastaa perheensä peräti muurahaispesästä. Kilteimmilläänkään kolmikko ei kuitenkaan unohda pitää puoliaan aikuisia vastaan -ja koulunpenkkiin veljekset saadaan vain väsyttämällä.

Tallennettuna: