Haku

Uutuudet, vko 17/2021

Uutuudet ajalta: 26.4.2021 - 2.5.2021

Muokattu: 5.7.2021
  • Näytetään 1 - 29 / 29
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Moni opiskelija kokee, että opinnäytetyön tekeminen on täynnä mitä-, miten- ja miksi -kysymyksiä. Kun yhtä oikeaa vastausta ei ole, voi eteneminen hiipua jo alkumetreillä. Mitä aihetta käsittelen opinnäytetyössä? Miten löydän oikean menetelmän? Miten teen sopivia valintoja, ja mitä niiden jälkeen pitäisi tehdä?

Tässä oppaassa etsitään ratkaisuja tutkimuksen umpikujiin. Siinä käsitellään opinnäytetyön eri vaiheita ja niitä tutkimuksen teon risteyskohtia, joissa on tärkeää pysähtyä kysymään, pohtimaan ja lopulta tekemään valintoja. Kirjan konkreettiset esimerkit osoittavat, että pohdiskeluun käytetty aika todella kannattaa ja lopulta helpottaa työskentelyn seuraavia askeleita. Kirjan avulla opinnäytetyö hahmottuu selkeäksi kokonaisuudeksi, jota on helppo viedä eteenpäin pala kerrallaan.

VTT Hanna Vilkka on sosiologi, joka työskentelee yliopistonlehtorina Tampereen yliopistossa ja tuntiopettajana Aalto-yliopistossa.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Saari, Jonna, toimittaja, kirjoittaja, valokuvaaja ; Ekonen, Eetu, kirjoittaja, valokuvaaja ; Norakari, Riku, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Supersuosittu Retkipaikka-kirjasarja saa jatkoa! Kolmannessa osassa seikkaillaan toinen toistaan kauniimmissa maisemissa eri puolilla Suomea.

Retkipaikka-yhteisön kokoamat monipuoliset kohteet esittelevät sekä henkeäsalpaavia luonnon muovaamia näkymiä että idyllisiä kulttuurimaisemia. Osaan kohteista pääsee vaikkapa autolla, kun taas muutamat vaativat pidempää patikointia erämaassa. Kaikki 80 kohdetta kauniine kuvineen ja selkeine karttoineen kutsuvat seikkailulle suomalaiseen luontoon.

Sarjan aiemmat osat Retkipaikka - Seikkailuja Suomen luonnossa (Karttakeskus 2015) sekä Retkipaikka - Uudet seikkailut (Karttakeskus 2019) ovat olleet myyntimenestyksiä, ja Uudet seikkailut oli vuoden 2020 myydyimpien tietokirjojen joukossa.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Ojanperä, Merja, kirjoittaja ; Peuhu, Riina, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sukkamestari palaa herkkiin pitsi- ja pintaneuleisiin.

Pitsineule onnistuu parhaiten suhteellisen vaaleasta, yksivärisestä langasta. Merja Ojanperän herkät sukkamallit on suunniteltu ja neulottu niin, että pitsineule pääsee niissä oikeuksiinsa. Kirja jakautuu kolmeen osaan sukissa käytettyjen lankojen paksuuden mukaan. Joukossa on sekä nopeasti valmistuvia lyhytvartisia että polveen ulottuvia suuritöisempiä malleja. Selkeillä kaavioilla varustetut ohjeet sopivat eritasoisille neulojille.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Bruun, Patricia, kirjoittaja ; Näse, Li, alkuperäisidean luoja ; Sjöström, Anne, alkuperäisidean luoja ; Saarenmaa, Mervi, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Wirén, Tommy, kirjoittaja ; Romppainen, Päivi, kirjoittaja ; Romppainen, Tapani, valokuvaaja ; Sihto, Juha, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä teetkin, tee se koiralle helpoksi.

Useimmat koiranomistajat haluavat koiransa toimivan hyvin sekä arjen tilanteissa että koulutuskentän kehänauhojen sisällä. Tahdomme, että koira odottaa rauhassa ruokaansa, tulee luokse kesken leikin ja oravajahdin ja luovuttaa löytämänsä tupsupipon. Perustaidot hallitsevaa koiraa on miellyttävää kouluttaa lajiin kuin lajiin.

Kirjassa luodaan vankka perusta uuden oppimiselle neljän perustaidon kautta:

  1. Lähellä pysyminen ja kontakti

  2. Luopuminen

  3. Paikalle rauhoittuminen

  4. Kohdekoulutus

Niiden pohjalta edetään sovellutuksiin seuraamisesta paikalla seisomiseen. Ongelmatapauksiin perehdytään useiden tosielämän tapausten kautta.

Tommy Wirén on eläinkoulutuksen monipuolinen ammattilainen, joka havainnollistaa koiran ajatuksenkulkua arkisen ymmärrettävästi. Hänen koulutusoppaansa tuo positiivisen sävelen yhteiseen oppimiseen ja muistuttaa tärkeästä seikasta: mitä teetkin, tee se koiralle helpoksi. Kirja on syntynyt yhteistyössä kokeneen eläintenkouluttajan ja koirakirjojen tekijän Päivi Romppaisen kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Japanilainen keittiö on sushien, raamen-nuudeleiden ja tempuran muodossa tullut Suomeen jäädäkseen. Perinteinen japanilainen ruoka on kuitenkin paljon muutakin ja yleensä hyvin kasvispainotteista.

Okazu-kirjaa on innoittanut japanilaisen kasvisruoan puhtain edustaja: buddhalainen temppeliruokaperinne, sh?jin ry?ri. 1200-luvulla eläneen D?genin mukaan vaatimattomiinkin kasviksiin pitää suhtautua kuin temppelin rakentamiseen. Jokaista raaka-ainetta pitää arvostaa ja ruoka on valmistettava sille omistautuen.

Okazu avaa tien kasviksista koostuvaan, valmistusmenetelmiltään yksinkertaiseen ja uskomattoman herkulliseen ruokaan. Ideana on eri elementtien yhdistely vaikkapa japanilaisen arkiaterian muodossa: yksi liemi, kolme lisuketta ja kipollinen riisiä. Kirjan reseptit ovat helppoja ja ne on laadittu nimenomaan suomalaisia, kenen tahansa saatavilla olevia raaka-aineita käyttäen.

Marjo Seki (s. 1958) asui Japanissa 20 vuotta ja toimi siellä mm. ravintoloitsijana, peruskoulun opettajana sekä tulkkina. Hän on Tampereella sijainneen legendaarisen Maruseki-ravintolan perustaja.

Heikki Valkama (s. 1975) on toimittaja, kirjailija ja japanilaisen kulttuurin tuntija. Hän on julkaissut sekä lukuisia tietokirjoja että romaaneja, joista viimeisimpänä gastro dekkari Tulikukka (Tammi, 2019).

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Leikola, Ismo, kirjoittaja ; Leikola, Angelika, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

“Olenko minä ihan sekaisin, kun olen tullut tänne? Nämä ihmisethän ovat ihan eri maailmasta! Sitten alan vaan puhua, ja yhtäkkiä koko sekalainen konkkaronkka räjähtää samanaikaisesti nauruun. Miten tämä on edes mahdollista?”

Suomalaisen komedian historiassa kääntyy uusi lehti, kun stand up -koomikko Ismo Leikola ja hänen vaimonsa ja kirjoituspartnerinsa Angelika lähtevät yllättävän kutsun myötä rakentamaan uraa Los Angelesiin. Mukanaan heillä on vain pelonsekainen into, hatarat käsitykset tulevasta ja pieni, purentavikainen koira.

Kulttuurishokin ja puun takaa tulevien tapahtumien pyörteissä pariskunta joutuu elämänsä myllerrykseen, kun tuttu ja turvallinen lintukodon arki vaihtuu amerikkalaiseen sekkivihkosähläykseen ja Hollywoodin haikalojen väistelyyn.

Suo, kuokka ja Hollywood on paitsi harvinainen sukellus stand up -komiikan kulissien taakse myös tarina kasvusta kovan paineen alla viihteen kovimmassa ytimessä. Ainutlaatuisen tarinansa kertomisen ohella Leikolat tekevät viiltävän poikkileikkauksen niin amerikkalaisuuden kuin suomalaisuudenkin kaikenkarvaisista puolista.

Leikolat viihdyttävät, yllättävät, haastavat ja antavat ajattelun aihetta tässä lupsakkaan kaapuun verhoillussa syväanalyysissa kahdesta maasta, kahdesta ihmisestä ja yhdestä koirasta.

Ovatko asiat todella sitä miltä ne näyttävät vai kenties jotain ihan muuta?

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Harva asia muuttaa elämän yhtä kokonaisvaltaisesti ja peruuttamattomasti kuin äidiksi tuleminen. Intensiiviset pikkulapsivuodet ovat vain yksi vaihe pitkällä matkalla, jonka varrelle mahtuu yhtä lailla iloa ja kiitollisuutta kuin huolta ja riittämättömyyden tunteita.

Anna-Mari Kaskinen käsittelee uudessa runoteoksessaan koko äitiyden laajaa kaarta, johon vaikuttavat myös edellisten sukupolvien äidit. Tarkasteluun pääsevät äitinä olemisen monet muodot ja vaiheet aina lapsen aikuisvuosiin asti. Samaistuttavasti sanoitetut tunteet ja arjen tilanteet tarjoavat lukijalle peilin omiin kokemuksiin äitiydestä.

Anna-Mari Kaskinen on kirjailija, runoilija ja lauluntekijä, jolla on laaja kirjallinen tuotanto. Hänellä on neljä lasta ja yli 35 vuoden kokemus äitinä olemisesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Äijälä, Elli, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hui asuu yksin korkealla vuorella. Huita pelottaa ja huolestuttaa kaikki. Hän on päättänyt, että ei ikinä lähde turvallisesta tuvastaan. Mutta sitten meteoriitti iskee vuoreen, ja Hui joutuu kohtaamaan muun maailman. Maailma tuntuu kauhean pelottavalta. Naavanaamaisia majavoita! Mutta myös kauhean ihanalta. Hilloa! Ja Hui tapaa myös...ystäviä!

Kirja rohkaisee puhumaan peloista, sillä ääneen sanottuna pelot menettävät voimaansa.

Elli Äijälä, helsinkiläinen kuvittaja ja arkkitehti, on sekä riimitellyt että kuvittanut Huin.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Terävä romaani surusta, anteeksiannon vaikeudesta ja katkeransuloisista ihmissuhteista

Camino Rios asuu Dominikaanisessa tasavallassa ja haaveilee lääketieteen opinnoista New Yorkissa. Newyorkilainen Yahaira Rios puolestaan ei ole puhunut isälleen sitten edelliskesän, jolloin hän sai tietää tämän toisesta vaimosta.

Camino ja Yahaira saavat kuulla olevansa sisaruksia, kun heidän isänsä menehtyy lento-onnettomuudessa. Juuri kun he luulevat menettäneensä kaiken isästään, he löytävät toisensa. Isän kuolema paljastaa kipeät totuudet sekä rakkauden, jonka hän jakoi meren kaksin puolin.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Prinsessakoulu 5
Coralilla, Korallivaltakunnan prinsessalla, on huomenna syntymäpäivä! Hän ei sitten millään malttaisi odottaa huomista! Onkohan hänelle järjestetty suuret juhlat kuten kotona on ollut tapana? Coral haluaisi tietää, mitä tytöt ovat suunnitelleet! Keijutaian avulla Coral lähtee ottamaan asiasta selvää ja joutuu suureen seikkailuun...

Sarja viides, toiseksi viimeinen osa. Sarjan osat ovat itsenäisiä kertomuksia, mutta lukemalla sarjan kaikki osat tutustuu parhaiten prinsessakouluun ja sen omapäisiin prinsessoihin.

Ihastuttava nelivärinen prinsessakuvitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Apassit 5
Historiallinen seikkailusarja vie Apassit Viipuriin

Apassit kutsutaan Viipuriin, koska Monrepos'n kartanon kuuluisaa puistoa riivaa öisin iso musta lintu, jota epäillään sielulinnuksi. Sen pelätään hakevan jonkun sielua ja tietävän kuolemaa. Poliisi on jo käynyt paikalla ja paennut sieltä. Heti kättelyssä Apassit joutuvat henki-istuntoon, jossa heidät julistetaan kirotuiksi, ja aamulla he kaikki löytävät ison mustan sulan tyynyltään. Kun vielä kaksi Apassia katoaa kesken vartiovuoron, ovat hyvät neuvot kalliit.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 15

Loistavan hullu hanke Näytä tarkat tiedot

A beautifully foolish endeavor, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Carlit 2
Scifi-mysteeri, joka viihdyttää ja haastaa ajattelemaan

Hank Greenin Ihan mieletön juttu -esikoisteoksen upea jatko-osa, yhtä aikaa vauhdikas scifimysteeri ja pureva yhteiskuntakritiikki, joka uskaltaa kyseenalaistaa ajatuksemme vapaudesta, tulevaisuudesta ja siitä, kuinka suhtaudumme tuntemattomaan.

Carleiksi nimetyt robottipatsaat katosivat yhtä äkisti kuin saapuivatkin - hetkessä. Ne saivat Maassa aikaan tuhoa pelkällä olemassaolollaan, jonka yhtenä seurauksena oli patsaiden löytäjän April Mayn äkkikuuluisuus ja ennenaikainen kuolema.

Kuukausien kuluessa Aprilin ystävistä alkaa tuntua, etteivät he saa koskaan tietää mitä Aprilille todella tapahtui. Mutta yllättäen heidän tielleen alkaa tippua outoja vihjeitä, jotka saavat heidät epäilemään vahvasti, että April saattaa sittenkin olla elossa. Totuuden ja Aprilin etsinnän keskellä jokin tuntuu kasvavan, voima, joka haluaa vangita ihmiskunnan tietoisuuden ja kontrolloida todellisuutta...

Hank Green (s. 1980) on yhdysvaltalainen yrittäjä, muusikko, kouluttaja, tuottaja, vloggaaja ja kirjailija. Green tunnetaan parhaiten YouTube-kanavasta nimeltä Vlogbrothers, jonka hän perusti yhdessä veljensä, kirjailija John Greenin kanssa ja jossa he vloggaavat vuorotellen.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vimmainen ja koskettava romaani perheestä, jonka elämän vaikea lapsi muuttaa kaleidoskooppimaisen sekavaksi.

Anni ja Juho saavat pitkän yrityksen jälkeen odotetun lapsen, Johanneksen. Pian käy ilmi, että Johannes ei ole kuin muut lapset: hän itkee enemmän, kiukuttelee enemmän, vaatii enemmän. Vähitellen koko perheen elämä pyörii Johanneksen oikkujen ympärillä, eikä mikään tavallinen ole enää tavallista. Selitystä Johanneksen käytökseen ei löydy. Kun Johannes kasvaa, hänen hallitsemisensa käy entistä vaikeammaksi. Tilanne kärjistää esiin myös Annin ja Juhon erilaiset perhetaustat ja arvot.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaldan & Schäfer 1

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikki vainajat eivät suosiolla siirry tuonpuoleiseen

Nuori Fabian kuolee auto-onnettomuudessa. Hän ei kuitenkaan ole vielä valmis lähtemään. Jotain on jäänyt kesken.
Fabianin äiti Alex on lohduton. Yksinäisessä talossa kaikki muistuttaa hänen ainoasta lapsestaan. Yhä useammin tuntuu siltä, että Fabian on läsnä.
Alex kääntyy tuskassaan meedion puoleen. Tämä kuitenkin keskeyttää istunnon pelästyneenä, muttei suostu kertomaan, mikä sai hänet kauhun valtaan.
Fabianin läsnäolo alkaa saada yhä kauhistuttavampia ilmenemismuotoja. Epätoivoinen Alex alkaa tutkia menneisyyttä ja joutuu huomaamaan, ettei tuntenut poikaansa niin hyvin kuin luuli.
Sitä mukaa kun menneisyyden salaisuudet avautuvat, kasvaa myös Fabianin hengen valta. Alex ymmärtää, että pelastaakseen itsensä hänen on vapauduttava siitä hinnalla millä hyvänsä.

”Koukuttava kauhutarina kuolemattomuuden etsinnästä ... en muista milloin olisin lukenut romaanin, josta nautin yhtä paljon.” - Sunday Telegraph

”Britannian vastine Stephen Kingille ja Michael Crichtonille” - Sunday Express

Peter James on kirjailija, käsikirjoittaja, tuottaja ja yksi Ison-Britannian suosituimmista dekkaristeista, jonka kirjoja on myyty jo yli 30 miljoonaa kappaletta. Peter Jamesin teokset ovat olleet jatkuvasti Britannian bestsellerlistojen kärjessä, ja niitä on käännetty jo 37 kielelle.
Peter Jamesille on myönnetty lukuisia palkintoja, mm. Best Crime Writer of the Year, Prix Polar International, Prix Cœur Noir ja People's Bestseller Dagger for Crime Novel of the Year.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ökyrikkaat aasialaiset 3
Ei ole helppoa periä miljoonaomaisuutta! Megaluokan ilmiöksi nousseen sarjan kolmannessa osassa paljastetaan ökyrikkaiden aasialaisten synkimmät salaisuudet.
Nicholas rientää isoäitinsä luo, kun kuulee tämän olevan kuolemaisillaan. Sanomattoman arvokas kiinteistö Singaporen ytimessä kuhisee sukulaisia, jotka ovat saapuneet jokaisesta maailmankolkasta perinnön toivossa. Nickin lapsuudenkoti on jälleen juonittelun ja selkäänpuukotuksen hornankattila.
Nickin serkku Astrid antaa sukulaistensa tapella keskenään, hänellä on oma soppa selvitettävänään. Katkera ex-mies on päättänyt tuhota niin Astridin maineen kuin orastavan uusvanhan rakkaussuhteen.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Amerikan kuninkaalliset 2
Kuningatar on täällä - oletko valmis? Sukella maailmaan täynnä draamaa, kuumia salaisuuksia ja romantiikkaa.

21-vuotias Beatrice on juuri kruunattu kuningattareksi, ja Amerikka on uuden valtakauden kynnyksellä. Samalla kun Beatrice kamppailee kaiken sen kanssa, mitä on kruunun vuoksi menettänyt, bileprinsessa Samanthan tähtäimessä on prinssin löytäminen. Nina yrittää vältellä palatsia - ja prinssi Jeffersonia - hinnalla millä hyvänsä. Ja Dafnen huolelliset suunnitelmat prinssin naimisesta uhkaavat kaatua salaisuuden paljastumiseen.

Jatkoa romaanille Amerikan kuninkaalliset.
"Viihdyttävä ihmissuhdekeitto." - Helsingin Sanomat

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Silkkisisaret 2
Solahda silkkipukuun ja anna romanttisen, jännittävän tarinan viedä!

Mustasalmen linnan valtiatar, kaunis Arabella on jäänyt leskeksi ja suistuu köyhyyteen. Vaikeuksien keskellä häntä kannustavat Jane Austenin sitkeät sankarittaret. Menneisyyden varjot eivät kuitenkaan jätä Arabellaa rauhaan. Sitten Arabella kohtaa häikäisevän englantilaisen herttuan, joka väittää tietävänsä Arabellan edesmenneeseen puolisoon liittyvän kohtalokkaan salaisuuden.
Hurmaavassa romaanissa seikkaillaan Helsingin seurapiireissä ja Tukholman hovissa vuonna 1816.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tarja Kulho 2
Vastarannalta kuuluu Terse!

Suursuosion saanut Räkkärimarketin kassa Tarja Kulho is bäck. Tai siis ei ole, Tarja on nyt lomalla mökillä, joten tutut ja tuntemattomat, ei tarvi sitten soitella. Paitsi jos on asiaa.

Mitä olisi kesä ilman mökkiä ja mökki ilman paarmoja, ulkohuussin tyhjentämistä, kylään tuppaavia sukulaisia ja grilliin väsähtäneitä makkaroita?

Kun Korson Räkkärimarketissa kassanhoitajana työskentelevä Tarja Kulho lähtee kesänviettoon, on jalassa loma-crocsit ja kohteena oman konsernin mökkikylä. Kukapa ei haluaisi viettää kesälomaansa rakkaiden kollegojen seurassa?

Siispä: lomille lompsis.

Paula Noronen on humoristi, käsikirjoittaja ja kirjailija. Kirjailijana hänet tunnetaan suositusta Supermarsu- ja Yökoulu-sarjoista. Hänen ensimmäinen aikuisille suunnattu kirjansa Tarja Kulho - Räkkärimarketin kassa hurmasi tuhannet lukijat riemastuttavalla huumorillaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lukupiraatti-sarja tarjoaa hauskoja tarinoita aloitteleville lukijoille 7 vuoden iästä ylöspäin. Selkeä jäsentely auttaa tekstin ymmärtämisessä, minkä ansiosta myös vähemmän harjaantuneet lukijat voivat kokea onnistumisen tunteita nopeasti. Koulunko siivouspäivä mälsä ja valokuvaaja ottaa aina samanlaisia, tylsiä koulukuvia? Ei ainakaan Lukan, Tildan, Mallan ja kirjan muiden lasten kouluissa. Säpinää riittää niin luokkahuoneessa kuin ulkona välitunnilla - ja uusi oppilas toivotetaan tervetulleeksi yllätyspiknikillä. Kolme hyväntuulista koululaistarinaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 24

Cordinan jalokivi Näytä tarkat tiedot

Cordina's crown jewel, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Muutaman mahtavan viikon ajan hänen kuninkaallinen korkeutensa Camilla de Cordina voisi olla vain tavallinen Camilla MacGee. Työskentely maalaismaisessa Vermontissa kohtalokkaan komean ja äärimmäisen riidanhaluisen arkeologi Delaney Caine'n kanssa oli täydellinen pakopaikka. Mutta pian tämä ärsyttävä mies muuttuukin Camillan silmissä kiehtovaksi, sitten haluttavaksi, ja kuninkaallinen karkulainen tietää, että hänen on tunnustettava taustansa. Voisiko Del nähdä hänet rakastettavana naisena vai hylkääkö tämä hänet kuninkaallisuuden takia?

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miltä tuntuu odottaa kuolemaa, kun kasvattaa sisällään elämää? Kuinka tukea ystävää, kun on itse ihan rikki?

Nelikymppisten Pepin, Annikan ja Tommin elämä pyörähtää ympäri, kun menestynyt juristi ja ikisinkku Annika saa samalla lääkärikäynnillä tietää sairastavansa rintasyöpää ja odottavansa lasta. Annika haluaa kuolla "oikein" ja ryhtyy valmistautumaan kuolemaansa, kirjoittamaan elämänohjekirjeitä syntymättömälle lapselle ja värväämään Pepistä äitiä. Kun Annika alkaa etsiä lapselle sopivaa isää Pepin rinnalle treffipalvelusta, mikään ei tunnu menevän suunnitelmien mukaan.

Elämä ensin on riipaisevan elämänmakuinen lohtukirja elämästä, kuolemasta ja ennen kaikkea ystävyydestä.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Kirja
Gray, Dean, taiteilija ; Munro, Fiona, kirjoittaja ; Rintamäki, Raija, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lystikäs läppäkirja pienten vessaharjoittelun tueksi. Vessa on varattu! Kurkista läpän alle ja selvitä, kuka värikkäistä eläinhahmoista on valloittanut vessanpöntön. Letkeästi riimitelty katselukirja kirittää perheen pienimpiä vessaharjoittelussa ja jakaa vinkkejä siistiin ja sujuvaan pytyllä käyntiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Herkko ja Hilla kävelevät kotimatkalla leipomon ohi. Sieltä leijailee herkullisia tuoksuja. Äkkiä Herkko huomaa jotain, mikä muuttaa heidän suunnitelmansa...

Munkkipossut on suunnattu juuri lukemaan oppineille. Lämmin ja hauska tarina on helppo lukea yksin tai yhdessä aikuisen kanssa.


Inka Hytönen opiskeli Tampereella suomen kieltä ja kirjallisuutta. Nykyään hän asuu Lappeenrannassa ja toimii äidinkielen opettajana.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Kirja
Viljanen, Sinituuli, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lähde Pippa Pippurin kanssa pippuristakin pippurisemmalle satumatkalle!

Kirja sisältää Pippa Pippurin itsensä kertomana viisi hauskaa, erilaista ja todella pippurista tarinaa: Jäätelö, Yksisarvinen, Kissa, Dinosaurus sekä Super-Pippa. Tarinoissa pohditaan muun muassa, kuinka monta jäätelöä päivässä on tarpeeksi, pitääkö pikkusisarukselle lainata uutta yksisarviskeppihevostaan, millaista olisi olla kissa, mikä dinosaurus olisi paras lemmikki sekä miksi kiukkupippurit kiusaavat satumaata.

Lapsi pääsee hauskojen toiminnallisten tehtävien sekä erilaisten kysymysten kautta osallistumaan satukirjan tarinoihin ja niiden valmisteluun. Lisäksi kirjan lopusta löytyy pippurinen extratarina, jonka kirjan lukija saa itse kertoa.

Pippa Pippurin pippuristakin pippurisempi satukirja on Pippa Pippuri -sarjan kuudes kirja. Aiemmin Sinituuli Viljasen kirjoittamassa kirjasarjassa ovat ilmestyneet kirjat: Pippa Pippuri ja joulutaika (2020), Pippa Pippuri ja satumaa (2020), Pippa Pippuri ja keinu (2020), Pippa Pippuri ja leikkikaveri (2020) sekä Pippa Pippuri ja keltainen mekko (2019).

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Noah 1

Tallennettuna: