Haku

Uutuudet, vko 15/2021

Uutuudet ajalta: 12.4.2021 - 18.4.2021

Muokattu: 1.7.2021
  • Näytetään 1 - 49 / 49
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suhde toiseen ihmiseen on syvin inhimillinen tarpeemme. Rakkaus on - keveää, raskasta, ihanaa, kamalaa. Ja vaikka toisin haluaisimme, monesti vaikeaa.

Tommy Hellsten kirjoittaa uutuusteoksessaan rakkaudesta. Sen tosi kasvualusta voi olla vain vapaus ja erillisyys. Kuitenkin tuomme suhteeseen helposti menneisyytemme haavat, velvoitamme toista ja takerrumme häneen - silloin rakkautta kuormittaa tiedostamattomuuden virtahepo. Se estää aidon kohtaamisen, läheisyyden ja saa meidät odottamaan toiselta täydellisyyttä.

Tosi rakkaus ei vaadi, se antaa. Vasta kun kohtaan omat haavani, osaan päästää toisen vapaaksi. Vasta silloin hän voi tulla luokseni.

Tommy Hellsten on kirjailija, terapeutti ja kouluttaja. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluvat mm. klassikkoteokset Virtahepo olohuoneessa (1991) ja Saat sen mistä luovut (2000) sekä Enää en pelkää (2019). Hellstenin teoksia on käännetty useille eri kielille.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Wallenius, Viola, kirjoittaja, valokuvaaja ; Suramo, Ari, kartantekijä (ekspressio)
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tositarinoita maailman toiselta laidalta.

Viola Wallenius oli vain 18-vuotias lähtiessään ensimmäisen kerran Keniaan. Matka vapaaehtoiseksi muutti nuoren naisen elämän suunnan. Vuosien kuluttua Viola asettautui elämään pieneen kylään yhdessä puolisonsa ja kahdeksan ottolapsen kanssa.

Koti Keniassa on täynnä tarinoita ja kohtaamisia elämästä Makongenin kylässä. Jokainen kohtaaminen on muovannut Violaa ymmärtämään maailmaa ja ihmisyyttä uudella tavalla. Hän kertoo tarinoita hyväksynnästä, inhimillisyydestä ja siitä, kuinka äärimmäisyyksiin ihminen voi mennä hädän hetkellä. Kirjassa perheiden elämät kietoutuvat yhteen usein dramaattisellakin tavalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Maddocks, Mary, kirjoittaja ; Kallinen, Seija, kääntäjä ; Bell, Maria, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kehyskudontaan on helppo ihastua. Kevyet ja edulliset kehykset kulkevat näppärästi mukana, ja ne saa nopeasti kudontakuntoon. Työskentelytilaksi riittää tavallinen pöytä. Kutomisen tasaisena toistuvassa rytmissä, kudelangan pujottamisessa loimilankojen yli ja ali, on jotain ikiaikaisen meditatiivista. Kun massiivisten kangaspuiden sijaan työvälineenä on yksinkertainen pöydälle mahtuva kehys, kuka tahansa voi kutoa kangasta ja luoda ihastuttavia asusteita ja kodintekstiileitä. Brittiläisen tekstiilitaiteilijan Mary Maddocksin luonnon väreistä, muodoista ja tekstuureista ammentavat kudontamallit innostavat kokeiluihin ja kehittämään taitojaan. Kirja tarjoaa myös tarvittavat tiedot työvälineistä ja tekniikoista. Kudontakehyksiä voi ostaa valmiina, mutta sellaisen voi tehdä myös itse sahaamalla puisen valokuvakehyksen vastakkaisiin päihin urat tai lyömällä niihin naulat. Työvälineiden ja perustekniikoiden tultua tutuiksi sääntöjä on vähän ja mahdollisuuksia luovuudelle rajattomasti.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Solodkaya, Marina, taiteilija ; Porter, Hannah, kirjoittaja ; Voipio, Myry, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Osaatko puhua kissaa? Miten kissat peseytyvät, ja mitä kissanpentu syö? Mikä on
maailman pörröisin kissa? Entä rikkain? Ja onko kissoilla yhdeksän elämää? Miksi, oi miksi, kissat ovat niin huippuja?

Tämä kirja on täynnä hyödyllistä ja hurmaavan hassua kissatietoutta. Jännittävät kysymykset ja luukkujen takaa paljastuvat vastaukset muun muassa valottavat kissojen elekieltä ja käytöstä, kertovat kuuluisista kateista sekä opastavat huolehtimaan rakkaasta lemmikistä. Mainiossa nelivärikuvituksessa tassuttelee yli sata rotukissaa ja maatiaista. Kirja tarjoaa perustietoutta aloitteleville kissaihmisille sekä faktoja, joista kokeneempikin kissakuiskaaja saattaa hämmästyä. Loikkaa kiehtovien kissojen maailmaan!

Marina Solodkaya on valkovenäläinen kuvittaja, joka tunnetaan värikkäästä ja leikkisästä tyylistään.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Örnberg, Anna, kirjoittaja, valokuvaaja ; Tupala, Kaisu, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viehättävää kierrätystä, innovatiivisia ideoita ja luovaa nikkarointia Haluaisitko rakentaa itse omat kasvatuslaatikkosi, ilahduttaa lasta kauniilla keinulla tai valaa betonista tähden muotoisia laattoja? Voit myös perustaa pihalle kotikanalan tai ikioman valtaistuimen! Mustaa, taiteellista, kitschiä, ajan patinoimaa, japanilaistyylistä ja maalaisromantiikkaa... tämän kirjan kekseliäistä puutarhoista löytyy jokaiselle jotakin. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut puutarhuri, runsaista kuvista ja askel askeleelta opastetuista projekteista saat uutta inspiraatiota piha-askarointeihisi.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Haapanen, Atso, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Toinen maailmansota ja juutalaisten vainot ovat alati ajankohtaisia aiheita, mutta Suomen juutalaisten historiasta ja kohtalosta ei ole aikaisemmin kirjoitettu vastaavaa populaaria teosta.

Historian tarkkailu avaa rajun näkymän juutalaisten vaiheisiin. Enemmän tai vähemmän järjestelmälliset vainot eivät suinkaan ajoitu vain holokaustiin ja natsi-Saksaan, vaan juutalaisia on syrjitty ja halveksittu miltei koko tunnetun historian ajan, ja jo keskiajalla Euroopassa oli alueita, joilta juutalaiset poistettiin kokonaan.

Kirja tarkastelee juutalaisten vaiheita erityisesti siinä suhteessa, miten juutalaisiin on Suomessa suhtauduttu. Juutalaisilla ei vielä 1700-luvulla ollut oikeutta asua Suomessa. 1800-luvun alkupuoliskolla juutalaiset saivat jo muuttaa maahan, mutta heidän elämänsä oli silti pitkään rajoitettua. Väärinkäsitykset ja epämääräinen uutisointi oli omiaan lisäämään epäluuloja. Suomalaisissa lehdissä muun muassa kirjoitettiin 1900-luvun taitteessa juutalaisten maailmanvalloitussuunnitelmista ja kytköksistä vapaamuurareihin, mikä sai suomalaiset osittain kääntymään juutalaisia vastaan.

Ennen Auschwitzia -teoksessa Atso Haapanen etsii myös syitä juutalaisten huonolle kohtelulle. Miksi valtio toisensa jälkeen on suhtautunut työteliääseen ja usein hyvin koulutettuun kansaan niin penseästi? Kuinka systemaattisen vainon uhrit ovat kuitenkin joka puolella päätyneet korkeisiin virkoihin ja töihin? Mikä oli suomalaisten osuus holokaustiin? Miten Suomi valtiona siihen suhtautui? Miten Suomi lopulta onnistui juutalaisten kohtelussa, ja miten juutalaiset vakiinnuttivat paikkansa osana Suomen väestöä?

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Totuus ratkaisee - silloinkin kun se tekee kipeää.

Kamala Harris on kuin hip Hillary Clinton tai kuin politiikan Beyoncé.

Kamala Harrisin muistelmissa henkilökohtainen rehellisyys loistaa jokaiselta sivulta. Harris kertoo, kuinka jamaikalais-intialaisen siirtolaisparin tyttärestä kasvaa Yhdysvaltojen ensimmäinen naispuolinen varapresidentti. Nainen, jonka rooli Joe Bidenin hallinnossa tulee olemaan näkyvämpi kuin yhdelläkään varapresidentillä häntä ennen.

Harrisin vanhemmat olivat kansalaisoikeusliikkeen aktivisteja ja sieltä hänen maailmankuvansa ja arvonsa kumpuavat. Työssään syyttäjänä Harris tunnettiin tiukkana ammattilaisena, joka kuitenkin uskalsi antaa äänen yhteiskunnan äänettömille.

Totuuden puolella -muistelmissaan hän pohtii oikeudenmukaisuutta, identiteettiä ja nais- ja rotukysymyksiä. Ja sitä, miten päätöksenteko perustetaan tiedolle ja totuudelle, ei mielipiteille. Hän kertoo äidistään, isästään ja miehestään ja antaa mestariluokan oppitunnin johtajuudesta vaikeina aikoina.

Kamala D. Harris on Yhdysvaltojen varapresidentti. Hän aloitti uransa piirisyyttäjänä kotiosavaltiossaan Kaliforniassa, missä hän toimi myös oikeusministerinä. Harris oli kaikkien aikojen toinen Yhdysvaltojen senaattiin valittu musta nainen sekä nykyisessä tehtävässään ensimmäinen musta, ensimmäinen amerikanintialainen ja ensimmäinen nainen.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Kirja
Kunnas, Kirsi, kirjoittaja, kääntäjä ; Hopkins, Gerard Manley, kirjoittaja ; Jiménez, Juan Ramón, kirjoittaja ; García Lorca, Federico, kirjoittaja ; Schoultz, Solveig von, kirjoittaja ; Rummo, Paul-Eerik, kirjoittaja ; Härmi, Viiu, kirjoittaja ; Niit, Ellen, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rakastetun runoilijan runot vuosilta 1947-1986

Elämäni, / et surua etkä itkua varten ole, / sillä hurmaa, naurua / tulvillaan / on maa, / kukkiva maa.

Ja kuu, / kuun kasvu ja kierto / täyttää sieluni: / hurmion pauhu ylitse kaiken!

Et, elämäni, unohdu soihin / pois jokena virtaat / ahtaista kätköistä / yli maan / merien syliin, / syvyyksien ylle / ja kimmahdat avaruuteen tähtien alle.

Puut kantavat valoa esittelee Kirsi Kunnaksen koko runotuotannon lukuun ottamatta lapsille kirjoitettuja runoja. Kirjailijan omien runojen lisäksi teoksessa on hänen runosuomennoksiaan vuosien varrelta.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eeli ja Omar 18
Lämminhenkinen sarja kertoo luokkakavereista Eelistä ja Omarista, jotka asuvat samassa talossa Aurinkokadulla ja ovat hyviä ystäviä. Eeli ja Omar leikkivät välitunnilla vesilätäköissä. He rakentavat suuren saaren. Sen ympärillä on meri. Hiekkaan on kätketty aarre! Kuinka aarteen saisi vietyä kotiin, kun ei ole venettä?

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eeli ja Omar 16
Lämminhenkinen sarja kertoo luokkakavereista Eelistä ja Omarista, jotka asuvat samassa talossa Aurinkokadulla ja ovat hyviä ystäviä. Omar pitää Nellistä. Mutta hän on ujo. Yhtenä päivänä Omar löytää laatikosta lapun, jossa on punainen sydän. Viesti on Nelliltä. Välitunnilla leikitään hippaa. Jos jää kiinni, saa pusun. Se on Omarille liikaa!

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eeli ja Omar 17
Lämminhenkinen sarja kertoo luokkakavereista Eelistä ja Omarista, jotka asuvat samassa talossa Aurinkokadulla ja ovat hyviä ystäviä. Taloon muuttaa uusi naapuri. Hänellä on kiltti koira nimeltään Tessu. Eeli ja Omar leikittävät Tessua. Mutta joskus on luettava hankalia koululäksyjä. Onneksi löytyy hyvä apulainen...

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eeli ja Omar 15
Lämminhenkinen sarja kertoo luokkakavereista Eelistä ja Omarista, jotka asuvat samassa talossa Aurinkokadulla ja ovat hyviä ystäviä. Omar lupaa katsoa siskonsa Saran perään pihalla. Saippuakuplien puhaltaminen on kivaa! Mutta Sara sotkee paitansa. Sillä välin kun Omar kipaisee kotona, sisko on kadonnut. Eikä Eeli tiedä mitään...

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Värikkäät 2
Merin perheellä on ihmeellisiä värivoimia. He pystyvät liikuttamaan tahdon voimalla oman värisiään esineitä ja asioita. Tavallisesti Värikkäät pysyttelevät visusti omissa oloissaan, mikä sopii kotona viihtyvälle, sinistä hallitsevalle Merille hyvin. Nyt perhe on kuitenkin päättänyt lähteä oikealle matkalle. He astuvat naapurin Liia-tytön kanssa laivaan, missä kaikki on outoa: ihmispaljous, pallomeri ja buffettikin. Laiva vie Värikkäät sukujuhliin saaristoon jännittävälle kartanolle. Purppuraisen Magenta-tädin mailla kaikki voivat käyttää värivoimiaan vapaasti. Meri tutustuu ruskeaa hallitsevaan, pelottomaan Kaarna-poikaan ja ymmärtää, mistä kaikesta lapsuudenperheessä on vaiettu. On aika kohdata silmästä silmään Harmaus, tuo olio, joka viihtyy pahan liepeillä ja väijyy heitä, jotka eivät ole kuin muut. Reetta Niemensivun ilmeikkään viivapiirroskuvituksen viimeistelevät siniset yksityiskohdat.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lentävä nuoli 2
Niklas sai syntymäpäivälahjaksi ratsastustunteja, ja nyt hän on menossa ensimmäiselle Kivelän ponitallille. Kyllä jännittää!

Tallilla on myös Hilla, oikukas musta poni, josta Niklas ei saa silmiään irti. Niklas pärjää tallilla hienosti, ja hän jopa onnistuu estämään Hillan pakomatkan lassollaan, sillä leikkiessään Lentävää Nuolta hänestä on tullut taitava lassonkäsittelijä. Niklas saa kehuja, mutta siitä eivät kaikki tallitytöt tykkää...Lisäksi Niklas menee tekemään jotain äärimmäisen typerää, mikä vaarantaa koko ratsastusharrastuksen!

Merja Jalo, hevoskirjallisuuden grand old lady ei esittelyjä kaipaa. Tässä sarjassa pojilla on vahva rooli, sillä myös pojat ovat kiinnostuneita hevosista ja ratsastamisesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sakari Koskinen 25
Nuoren parin epätoivo uhkaa johtaa peruttamattomiin tekoihin. Seppo Jokisen jännitysromaani Siipirikkoiset panee komisario Sakari Koskisen juoksemaan aikaa vastaan.

Pääsiäisaamun rauha särkyy laukaukseen. Tampereen keskustan tuntumassa sijaitsevan lintujärven rannassa makaavan, selkään ammutun miehen taskusta löytyy rypistynyt paperilappu. Siihen on kirjoitettu komisario Koskisen nimi ja osoite.

Herää kysymys, oliko mies tulossa tapaamaan Koskista, varsinkin kun surmapaikka sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä tämän talosta. Mitä niin arkaluontoista tietoa miehellä oli, että sen vuoksi piti tappaa?

Samaan aikaan kaksi siipeensä saanutta nuorta ihmistä kipuilee omilla tahoillaan. Sattuma ajaa heidät yhteen, ja kohta rakkauden ja vihan käynnistämä energia voimistuu sellaisiin mittoihin, ettei sille näy onnellista loppua.

Komisario Koskinen kamppailee tiiminsä kanssa aikaa vastaan ehtiäkseen estämään uuden turhan kuoleman.

Seppo Jokinen (s. 1949 ) työskenteli 30 vuoden ajan Tampereen kaupungin tietotekniikkakeskuksessa, kunnes jäi vapaaksi kirjailijaksi vuonna 2006.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Patrik ja superseniorit 5
Supersenioreiden keksijä, Sakke, on joutunut sairaalaan katkenneen koipensa vuoksi, joten Irenen täytyy tehdä itsekseen nopea päätös. Saken tuorein keksintö, kopioitsija, ei voi jäädä hänen kotiinsa vartioimattomana.Irene päättää näyttää kaikille että hän on luotettava ja vastuullinen, toisin kuin hänen isänsä, pääroisto Haba-Tero. Kaikki menee kuitenkin pieleen, ja kopioitsija päätyy vääriin käsiin. Samoihin aikoihin Taijan taiat -kampaamossa on aloittanut uusi, salaperäinen tukkataiteilija, joka saksii vastentahtoisten asiakkaidensa korvien vierestä niin, että näillä nousevat niskakarvatkin pystyyn.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ritarikoulu 10
Kun lukeminen jo sujuu, Lukuavaimet avaavat taas uusia ovia kirjavaan maailmaan! Kirjat on suunniteltu tukemaan juuri lukemaan oppineiden intoa heittäytyä tarinoiden vietäväksi. Lukuavaimen Ritarikoulu-sarja sisältää jännittäviä ja vähän hilpeitäkin tarinoita Eliaksesta, Katriinasta ja Urhosta, joista tulee isona ritareita. Ritarikoululaiset ovat oppitunnilla ulkona, kun ukonilma yllättää ja kaikki ryntäävät luolaan suojaan. Sieltä Katriina nappaa salavihkaa mukaansa munan. Munasta kuoriutuu pian lohikäärmeenpoikanen, joka kasvaa yllättävän nopeasti...

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ritarikoulu 11
Kun lukeminen jo sujuu, Lukuavaimet avaavat taas uusia ovia kirjavaan maailmaan! Kirjat on suunniteltu tukemaan juuri lukemaan oppineiden intoa heittäytyä tarinoiden vietäväksi. Lukuavaimen Ritarikoulu-sarja sisältää jännittäviä ja vähän hilpeitäkin tarinoita Eliaksesta, Katriinasta ja Urhosta, joista tulee isona ritareita. Pienet ritarikoululaiset ihailevat isompien oppilaiden miekkailutaitoja. Ihmekös tuo, lyödäänhän nämä pian ritareiksi. Mutta millainen oli koulun opettajan, Patrikin, taival hovipojasta arvonsa tuntevaksi ritariksi?

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ritarikoulu 12
Kun lukeminen jo sujuu, Lukuavaimet avaavat taas uusia ovia kirjavaan maailmaan! Kirjat on suunniteltu tukemaan juuri lukemaan oppineiden intoa heittäytyä tarinoiden vietäväksi. Lukuavaimen Ritarikoulu-sarja sisältää jännittäviä ja vähän hilpeitäkin tarinoita Eliaksesta, Katriinasta ja Urhosta, joista tulee isona ritareita. Ritarikoulussa opetellaan valmistamaan lääkettä, ja Urho lähetetään hakemaan metsästä ritarinkannuksia. Metsä vain on synkkä ja arvaamaton - ja suurempikin kuin luulisi. Alkaa tulla kiire, sillä kuninkaan pikkuvarvasta särkee...

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ritarikoulu 9
Kun lukeminen jo sujuu, Lukuavaimet avaavat taas uusia ovia kirjavaan maailmaan! Kirjat on suunniteltu tukemaan juuri lukemaan oppineiden intoa heittäytyä tarinoiden vietäväksi. Lukuavaimen Ritarikoulu-sarja sisältää jännittäviä ja vähän hilpeitäkin tarinoita Eliaksesta, Katriinasta ja Urhosta, joista tulee isona ritareita. Ritarikoulun oppilaat kuuntelevat hiiskumatta, kun opettaja Patrik kertoo tarinan siitä, kun linnaan hyökättiin. Vieras kuningas joukkoineen yritti kaikin keinoin murtaa linnan puolustuksen. Onneksi yksi vartijoista oli erityisen neuvokas...

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alina Mänty 8
Pienessä Kuoleman kylässä ei juurikaan ole salaisuuksia. Tämä salaisuus on kuitenkin säilynyt jo neljätoista vuotta.
Kahdeksas Alina Mänty -dekkari kertoo ennakkoluuloista, identiteetistä - juurista ja juurettomuudesta.

Kevät 2005. Nuori nainen saa liftikyydin, tutustuu antiikkikauppiaaseen ja jää hänen apulaisekseen. Kun hylätystä maakellarista löytyy neljätoista vuotta myöhemmin ihmisen ruumiin jäänteet, rikosylikonstaapeli Alina Mänty tutkimusryhmineen on erikoisen haasteen edessä.
Uhri on mitä todennäköisimmin kylässä aikoinaan jonkin aikaa asunut, Mirjamiksi esittäytynyt nainen, mutta tämän henkilöllisyydestä on vaikea löytää tarkempia tietoja. Ja kuka on vienyt vainajan luo kukkia kaikki nämä vuodet - surmaaja vai joku muu?

Kuva Mirjamista piirtyy monesta kulmasta, eri ihmisten linssien läpi, välähdyksinä. Useampikin kyläläinen oli ollut naisen kanssa tekemisissä. Mirjamia pidettiin lämpimänä ja ystävällisenä, toisaalta salaperäisenä, vapaana sieluna - ja kun hän oli yhtäkkiä kadonnut, hänen oli luultu vain lähteneen pois. Olihan hän ilmestynytkin kylään kuin tyhjästä.

Eeva Ruopakka on palannut kotiseudulleen sisartensa painostamana, pitämään huolta alkoholisoituneesta isästään ja syrjäytyneestä veljestään Aaronista. Hänen muistonsa Mirjamista ovat ajalta, jolloin hän itse oli murrosikäinen. Oliko hän tai joku toinen rakastunut Mirjamiin?

Aluksi vaikuttaa siltä, ettei Mirjamilla ollut kylässä vihamiehiä. Ennemminkin lojaaleja ystäviä, jotka eivät kyselleet hänen taustoistaan tai edes hänen sukunimeään. Mutta vähitellen esiin nousee muutakin, ja varmaa on, että joku tietää enemmän kuin kertoo...
Lopulta outo episodi kesäyössä alkaa paljastaa kuviota, joka johtaa syyllisen jäljille.

Yksityiselämässään Alina Mänty on luopumassa pienestä mökistään ja muuttaa ison talon puolelle Samulin kanssa. Kristiina-ystävän salamyhkäinen käytös mietityttää, ja tämän yllättävä uutinen asettelee piuhoja hieman uuteen järjestykseen Alinankin päässä.

Tuula T. Matintupa on eläkkeellä oleva luokanopettaja ja kirjailija, jonka tuotantoon kuuluu yli 20 teosta. Mirjami Doe on kahdeksas dekkari Alina Mänty -sarjassa. Matintupa asuu Alajärvellä, Etelä-Pohjanmaalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä jää jäljelle ystävän kuoleman jälkeen?

Eloonjäämisoppi ja Järistyksiä-teoksillaan vakuuttanut Riina Mattila kirjoittaa jälleen rohkeasti vaikeasta aiheesta: kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ja itsemurhasta. Nuortenromaani kertoo ystävyydestä, jonka kolmanneksi pyöräksi sairaus kiilaa.

Vilja ja Joel ovat erottamattomia. Kun parhaan ystävän mieli muuttuu yhä useammin mustaksi ja vuoroin impulsiiviseksi ja arvaamattomaksi, varmistuu diagnoosiksi F31: kaksisuuntainen mielialahäiriö. Sairaus vie Joelin lopulta kokonaan. Viljan elämän on silti jatkuttava.

Mattila kirjoittaa nuortenromaanissaan rankasta aiheesta sievistelemättä ja koskettavasti. Teksti tulee iholle ja ravistelee, mutta tarjoaa myös samastumispintaa ja toivoa, josta ottaa kiinni.

Mattilan Eloonjäämisoppi (Kosmos, 2019) oli omakohtainen teos posttraumaattisesta stressireaktiosta ja monelle tärkeä kirja: ?Mattila sanoittaa kokemuksia, joille en itse ole vielä löytänyt sanoja.?

@sivutiellä

Riina Mattila (s. 1991) on Rovaniemellä asuva kirjailija ja kirjastovirkailija. Mattilan esikoisromaani Järistyksiä (WSOY, 2018) oli Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana ja voitti Minna Canthin perillinen -palkinnon.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Syrjästäkatsojan tarinoita 9
Valkokankaalla rakkaus voittaa lopulta, mutta voiko niin tapahtua Hollywoodin unelmatehtaassa?

Elokuussa 1953 menneisyys ja tulevaisuus kohtaavat, kun Kirsti saapuu tapaamaan tytärtään Los Angelesiin. Työ pitää Vienan järjissään silloinkin, kun sydän uhkaa särkyä. Kulisseissa ja pukuhuoneissa Viena näkee tähtien syttyvän ja sammuvan. Kun Vienasta tulee lopulta miss Monroen luottopukija, kyse ei enää ole vain roolivaatteista vaan elämästä ja kuolemasta.
Näkijä vie lukijansa niin Tuntemattoman sotilaan joukkueteltoille kuin 20th Century Foxin studiokaupungin loisteliaisiin lavasteisiin.
Enni Mustosen menestyssarja jatkuu!

Tallennettuna:
Hakutulos 35

Miina Mylläkkä sekoittaa kuviot Näytä tarkat tiedot

Penny Dreadful causes a kerfuffle, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miina Mylläkkä 3
Miina Mylläkkä on maailman katastrofaalisin tyttö!

"Nimeni ei oikeasti ole Miina Mylläkkä. Vaan Vilhelmiina Mylläri. Se mylläkkä-osuus on iskän VITSI. Mutta tällä kertaa en ihan oikeasti yrittänyt mitenkään mylläköidä. Minä vain TEIN PARHAANI, joten ei siis ole todellakaan minun vikani että nyt olen tavallaan joka puolelta aika sininen, ja minun siskoni Siirin joutsenpukukin on sininen, samoin Kosmo Sirius Pesonen ja meidän paras pöytäliina. Ja minä ihan oikeasti YRITIN SAADA sen pojan rakastumaan Siiriin tekemällä tieteellisen kokeen, mutta en arvannut että se vain muuttuisi vähän kalpean vihertäväksi ja kaikki kuviot menisivät ihan HIRVEÄN sekaisin!"

Viritä nauruhermot valmiiksi: tässä tulee kolmas hulvaton Miina Mylläkkä -kirja! Mukana on kolme hauskaa tarinaa ja koko joukko Miinan LOISTOIDEOITA!

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Anarkistinen ja synkän humoristinen yhden yön romaani maallistuneesta piispasta, joka joutuu vastakkain jumalansa kanssa.

Pimenevässä talvi-illassa virkaansa leipätyönä hoitava Helsingin piispa tekee matkaa kohti asuntoaan, eikä kaipaa mitään niin paljon kuin hyvää lasillista punaviiniä. Mutta yö on täynnä odottamattomia käänteitä, kun lauman kaitsija joutuu punnitsemaan uskoa ja valintojaan naisena, kirjaimellisesti kontillaan ja pää tähdissä.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Three Pines 5

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uuno 1
Saakelin satanen on hersyvän hauska, jännittävä ja helppolukuinen teini-ikäisille suunnattu nuortenromaani. Samaistuttava tarina kertoo siitä, mikä elämässä on oikeasti tärkeää - vaikka sen sitten joutuisikin löytämään vaikeimman kautta.

Uuno asuu äitinsä ja pikkuveljensä kanssa pienellä Pyhäharjun paikkakunnalla. Keväällä hän lopettelee yhdeksättä luokkaa, etsii kesätöitä, välttelee kiusaajia ja uneksii tyttökaverista. Uunon elämä on tasaisen tylsää tai ihan paskaa, vähän päivästä riippuen.

Yllättäen Uuno tempautuu mukaan tapahtumasarjaan, josta ulospääsy tuntuu mahdottomalta. Lopulta ollaan siinä pisteessä, että Uunolla on kolme tuntia aikaa valmistella ja toteuttaa lähikaupan ryöstö yhdessä omaperäisen kaverinsa Heikkisen kanssa. Ja kaiken lisäksi hän joutuu olemaan samaan aikaan lapsenvahtina pikkuveljelleen.

Kiskoin vanhan putkikassin vetoketjua kiinni. Kiväärin piippu sojotti edelleen ulkona. "Ei tämä mahdu mihinkään meidän laukuista. Perkele!" Vilkaisin kelloani. Kymmenen yli kahdeksan. Sale menisi kiinni vajaan kahden tunnin kuluttua.

Mikko With (s. 1971) on Limingassa asuva isä, filosofian maisteri ja johtamisen ammattilainen. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt paljon huomiota ja positiivista palautetta saanut elämäkerrallinen teos Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta (Myllylahti, 2019).

Tallennettuna:
Hakutulos 39

Varjot silmien alla Näytä tarkat tiedot

Lite död runt ögonen, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Kevään paras kirja!”

  • TV4

Riipaiseva yhden miehen selviytymiskamppailu tavalliseksi rakastavaksi isäksi.

”Tämä on ennen kaikkea lahjakas, sietämättömän surullinen kuvaus yhteiskunnasta.”

  • Dagens Nyheter

Jännitystarinaksi tihentyvä, koskettava romaani Tukholman varjoisalta puolelta. Perheen äiti Sofia kuolee yliannostukseen. Hänen miehensä Arto jättää entisen elämänsä addiktina ja yrittää huolehtia tyttärestään - yhteiskunnan tuomitsevan katseen alla. Kun Artosta tehdään aiheeton ilmianto ja hän menettää työpaikkansa koulun ruokalassa, rikollisen rahan houkutukset palaavat.

Valheiden ja väkivallan maailma on vain yhden päätöksen päässä, mutta vaa'assa painavat sekä isän oma että tyttären elämä.

David Ärlemalm (s. 1975) asuu Tukholmassa perheensä kanssa. Vanhempainvapaan aikana hän päätti viimein toteuttaa unelmansa kirjoittaa kirja. Varjot silmien alla on hänen esikoiskirjansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Hakutulos 44

5 minuutin satuja Näytä tarkat tiedot

5-minute Star wars stories, suomi
Kirja
Schmidt, Rebecca L., kirjoittaja ; Roux, Stephane, taiteilija ; Hulkkonen, Antti, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 45
Kirja
Lindman, Mervi, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taaperoiden rakastama sarja saa jatkoa. Viidennessä Peppe-kirjassa etsitään kadoksiin joutunutta tuttia. Onko se kaapissa, äidin kengässä, isän kahvikupissa tai kenties sohvan alla? Missä kaikki tutit ovat? Mervi Lindmanin Peppe-kirjat riemastuttavat sekä aikuista että lasta, ja niiden hilpeän humoristiset tarinat kestävät lukemista yhä uudelleen ja uudelleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Kirja
Marttinen, Tittamari, kääntäjä ; Jansson, Tove, alkuperäisidean luoja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uudenlainen muumikirja perheen pienimmille.

Lukeminen on leikkiä liikuteltavien muumihahmojen ja Muumilaakson taianomaisten tapahtumien siivittämänä!

Turvallisen, tukevasivuisen ja toiminnallisen kirjan sivuilla tutustutaan Muumilaakson väkeen hauskalla tavalla: jokaisella aukeamalla lapsi voi omin pikku kätösin liikutella kuvan hahmoa. Ilonkiljahduksia kuullaan varmasti, kun Pikku Myy laskeutuu puunlehtilaskuvarjolla Muumitalon katolta tai kun Muumipeikko ja Niiskuneiti leijailevat ruusunpunaisella pilvenhattaralla Muumilaakson yllä! Suositusta TV-sarjasta tuttua kuvitusta täydentävät riemastuttavat riimit.

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hurmaava kuvakirja opastaa pieniä puutarhureita.

Niilo ja isä ovat kahdestaan kotona. Äiti on yökylässä mummin luona. Niilolla on vähän ikävä. Niilo päättää tehdä äidille yllätyksen. Mikä se voisi olla? Mistä äiti tulee iloiseksi? Isä ja Niilo tietävät, että äiti tykkää juosta nurmikolla varpaat paljaina. Äkkiä Niilo keksii. Nyt tarvitaan siemeniä ja pesuvati! Kohta Niilo, Hilla ja isä upottavat sormet multaan. Nenään pöllähtää tuttu kesän tuoksu.

Sympaattinen kuvakirja johdattaa alkukevään kylvöhommiin. Kirjan selkeiden ohjeiden mukaan puutarhapuuhat onnistuvat myös kotona lasten kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Hakutulos 49
Kirja
ONE, sarjakuvantekijä ; Murata, Yusuke, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

One-Punch Man 5

Tallennettuna: