Haku

Uutuudet, vko 18/2021

Uutuudet ajalta: 3.5.2021 - 9.5.2021

Muokattu: 5.7.2021
  • Näytetään 1 - 33 / 33
Hakutulos 1
Kirja
Heikkinen, Johanna, kirjoittaja ; Tuohimaa, Jaana, valokuvaaja (ekspressio)
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ihmettely ja tutkiminen on varhaiskasvatusikäiselle luontaista. Ilmiölähtöinen oppiminen ruokkii lapsen luontaista uteliaisuutta. Se haastaa kasvattajia heittäytymään lasten kanssa yhteiseen oppimisprosessiin, jonka ytimessä ovat oppimisen ilo, yhdessä tekeminen, ihmettely ja lapsen mahdollisuus vaikuttaa omaan toimintaansa. Ilmiölähtöisen toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan lapsen taidot ja kiinnostuksen kohteet. Lapsi osallistuu aktiivisesti työskentelyn eri vaiheisiin.

Varhaiskasvattajalle tarkoitettu opas sisältää vankkaa tietoa ilmiölähtöisen oppimisen perusperiaatteista sekä käytännön esimerkkejä ja tukea toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen ilmiölähtöisesti.

Johanna Heikkinen on kasvatustieteiden maisteri, varhaiskasvatuksen opettaja ja luokanopettaja. Hän on toiminut muun muassa varhaiskasvatuksen opettajan, päiväkodin johtajan ja kouluttajan tehtävissä ja tutkinut ilmiöpohjaista oppimista kasvatuspsykologian näkökulmasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Solmeile kotiisi hurmaavia sisustusesineitä käyttämällä kierrätysmateriaaleista valmistettuja ja luonnonvärjättyjä lankoja - vain muutaman helpon makrameesolmun avulla. Isabella Strambio löysi makrameen bloggaamalla aiheesta nelisen vuotta sitten, ja nyt käsityömuoto on vienyt hänen sydämensä kokonaan - samoin kuin luonnonväreillä värjääminen. Tässä kirjassa hän jakaa ideansa, innostuksensa ja osaamisensa muidenkin iloksi. Kirjan 16 projektin joukosta löytyy seinävaatteiden ja amppeleiden kaltaisten klassikoiden lisäksi muun muassa katosta roikkuva yöpöytä, peilinkannatin, verho ja matto. Mallit on jaettu kolmeen taitotasoon, ja mukana on myös hauskoja muunnelmia. Solmut, mallitöiden toteuttaminen sekä lankojen värjäystekniikat esitellään selkeästi vaiheittaisten valokuvien kera. Kirja sopii hyvin myös makrameehen ensi kertaa tutustuville.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Savolainen, Salla, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirjasarja kaikille pienille työmaafaneille!

Mestarikuvittaja Salla Savolaisen Asfalttia! aloittaa kirjasarjan, joka on täynnä isoja työkoneita, ihmeellisiä vempaimia, tietoa ja toimintaa. Sarjan seuraavissa osissa tutustutaan betonitehtaaseen ja romuasemaan.

Kypärä päähän ja rukkaset kouraan, nyt mennään tietyömaalle! Valtava jyrsin rouhii vanhaa päällystettä, ja asfaltointiporukkakin on jo täydessä iskussa. Mutta himpura vieköön, missä Koistisen kuorma-auto viipyy? Perävalot vain vilkkuvat, kun hän kuljettaa Piki-koiransa kanssa työkoneita, soraa ja asfalttimassaa...

Salla Savolaisen yksityiskohtaiset työkonekuvat ja humoristinen tarinointi ovat takuuvarma yhdistelmä pienille ja isommillekin rakentajille. Sarjan seuraavissa osissa tutustutaan betonitehtaaseen ja romuasemaan, joissa yhtä lailla riittää kiirettä ja työntouhua, koneita ja kovaa meteliä.

Salla Savolainen on kirjoittanut ja kuvittanut lastenkirjoja jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on saanut kuvituksistaan muun muassa Rudolf Koivu -palkinnon.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Mühlbauer, Brunhilde, kirjoittaja ; Piirainen, Tanja, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Silittelyä tarvitaan. Se on kiintymyksen ja yhteenkuuluvuuden osoitus, ja sen vuoksi jokainen koira antaa mielellään tuttujen käsien koskettaa itseään. Kätesi voivat kuitenkin myös auttaa koiraasi pysymään terveenä tai tulemaan nopeammin jälleen kuntoon. Hierontaterapian aloittamalla voit parantaa sen hyvinvointia, nopeuttaa parantumista, poistaa häiriöitä ja lievittää kipua. Tämä käytännön opas antaa käyttöösi useita menetelmiä, joiden avulla voit työskennellä menestyksekkäästi.

Kirjassa kerrotaan:

  • milloin tietyt hierontatekniikat ovat koiralle erityisen hyvästä
  • mitkä akupainantaotteet auttavat koiraasi nopeimmin
  • miten ohjaat vyöhyketerapialla energiavirtaa koirasi kehossa
  • miksi sinun pitäisi osata TTouch Linda Tellington Jonesin mukaan
  • mihin reiki, kätten päälle paneminen tai chakrahoito vaikuttavat.

Brunhilde Mühlbauer on koulutettu luontaishoitaja, eläinterapeutti ja TTeamin harjoittaja. Hänellä on oma vastaanotto ja hän pitää säännöllisesti esitelmiä ja kursseja - myös eläinlääkäreille. Hän myös työskentelee yhdessä pelastuskoirajoukkueiden kanssa ja kirjoittaa alan lehtiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Nuotti
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Toiveohjelmistoa pianolle 2 (2021) on käsin poimittu 19 kappaleen kokoelma pianomusiikin helmiä Mozartista Schubertiin ja Chopinista Debussyyn. Mukana on teokset myös Clara Schumannilta, Lili Boulangerilta ja Amy Beachiltä. Jatko-osa suositulle Toiveohjelmistoa pianolle -kokoelmalle (9790550090057).

Favourites for Piano 2 is a handpicked collection of piano gems from Mozart, Brahms, Chopin, Debussy, and many more. Pieces from Clara Schumann, Lili Boulanger and Amy Beach are included. This publication follows the first part ?Favourites for Piano? (9790550090057).

Sisältö / contents:

W. A. Mozart: Fantasia nro 3 d-molli KV 397
Pjotr T?aikovski: Suloisia unelmia (Douce rêverie) op. 39 nro 21; Romanssi f-molli op. 5
Frédéric Chopin: Étude E-duuri op. 10 nro 3; Surumarssi (Marche funèbre); Prelude e-molli op. 28 nro 4
Robert Schumann: Valssi nro 8 sarjasta Papillons (Perhoset) op. 2
Franz Schubert: Serenadi (Ständchen)
Johannes Brahms: Unkarilainen tanssi nro 6 Des-duuri WoO 1; Intermezzo A-duuri op. 118 nro 2
Sergei Rahmaninov: Prelude cis-molli op. 3 nro 2
Aleksandr Skrjabin: Prelude op. 2 nro 2
Clara Schumann: Larghetto op. 15 nro 1
Claude Debussy: Golliwog's Cakewalk
Jules Massenet: Elegie op. 10 nro 5
Erik Satie: Gymnopédie: Lent et douloureux
Lili Boulanger: Cortège (Kulkue)
Amy Beach: Exiles op. 64 nro 3
Sergei Prokofjev: Visions fugitives nro 10: Ridicolosamente op. 22

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eräänä kesäyönä 14-vuotiaan Adriennen äiti Malabar herättää hänet ja kuiskaa sanat, jotka muuttavat heidän koko elämänsä: Ben Souther suuteli minua. Adriennesta tulee äitinsä uskottu ja apuri. Hän nauttii Malabarin suomasta huomiosta ja auttaa tätä salaamaan orastavan suhteen pitkäaikaisen perheystävän kanssa. Salaisuudella on kauaskantoiset seuraukset kaikille osallisille, ja se vaikuttaa Adriennen omiin parisuhteisiin vuosikymmenien ajan.

Villi jahti on ajaton muistelmateos perheestä, luottamuksesta ja sen pettämisestä sekä valheista, joita kerromme itsellemme oikeuttaaksemme tekomme. Se on tarina sinnikkyydestä ja muistutus siitä, ettei meidän tarvitse kulkea vanhempiemme jalanjäljissä.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Väärä mies, väärä ajankohta. Miksi se kuitenkin tuntuu niin oikealta?

"Tässä on kaikkea, mitä hyvän romantiikan pitää sisältää. Monimutkaisia ihmiskohtaloita, vastakohtien vetovoimaa, räjähtävän tuhmaa seksiä, mahdotonta rakkautta." Tara, Ruotsi

Louboutinit kaappiin ja kumisaappaat jalkaan! Stella, luksusta rakastava tukholmalaistyttö, menettää työnsä, kotinsa ja kihlattunsa samana päivänä. Kun itsensä surkuttelu ja exän nettistalkkaus ei auta, Stella päättää vaihtaa maisemaa - nuhjuiseen mökkiin Etelä-Ruotsin maaseudulle. Vesi ei juokse eikä sähköä saa seinästä, mutta kun kuvioihin astuu hieman omahyväinen, mutta varsin suutelutaitoinen maajussi-Thor, alkaa vaikuttaa siltä, ettei landeseikkailu ollutkaan turha.

Simona Ahrnstedt (s. 1967) on Ruotsin romanttisen kirjallisuuden uusi kuningatar. Ahrnstedtin viihdyttävät lukuromaanit täynnä vahvoja naisia, huumoria, modernia Tukholmaa ja värisyttävää rakkautta. Ahrnstedtistä on tullut esitaistelija romantiikalla höystetyille kirjoille joita naiset kirjoittavat naisista - ja naisille. Vielä vähän lisää on myynyt Ruotsissa jo yli 100 000 kappaletta.

Tallennettuna:
Hakutulos 12

Rosa ja onnenpossu Näytä tarkat tiedot

Rosa und das Glücksschwein, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Prinsessakoulu 4
Prinsessa Rosaa Ruusuvaltakunnasta pitävät kaikki toiset prinsessat piikikkäänä. Hän nyrpistelee aina nenäänsä ja pitää itseään muita parempana. Rosa ei ole riemuissaan, kun prinsessaluokan pitää auttaa viikon ajan maatilalla: siellähän on likaista ja siksihän heillä on palvelijoita, että he huolestisivat sellaisista asioista.

Rosa järkyttyy kauheasti pyllähtäessään mutaan ja haluaa kotiin! Mutta kotiinlähtö ei onnistu. Lisäksi Rosa rikkoo koulun sääntöjä.

Rehtori määrää Rosan huolehtimaan Paulinesta, siasta...

Tallennettuna:
Hakutulos 13

Kouludisko Näytä tarkat tiedot

The naughtiest unicorn and the school disco, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yrmeä yksisarvinen 3
Nyt laitetaan kimallekaviolla koreasti! Ratkiriemukkaan sarjan kolmas osa.

Mira, hänen paras yksisarvisystävänsä Teppo ja kaverit päättävät tehdä Yksisarviskoulun diskosta vieläkin loistavamman. Jättidiskopallon löytäminen ei kuitenkaan ole mikään helppo homma. Pääsevätkö ystävykset koskaan pois kristallikaivoksesta ja näyttämään taianomaiset tanssimuuvinsa?

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsivä Vertti 9
Vertti, Lissu ja Korppi osuvat valokuvausleirillä epäilyttävien tapahtumien silminnäkijöiksi ja pääsevät kuninkaallisen varkauden jäljille. Etsiväkolmikko kasvaa nelikoksi, kun Vertti, Lissu ja Korppi matkaavat pohjoiseen Hailuodon saarelle ja mukaan lähtee myös Korpin Luka-serkku.

Korppi suhtautuu leiriin nihkeästi mutta innostuu huomatessaan, että valokuvaaminen on näppärä keino kalastella tietoa. Mestariagentti onnistuukin hankkimaan vinkin, jonka ansiosta etsivät päätyvät todistamaan salamyhkäistä öistä rantautumista. Lissu arvelee, että liikkeellä on salakuljetusrinki, mutta Korpilla on mielessään villimpi ajatus. Voisivatko öiset tapahtumat todella liittyä Tukholman kuninkaanlinnan aarteistosta kadonneeseen kruunuun? Luka todistaa olevansa täysverinen salapoliisi toisten joukossa, kun etsivät etenevät johtolanka kerrallaan lähemmäs rikosjutun ratkaisua.

Alakoululaisia viihdyttävän dekkarisarjan yhdeksäs osa on täynnä huumoria ja kutkuttavia käänteitä.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uljasmaa 3
Kuule savannin kutsu!

Kulttimaineeseen nousseiden Soturikissojen tekijän jännittävä uusi sarja on ehtinyt jo kolmanteen osaansa, jossa Uljasmaan hauras tasapaino on vaakalaudalla.

Pahuus on nostanut päätään Uljasmaassa. Tasankojen eläimiä johtaa nyt murhaaja. Löytävätkö Taivas-norsu, Oka-paviaani ja Peloton-leijona yhdessä keinon, jolla hirveä johtaja selätetään?

"Fantastinen, jännittävä ja viihdyttävä!" Jenniesboklista.com

"Rakastin tätä kirjaa. Se jatkaa ansiokkaasti Uljasmaan tarinaa." Ms. Hoh, amazon.com

"Pidin tästä ihan hirveästi. Toimintaa riitti!" shannon, goodreads.com

"Tää kirja on tosi hauska ja jännittävä, ja siihen pystyy tosi helposti uppoutumaan. Siinä on käytetty hyvin mielikuvitusta ja tykkään siitä siksi, kun siinä on vähän pelottavia ja hurjia juonenkäänteitä, mutta ne loppuu aina hyvin." @iinalaura, Tiara 8 v. Uljasmaa: Hajonnut lauma -kirjasta

Erin Hunter on kirjoittanut lähes 60-osaiseksi kasvaneen Soturikissat-sarjan, joka on noussut 15 vuodessa suureen maailmalaajuiseen suosioon. Uljasmaa on Hunterin uusin sarja. Salanimi Erin Hunterin taakse kätkeytyy seitsemän britti- ja yhden amerikkalaiskirjailijan tiimi.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jasu 4
Vauhdikasta ja hulvatonta koulupojan elämää.

Jasun ja hänen kavereidensa elämästä ei säpinää puutu! Miten käy, kun luokka päättää järjestää läksiäiset kauan kärsineelle opettaja Niemiselle, entä kuka voittaa kuutosluokan viimeisen kevätkirkon lyttypelin? Ilahtuuko Jasun isä, kun saa pojaltaan apua puidenkaadossa? Rohkeutta ja ystävyyttä vaaditaan myös yöretkellä seudun pahamaineiseen kummitustaloon.

Jasu-sarjan vitsikkäät kommellukset ja lyhyet, napakat luvut houkuttelevat tottumatontakin lukijaa tarttumaan kirjaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nummelan ponitalli 92

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailman paras kaveri 3

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Petollinen, mutta monien fanittama jumala Loki saa oman sarjansa niin Disney+ kanavalle kuin kirjoina

Loki - Petoksen nuori jumala aloittaa trilogian, joka kertoo miten nuori Loki, Odinin ottopoika, löytää voimansa ja oman todellisen luonteensa

Ensimmäinen osa sijoittuu 1800-luvun Lontooseen, missä Loki suorittaa Odinin antamaa tehtävää todistaakseen epätoivoisesti olevansa sankarillinen ja kykenevä - hinnalla millä hyvänsä.

Kirjailija Mackenzie Lee on tunnettu ja palkittu kirjaillija, joka nousi New York Bestseller -listalle teoksellaan Gentleman's Guide To Vice and Virtue.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ennätyskerho 2
Ennätyskerhoon kuuluvat Aava, Nooa, Emma ja Niilo - neljä kaverusta, jotka puuhailevat yhdessä kaikkea hauskaa. Sen lisäksi he lukevat ahkerasti ennätystenkirjaa ja suunnittelevat omia ennätyksiä! Eräänä syyskesän päivänä Nooa vastaanottaa jännittävän paketin, joka innostaa ennätyskerholaisia yöpymään ulkona. Unta odotellessa nelikolla on aikaa miettiä, mikä mahtaa olla nopein hämähäkkilaji tai maailman suurin kissaeläin. Toivottavasti kumpikaan niistä ei asu Nooan kotipihassa... Ennätyskerholaiset tutustuvat juuri kaupunkiin muuttaneeseen Lauraan ja kutsuvat hänet mukaansa Seikkailusaarelle, uuden elämyspuiston avajaisiin. Kun kultainen apina paljastaa salaisuutensa, selviää, että luonnonvarainen lintusaari on vaarassa. Ennätyskerhon on tehtävä jotain eläinten pelastamiseksi! Hyväntuulinen ja helppolukuinen tarina sopii alakouluikäisten lukemistoksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jussi Vares 32
Jussi Varesta uhkaavat ensin avioliiton, sitten virkavallan kahleet.

Vares kosii kaunotarta grillijonossa. Aamulla morsian on kadonnut, mutta Uudessa Apteekissa päätetään järjestää sulhaselle kunnon polttarit. Pikkutunneilla Vares päätyy kohtalokkaan lesken matkaan.
Kaupungissa paljastuu kaksi murhaa, ja Vareksella on kytkös molempiin uhreihin. Yhteensattuma alkaa kiinnostaa poliisiakin, ja Jussin on puhdistettava nimensä.

Samalla etsivää työllistävät maksavatkin asiakkaat, kuten maahantuontifirman pomo, jolta on arvokas lasti kateissa. Tutkimukset vievät rikollisjärjestöjen jäljille: pelkoa kylvävät niin liivijengi MotoFukkers kuin epämääräinen ryhmittymä nimeltä Los Otros.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Esikoisromaani luontosuhteesta ja tuhovietistä

Romaani tarjoaa uusia mutta tunnistettavia kuvia ihmisistä, arkisista tottumuksistamme ja luontosuhteeseen liittyvästä häpeästä

Kun isä ottaa itseltään hengen, tytär ei ole yllättynyt. Hän tunnistaa itsessään saman tuhovietin, jonka kanssa isä ikänsä kamppaili. Surutyö nivoutuu yhteen ympäristöahdistuksen kanssa ja saa päähenkilön selvittämään, miksi toimimme omaa parastamme vastaan yksilöinä ja ihmiskuntana. Alkaa armoton itsetutkiskelun matka. Miksi puheet ja teot eivät kohtaa? Miksi arvot ja toiminta ovat ristiriidassa? Mikä luontosuhteessamme on vialla?

Yhden puun tuho pureutuu ihmislajille ominaiseen tuhokäytökseen ja etsii siitä ulospääsyä Youtube-videoiden, maksullisten vihahuoneiden ja japanilaisen metsäterapian avulla. Ympäristön tilaa ja tulevaisuutta vasten peilautuvat niin Kardashianien täydelliset pihanurmet, lentomatkustamisen ristiriitaisuus, kulttuuriset vedenpaisumusmyytit kuin oman vanhemman itsemurhakin.

Yhden puun tuho yhdistää kiinnostavasti autofiktion ja lyyrisen esseen.

Katri Naukari (s.1984) on kirjoittaja, taiteilija ja tuottaja, jota kiinnostavat tavallisuudesta poikkeavat luontosuhteet. Naukari on opiskellut kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa, Oriveden opistossa ja Teatterikorkeakoulussa, ja hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta Musiikin maisteriksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Paula Pihlaja 1
Tiukkarytminen ja koukuttava Nordic noir -sarja alkaa. Tässä on Suomen Lars Kepler!

Helsinkiläisen mahtisuvun mailta löytyy kontti, jonka sisällä on hukutettu ruumis. Kun komisario Paula Pihlaja alkaa tutkia tapausta, jäljet johtavat kohti sukuyrityksen vuosien takaisia liiketoimia Afrikassa.
Samaan aikaan Paulan oma elämä järkkyy: Hän on nuoruudessaan antanut vauvansa adoptoitavaksi, ja nyt parikymppinen poika saa tuomion taposta. Paulaa piinaa syyllisyys pojan kohtalosta.
Kahden ansioituneen kirjailijan yhteinen trilleri valittiin Rikos 2019 -kirjoituskilpailun voittajaksi yli 400 käsikirjoituksen joukosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Historiallinen trilleri, jonka keskiössä on 1930-luvun rodunjalostusoppi. Liina Lehtonen aloittaa lääketieteen opinnot, joiden parissa hän tutustuu ajan hermolla oleviin ihmisiin ja ajatuksiin. Kesken opintojen hän tulee kuitenkin raskaaksi. Pitkät junamatkat Helsinkiin vaihtuvat pikaiseen avioitumiseen kotipitäjässä. Syntynyt vauvakaan ei hevin anna jatkaa opiskeluja: Taito ei nimestään huolimatta opi nukkumaan öitään hyvin tai puhumaan, mutta taaperona hän karkailee ja rikkoo esineitä - ja ankarien torujenkin jälkeen vain hymyilee aurinkoisesti. Tilanne kiristää niin Liinan aviomiehen kuin muidenkin perheenjäsenten hermoja, joten Liina ryhtyy etsimään apua opiskelutovereiltaan. Näin löytyy yhteys arvostettuun tutkijalääkäriin Pehr Utteriin. Aluksi näkyy valoa tunnelin päässä, sillä äidille ja pojalle määrätyt lääkkeet auttavat ongelmista suurimpaan eli huonoon nukkumiseen. Samaan aikaan kuitenkin yleinen asenneilmapiiri jyrkkenee, kun eugeniikka valtaa alaa Euroopassa. Liinakin on törmännyt opiskelujen yhteydessä degeneraatioteoriaan ihmissuvun rappeutumisesta. Onko ihmisen sairastuminen hänen omaa syytään? Tai hänen vanhempiensa? Pitäisikö väestön geneettiseen laatuun pyrkiä vaikuttamaan ylhäältä päin - jos ei hyvällä, niin pahalla?

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Veikko Niskanen 1
Esikoiskirjailijan mysteeriromaanissa sukelletaan autioituvan Kylän ihmissuhteisiin ja salaisuuksiin, joiden paljastumista moni pelkää. Lahjakas, nuori koripalloilija Teemu Merikallio palaa lapsuudenkotiinsa viettämään viimeistä kesää äitinsä kanssa. Syksyllä hänen on tarkoitus suunnata suureen maailmaan, Yhdysvaltojen yliopistokentille.

Kesästä tulee ikimuistoinen - myös poliisille, sillä paikkakunnalla tapahtuu kolme väkivaltaista tapausta. Yksi niistä on ilmiselvä tappo, kaksi muuta taas "vähintäänkin hämäriä", tuumii tapauksia selvittävä rikosylikonstaapeli Veikko Niskanen. Joka tapauksessa näyttää siltä, että ne kaikki kytkeytyvät tavalla tai toisella Kylän omaan, pitkänhuiskeaan menestysurheilijaan.

Teemun äiti Anna seuraa tapahtumia kauhuissaan. Ensin Teemun lapsuudenystävä putoaa tai tönäistään kirkon rakennustelineiltä alas, ja heti juhannuksen jälkeen Annan lapsuudenystävä Leila löytyy metsästä kallo murskattuna. Viikko sen jälkeen Kylässä kuolee junioreiden entinen koripallovalmentaja. Huolta aiheuttaa myös Annan pyörittämä baari ja sen uusi kesätyöntekijä. Työteliäs mutta vaitonainen Eevi tuntuu saavan Kylän miehet sekaisin kauneudellaan. Entä miksi Leila ja Eevi inhosivat toisiaan heti ensi silmäyksellä?

Se, joka pääsi pakoon on kiehtova cosy crime -dekkari, joka on täynnä tiivistä jännitystä. Kirjan tunnelma on maaginen: mitä tahansa voi tapahtua ja tapahtuukin. Se on myös tarina vanhemmista ja lapsista; ihmisistä, jotka lähtivät ja niistä jotka jäivät. Sekä urheilusta, erityisesti koripallosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jana Berzelius 6
Jana Berzelius joutuu kohtaamaan menneisyytensä hirvittävällä tavalla ja valitsemaan vihdoin kummalla puolen lakia hän aikoo olla...

Varhain eräänä huhtikuun aamuna Youtubeen leviää video nuoresta miehestä: häntä pahoinpidellään ja hänen vartaloonsa on kiinnitetty räjähdyspanos. Poliisit näkevät heti, että miestä odottaa kauhea kohtalo ja jäljittävät tapahtumapaikan. He eivät kuitenkaan ennätä paikalle ennen kuin pommi räjähtää. Kyseessä on jo neljäs rikollisverkosto Komadosin jäsen, joka on murhattu lyhyen ajan kuluessa. Mutta onko tekijä sama?

Etsivä Mia Bolander saa uudelta tutkijalta, Patrik Wikingiltä apua tapausten ratkaisemiseen. Ongelmana on, että kukaan ei halua puhua heidän kanssaan. Kukaan ei ole kuullut mitään. Kukaan ei ole nähnyt mitään.

Kun Jana Berzelius otetaan mukaan tutkimukseen, Jana tajuaa, että tapaus liittyy suoraan häneen. Syyttäjänä hänen tehtävänsä on aina ollut selvittää totuus. Nyt hän saa odottamatonta apua totuuden kätkemiseksi.
Yhdeksäs elämä on erittäin ajankohtainen romaani väkivallasta ja jengirikoksista sekä voimista, jotka voivat ottaa vallan, kun jokin on niin tärkeää, että sitä täytyy suojella hinnalla millä hyvänsä.

Tallennettuna:
Hakutulos 27

Kirjakauppa Thamesin varrella Näytä tarkat tiedot

Bokhandeln på Riverside Drive, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hurjaan myyntimenestykseen noussut romaani on täydellistä luettavaa kirjojen ja kirjakauppojen ystäville.

Tarina siitä, miten talo täynnä kirjoja, kourallinen uusia ihmisiä ja äreä kollikissa voivat antaa elämälle uuden suunnan.

Ilahtuisitko, jos perisit tuntemattomalta tädiltä talon ja kirjakaupan Lontoosta Thamesin varrelta? Nuorta ruotsalaista Charlottea ei perintö kiinnosta. Hän on äskettäin jäänyt leskeksi, uppoutunut kokonaan työntekoon ja matkustaa Lontooseen vain myydäkseen talon nopeasti pois. Omalaatuisen henkilökunnan pyörittämä kauppa näyttää horjuvan konkurssin partaalla, ja kalustoon kuuluu joku William-niminen kirjailijakin... Charlotte hämmästyy itsekin, kun häntä alkaa houkuttaa ajatus kirjakaupan pelastamisesta.

Frida Skybäck (s.1980) on brittiläisen feelgood-kirjallisuuden ystävä, ja Kirjakauppa Thamesin rannalla on hänen oma debyyttinsä tässä lajissa. Se valloitti lukijat rytinällä, ja lisää on tulossa. Hän on aiemmin julkaissut historiallisia romaaneja 1700- ja 1800-luvun naisista. Kollegansa Agnes Hellströmin kanssa Frida tekee suosittua Författarpodden-podcastia, jossa käsitellään kaikkea kirjailijan työhön liittyvää. Hän asuu perheineen Lundissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Otteessaan pitävä kirjallinen trilleri taudista, joka muuttaa kaiken

Skotlannissa alkaa levitä tappava virus, joka tarttuu vain miehiin. Viruksen löytänyt naislääkäri leimataan vainoharhaiseksi, kunnes häntä vähätelleet miehet sairastuvat itse. Pandemia leviää kulovalkean lailla ympäri maapallon ja kylvää tuhoa, vaikka naiset yrittävät yhä epätoivoisemmin suojella läheisiään. Kilpajuoksu aikaa vastaan kiihtyy huimiin kierroksiin, kun vain rokotteen kehittäminen voi pelastaa ihmiskunnan tulevaisuuden.

Vain miehet kantavat virusta. Vain naiset voivat pelastaa meidät kaikki.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Palkitun suosikkikirjailijan uusi romaani on taidokas kuvaus rakkaudesta, nuoruudesta, pakkomielteestä ja selviytymisestä.

Kesä 1988. Nuori nainen on matkalla Tukholmaan. Maailma on avoin. Elämänjanoinen Jackie on päättänyt karistaa pikkukylän tomut kannoiltaan. Junassa matkalla kaupunkiin hän kuitenkin tapaa miehen, joka muuttaa hänen elämänsä suunnan lopullisesti. Miehen, josta Jackie ei ole osannut edes haaveilla. Miehen, jolle Jackie on kuin puuttuva palanen - ja pakkomielteen kohde. Miehestä tulee Jackien suuri rakkaus ja samalla hänen suurin painajaisensa.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sählymestarit 7
Sählymestareiden kunniakas ura huipentuu kilpailumatkaan kaukomaille.

Kerta vielä, Köntykset! Pennalan Sähly-Köntysten ympärille koottu Suomen maajoukkue saa kutsun alle 14-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka pelataan Venäjällä ja Kiinassa. Olosuhteet ovat hienot ja suuret ja vastustajat hyviä. Mutta menestyäkseen MM-kaukalossa on oltava valmis kohtaamaan ja voittamaan myös itsensä.

Sählymestarit-sarjan seitsemäs ja viimeinen osa on hauska, jännittävä ja hikinen juttu.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Meidän omat 1
Hilpeä jalkapallokirja aloittaa nuortensarjan.

Kevät koittaa koululaisille, ja joillekin koululaisille se merkitsee jalkapalloilun Euroopan mestaruuskilpailujen alkamista, Meidän Omia EM-kilpailuja. Töllinkulman koulu ilmoittautuu mukaan turnaukseen ja tulee valituksi. Teemu Tukki on tietenkin joukkueessa, Super-Mario myös. Lisää kovia pelaajia tarvitaan, mutta mieluummin ansioilla kuin arvalla.

Myös koululaisten kisoissa peli on kovaa ja vain voitto kelpaa. Mitä sitten pelien välissä tapahtuu, on toinen juttu.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Kirja
Jäntti, Riikka, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pikku hiiri pääsee telttaretkelle saareen!

Seitsemäs Hiiru-kirja kertoo siitä, miten ihanaa on päästä yöksi saareen.
Yhtenä kauniina kesäpäivänä Hiirun äiti pakkaa kimpsut ja kampsut. "Nyt mennään saareen yöksi!'" Mukana on kupoliteltta ja pari makuupussia sekä tietysti eväitä. Perillä Hiiru auttaa äitiä pystyttämään teltan ja sitten grillataan. Ruokana on nakkeja ja pekoniin käärittyjä herkkusieniä.

Illalla teltassa vallitsee vihreä hämärä. Hiiru kuuntelee yön ääniä. Tuo on varis, tuo on lokki. Mutta tuo on moottorivene! Hiiru saa hyvin nukuttua, mutta äidillä on vaikeaa, kun selkä niksahtaa telttaan kömpiessä. Aamulla molemmilla on kauhea nälkä, ja onneksi saaren ravintola on auki!

"Paukkupakkanen muuttui eilisen lumoksi. Vanhahtavan tyylin Jäntti on jälleen niin isän kuin pojankin mielestä vastustamaton. Pikku hiiri ja paukkupakkanen (Tammi) todistaa, että ikiaikaiset harrastukset kuten luistelu, leipominen, kirjastossa käyminen ja pianonsoitto lumoavat ihan yhtä tehokkaasti kuin oman aikamme teknologiahärpäkkeet."- Antti Majander, Helsingin Sanomat 27.10.2019

"Hänen eläinpiirroksensa ovat täynnä huumoria ja viisautta; kuvista näkee eläinten tunteet ja ajatukset. Eikä siinä kaikki. Riikan tunnelmalliset sisäkuvat ja rakennukset osoittavat hänen mestarillista perspektiivinhallintaansa." -LWB, Harry Potter Lexicon

"Jokainen yli kaksivuotias lapsi voi samaistua pikku hiireen." - Flemming Møldrup, Publisher, ABC Forlag

"Pikku hiiri ilahduttaa niin lapsia kuin heidän vanhempiaankin, vieden aikuiset takaisin aikaan, jolloin jokainen päivä oli seikkailu." -William Yeoman, The Weekend West

"Kuvitus on fantastista ja tarjoaa paljon puheenaiheita. Minusta tämä on täydellinen iltasatu, joka saa sekä vanhemman että lapsen kikattamaan. Ihana kirja! " - Blabbering About Books

Riikka Jäntin suosittuja Pikku hiiri -kirjojen käännösoikeudet on myyty yli kymmeneen maahan. Riikka Jäntti on kuvittaja ja kirjailija, jonka tunnelmalliset kuvitukset vievät suoraan sadun lumottuun maailmaan ja tuovat mieleen rakastetut klassikot, Maija Karman, Lena Andersonin, Beatrix Potterin ja Elsa Beskowin.

Tallennettuna:
Hakutulos 33

Tehtävä käsienpesu Näytä tarkat tiedot

Paw Patrol - Mission: Pfoten Waschen!, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Käpälät kiiltämään Ryhmä Haun kanssa!

Ryhmä Haun reippaat pennut ottavat sinut mukaan aivan erityisen tärkeälle yhteiselle tehtävälle. Kirjassa opit, miten puhtaus auttaa sinua pysymään terveenä ja huolehtimaan myös muista. Koiraystävät muistuttavat muun muassa pesemään kädet ulkoleikkien jälkeen, pitämään riittävää etäisyyttä ja yskimään oikein. Iloinen kuvakirja innostaa jokaisen pentufanin pesulle!

Tallennettuna: