Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 21/2021

Uutuudet ajalta: 24.5.2021 - 30.5.2021

Muokattu: 6.7.2021
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Persoonallinen vaikuttavan viestinnän ja vuorovaikutuksen opas, joka sisältää teoriaa, tutkimusta, anekdootteja ja itse koettua käytännönläheisessä muodossa.

Peter Nymanin Viesti, vaikuta ja vakuuta-kirja tarjoaa vinkkejä oman esiintymisen ja vuorovaikutuksen kehittämiseen. Kirjaan on koottu havainnollisesti niin teoriaa ja tutkimusta kuin anekdootteja ja lyhyitä kertomuksia Nymanin työelämän eri vaiheilta.

Nyman kertoo kokemuksistaan yli kolmekymmenvuotisella urallaan hauskasti ja eläväisesti viestinnän oppeja unohtamatta. Lisäksi mukana on tarinoita hänen toimiessaan muun muassa MTV3:n uutisankkurina, Uutisvuodon tuomarina, viestinnän kouluttajana ja toimittajana. Nyman on nähnyt vuosien varrella erilaiset mediapelit ja somekohut sekä seurannut suomalaisen viestintäkulttuurin kehittymistä kiinnostuneena sen eri muodoista eri viestintävälineissä.

Kirja on tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat oppia paremmiksi viestijöiksi, esiintyjiksi ja vuorovaikuttajiksi työelämässä ja muissakin tilanteissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tutki ja kehitä on perusteos tutkimusmetodeista kaikille tutkimuksen tekijöille. Kirja antaa perusvalmiudet tieteellisen tutkimuksen tekemiseen ja tutkimukselliseen kehittämistoimintaan työelämän monialaisissa hankkeissa. Samalla kirja toimii selvitysten ja kartoitusten tekemisen tukena elinkeinoelämässä, julkisella ja kolmannella sektorilla sekä koulutusorganisaatioissa.

Käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa tutkimusetiikka, tutkimusprosessi, laadullisen ja määrällisen tutkimusmenetelmän käytännöt sekä tutkimuksen arviointi. Kirja soveltuu itsenäiseen opiskeluun työelämässä toimiville, toisella asteella, ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa perusopintoja opiskeleville sekä tutkimuksellisten työvälineiden kertaajille.

Yliopistot ja korkeakoulut ovat yhdistyneet ja tiivistäneet yhteistyötä tutkimuksessa ja kehittämisessä. Yhteistyösopimukset takaavat, että eri koulutustaustoista olevat tutkijat ja kehittäjät toimivat yhä enemmän yhdessä. Tutkimusopinnot laaja-alaistuvat vastavuoroisuudesta. Kirjaa on päivitetty tämän muutoksen hengessä. Myös nettilähteitä ja kirjallisuutta on ajanmukaistettu.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hyvän jälki, 65 kirjoitusta lapsena olemisesta, vanhemmaksi kasvamisesta ja itsensä muistamisesta sekä säilyttämisestä silloin, kun ei aikuisuuden kiireiltä ehdi edes istahtaa.

Hyvän jälki on koskettava, rehellinen kirja hyvän etsimisestä ja löytämisestä arjen keskeltä. Hyvän jäljessä armo on kouriintuntuvaa ja vaikeista asioista kirjoitetaan taitavasti ja kunnioittaen. Lyhyissä teksteissä tehdään pitkiä matkoja sisimpään ja takaisin. Niissä palataan polvet naarmuilla, mutta mieli kevyempänä ja valmiina rakastamaan elämää juuri sellaisena kuin se on.

Jos sanoilla voisi halata, tämä olisi se kirja!

Hanna Kivisalo (synt. 1983 Seinäjoella) on seinäjokinen perheenäiti, teologian maisteri, opettaja ja bloggari jonka kirjotukset Sekunnit ja tunnit -blogissa ovat valloittaneet lukuisat lukijansa maanläheisyydellään ja aitoudellaan. Kivisalo käsittelee teksteissään arjen pieniä iloja ja suruja lempeästi, tarkkanäköisesti ja huumorilla. Hyvän jälki on Kivisalon esikoiskirja.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Laine, Lasse J., kirjoittaja, valokuvaaja ; Ahlroth, Petri, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomen eläimistön monimuotoisuuden ylistys

Ainutlaatuisen eläinkuntamme isot ja pienet, yleiset ja uhanalaiset esitellään tässä teoksessa yli 700 lajin voimin. Kunkin eläinryhmän kauneimmat ja erikoisimmat lajit ilveksestä immenkorentoon esiintyvät näyttävissä kuvissa.

Eläimet antavat kukin osaltaan muistutuksen siitä, miten tärkeää omaltakin kannaltamme on, että suojelemme eri elinympäristöjä.

Palkittu luontokirjailija ja biologi Lasse J. Laine kertoo lajeista asiantuntevalla ja rennolla tyylillään, jossa faktat ja kokemus yhdistyvät. Lisäksi hän innostaa lukijan löytöretkille luonnon ihmeiden pariin.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Janakka, Jenni, kirjoittaja ; Merelä, Kaisa, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuinka paljon tahdolla saa aikaan himoa? Kun välillä haluttaa muttei himota. Mitä tehdä kun olen välillä havahtunut outoon fantasiaan? Miten suhtautua seksiin rennosti, sen sijaan että sitä lähtisi suorittamaan? Miten oppia nauttimaan itsetyydytyksestä? Missä menee rajat? Mitä on hyvä seksi?

Siitä ei puhuta vieläkään tarpeeksi! Ei ainakaan ilolla ja sille kuuluvalla arvolla. Vaikka se liittyy melkein kaikkeen. Seksi voi olla voimavara tai huolten lähde, kiihottavan vallankäytön tai vallan väärinkäytön väline, ihanasti tai ärsyttävästi läsnä kaikkialla. Se on kaikille sopiva, hauska, rentouttava ja sitä paitsi ekologinen ja ilmainen ilo, jota voi harrastaa yksin tai yhdessä. Ja samalla asia, jonka kanssa melkein jokainen on joskus ollut enemmän tai vähemmän solmussa. Nyt kaivataan lempeyttä ja huumoria!

Himokirjassa Suomen suosituimman seksipodcastin, Himocastin, pitäjät Kaisa ja Jenni vastaavat kuulijoiden lähettämiin kysymyksiin, tarraten erityisesti niihin, joita ei välttämättä edes omalle kumppanille uskalla esittää. Tiedettä, tutkimusta sekä omia ja tuttavien kokemuksia yhdistellen Jenni ja Kaisa avartavat ymmärrystämme seksistä ja seksuaalisuudesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Hakutulos 12
Kirja
Karmitsa, Lumi, kirjoittaja, kuvittaja ; Peuhu, Riina, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Villit ja vallattomat kirjoneuleet hurmaavat jälleen.

Suositun kirjasarjan odotettu kolmas osa tuo neulojien iloksi liudan kaikenkarvaisia otuksia sekä muita riemastuttavia kuva-aiheita. Värikkäissä lapasissa ja sukissa seikkailee karjuvia tiikereitä, ovelia kettuja, suurisilmäisiä bambeja ja romanttisia sammakoita.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Kotkavalkama, Sarita, kirjoittaja, valokuvaaja ; Tiainen, Hannu, valokuvaaja ; Kurki, Sara, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Vierimaa, Anne, kirjoittaja, kuvittaja ; Lipponen, Tanja, kuvittaja ; Lallukka, Liisa, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kukkia rakastavan suunnittelijan virkkauskirjaan on koottu uniikkeja virkattavien kuusikulmioiden ohjeita, joita yhdistelemällä virkkaat kauniita sisustustekstiilejä.

Löydät ohjeita sekä helppoihin perus- ja pitsipaloihin että vaativimpiin kukkapaloihin,
ohjeita erilaisiin pieniin kukkasiin, tupsuihin, tasseleihin ja liitoksiin. Näiden avulla kokoat helposti itse oman kukkapuutarhasi peiton, sisustustyynyn, liinan tai jonkin muun sisustustekstiilin.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Kirja
Chin, Lili, kirjoittaja, kuvittaja ; Karri, Päivi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koirasi viestii sinulle monin tavoin, ei pelkästään haukkumalla ja häntäänsä heiluttamalla. Näiden viestien ymmärtäminen on tärkeä osa lemmikkisi hyvinvointia ja antoisaa ystävyyttänne.

Tämän mainion teoksen avulla ymmärrät koirasi viestejä paremmin. Havainnollisesti ja hauskasti kuvitettu teos kertoo, mitä lemmikkisi mielessä liikkuu ja mitä se viestii erilaisilla eleillä ja asennoilla.

Kun osaat tulkita koiraasi paremmin ja tunnistat, milloin se on iloinen, innostunut, jännittynyt, ikävystynyt tai hämillään, kumppanuutenne syventyy ja tulette entistäkin paremmin juttuun.

Lili Chin on koirakuvistaan tunnettu piirtäjä ja animaattori. Hänen piirroksistaan on tehty julisteita ja näyttelyitä, ja niitä on käytetty muun muassa koulutuksissa. Hän asuu Los Angelesissa bostoninterrierinsä, Boogien, kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Kirja
Nguyen, Angela, kirjoittaja, kuvittaja ; Niemi, Sanna, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Piirrä eläimiä suloisella kawaii-tyylillä!

Suosittu, söpö japanilainen piirrostyyli on helppo oppia. Kirja näyttää vaihe vaiheelta, miten hauskat kawaii-tyyliset eläinhahmot piirretään: pelkistetään ja pyöristetään muotoja, lisätään iloiset silmät ja suu. Helpot niksit oppii kuka tahansa! Kirjassa on lukuisia eri eläimiä koirista ja kissoista kenguruihin ja vyötiäisiin, ja harjoitussivujen ja mallipiirrosten avulla opit piirtämään niistä jokaisen.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Kirja
Räinä, Jenni, kirjoittaja ; Soini, Teija, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Luontoa tarkasti havainnoiva teos kutsuu mukaansa metsäpoluille.

Suomen kansallispuistot rikkovat kävijäennätyksiä, ja niissä vaeltaa enemmän naisia kuin koskaan. Eräkirjallisuudessa villin luonnon valloittaa kuitenkin yhä mies varusteineen.

Jenni Räinä halusi irti perinteisestä eräkuvastosta ja lähti yhdeksän kiinnostavan naisen kanssa metsään. Millaisia ovat naisten erätarinat? Millainen on suhteemme luontoon ekokriisin aikakaudella?

Räinä kirjoittaa pohdiskellen ja antaen äänen myös menneiden sukupolvien vaeltajanaisille, sinnikkäille tunturit tunteneille housuniekoille, jotka omana aikanaan rikkoivat radikaalisti naiselle asetetut roolimallit.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Kirja
Lönn, Pasi, kirjoittaja ; Tolvanen, Pirita, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vrroouuumm! Sora pöllyää ja rallikansa hurraa, kun MM-kuskit painavat kaasun pohjaan.

Rallitallin vauhdikkaat kuvat ja ytimekkäät tekstit tavoittavat kilpailujen hurmoksen. Tästä kirjasta innostuu koko perhe!

Saat kurkistaa autojen tuotekehittelyyn, testitoimintaan, logistiikkaan ja kansainvälisen rallitallin valtavaan organisaatioon. Toiminnan pyörittäminen vaatii uskomattoman monen asiantuntijan saumatonta yhteistyötä. Kaikki huipentuu itse kilpailuun ja lopulta riemukkaaseen palkintojenjakoon. Mukana myös historiallinen katsaus retroautoineen ja legendaarisine kuskeineen.

Teos ilmestyy sopivasti v. 2021, jolloin ajetaan juhlaralli Jyväskylässä ja sen ympäristössä. Ensimmäiset Jyväskylän Suurajot järjestettiin v. 1951. Tämä maamme suurin vuosittainen urheilutapahtuma, myöhemmältä nimeltään Neste Rally Finland, kerää vuosittain erikoiskokeiden ja pikataipaleiden varrelle jopa 265 000 innokasta fania. Rallin suosio on suurta myös eri medioiden välityksellä -- kukapa ei olisi kuullut Ouninpohjasta tai Harjun erikoiskokeesta.

Rikosylikonstaapeli Pasi Lönn on kirjoittanut lasten tietokirjat Poliisiasema ja Paloasema (kuv. Jussi Kaakinen). Hän on myös kirjoittanut useita, hyvän vastaanoton saaneita nuorten ja aikuisten dekkareita. Keskisuomalainen Lönn on kokenut "penkkaperuna" jo pikkupojasta asti, ja pikataipaleiden muistot ovat vahvoja: "Bensaa suonissa ja hiekkaa hampaissa!"

Pirita Tolvasen kädenjälki on tuttua monista, upeista kuvituksista, mm. lehdistä ja mainoksista. Hänen kuvittamansa ja kirjoittamansa lastenkirja Paroni -- Jarno Saarisen elämä valittiin 2018 Vuoden Urheilukirja -finalistiksi. Kirjan kuvitukset saivat samana vuonna kunniamaininnan arvostetussa World Illustration Awards -kilpailussa.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Paljas ja alkuvoimainen kuvaus elämänjanosta ja kuolemanpelosta.

Kun 38-vuotias kirjailija saa tietää, että hänen aivovaltimoistaan on löydetty kolme hengenvaarallista pullistumaa, hän istuu alas ja alkaa kirjoittaa. Syntyy vimmainen tarina, jossa omakohtaiset kokemukset elämästä, kuolemasta ja rakkaudesta vuorottelevat pysäyttävien faktojen kanssa.

Romaani käsittelee koskettavasti menettämisen pelkoa sekä vanhempia ja lapsia yhdistäviä näkymättömiä siteitä. Tarkoista havainnoista syntyy lahjakkaan kirjoittajan käsissä vetävä kokonaisuus, jonka alkupisteessä on diagnoosi ja loppupisteessä vaarallinen leikkaus. Keskellä virtaa elämä, jolle on nyt asetettu mahdollinen viimeinen päivämäärä.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Botnia 2

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kokoelma sisältää 15 värikästä, erähenkistä novellia Pohjois-Norjasta, Lapin ja Suomen suurilta kalavesiltä. Tosikaveruus ja luontoelämykset ovat vahvoina Raimo Bärmanin kerronnassa, ihmiset ja erätunnelmat ovat kirjan parasta antia. Eräilyyn kuuluu saalis ja sitäkin saadaan nauttia kirjan sivuilta.

Tunnettu eräkirjailija, lapinkävijä ja kalamies Raimo Bärman on julkaissut 19 teosta, muun muassa Taimenjoelta Ahmatunturille, Vaivaiskoivun maa, Kveenien rannat, Ruija kutsuu, Jossakin palaa nuotio, Lohta ja sananrieskaa sekä viroksi teoksen Salapärased kirikukellad.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirjakauppa Skotlannissa 2

Tallennettuna:
Hakutulos 25

Sami muuttuu mammutiksi Näytä tarkat tiedot

Charlie morphs into a mammoth, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sami 3
Samin hillittömät muodonmuutokset jatkuvat!

Kolmas hullunhauska teos Samista, jonka huolet muuttavat yhtäkkiä milloin miksikin eläimeksi.

Pystyykö Sami ratkaisemaan kadonneiden lemmikkieläinten arvoituksen? Tai vaikuttamaan siihen miksi eläimeksi hän itse muuttuu?Hervotonta huumoria ja merkillisiä käänteitä Roald Dahlin ja David Walliamsin tapaan Jaana Kapari-Jatan riemastuttavasti suomentamana.

Copelandin kirjaa lukiessa tuli monessa paikkaa kohdalle sellainen ongelma, että oli kertakaikkiaan pakko pysähtyä ja lukea pätkä heti jollekulle ääneen. Ehdottomasti raikas ja virkistävä lastenkirjauutuus! Siniset helmet

Niin hauska! Nauraa kihersin julkisesti lukiessani kirjaa. Ja se myös hyvin käsittelee taitavasti huolia ja pelkoa. Erittäin ovela ja viisas kirja. Ja kiitos kirjan, olen täysin liekeissä puluun nimeltä Jean-Claude. Rashmi Sirdeshpande, My Year 2019 in Books

Sam Copeland on kotoisin Manchesterista. Nykyään hän asuu Lontoossa vaimonsa, kolmen lapsensa ja kahden kissansa kanssa. Hän työskentelee myös mammuttien trimmaajana, trimmaten mammutteja niin että ne voivat rauhassa piiloutua norsujen joukkoon pakoon uteliailta tutkijoilta. Sami muuttuu mammutiksi on Sam Copelandin kolmas lastenkirja. Hän ei aio lopettaa kirjoittamista, huolimatta lakimiesten uhkailuista...

Tallennettuna:
Hakutulos 26

Faraoiden matka Näytä tarkat tiedot

Journey of the pharaohs, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tutkimusryhmä Numa 6
Aarteita, actionia ja agentteja maailman merillä.

Kurt Austin panee kaiken likoon taistellessaan asekauppiaita ja antiikkirosvoja vastaan.

Vuonna 1074 eaa. Egyptin faraoiden haudoista katoaa valtavia aarteita. Vuonna 1927 huimapäinen amerikkalainen lentäjä häviää kuin tuhka tuuleen matkallaan Atlantin yli. Nykyhetkessä Skotlannin rannikkolla uppoaa troolari vieden mysteerilastinsa mukanaan. Ovatko nämä kolme tapahtumaa yhteydessä toisiinsa? Ja miten Kurt Austin NUMA-jengeineen asiaan reagoi?

Yhdysvaltalainen Clive Cussler (1931-2020) aloitti kirjailijanuransa jo 1960-luvun puolivälissä. Hänen jännitysromaaneitaan on myyty toistasataa miljoonaa yli sadassa eri maassa ja käännetty ainakin 40 kielelle. Cussler yhdisti tuotannossaan reipasta seikkailuhenkeä huipputeknologiaan. Hän tuli tunnetuksi myös meriarkeologina, syvänmerentutkijana ja klassikkoautojen keräilijänä.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viihteen huippunimen rakastettu kesäromaani vihdoin suomeksi.

Kolmekymppinen Evie Flynn sinnittelee pätkätöissä ja seurustelee ihan mukavan ja erittäin järkevän Mattin kanssa. Mattin pieni poika on Evielle rakas, mutta elämä tuntuu silti vain kulkevan ohi.

Kun Jo-täti kuolee yllättäen, Evie perii kaukana Cornwallissa sijaitsevan rantakahvilan. Vastoin kaikkien odotuksia - myös omiaan - hän sukeltaa kahvilanpitäjäksi pienen kylän arkeen. Koettelemuksia ja kommelluksia riittää, mutta viimein uusi alku ylittää Evien kuvitelmat niin työssä kuin rakkaudessakin.

Brittiläinen menestyskirjailija Lucy Diamond tunnetaan kesälukemisen kuningattarena sekä lämpimien ja viisaiden tarinoiden punojana.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Joka vuosi maailman risteilyaluksilta katoaa 23 matkustajaa. Kuka on seuraava?

Sebastian Fitzekin piinaava trilleri Matkustaja 23 vie lukijan risteilyalukselle, jonka käytävillä kulkee kuolema

Viisi vuotta sitten poliisipsykologi Martin Schwartz menetti vaimonsa ja lapsensa, kun he katosivat jäljettömiin kesken luksusristeilyn. Heidän kohtalonsa ei koskaan selvinnyt, ja poliisi kuittasi tapauksen murhana ja itsemurhana. Tragedian edelleen piinaama Schwartz saa viestin iäkkäältä kirjailijalta, joka väittää tietävänsä Martinin perheen kohtalon ja pyytää häntä saapumaan The Sultan of the Seas -laivan kyytiin.

Salamyhkäinen kirjailija kertoo, että Martinin perhe ei ole ainoa kadonnut, ja että Sultan of the Seas -laivalta on kadonnut toinen perhe vain kuukautta aiemmin. Hän uskoo, että matkustajien joukossa on sarjamurhaaja.

Kun kadonneen perheen tytär ilmestyy yhtäkkiä takaisin mukanaan Schwartzin pojan pehmolelu, käy ilmi, että kaiken takana on jotain vielä kammottavampaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Häät syrjäisellä saarella. Kuka vieraista kuolee? Herkullinen arvoitusdekkari Jahti-bestsellerin tekijältä!

Tuulisella saarella Irlannin edustalla järjestetään seurapiirihäät, joista odotetaan vuoden kohokohtaa. Juhlapaikka täyttyy vanhoista ystävistä ja onnellisista perheistä, mutta myös salaisuuksista, kaunoista ja kateudesta.
Hääkakkua on tuskin ehditty leikata, kun yksi vieraista löydetään murhattuna. Samaan aikaan myrsky saartaa saaren ja vieraat ovat ansassa.
Jokaisella on salaisuutensa, jokaisella on motiivinsa. Kuka murhaa ja kenet murhataan?

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun Sinin mies jättää hänet toisen naisen vuoksi, jätetyksi tulemisen kipuun yhdistyy helpotus. Raskas avioliitto on ohi. Sini muuttaa tyttärensä kanssa kauas kaupungista ja aloittaa uuden elämän. Pian hänelle selviää, että mies aikoo saada tyttären huoltajuuden kokonaan itselleen, ja Sinille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin saattaa asiat kerralla oikealle tolalleen.

Roihu on psykologinen trilleri, joka tutkii epätoivoa, vaikean parisuhteen vaikutusta ihmisen mieleen sekä koston oikeutusta. Milloin oikeuden ottaminen omiin käsiin on - jos ei nyt oikein - niin ainakin ymmärrettävää?

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Luupäät 1

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Huimia hankkeita ja kuumia käänteitä ränsistyneessä kummituskartanossa.

Aurelia on 37-vuotias työtön sinkku, jonka isoin huoli on hupeneva mahdollisuus hedelmöittyä. Hän päätyy tätinsä rapistuneeseen kartanoon jumalan selän taakse pohtimaan elämänsä vaihtoehtoja.

Valtavassa rakennuksessa on meneillään remontti, ja tädin pää on täynnä suuria suunnitelmia, joiden toteuttamiseen hän valjastaa Aureliankin. Kartanossa kortteeraa myös kaksi remonttireiskaa, joista nuorempi majailee Aurelian seinän takana. Kun kartanon kuuluisa kummitus tupsahtaa yöllä Aurelian kamariin, tämä ryntää naapurihuoneeseen turvaan. Ja tietäähän sen, kuinka siinä käy...

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Selma Falck 2

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eloisa, seksikäs ja ajatuksia herättävä tarina yhteisöllisyydestä, ystävyydestä ja naisen elämästä ikään tai kansalaisuuteen katsomatta

Nikki on pyristellyt koko ikänsä päästäkseen eroon perinteitä arvostavasta sikhiyhteisöstä, jossa hän on kasvanut Länsi-Lontoossa. Kun Nikkin isä yhtäkkiä menehtyy, perhe joutuu taloudelliseen ahdinkoon. Kartuttaakseen kassaa Nikki hankkii työpaikan luovan kirjoittamisen opettajana.

Pian hänelle valkenee, että lähes kaikki opiskelijat ovat lukutaidottomia punjabilaisia leskiä. Luovan kirjoittamisen sijaan Nikki huomaa opettavansa aakkosia. Mutta kun yksi naisista löytää eroottisia tarinoita sisältävän kirjan ja lukee siitä luokassa ääneen, leskiin syttyy aivan uudenlainen opiskeluinto. Perinteisten asujen alla pulppuaa varsinainen luovuuden lähde, kun naiset alkavat kertoa tarinoitaan. Pian sana oppitunneista leviää naisyhteisön keskuudessa kulovalkean tavoin ja luokkahuoneen seinät pullistelevat osallistujista. Ei aikaakaan kun skandaalin ainekset ovat kasassa...

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tervetuloa Qualitylandiin, jossa koko elämä on ohjelmoitu puolestasi.

Lähitulevaisuuden onnela Qualityland on määritellyt onnen algoritmit. Siellä "QualityPartner" osoittaa sopivimman kumppanin jokaiselle, robottiautot tietävät mihin haluat mennä ja "TheShop" lähettää tarvitsemasi tuotteet kotiisi ennen kuin ehdit edes tilata niitä. Systeemi kyllä tietää, mitä kukin haluaa. Mutta mitä tehdä lentopelkoisille droneille tai posttraumaattisesta stressireaktiosta kärsiville taisteluroboteille? Muhiiko onnellisen pinnan alla jotain synkkää? Voisiko Qualityland olla totta jo huomenna?

Kirjasta on tekeillä myös tv-sarja.

"Täydellinen satiiri." - Publishers Weekly

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vaaran vuodet 2
Kiihkeätempoinen trilleri Suomen kohtalonhetkistä

Syksyllä 1945 asekätkentäoperaatio on paljastumassa Neuvostoliitolle, joka pitää Suomessa ylintä valtaa. Armeijan johto on vangittu, ja vankila uhkaa myös entistä kaukopartiomiestä Aarne Saloa, joka on paennut Tukholmaan englantilaisen vaimonsa Helenin kanssa.

Aarne saa kuulla petturista operaation sisällä. Salaperäinen erotettu majuri uhkaa kavaltaa venäläisille "lakanan", Päämajan huippusalaisen dokumentin, joka voi ainoana paljastaa asekätkennän koko laajuudessaan. Aarne lähtee lasta odottavan Helenin kanssa matkaan läpi kommunistien valvoman Suomen. Viimeisestä tiedusteluretkestä tulee kohtalokas isku pimeyden sydämeen.

Joonas Konstig (s. 1977) on espoolainen kirjailija ja kouluttaja. Hän voitti Kalle Päätalo -palkinnon romaanillaan Kaikki on sanottu (2011). Konstig on tullut tunnetuksi myös ruoka-aiheisista kirjoituksistaan ja mm. Vuosi herrasmiehenä -autofiktioromaanistaan (2017). Trillereissään Vaaran vuodet ja Viimeinen kaatunut Konstig tutkii Suomen poliittisesti räjähdysherkkiä hetkiä rauhansopimusten tultua voimaan vuonna 1945.

https://joonaskonstig.com/

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Murhan vuosi 7
Poliisista yksityisetsiväksi päätynyt salaperäinen Kalevi Arosuo ottaa apurikseen sukulaispoikansa Juho Tulikosken. Siitä alkaa kaksikon tutkimusmatka syvälle molempien vaiettuun elämään ja sukujensa syvälle piilotettuihin salaisuuksiin.

Hillevi Kuikka on tunnustanut murhanneensa miehensä, mutta hänen veljensä Raimo ei usko siskonsa olevan veriteon takana. Tuomiotaan istuva Hillevi ei suuremmin innostu, kun Raimo palkkaa yksityisetsiväkaksikon Kalevi Arosuon ja Juhon penkomaan vanhaa juttua. Kotiväkivallan taakse kun kätkeytyy likaisia salaisuuksia, jotka kaikki haluavat unohtaa.

Juholla on omia ongelmia sairaalassa vietettyjen viikkojen jäljiltä. Hän kärsii menneisyyteen sijoittuvista unista, jotka tuntuvat liiankin todellisilta. Kun Kalevi Arosuon vanhat synnit alkavat pulpahdella pintaan, on Juhon heinäkuu hellettä kuumempi.

Heinäkuun hurmeiset niityt on JP Koskisen Murhan vuosi -sarjan seitsemäs osa, joka vie kuukausi kuukaudelta kohti Arosuon suvun salaisuutta.

Juha-Pekka Koskinen (s. 1968) on tuottelias kirjailija, jonka kynästä on syntynyt romaaneja, novellikokoelmia sekä lasten ja nuortenkirjoja jo alun kuudettakymmenettä.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hykerryttävän viihdyttävä romaani ihmissuhteista, rakkauden etsimisestä ja kaupunkilaiselämästä.

Näytelmäkirjailija Anniina istuu päivät kahvilassa tarkkaillen ihmisiä ja keräten materiaalia näytelmiinsä.

Kun ristikkoa raapustava mies kutsuu Anniinan pöytäänsä, on alusta asti selvää, ettei kyseessä ole mikään luppakorvainen tyhjännauraja. Mahdoton mies vetää puoleensa mutta tekee katoamistemppuja, ja kaiken kukkuraksi Anniinan oven taakse ilmestyy entinen rakkaus anteeksipyyntöineen.

Teatterin takahuoneesta, radanvarren lähiöstä ja Tallinnan-laivalta voi löytää romantiikkaa, mutta piileskeleekö rakkaus lopulta siellä, minne viimeiseksi katseensa tajuaa kääntää?

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuolemansynnit 1
Hyytävä trilleri Erik Axl Sundin ja True Detectiven hengessä.

Tähtiohjaaja Muska Meriläinen valmistautuu uransa tärkeimpään ensi-iltaan Kansallisteatterissa, kun hän alkaa saada häiriintyneitä yhteydenottoja. Pian hänen lapsensa katoaa tarhan pihalta. Muska pyytää apua isältään Kaarlelta, joka pelkää tyttärensä joutuneen vaikeuksiin menneisyytensä takia. Samalla herää epäilys, että tilanne liittyy Kaarlen poliisiuran viimeiseen keikkaan, joka syöksi hänen elämänsä raiteiltaan.

Trillerisarjan kiivaasti etenevä avausosa sysää lukijansa pääkaupunkiseudun pimeälle puolelle, addiktioiden ja väkivallan maailmaan, ja pakottaa katsomaan myös pahuuden ytimeen, psykopaatin mieleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Räväkkä esikoisromaani tuo mieleen Maustetyttöjen biisit, kulttiklassikko Trainspottingin sekä tv-ilmiön Persaukiset.

Nuori nainen asuu parhaan kaverinsa Marian kanssa. Huuruinen elämä rahoitetaan pikavipeillä ja esiintymällä webcameissa netin pervoille. Pausea painetaan vain, jos Marian mutsi tekee tupatarkastuksen tai jos pitää raahautua nallepaitaisen muijan vastaanotolle.
Sitten päähenkilö pöllii baarissa lompakon täysin väärältä tyypiltä, ja Kallion kadut muuttuvat vaarojen verkostoksi.
Huumeluolista psykiatriseen sairaalaan lukijansa kuljettava odysseia kuvaa suorapuheisen hauskasti ja riipaisevasti yhteiskunnan kelkasta pudonneita.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elokuvallinen trilleri asevarustelun ja vakoilun hallitsemasta 80-luvusta.

Kylmä sota kuumentaa uinuvan Joensuun katuja, kun 13-vuotiaan Jessen naapurustoon muuttaa kaksi hyvin erilaista miestä: venäläinen taiteilija Nikolai ja rento seikkailija Jukka. Kun mullistava aseteknologinen keksintö päätyy yllättäen Jessen haltuun, miesten todellinen tausta alkaa valjeta ja Jesse joutuu keskelle idän ja lännen taistelukenttää.

Toimintatrillerin taiturin teos on sekä rakkauskirje kultaiselle 80-luvulle että yhdistelmä Tom Clancya, Stephen Kingiä ja Stranger Things -tv-sarjaa. Se tuo myös uudenlaisia, syvempiä sävyjä Tuomas Liuksen kerrontaan.

"Tarina toimii kuin häkä." - Karjalainen

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Kirja
Machen, Arthur, kirjoittaja ; Poutiainen, Hannu, kääntäjä, esipuheen kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lontoolaisen esikaupungin talo, jonka ikkunasta avautuu näkymä taianomaiseen paratiisimaisemaan. Omituisia lapsia, jotka toimittavat salaperäisiä uhrimenoja syrjäisten kujien kätköissä ja merenrantojen varjoisissa lehdoissa. Ylimaallisen hohteen ympäröimä armeija, joka ilmestyy sotilaiden avuksi ensimmäisen maailmansodan taistelukentällä.

Arthur Machenin (1863-1947) kertomuksissa näkyvä maailma paljastuu mysteerien tyyssijaksi, jossa mikään ei ole silkkaa hengetöntä ja tunnotonta materiaa.

Walesilaissyntyinen Machen on yliluonnollisen fiktion moderni klassikko, jonka niin H. P. Lovecraft, Stephen King kuin Guillermo del Toro tunnustavat innoittajakseen. Tähän teokseen on koottu parhaita osia hänen myöhäistuotannostaan, jossa kaipuu salattuun todellisuuteen jalostuu kummiksi käänteiksi, hätkähdyttäviksi havainnoiksi ja viipyileviksi tunnelmiksi.

Tarinat on valikoinut ja suomentanut filosofian tohtori ja kirjallisuudentutkija Hannu Poutiainen,., jolta on ilmestynyt aiemmin Basam Booksin kustantamana muun muassa M. R. Jamesin kauhunovellien suomennoskokoelma Kummitustarinoita (2019) sekä hänen oma teoksensa Sijaltainen: kaksoisolennon käsikirja (2017). Poutiainen on myös kirjoittanut teokseen Machenin tuotantoa ja ajattelua laajasti taustoittavan esipuheen

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsiväkaverit 1
Salaisuuksia ja seikkailuja 6-10-vuotiaille jännityksen ystäville!

Kun Vilkun perhe muuttaa kesäksi saareen, alkaa tapahtua kummia. Ensin Vilkku tapaa pojan, joka katoaa vähän väliä. Sitten Vilkku löytää mustan talon, jossa kukaan ei uskalla asua. Miksiköhän? Entä missä on rosvojen kätkemä aarre, joka on ollut piilossa yli sata vuotta?

Meidän on löydettävä se aarre, Vilkku sanoo kaverilleen Antonille. Pojat ryhtyvät etsiviksi mutta joutuvat pian pulaan. Ehtiikö kukaan pelastaa heidät ennen kuin on liian myöhäistä?

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lukupiraatti-sarja tarjoaa hauskoja tarinoita aloitteleville lukijoille 7 vuoden iästä ylöspäin. Selkeä jäsentely auttaa tekstin ymmärtämisessä, minkä ansiosta myös vähemmän harjaantuneet lukijat voivat kokea onnistumisen tunteita nopeasti. Paikoillenne, valmiina, tulta! Hektor osallistuu kilpailuun, jossa on tarkoitus syöstä tulta - mutta sen suusta tuprahtelee pelkkää savua. Ehkä savusta on kuitenkin hyötyä tiukan paikan tullen... Ritari Arttu ja hänen lohikäärmeensä Samsil todistavat olevansa kuningaskunnan etevin etsiväkaksikko. Kolme sähäkkää tarinaa lohikäärmeistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Antti Hautalehto 9

Tallennettuna:
Hakutulos 48

Unelmien lista Näytä tarkat tiedot

La chambre des merveilles, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Millaista olisi elää jonkun toisen unelmia todeksi?

Julien Sandrelin Unelmien lista on lämmin, tunteikas ja lempeän koominen romaani siitä, mikä elämässä on oikeasti tärkeää.

Thelman poika viruu tajuttomana sairaalassa, kun hän löytää vahingossa pojan salaisten unelmien listan ja päättää toteuttaa sen pitääkseen toivoaan yllä. Unelmat vievät hänet Tokioon ja Budapestiin, luokkahuoneisiin ja jalkapallokentälle, mutta ennen muuta matkalle omaan sisimpään. Surun ja epävarmuuden hetkilläkin voi löytää ystävyyttä ja rakkautta, kyynelten läpi voi hymyillä.

Julien Sandrel (s. 1980) on kotoisin Etelä-Ranskasta. Hänen ensimmäinen romaaninsa Unelmien lista on myyty 26 maahan.

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kari Takamäki 21
Pelontekijät on rikostoimittaja Jarkko Sipilän 21. Takamäki-dekkari.

Kerrostaloasunnon oven läpi ammutaan kaksi laukausta. Ampuja onnistuu pakenemaan, eikä asukaskaan halua puhua poliisille. Juttu päätyy rikoskomisario Kari Takamäen ryhmälle ja on jo hautautua vakavampien tapausten alle. Tilanne kuitenkin muuttuu äkisti.

Realististen poliisiromaanien mestarin Jarkko Sipilän uutuusdekkarissa liikutaan suomalaisen rikoksen kivikovassa ytimessä. Arkisesta teosta uhkaa kasvaa yhteiskunnan rakenteita ravisuttava koston kierre. Uhka ja pelko ovat alamaailman jing ja jang. Niihin liittyvä vaikenemisen kulttuuri vetää sivullisetkin raakojen tekojen osapuoliksi.

Pelontekijöissä komisario Takamäen väkivaltatutkijat joutuvat jälleen kerran silmätysten rikollisuuden alati kovenevia ilmiöiden kanssa.

Jarkko Sipilä (s. 1964) aloitti rikostoimittajana Helsingin Sanomissa ja toimii nykyisin MTV:n rikostoimituksen esi­miehenä. Hänen romaanejaan on käännetty useille kielille.

Tallennettuna:
Hakutulos 50

Trampoliini, uimakoulu ja kadonnut Tiikeritassu Näytä tarkat tiedot

Studsmatta, simskola och en borttappad tigertass, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Saagan seikkailut 1
Viisi riemastuttavaa tarinaa viisivuotiaan arjen suurista seikkailuista.

Auringonkukkatiellä asuvan Saagan tomera luonne vie hänet sekalaisten sattumuksien keskelle. Pienen omapäisen ihmisen elämää värittävät toive omasta lemmikistä, yökyläily vaarin luona, tramppahyppelyt naapurin Samirin kanssa ja pakkaamatta jäänyt uimapuku.
Saagan seikkailut ovat valloittaneet kirjasarjana Ruotsissa sekä animaationa myös suomeksi.

Tallennettuna: