Haku

Uutuudet, vko 16/2021

Uutuudet ajalta: 19.4.2021 - 25.4.2021

Muokattu: 1.7.2021
  • Näytetään 1 - 43 / 43
Hakutulos 1
Kirja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sisaria, vaimoja ja itsellisiä naisia, joita ilman Suomen historia olisi toisenlainen

Ellan Edelfelt ja Aino Sibelius muistetaan ensisijaisesti tunnettujen miestensä vaimoina, mutta millaisia ihmisiä he olivat pyrkimyksineen ja unelmineen? Kaunokirjallisella vetävyydellä kirjoitettu teos piirtää uudenlaisen kuvan vuosisadan vaihteen kiihkeästä ja ristiriitaisesta ajasta. Ellen Thesleffin ja Alma Söderhjelmin kaltaiset oman tiensä kulkijat kyseenalaistivat naisen perinteiset roolit ja näyttivät suuntaa muille dekadenssin aikakauden naisille.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuvittele sammakkoa, joka on ikänsä elänyt kaivossa. Tämä kaivo on muodostunut sammakon todellisuudeksi. Kaivosta ulos pääseminen vaatii suuren ponnistuksen sammakolta itseltään. Lisäksi se tarvitsee apua.

Samalla tavalla meidän on mahdollista ponnistaa ulos omista rajoittuneista ajatuksistamme. Sekin voi tapahtua vain hyppäämällä ulos maailmaan toisten todellisuuksiin ja edelleen kohti yhteistä todellisuutta.

Tämä kirja nostaa ajattelun tärkeäksi osaksi hyvää elämää. Se tarjoaa virikkeitä kriittisyyden, välittämisen ja luovuuden herättelyyn. Hyvää ajattelua on mahdollista oppia keskustelemalla toisten kanssa. Kirjassa on runsaasti ajatuskokeita, jotka soveltuvat monen ikäisille lapsille ja nuorille. Opettajalle kirja kertoo, miten luoda ryhmään keskustelevaa kulttuuria ja kuinka ohjata keskusteluja.

Riku Välitalo työskentelee Oulun normaalikoulussa luokanlehtorina ja opettajankouluttajana. Hän myös luennoi ja kouluttaa opettajuudesta, kasvatuksesta ja ajattelun taidoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun kirja on kuin kaveri, sen kanssa on helppoa ja kivaa viettää aikaa! Mutta miten kaveriin tutustutaan? Miten luodaan kestävä suhde, jossa on turvallista olla mutta samalla koetaan jännittäviä ja hauskoja asioita?

Rikkaalla kielellisellä ympäristöllä on tärkeä merkitys lasten mielikuvituksen, ajattelutaitojen, oppimisen ja vuorovaikutustaitojen kehittymiselle. Siltaa lasten ja kirjallisuuden välille voi rakentaa tarjoamalla lapsille mielekkäitä ja rauhallisia lukuhetkiä sekä merkityksellistä toimintaa luetun parissa.

Kirjasta kaveri tarjoaa runsaasti menetelmiä ja vinkkejä kirjallisuuskasvatukseen ja lukuhetkiin. Mukana on myös uusinta tietoa kirjallisuudesta sekä lukemisen käytänteistä ja merkityksestä. Teos on suunnattu varhaiskasvatuksen ja perheiden kanssa työskenteleville ammattilaisille, näille aloille opiskeleville ja vanhemmille.

Sytytä lukemisen ilo!

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Daynes, Katie, kirjoittaja ; Pym, Christine, taiteilija ; Hytti, Sanna, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miksei lemmikkini voi elää ikuisesti? Kuoleeko nallenikin tai lehtensä pudottava puu? Mitä tapahtuu, kun joku kuolee? Milloin suru hellittää, ja miten voin lohduttaa ystävääni?

Elämällä on aina alku ja loppu, mutta kuolemasta voi olla vaikea puhua. Tämän kirjan suuret ja tärkeät kysymykset ja luukkujen takaa paljastuvat vastaukset lohduttavat. Ne auttavat ymmärtämään elämän rajallisuutta ja luonnon kiertokulkua. Ja muistuttavat, että on monia tapoja pitää kauniit muistot elossa.

Laadukas kirjasarja esittelee maailman perusilmiöitä pienen lapsen näkökulmaan sopivasti ja soveltuu kaikille elämänkatsomuksesta riippumatta.

Katie Daynes on englantilainen toimittaja ja lastenkirjailija.

Christine Pym on englantilainen lastenkirjojen kuvittaja. Hän asuu pienessä kylässä Staffordshiressä, jossa hän pitää miehensä kanssa postitoimistoa ja kauppaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Lieberman, Daniel E., kirjoittaja ; Lempinen, Ulla, kääntäjä ; Tielinen, Kirsimarja, kääntäjä ; Kalmukoski, Laura, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ihmiskehon lyhyt historia on innostava kertomus ihmis­kunnan historiasta ja oman kehomme evoluutiosta. Ih­minen ei ole aikoinaan kehittynyt tiettyjä olosuhteita varten, vaan kehomme on sekoitus ominaisuuksia, jot­ka olemme perineet lukuisilta edeltäviltä lajeilta. Tar­kat heitot mahdolliseksi tekevä olkapäämme on peräisin Homo erectukselta ja poskihampaamme Australopithecus-lajeilta.

Daniel E. Lieberman on maailman johtavia ihmisen evoluutiobiologian tutkijoita. Hän tarjoaa poikkeukselli­sen katsauksen oman kehomme miljoonien vuosien mit­taiseen kehitykseen ja sen tulevaisuuden näkymiin.

Ihmisen elimistö on ainutlaatuinen, mutta kehomme ei ole ennättänyt sopeutua maanviljelyn, karjatalouden ja teollisen vallankumouksen synnyttämiin, evoluution nä­kökulmasta salamannopeisiin muutoksiin. Ihminen pys­tyy juoksemaan antiloopin uuvuksiin savannilla ja meidät on tarkoitettu liikkumaan paljon. Tästä syystä nykyiset elämäntapamme uhkaavat aiheuttaa eräänlaisen 'elintaso­sairauksien tsunamin'.
Ongelmaan ei Liebermanin mukaan ole lääketieteel­lisiä, vaan ainoastaan kulttuurisia ja sosiaalisia ratkaisuja: meidän täytyy jälleen rakentaa yhteiskuntamme sellaisek­si, että se suosii omalle kehollemme soveltuvia elintapoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Leinonen, Antti, kirjoittaja, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Meretoja, Pinja, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tervepä terve, mie oon Pullervo!

WWF:n norppaliven itseoikeutettu tähti Pullervo on hurmannut suomalaiset vuodesta 2016 lähtien. Pinja Meretojan värikylläinen tietokirja koko kansan rakastamasta Pullervosta kertoo saimaannorpan elämästä, historiasta ja tulevaisuudennäkymistä.

Runsaan faktan lisäksi ääneen pääsee inhimillistetty Pullervo itse oivaltavan humoristisella persoonallaan. Kirjassa käydään läpi Pullervon ja sen lajikumppaneiden elämää, johon vaikuttavat myös ilmastonmuutoksen mukanaan tuomat haasteet. Teos on helposti lähestyttävä tietokirja sympaattisesta eläimestä, jolta lapsi oppii luonnosta - erityisesti Saimaan alueesta - ja siitä, millä tavoin sen suojeluun voi itse vaikuttaa.

Tiesitkö, että saimaannorpan turkkikuviointi on yhtä ainutlaatuinen kuin ihmisen sormenjäljet? Tai että se nukkuu veden alla ja pystyy kovertamaan avantoja jopa puolimetriseen jäähän? Miksi lumi ja jää ovat niin tärkeitä saimaannorpan selviytymiselle? Entä mitkä ovat norppaturvallisia kalastusvälineitä?

Pinja Meretojan kuvitukset ovat värikylläisiä, leikkisiä ja oivaltavia. Lasten tietokirja Pullervo - Suuri kirja saimaannorpasta on kuvittajana ja graafikkona toimivan Meretojan esikoisteos.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Mikkonen, Virpi, kirjoittaja, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Supersuosittu Kiitos hyvää -ruokakirjasarja saa odotettua jatkoa

Kirjan helpot ja hyvää tekevät ohjeet antavat aurinkoista hehkua sekä keholle että mielelle. Tarjolla on reseptejä arkeen ja juhlaan, mökille ja kesäretkille. Kaikki ruoat ovat gluteenittomia, luontaisesti makeutettuja ja vegaanisia. Värikkäissä annoksissa käytetään kekseliäästi myös kotimaisia villivihanneksia.

Ruokaohjeiden lisäksi mukana on vinkkejä kesäkauden hyvinvointiin ja luonnolliseen kauneudenhoitoon, esimerkiksi hemmottelevan jalkakylvyn valmistamiseen villikukista.
Kesäisiä lempiohjeitaan jakavat myös tutut ruokavaikuttajat, kuten Hanna Gullichsen ja Liemessä-blogin Jenni Häyrinen.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Easter, Gerald, kirjoittaja ; Vorhees, Mara, kirjoittaja ; Immonen, Antti, kääntäjä ; Docendo (yhtiö), kustantaja
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 10
Nuotti
Nurmi, Tomi, säveltäjä ; Hakamäki, Matti, säveltäjä, sanoittaja ; Paronen, Tina, taiteilija ; Henxelit, esittäjä (manifestaatio)
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Henxelit on kansanmusiikkiin kallellaan oleva
lastenmusiikkiorkesteri, joka on perustamisestaan vuonna 2007 lähtien kiertänyt ahkerasti kouluissa, päiväkodeissa ja lastentapahtumissa. Tämän julkaisun myötä orkesteri kokoaa yksiin kansiin nuorimmille kuulijoille suunnatut leikkilaulunsa.
Laulut ja leikit ovat tosielämässä testattuja, opettavaisiksi suunniteltuja ja Henxelit-tyyliin tietysti myös arvoituksellisia ja hauskoja. Kirjaa voi käyttää kotona ja koulussa, muskarissa, leireillä tai päiväkodissa - vain missä löytyy lapsia, laulajia tai leikkijöitä.

Kaikki kirjan leikkilaulut löytyvät myös liitteenä olevalta CD-levyltä. Kirjassa on nuottien, laulunsanojen ja leikkiohjeiden lisäksi myös värikkäitä kuvia ja tietoiskuja levyllä soivista soittimista. Kirjan aukeamalla oleva soitin soi samalla aukeamalla olevassa laulussa. Näin saat myös kuulokuvan kyseisestä soittimesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Messham, Stuart, toimittaja ; Kanerva, Juha, kirjoittaja ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kesä 2021 on suuren jalkapallojuhlan aikaa kun Euro 2020 starttaa - Suomi on ensimmäistä kertaa mukana!

Tämä kirja sisältää kattavan esityksen Suomen pitkästä polusta kisoihin sekä esittelyt kaikista osallistuvista maista ja niiden tähtipelaajista.

Lisäksi esittelyssä on Euron historia kaikkine detaljeineen. Mukana on myös Teemu Pukin sankaritarina.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaari Utrio (s. 1942) luki pikkutyttönä Jokamiehen maailmanhistorian ja tiesi, mitä halusi tehdä isona: hänestä tulisi historiantutkija. Kun hän valmistui historian maisteriksi, hän tahtoi kirjoittaa historiallisen romaanin työllistääkseen itsensä väliaikaisesti. Vuonna 1968 ilmestyneestä esikoisromaanista Kartanonherra ja kaunis Kirstin alkoi tuottelias ura.

Utrio on kirjoittanut kolmekymmentäseitsemän romaania ja parikymmentä populaaria tietokirjaa. Hänen ensimmäisestä tietokirjastaan Eevan tyttäristä tuli menestysteos. Hän on kirjoittanut myös tv- ja radiokäsikirjoituksia, artikkeleita ja kolumneja. Utrio on ollut ahkera yhteiskunnallinen keskustelija. Naisasianaisena hän on herättänyt railakastakin vuoropuhelua.

Kaari Utrion tarina on osa suomalaisen kirjallisuuden ja kustantamisen historiaa. Isä Untamo Utrio oli perustamassa Tammea ja äiti, toimittaja Meri Utrio, suomensi. Kaari Utrio ja hänen miehensä Kai Linnilä puolestaan perustivat Amanita-kustantamon. Utrion tarina kertoo kirjailijan työstä; sen ankaruudesta ja nautinnollisuudesta. Se on kertomus onnellisten loppujen naisesta, joka karikoista huolimatta katsoo ulapalle päin.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pitkän kirjailijauran aikana syntyneitä näkemyksiä maailman menosta ja asioiden hoitamisesta meillä ja muualla.

Erno Paasilinnaa mukaillen voi sanoa, että kolumnisti on henkilö, joka täyttää hänelle varatun tilan.
Antti Tuuri on kirjoittanut viidenkymmenen vuoden aikana monenlaisiin julkaisuihin kolumneja ja muita kirjoituksia. Ne ovat henkilökohtaisia kannanottoja ajankohtaisiin tapahtumiin, mutta sisältävät aina myös yleisiä ajatuksia ihmisenä olemisesta ja muisteluksia matkan varrelta.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Noin nelikymmenvuotiaana Ebba Stenbock oli saattanut hautaan niin miehensä kuin puolet lapsistaan. Serkku Kaarle oli anastanut vallan Ruotsin puolella valtakuntaa, ja hänen joukkonsa hyökkäisivät pian Turun linnaan. Pystyisikö Ebbaa nyt suojelemaan edes hänen sisarensa Katarina, Ruotsin entinen kuningatar?

Ebba, kuningattaren sisar kertoo Ebba Stenbockin (k. 1614) elämänmittaisesta tiestä Turun linnan puolustajaksi 1597 sekä yhteenoton seurauksista. Yhden naisen kautta hahmottuu, millaista oli elämä 1500-luvun lopun kuohuvassa maailmassa.

Kaarlen joukkojen saapuessa Ebba päätti seistä oikean kuninkaan puolella. Olihan hän ylhäisen perheen tytär, pelätyn johtajan leski ja kuningattaren sisar.

Tallennettuna:
Hakutulos 15

Auschwitzin naisorkesteri Näytä tarkat tiedot

Dans l'orchestre d'Auschwitz, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Valon ja varjon rajalla kulkeva nuortenromaani kertoo mielen särkymisestä, ystävyydestä ja toivosta. Juuri kun kaikki näyttää olevan hyvin, elämä kiskaisee maton jalkojen alta.

Killin elämässä on ongelmia, jotka ovat kokoa XXL. Hän on hukannut itsensä pimeyteen ja yrittänyt itsemurhaa. Siksi hän on psykiatrisessa sairaalassa, osasto koovitosella, etsimässä valoa ja syitä elää.

Sairaalan pihalla Killi tapaa Iiriksen, ylilääkärin tyttären. He ystävystyvät, ja Iiris tutustuttaa Killin sairaalan hautausmaahan, karmiviin kummitusjuttuihin ja lähellä virtaavaan synkkään Kalmajokeen. Iiriksen avulla Killi saa roikuttua kiinni elämän langassa.

Kun Killi pääsee pois osastolta, yhteys Iirikseen katkeaa. Vain kuva sinipukuisesta hauraan kauniista tytöstä muistuttaa menneestä. Yrittäessään löytää ystävänsä uudelleen Killi saa kuulla jotakin sellaista, mitä hän ei olisi ikinä uskonut kuulevansa.

Marja Aho on lahtelainen kuvittaja-kirjailija. Hänen aiempaan tuotantoonsa kuuluu useita lasten- ja nuortenkirjoja. Lasienkeli on suunnattu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille lukijoille.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pumpulienkeli 1
Naisten sukukronikan kiehtova avausosa vie Suomesta Ruotsiin.

Susanna Alakosken Pumpulienkeli aloittaa eeppisen ja aistivoimaisen kronikan neljän sukupolven naisista, joiden tarina kattaa koko kuohuvan 1900-luvun.

"Isoäiti teki 50 vuotta töitä tekstiilitehtaassa. Yhdestäkään työpäivästä hän ei koko elämänsä aikana puhunut."

Sarjan avausosa kertoo vuonna 1905 Pohjanmaalla syntyneen Hildan vaiheet. Maalaistalon tyttö joutuu pois kotoa saatuaan aviottoman lapsen. Tie vie Vaasan kaupunkiin, ja hänestä tulee puuvillatehtaan tyttö, pumpulienkeli. Matkasta tuleekin elämän pituinen, ja monien suomalaisten tavoin Hilda päätyy muuttamaan pysyvästi Ruotsiin.

Naisten elämä ja työ ovat usein jääneet dokumentoimatta, varsinkin kun on muutettu maasta toiseen. Alakoski antaa tarinansa naisille äänen kuin skandinaavinen Ferrante ikään.

Susanna Alakoski syntyi Vaasassa ja varttui Ruotsissa Ystadissa. Hänen esikoisteoksensa Sikalat (2006, suom. 2007) oli välitön menestys. Se sai August-palkinnon, ja siitä tehtiin elokuva. Romaani Pumpulienkeli aloittaa Alakosken pitkään suunnitteleman neliosaisen sarjan, joka kertoo hänen oman sukunsa naisten tarinan. Samalla se avaa Suomen ja Ruotsin yhteistä lähihistoriaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Cherringhamin mysteerit 4
Rutiköyhät kaverukset Jerry ja Baz haravoivat toiveikkaina Cherringhamia ympäröiviä peltoja metallinpaljastimien kanssa, ja eräänä päivänä mullasta löytyykin roomalaisvalloittajien ajalta peräisin oleva vati. Tunnettu professori lupaa ottaa kallisarvoisen vadin kassakaappiinsa säilytettäväksi. Mutta kun vati pitäisi seuraavana päivänä luovuttaa viranomaisille, siitä ei näy jälkeäkään.

Yksinhuoltajaäiti Sarah Edwards on palannut avioeron jälkeen Lontoosta kotikaupunkiinsa Cherringhamiin, ja pelkää tylsistyvänsä siellä kuoliaaksi. Hän ystävystyy entisen newyorkilaisen rikospoliisin Jack Brennanin kanssa, joka on hakeutunut vaimonsa kuoleman jälkeen englantilaisen maalaisidyllin rauhaan. Pian Sarah ja Jack saavat huomata, että leppoisan pikkukaupungin kulisseissa tapahtuu kaikenlaista hämäräperäistä, ja sen myötä heidän elämänsä muuttuu paljon kiinnostavammaksi.

Cherringham on uudenlainen, kiireisenkin ihmisen elämään mahtuva brittiläinen rikossarja. Sarjan osat ovat samaan pikkukaupunkiin sijoittuvia itsenäisiä, noin 120 sivun mittaisia tarinoita, jotka julkaistaan vain e-kirjoina ja äänikirjoina.

Matthew Costello asuu Yhdysvalloissa ja on kirjoittanut lukuisia menestysromaaneja, kuten Vacation (2011), Home (2014) ja Beneath Still Waters (1989), josta on tehty myös elokuva. Hän on ollut käsikirjoittajana Disney Channelilla, BBC:llä ja SyFy:ssä ja on lisäksi suunnitellut kymmeniä myyntitilastojen kärkipaikkapelejä, kuten kriitikoidenkin arvostama The 7th Guest, Doom 3, Rage ja Pirates of the Caribbean.

Neil Richards on työskennellyt tuottajana ja käsikirjoittajana televisiossa ja elokuvissa, muun muassa BBC:llä, Disneyllä ja Channel 4:llä, ja on kerännyt urallaan lukuisia Bafta-ehdokkuuksia. Lisäksi hän on käsikirjoittanut yli 20 videopeliä, kuten Da Vinci Code ja Starship Titanic, kirjoittanut yhdessä Douglas Adamsin kanssa ja kiertää maailmaa opettamassa digitaalista tarinankerrontaa.

Yhteistyö New Yorkissa asuvan Matt Costellon kanssa alkoi jo 1990-luvun lopulla, ja he ovat kirjoittaneet yhdessä tv-sarjoja monen tunnin edestä. Cherringhamin mysteerit on heidän ensimmäinen yhdessä kirjoittamansa rikossarja.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eletään vuotta 1915, ja 12-vuotias Viktor uneksii pääsevänsä pois Helsingistä. Hän asuu Bulevardilla äitinsä ja isoäitinsä hienossa asunnossa, mutta heti pihalla hän törmää talonmiehen poikaan Algotiin kumppaneineen. Kukaan ei tunnu pitävän Viktorista, paitsi ehkä Helmi-sisäkkö.

Kun he vielä asuivat Pariisissa, Viktorin äiti Margareta oli arvostettu oopperalaulaja. Helsingissä hän saa Yön kuningattaren roolin Venäläisen teatterin Taikahuilussa, ja kaikki näyttää lupaavalta. Myös Viktor viihtyy teatterissa ja saa ystävän lavastajan tyttärestä Agnesista, jolla vaikuttaa olevan selvännäkijän kykyjä. Mutta kuka on nainen, joka laulaa niin kammottavasti äidin huoneen ulkopuolella? Ja miksi teatterissa sattuu yhtenään erikoisia onnettomuuksia, erityisesti Yön kuningattarelle?

Jotakin kauhistuttavaa ja pahantahtoista on piiloutunut teatterirakennuksen perustusten alle. Mutta uskaltaako Viktor todella puuttua peliin ja pelastaa äitinsä ennen kuin on liian myöhäistä? Yön kuningatar on Eva Frantzin toinen lastenkirja. Sen edeltäjä, Osasto 23, palkittiin Runeberg Juniorilla 2019.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rakastetut eivät kuole koskaan

Victoria Hislopin Ne, joita emme unohda on historiallinen romaani Kreikan repivästä lähihistoriasta ja henkilökohtaisten valintojen kauaskantoisista vaikutuksista.

Eräänä päivänä Ateenassa pikkuinen Themis-tyttö havahtuu yksin kotonaan ruokapöydän alla leikkiessään korviahuumaavaan pamaukseen ja kaikkialta tulvivaan valoon. Pahasti rappeutunut kotitalo on romahtanut pöydän ympäriltä, mutta Themis ja suuri ruokapöytä säilyvät kaikkien ihmeeksi ehjänä. Tämä pamaus on kuin lähtölaukaus niille koville ajoille, jotka odottavat naiseksi kasvavaa Themista ja hänen läheisiään.

Tulevina vuosina natsimiehitys, Kreikan poliittinen jakautuminen oikeistoon ja vasemmistoon, sisällissota, nälkä, puute ja kurjuus repivät Themiksen perhettä. Päätökset on tehtävä vihan ja rakkauden ääripäissä, ja Themiksenkin on tehtävä kipeitä henkilökohtaisia ratkaisuja, joista tulee samalla väistämättä myös poliittisia valintoja.

Victoria Hislop on tinkimätöntä taustatyötä tekevä kirjailija ja taitava kertoja, jonka historiallisissa romaaneissa mennyt aika herää eloon yhtä aistittavana kuin tämä päivä.

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Talo taivaansinisellä merellä Näytä tarkat tiedot

The house in the cerulean sea, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lumoava fantasia oman paikkansa löytämisestä sekä ennakkoluuloista ja niiden murenemisesta

Linus Baker on säntillinen sosiaalityöntekijä, joka elää yksinäistä elämää kissansa ja rakkaiden vinyylilevyjensä kanssa. Kun Linus saa salaiseksi luokitellun työnannon ja matkaa Marsyasin saaren salaperäiseen orpokotiin, hän joutuu kuitenkin kyseenalaistamaan kaiken oppimansa. Orpokodissa asustaa kuusi maagista lasta: maahinen, metsänhenki, traakki, tunnistamaton vihreä otus, ihmissylikoira ja Antikristus. Linuksen tehtävä on selkeä: hänen on arvioitava, voivatko lapsoset saada aikaan maailmanlopun.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ella Salo ja Tuomas Nygren 1
Mukaansatempaava rikosromaani pahat veljet -verkostosta, jonka tutkintaan itsensä kovettanut naispoliisi ja omien ongelmiensa kanssa painiva KRP:n heittopussi kaivautuvat.

Suomen pankin pääjohtaja löydetään murhattuna hotellihuoneesta nuoren prostituoidun kanssa. Tapausta tutkiva rikosylikonstaapeli Ella Salo saa työparikseen KRP:stä lähetetyn Tuomas Nygrenin. Ellan ja Nygrenin alusta asti takkuileva yhteistyö johdattaa heidät isojen tekijöiden perään, maailmaan jossa ihmishenki on henkäyksen kevyt. Tutkintaa mutkistaa media, joka tuntuu olevan liian hyvin perillä asioista.

Samoihin aikoihin apulaissyyttäjää uhkaillaan perääntymään työn alla olevasta tapauksesta, jonka todistaja on äkillisesti kadonnut. Kaiken tämän yllä leijuu varjo, mystinen palkkatappaja, joka tunnetaan ainoastaan nimellä Amiraali.

Joonas Koskimaan Särkynyt aloittaa uuden dekkarisarjan, joka kertoo rikosylikonstaapeli Ella Salosta ja yksityiselämänsä pahasti solmuun saaneesta Tuomas Nygrenistä. Heinolassa asuvan Koskimaan (s. 1987) aiempaan tuotantoon kuuluu neljä rikosromaania.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Anna ja Elvis 8
Hulvattomassa lastenromaanissa risteillään Ruotsiin

Anna ja Elvis pääsevät mummon mukana häämatkalle. Ruotsin-risteilyllä sattuu ja tapahtuu: mukaan tunkee yllätysmatkustaja, ja yksi kännykkäkin katoaa. Tunteet kuohuvat, kun asiat eivät suju niin kuin oli tarkoitus. Annasta kaikki vaikuttaa oudolta, jopa Elviskin. Onko mahdollista, että on yhtä aikaa liian iso ja liian pieni? Milloin mummosta oikein tuli noin nolo? Entä kuka juoksentelee laivalla ilman housuja? Miten tässä lopulta käy?

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Anneli Kaulimo on jättänyt opettajan työnsä. Kouluttautuminen eläinlääkäriksi ja muutto maalle ovat uusi alku, jos kohta ei sellainen kuin Anneli on ehkä kuvitellut. Työ koostuu lähinnä eläinten lopettamisesta.

Anneli ajelee keikalta toiselle tietymättömillä teillä ja kohtaa jos jonkinlaista eläinrakkautta. Kaikilla on oma käsityksensä siitä, kuinka kärsimykseen pitäisi suhtautua: yksi haluaa pitää tuotteensa mahdollisimman monilukuisina, toinen ampuu tuosta vain, kolmas haluaa pitkittää rakkaan lemmikkinsä elämää kaikin mahdollisin keinoin.

Päätyessään suorittamaan lakisääteisiä tarkastuksia karjatiloille Annelista tulee ei-toivottu hahmo niin yrittäjien kuin viranomaistenkin silmissä. Samalla hän joutuu puolisonsa kanssa eettisille painisille, kun parantumattomasti sairaan lähisukulaisen tila pahenee eikä kivunlievitys lievitä kipua. Pitäisikö eläimiä hoitaa kuin ihmisiä, vai juuri toisin päin? Onko Anneli radikalisoitumassa?

Armon Anneli on hauskanvakava romaani eläimistä, ihmisistä ja eutanasiasta. Minna Lindgren käsittelee mitä tärkeintä aihetta silmät avaavan huumorin avulla, eikä Annelin kyydistä puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteitakaan.

Minna Lindgren (s. 19 63) on monipuolinen kirjailija-toimittaja, joka on työskennellyt pitkään Yleisradiossa. Vuosina 2013-2015 ilmestynyt Ehtoolehto-trilogia on ollut suurmenestys niin Suomessa kuin maailmalla. Romaanit Vihainen leski (2018), Kaukorakkaus (2019) sekä Aina on Toivoa (2020) olivat myös menestyksiä. Lindgrenin rakastetuista teoksista on tehty lukuisia käännöksiä ja teatterisovituksia.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hyytävä trilleri kahdesta lapsesta, jotka on heitetty pimeyden ytimeen.

Kun kaksitoistavuotias poika löytää syrjäisen metsämökin kellarista ikäisensä tytön vangittuna, hän ei kerro kenellekään. Pojalla ei ole koskaan ollut ystävää, eikä hän tahdo tytön lähtevän.
Poika tietää kuka tytön on siepannut, ja myös sen, miten kaikki saattaa päättyä: tyttö ei ole ensimmäinen.
Varjoissa vaanivan sieppaajan käytös alkaa muuttua päivä päivältä uhkaavammaksi, ja tyttö ymmärtää pelastuvansa vain, jos huijaa pojan auttamaan itseään. Poistuuko heistä kumpikaan muistometsästä elossa?
Koukuttavan yllätyksellinen trilleri tuo mieleen Erik Axl Sundin Varistyttö-trilogian pimeän maailman.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiehtova nuorille aikuisille suunnattu romaani elämän muuttavasta luonnonvitsauksesta, nuorten miesten ystävyydestä ja rakkaudesta kotikaupunkiin. Sen piti olla paras kesä ikinä, mutta sitten saapuivat toukat.

Karvaiset, vaaleanharmaat toukat valtaavat Kuopion talo kerrallaan, ja asukkaat häädetään pois tuholaiskäsittelyjen alta. Myös tatuointistudiossa työskentelevä Viima joutuu evakkomatkalle majapaikasta toiseen parhaan ystävänsä Oulan ja tyttökaverinsa Tuikun kanssa. Pian yösijaa on vaikea löytää edes sukulaisten luota menneisyyden salaisuuksien sulkiessa ovia.

Syksyn edetessä toukat kehittyvät perhosiksi, karanteenialue laajenee ja kaupungin asukkaille alkaa ilmaantua outoja oireita, jotka tuntuvat liittyvän vitsaukseen. Tutkijaryhmät käyvät kilpajuoksua aikaa vastaan löytääkseen parannuksen perhostautiin, ja sosiaalinen media yrittää pitää ihmiset jatkuvasti muuttuvan tilanteen tasalla. Lopulta Viiman ja Oulan on pakko ryhtyä epätoivoiseen taisteluun perhosia vastaan - kotikaupunkinsa ja läheistensä puolesta.

Emma Luoma (s. 1987) on sairaalalääkäri sekä akrobatian ja tanssin sekaharrastaja. Hän asuu Tampereella ja lukee mieluiten jännitys- ja dystopiakirjallisuutta. Luoman esikoisteos Vain huonoja vaihtoehtoja julkaistiin 2019.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kopiomurhaaja ripottelee ruumiinkappaleita

Kun vakavien rikosten yksikön rikoskomisario Anjelica Henley palaa loukkaantumisen jälkeen kentälle, hän saa kutsun karulle rikospaikalle Thames-joen penkereellä. Ruumiinkappaleita on ajautunut rantaan, ja käy ilmi, että ne ovat useammasta kuin yhdestä ruumiista.

Murhat muistuttavat parin vuoden takaisin paloittelumurhia, joiden tekijä, narsistinen psykopaatti Peter Olivier istuu kuitenkin vankilassa.

Kun ruumisluku kasvaa, Henleyn harteille kasaantuu paine löytää kopiomurhaaja ennen kuin vankilassa istuva Olivier keksii keinon päästä tähän käsiksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Emilian päiväkirja 14
"Supermarsu on ihan paras!" lukija 7 v.

Supermarsu lähtee Helsingin yöhön omituisten olentojen perään - ovatko ne ihmisiä, eläimiä vai jotain ihan muuta?

Jättiläismarsu ottaa yhteyttä Supermarsu-Emiliaan, hän kertoo että ilmassa on syvästi huolestuttavia merkkejä. Pian alkaakin tapahtua outoja asioita: Taloihin tunkeudutaan öisin, tavaroita häviää, kummalliset hahmot pysäyttelevät ihmisiä ja puhuvat sekavia. Keitä nämä tyypit ovat? Emilia livahtaa yöllä ulos Supermarsuna ja saa selville, että rautatieaseman viemäristä kapuaa kirjojen klassikkohahmoja. Mitä asiaa isolla pahalla sudella, porsailla ja prinsessa Ruususella voi olla kansalaisille? Olennot vaikuttavat hätääntyneiltä ja vihaisilta.

Supermarsu-Emilian on pakko selvittää ilmiön taustat ja pelastaa kaupunki, apunaan paras kaverinsa Simo ja jopa Rasva-Antero. Samaan aikaan Emilia tutustuu naapuriin muuttaneeseen kivaan poikaan ja viettää paljon aikaa hänen kanssaan. Kaikki ei kuitenkaan mene toiveiden mukaan...

Helsingissä asuva Paula Noronen on rakastettu kirjailija ja tv-persoona. Supermarsun lisäksi hänet tunnetaan mm. Yökoulu-sarjasta sekä aikuisten suosikista, Tarja Kulhosta.

Pietarsaarelainen Terese Bast on monipuolinen taiteilija, kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hänen kuvansa ovat tuttuja monista suosituista lastenkirjoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jylhäsalmi 5
Romantiikkaa ja jännitystä luonnonkauniilla Jylhäsalmella

Freetoimittaja Laura myöhästyy Jylhäsalmen lossikahvilan avajaisista. Laura ei niin vain luovuta, maakuntalehteen tulee juttua Jylhäsalmelta vaikka kiven silmästä! Jutunmetsästyksessä Laura tutustuu Sariin, lähiseudun pankin tuoreehkoon toimitusjohtajaan, joka on saanut riesakseen tuntemattoman vainoojan. Onko Jylhäsalmella sittenkään niin leppoisaa kuin päältä katsoen näyttää? Ja vanha suola tuntuu janottavan useampaakin miestä ja naista...

Suositussa maalaisromanttisessa sarjassa on kaunista maalaismaisemaa ja aitoja ihmisiä, huumoria, jännitystä ja romantiikkaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Calumetin kaupungissa Michiganin niemimaalla elää vilkas kaivosyhteisö ja paljon amerikansuomalaisia. Suomalaiset etsivät onnea rakkaudesta ja lohtua runoudesta, he oppivat uuden maan kieltä ja opettavat toisiaan lukemaan. 1910-luvun Amerikassa maahanmuuttajatkin ovat uuden kynnyksellä. Autoteollisuus ja Coca-Cola ovat nousussa, kaivoksilla menee huonommin kuin ennen. Kaivosyhtiöt haluavat tehostaa toimintaa ja taata voittonsa.

Kesällä 1913 kaivosmiehet ympäri kuparimaan menevät lakkoon, niin myös Calumetin kuparikaupungin mainarit. Vastassa ovat kaivosyhtiö ja kansalliskaarti.

Monen raskaan lakkokuukauden jälkeen valtakunnallinen ammattiliitto järjestää Calumetin lakkolaisten lapsille joulujuhlan. Juhlasta tulee katastrofi.

Taina Repo on 65-vuotias Tampereella asuva kirjoittaja, toimittaja ja tiedottaja. Hän on käsikirjoittanut ja ohjannut ajankohtaisdokumentteja televisiolle ja suomentanut saksalaista kaunokirjallisuutta. Hän on myös pitänyt yhden kuvataiteen näyttelyn. Kuparikaupunki on Taina Revon esikoisromaani.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lohikäärmesydän 1

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Unohdettujen kirjojen hautausmaa 5
Rakastetun kirjailijan tarinakokoelma vie viimeisen kerran Tuulen varjon synkänlumoaviin tunnelmiin. Pakollista luettavaa jokaiselle, joka on kerran saanut eksyä Unohdettujen kirjojen hautausmaalle.

Kaasuvalojen aikaisen Barcelonan rikkain mies on vaimonsa kuoleman jälkeen erakoitunut linnantorniinsa ja kerää omaisuuttaan havittelevien uhkarohkeiden sieluja. Gaudí matkaa New Yorkiin saadakseen Sagrada Familian valmiiksi. Oliko Corelli-niminen mustanpuhuva hahmo Don Quijoten kirjoittaneen Miguel de Cervantes Saavedran menestyksen taustalla? Entä kuinka Semperen suku saa haltuunsa Unohdettujen kirjojen hautausmaan arkkitehtoniset suunnitelmat?

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Puluboi ja Poni 7
Puluboin päässä pyörivät avaruuden kokoiset ajatukset. Miksi sen on silti vaikeaa ymmärtää pimeässä viihtyvää Murmelia?

Puluboi saa uuden ystävän, kun Kanadasta Hakaniemen torille ilmestynyt Murmeli kaivautuu maan alta. Puluboi ja Murmeli ovat molemmat kiinnostuneita maailmankaikkeuden asioista, mutta he ovat myös ihan erilaisia. Puluboi pelkää pimeää, Murmeli taas torin avaruutta ja ihmisvilinää. Miten samalle maapallolle mahtuisivat ilman faittia niin taivaalla lentelijät kuin maan kaivelijat?

Pulun ja Murmelin touhuja seuratessa lukija saa hauskalla tavalla tietoa siitä, millainen on maailmankaikkeus ja miten pyydetään anteeksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Operaatio Hardcore Ysäri on hauska ja helppolukuinen romaani kesälomaviikosta, joka pistää digiaikakauden varhaisnuoret koville. Sivumäärältään sopivan pituinen lukuhotkaisupala on suunnattu erityisesti pojille.

...ei muuta kuin full send ja kohti tuntematonta.

12-vuotiaan Otson puhelin on huollossa, ja isä haastaa hänet elämään viikon ajan 90-luvun hengessä ilman puhelinta, pelikoneita tai muitakaan teknisiä vempeleitä. Otso ottaa haasteen vastaan, koska ei muutakaan voi, ja kaveriporukkansa isoina aivoina ja kaikenlaisen toiminnan Primus Motorina houkuttelee kolme kaveriaankin mukaan haasteeseen.

Panoksena on maine, kunnia ja mummon lupaama viisikymppinen. Syntyy Operaatio Hardcore Ysäri ja luvattoman paljon hengästyttävää säätöä.

Heidi Silvan on oululainen suomen kielen opettaja. Operaatio Hardcore Ysäri on hänen ensimmäinen pojille suunnattu teoksensa. Häneltä on julkaistu aiemmin viisi kiitettyä lasten- ja nuortenkirjaa, joita tähdittävät tyttöpäähenkilöt.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hevostyttö Iitu 9
Pakahduttavan ihana sarja kaikille heppafaneille ja eläinrakkaille.

Iitulla on sydänsuruja. Talismaanin tuleva varsa tuo onneksi lohtua.
Iitu pääsee kilpailemaan lainaponillaan Cremellä samassa luokassa poikakaverinsa Samuelin kanssa. Sarjaesteellä Samuelille ja hänen ponilleen Anselmille käy köpelösti. Sen jälkeen poika alkaa käyttäytyä oudosti ja lakkaa pitämästä yhteyttä Iituun.
Iitu on epätoivoinen Samuelin takia. Häntä huolestuttaa myös Talismaanin lähestyvä varsominen. Miten se selviytyy, ja miten varsan käy? Tunnemyrskyä ei voi välttää.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Juliuksella on suunnitelma, villi suunnitelma. Hän haluaa lemmikin, mutta ensin hänen täytyy suostutella vastahakoinen äiti. Aluksi Julius päättää pyytää leijonaa! Sitten hän yrittää virtahepoa. Hän sanoo jopa haluavansa vuohen. Tai miten olisi apina?

Kun erikoiset lemmikit eivät miellytä äitiä, kuinka Juliuksen suunnitelmien lopulta käy?

Minä haluan leijonan! on tarina kekseliäästä pojasta, joka haaveilee omasta lemmikistä. Kirjan leikkisä kerronta herää eloon, kun riehakkaat eläimet virnistävästä gorillasta valtavaan virtahepoon säntäävät kirjan sivuille yksi toisensa jälkeen.

Kirja on aiemmin käännetty viidelle kielelle.

Annemarie van der Eem on hollantilainen kirjailija ja toimittaja, joka on aiemmin ollut ammattijääkiekkoilija.

Mark Janssen on kuvittanut lapsille ja aikuisille yli 500 kirjaa, jotka ovat saaneet myös kansainvälistä huomiota.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 40

Hirvi joka uskalsi Näytä tarkat tiedot

Making the moose out of life, suomi
Kirja
Oldland, Nicholas, kirjoittaja, taiteilija ; Jalo, Marvi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 41
Kirja
Oldland, Nicholas, kirjoittaja, taiteilija ; Jalo, Marvi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sen olisi pitänyt olla synkkä ja myrskyinen yö, mutta se oli kaikkea muuta.

Hauskan oivaltava kuvakirja Maurista, joka on syntynyt rosvoperheeseen, mutta jolta rosvoaminen ei kerta kaikkiaan luonnistu. Murtautuja Mauri kulkee Roald Dahlin ja muiden brittiläisten taitureiden jalanjäljissä - tosin tyystin omalla, ei niin kaidalla polullaan!

Kun Mauri syntyy, hyttysetkin hymyilevät eikä kukaan astu koirankakkaan. Edes murrosikä ei muuta Mauria, joka vain haaveilee pilvilinnoissaan ja on aina hyvänteossa. Kaikesta tästä huolimatta isä haluaa pojastaan rosvon. Onneksi Mauri tapaa iloisen Pipsan, jonka vanhemmat sattuvat olemaan... poliiseja!

Murtautuja Mauri on valloittava ja valoisa kuvakirja erilaisuudesta ja oman paikan löytämisestä. Kirjan sanoma on kultaakin kalliimpi: meistä jokaisesta voi tulla mitä tahansa, kunhan vain uskallamme murtautua ulos muiden asettamista odotuksista.

Heli Rantala (s. 1982) on toimittaja ja käsikirjoittaja. Hänen esikoisteoksensa Suurenmoinen sitruunaseikkailu ilmestyi 2019.

Netta Lehtola (s. 1996) on graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Lehtolan kuvittama Kettujuttuja-kuvakirja valittiin Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaaksi vuonna 2019.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Kirja
Rönns, Christel, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jotain kiiltävää, soikeaa ja aivan outoa. Keskellä kotimetsän pensaikkoa. ”Onpa originellia! Suorastaan kultturellia, ehkä jopa riskaabelia!” toteaa Nippeli, joka on suurten sanojen pieni hiiri. Koko metsäjengi saapuu ihmettelemään löytöä. Kukaan ei ole aiemmin nähnyt peiliä eikä lainkaan tunnista vempainta. Metsän asukkaat kurkkivat peiliin ja näkevät vuorollaan kuka mitäkin: väriloistoa, hirviömäisiä hampaita tai hattaramaista suloisuutta. Onko löytö täysi turhake vai keksivätkö eläimet kummalliselle kapistukselle käyttöä?

Hurmaava, hauska ja hyväntuulinen tarina omakuvasta ja toisin katsomisen taidosta.

Christel Rönns on kuvittaja-graafikko sekä lastenkirjailija. Rönns on saanut useita tunnustuksia, muun muassa lukuisia Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkuuksia ja vuonna 2012 Finlandia Junior -palkinnon.

Tallennettuna: