Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 23/2021

Uutuudet ajalta: 7.6.2021 - 13.6.2021

Muokattu: 8.7.2021
Hakutulos 1
Kirja
Ury, William, kirjoittaja ; Porio, Jouni, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tunnista rajasi, pidä puolesi ja opi sanomaan myönteisesti ei.

Ei on yksi kielen tärkeimmistä ja voimallisimmista sanoista. Kuormitumme työ- ja perhe-elämässä erilaista pyynnöistä ja odotuksista, emmekä välttämättä osaa sanoa ei. Neuvottelutaidon mestari William Ury tarjoaa kirjassaan Myönteinen ei - Kuinka sanoa ei ja saada haluamasi lopputulos konkreettisia ohjeita ja käytännön esimerkkejä siihen, miten sanotaan myönteisesti ei joka tilanteessa. Itsellesi tärkeät arvot ja asiat selkeytyvät, vuorovaikutus paranee ja omanarvontuntosi kasvaa, kun osaat sanoa oikealla tavalla ei.

Yksinkertaisen, kolmivaiheisen tekniikan avulla voit oppia sanomaan ei selkeästi, puolustamaan itseäsi ja selviämään vastapuolen aggressiosta tai manipulointiyrityksistä ja lopulta pääsemään positiiviseen lopputulokseen. Kirjan opit ovat sovellettavissa niin työ- kuin perhe-elämään.

Sosiaaliantropologi ja filosofian tohtori William Ury on palkittu neuvottelija, luennoitsija ja bestseller-kirjailija, joka on Harvardin neuvotteluohjelman perustaja ja yksi maailman johtavista neuvottelun ja sovittelun asiantuntijoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

?Vaikkei kaikkiin asanoihin enää taipuisikaan, ikääntyminen itsessään on silkkaa nirvanaa.?

Onnellisten salaseurassa Rask pohtii elämäniloisesti ja omakohtaisesti miltä tuntuu ikääntyä naisena. Kohta kuusikymppinen Rask on salaseuran perustajajäseniä ja kutsuu sinutkin mukaan. Ikä tuo nimittäin elämääsi onnea, jota et todellakaan osannut odottaa.

?En edes tarkkaan muista hetkeä, jolloin jarrujalka alkoi painua pohjaan taimimyymälöiden kohdalla. Se vain tapahtui. Varmaan suunnilleen samaan aikaan kuin aloin pitää Marimekon vaatteista, Toikan lasilinnuista ja harmaasta väristä.? Onnellisten salaseura on kirja sinulle, keski-ikäinen nainen, joka luulit, että elämä viidestäkymmenestä eteenpäin on pelkkää hikoilua ja viiksikarvojen nyppimistä. Tarkkaan varjeltu salaisuus nimittäin on, että elämämme on parhaimmillaan lähestyessämme kuuttakymmentä. Nyt voit vihdoin pistää essun naulaan ja tanssia pöydillä. Kohta sinäkin olet nainen, joka pystyy pokkana menemään lentokentälle kukikas suihkumyssy päässään.

Regina Rask on kirjailija ja toimittaja, joka on tehnyt pitkän uran Yleisradiossa. Tällä hetkellä hän työskentelee suositussa Puoli seitsemän -ohjelmassa. Humoristina tunnettu Rask on ennen Onnellisten salaseuraa julkaissut seitsemän romaania.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koronapandemia pysäytti maailman. Ilmastonmuutos huolestuttaa ihmiskuntaa. Pakolaiskriisi ravisuttaa eurooppalaista politiikkaa. Puhutaan jopa apokalyptisista mullistuksista. Mitä tällaisista katastrofeista on kirjoitettu Raamatussa? Elämmekö Ilmestyskirjan toteutumisen aikaa?

Raamatussa lähes jokainen on pakolainen. Rutto ja heinäsirkkavitsaukset ovat usein läsnä, ja ympäristöasioistakin löytyy paljon tekstiä. Maailman kohtalot ovat Jumalan käsissä. Mutta mikä on ihmisen osuus?

Uusimmassa kirjassaan Katastrofi! teologian tohtori Eero Junkkaala käsittelee aikamme ajankohtaisimpia huolenaiheita maltillisesti ja Raamatun kokonaissanoman valossa.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Berry-Dee, Christopher, kirjoittaja ; Wuornos, Aileen, kirjoittaja ; Nieminen, Heidi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Monster kertoo amerikansuomalaisen Aileen Wuornosin järkyttävän tarinan ensimmäistä kertaa hänen suullaan ja hänen omasta näkökulmastaan. Jo eläessään ja etenkin kuolemansa jälkeen kulttiasemaan noussut Aileen Carol Wuornos on harvinaisuus: naispuolinen sarjamurhaaja.

Heti syntymän jälkeen äitinsä hylkäämä Wuornos kasvoi väkivaltaisten isovanhempiensa kodissa. Hän pakeni heidän vahingollisesta huomastaan jo lapsena ja ryhtyi prostituoiduksi. Hän elätti itsensä prostituutiolla myös aikuisiällä, ja hänen elämänsä oli täynnä vahingollisia suhteita sekä miesten että naisten kanssa.

Wuornos koki asteittaisen muodonmuutoksen uhrista väkivallantekijäksi ja seuraukset ovat hiuksia nostattavat - hän murhasi seitsemän miestä. Elettyään kiertolaiselämää rakastettunsa kanssa hän jäi lopulta kiinni ja hänet tuomittiin kuolemaan.

Tämä on Aileen Wuornosin tarina niin kuin hän sen kertoi Christopher Berry-Deelle. Wuornosista on tehty lukuisia elokuvia, mutta yksikään ei ole vielä rohjennut tarttua hänen väkivaltaiseen lapsuuteensa.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Keskisarja, Teemu, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Historiateos Suomen kuuluisimmasta henkirikoksesta, arkistotutkimusten ja ennen julkaisemattomien lähteiden pohjalta.

Suomen luetuin historioitsija Teemu Keskisarja kertoo Kyllikki Saaren koko tarinan ja siihen liittyvät ihmiskohtalot 1950-luvun Suomessa.

Tapahtuipa kerran Etelä-Pohjanmaalla 17-vuotiaan tytön surma. Hetki jälkeen sotien, hetki ennen kaupungistumista ja koneistumista, hetki ennen massakulttuuria ja rokkia. Yhden pitäjän, yhden kylän puurot ja vellit. Ihmiset kevätpäivässä ja -yössä 17. toukokuuta 1953. Uskovaiset, pontikankeittäjät, sekatyömiehet, sotaveteraanit, emännät, mummot, lapset, papit, pipit ja komisariot. Kyllikin salattu elämä ja kuolema ja iankaikkinen mysteeri. Arkistojen uumenista, historioitsijan kaivamana ja kertomana.

Teemu Keskisarjan kirjoissa kamppailevat pienet, suuret ja keskikokoiset suomalaiset ihmiset. Aiheesta riippumatta Keskisarja etsii ja löytää tositarinansa raa'alla arkistotyöllä. Lukijat ovat kiittäneet myös hänen kerrontatekniikkaansa ja eläväistä kieltään.

"Kammottavasta aiheesta huolimatta kirjaa on ilo lukea. Se on malliesimerkki siitä, miten taitavasti tehty tutkimus yhdistettynä vapaampaan ilmaisuun tekee historian eläväksi ja tuo sen iholle." Raaka tie Raatteeseen -kirjasta Aino-Maria Savolainen, Amman lukuhetki -blogi

Teemu Keskisarja (s. 1971) on Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti, tietokirjailija ja yrittäjä. Hän on tutkinut muun muassa muinaisia seksuaalirikoksia, Mannerheimia, Aleksis Kiveä, metsäteollisuutta, suomalaisuusliikettä ja sarjamurhaajia.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Hallberg, Petri, kirjoittaja, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ihmisellä on kautta aikain ollut halu kiivetä muuta ympäristöä korkeammille paikoille, tähystämään, turvaan tai esimerkiksi välittämään viestejä kauemmas. Nykyajan retkeilijätkin nauttivat huiputtamisesta, laelle kiipeämisestä ja näköalan ihailusta.

Suomen huiput pitää sisällään lähes sata korkean paikan retkeilykohdetta kaikkialta Suomesta. Jotkut laet ovat seudun korkeimpia, mutta mukana on paljon myös hieman matalampia, mutta sitäkin upeampia nyppylöitä. Kaikkiin kohteisiin ja takaisin pääsee yhdessä päivässä, joten kaukaisimpien erämaiden tunturit on jätetty pois. Kauniit valokuvat nostavat retkikuumetta ja selkeät kartat johdattavat perille.

Petri Hallberg on harrastanut tuntureille, vaaroille, mäille ja kallioille kiipeämistä jo kymmeniä vuosia ja koonnut kokemuksistaan laajan tietovaraston ja verkkosivun. Tähän kirjaan hän on valikoinut mieleenpainuvimmat kohteet jokaisen retkeilijän iloksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Rämö, Satu, kirjoittaja ; Björgvin Hilmarsson, valokuvaaja (ekspressio)
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikkea muuta kuin vuosi Provencessa!

Talo maailman reunalla on hurja ja hykerryttävä kertomus Islannin syrjäisimpään kolkkaan muuttaneen perheen ei niin tavallisesta arjesta yhden arktisen vuodenkierron aikana.

Uusi kotiseutu Länsivuonot on henkeäsalpaavan kaunis, mutta vain 6 000 ihmisen asuinpaikka. Rämön perheen kotina on ikivanha kivitalo, yhtä omintakeinen kuin seudun asukkaat. Mahtimiehet ja -naiset, jotka koputtavat ovelle, kun uudisasukkailta loppuvat konstit, ja jotka tietävät talon salaisuudet.

Suurin mahti on kuitenkin luonnolla. Kesällä aurinko nousee pohjoisesta ja aallot iskeytyvät ikkunoihin. Talvella kylää koettelee monta kertaa ófærð. Läpipääsemätön. Sää, jolloin edes iso nelivetomaasturi ei pääse tielle. Ja kerran lumi vyöryy kylään, peruuttamattomin seurauksin.

Kaupunkilaisperheen vuosi maaseudulla on yllätyksellinen, antoisa ja unohtumaton.

Satu Rämö on luova yrittäjä, kirjailija ja suosittu somevaikuttaja. Rämön islantilaista yhteiskuntaa kuvannut Islantilainen voittaa aina -teos sai Vuoden matkakirja -palkinnon. Yhteensä hän on julkaissut parisenkymmentä kirjaa eri elämänalueilta, muun muassa äitiydestä, yrittäjyydestä ja hevosvaelluksista.

Tallennettuna:
Hakutulos 8

Kysy ja kurkista! : sää Näytä tarkat tiedot

Lift-the-flap : questions and answers about weather, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hyvän sään tietokirja!

Tässä hauskasti kuvitetussa tietokirjassa on 60 avattavaa luukkua ja loputtomasti kiinnostavaa tietoa erilaisista sääilmiöistä.

Mistä sateenkaari koostuu? Mikä on auringon lämpötila? Milloin hurrikaaneja syntyy? Mikä on tuulen nopeus? Onko huomenna pouta ja miten se liittyy etanaan? Näihin ja moniin muihin säätä käsitteleviin kysymyksiin löydät vastauksen, kun kurkistat tämän värikkään tietokirjan luukkujen alle. Voit toteuttaa myös oman veden kiertokulkua havainnoivan kokeen kirjan ohjeella!

Usbornen laadukkaassa luukkukirjasarjassa on ilmestynyt suomeksi jo kymmenen innostavaa tietokirjaa: Lasten luukkukartasto: Kurkista maailmaan! / Roskat pois! Kurkista ja kierrätä / Kysy ja kurkista! Tenavien tietopankki / Kurkista avaruuteen / Kysy ja kurkista! Ihminen / Kuinka tietokone toimii? Kurkista ja koodaa! / Kurkista tietoon / Kysy ja kurkista! Maailman ympäri / Kysy ja kurkista! Hyvä vai paha muovi? / Kysy ja kurkista! Sää

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Viitalähde, Minna, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomen harvinaisista nisäkkäistä kertova kuvakirja tarjoaa lapsille hauskoja tietoiskuja eläinten elinoloista ja tavoista.

Tiedätkö, mikä eläin on polkupyörän korkuinen tai mikä painaa maitotölkin verran? Mikä eläin popsii tuhat kiloa kalaa vuodessa?

Kirjan päähenkilöitä ovat 14 uhanalaista suomalaista eläintä, kuten vesikko, naali, susi, ahma, ripsisiippa, saimaannorppa ja metsäpeura. Eläimet kertovat kirjassa omin sanoin ruokamieltymyksistään, yökäyttäytymisestään tai tassunsa koosta.

Raikkaat, upeat kuvat ja graafiset yksityiskohdat auttavat painamaan kivat faktat mieleen. Kirja levittää myös tärkeää viestiä: luonnon monimuotoisuuden puolesta on tehtävä kaikkensa.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Kay, Adam, kirjoittaja ; Paker, Henry, kuvittaja ; Jaatinen, Ari, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oletko koskaan miettinyt, miten ruumiisi toimii? Ihmisen keho on todella ihmeellinen ja kiehtova ja... no, tosi outo. Sinun kroppasi on outo. Minun kroppani on outo. Sinun matikanopettajasi kroppa se vasta outo onkin.

Tämä kirja vastaa kaikkiin tärkeisiin kysymyksiin, kuten: Onko vaarallista syödä räkää? Kuinka ison osan elämästäsi istut vessanpöntöllä? Miksi silmäripsissä asuu yököttäviä otuksia? (Niissä asuu, usko pois!)

Joten istu alas, ota hyvä asento, laita kumihanskat käteen ja uppoudu tämän kirjan kanssa ällöttäviin sisuksiisi.

Brittiläinen Adam Kay on entinen lääkäri, nykyinen koomikko ja kirjailija, jonka kirjoja on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta. Kayn anatomia on hänen ensimmäinen kirjansa lapsille ja nuorille.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Lumme, Sara, kirjoittaja ; Niemensivu, Reetta, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikki tärkeä kissasta kuonosta hännänpäähän!

Koululaisille suunnatuissa Tietopalat-kirjoissa on kiinnostavaa tietoa, sopivasti tekstiä ja hauska kuvitus. Kirja on helppo ahmaista - ja samalla tietovarasto karttuu.

Kissa on suloinen, kehräävä karvakerä - ja hurja metsästäjä. Kissa osaa hiipiä äänettömästi, tehdä uskomattomia loikkia, ja se laskeutuu lähes aina jaloilleen. Kissa näkee pimeässä ja kuulee jopa lepakoiden kaikuluotauksen. Kissoilla on uskomattoman paljon supertaitoja!

Tietopalat-kirjoissa on tuhtia tietoa helposti hotkaistavassa paketissa. Lyhyet, sujuvat tekstit ja runsas kuvitus auttavat koululaista lukemaan helposti kokonaisen kirjan. Uusia asioita oppii kuin huomaamatta!

Sara Lumme on toimittaja ja kirjoittamisen ammattilainen. Häneltä on ilmestynyt aikaisemmin kaksi lastenkirjaa.

Reetta Niemensivu on lastenkirjakuvittaja ja sarjakuvataiteilija, joka kuvittaa mm. Merja ja Marvi Jalon suosittua Onnenkepparit-sarjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kattava tietopaketti erilaisten ruoka-aineiden kuivattamisesta ja retkikeittimin valmistettavista herkullisista aterioista. Kirjassa käydään läpi myös retkelle valmistautuminen, tuotteiden pakkaaminen, kuivurit, keittovälineet, energian lähteet ja tarve, ruoka-aineiden säilyttäminen sekä erikoisruokavaliot.

Retken odotetuin hetki on ruokatauko. Italian muistot jäätikön reunalla, tunturitortillat, urbaanin sienestäjän risotto ja kaikki kirjan muut yli 300 reseptiä ovat saaneet nimensä ja muotonsa todellisissa retkiolosuhteissa. Ohjeet sopivat niin retkeilijöille, veneilijöille, melojille, pyöräilijöille kuin leirintämatkailijoille ja mökkielämää viettäville - kaikille jotka laittavat ruokaa kotikeittiötä alkeellisemmissa olosuhteissa.

Herkutellen luonnossa ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2005. Kirja on todellinen retkeilijän selviytymisopas, josta on vuosien varrella otettu uusia ja uudistettuja painoksia. Tähän viidenteen painokseen ruokaohjeet sekä muu oleellinen tieto on päivitetty. Herkullisia retkiä!

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kurkistus poikkeuksellisen supertähden elämään.

Billie Eilish on todellinen aikamme supertähti. Vuonna 2019 alle 20-vuotias poplaulaja voitti ennätykselliset viisi Grammyä ja nousi esikoisalbumillaan listaykköseksi 18 maassa.

Minkälainen on yksityisyyttään tarkoin varjeleva artisti? Eilishin itsensä valitsemat valokuvat lapsuuden takapihoilta stadioneiden valoloisteeseen esittelevät moniulotteisen laulaja-lauluntekijän perheineen ja ystävineen. Kuvia värittävät Eilishin itsensä kirjoittamat kuvatekstit.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Wickström, Mika, kirjoittaja ; Lipasti, Anton, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uusi helppolukuinen tietokirjasarja starttaa!

Jalkapallo on maailman suosituin peli - ja nyt on mahdollista oppia siitä kaikki! Tietopalat-kirjoissa on koululaisia kiinnostavaa tietoa, sopivasti tekstiä ja runsas värikuvitus.

Tiedätkö missä pelattiin Suomen ensimmäinen oikea jalkapalloturnaus? Tai miksi ja milloin pallon väri vaihtui mustavalkoiseksi? Nämä kiinnostavat tiedot ja monta vinkkiä omaan pelaamiseen löytyvät uudesta Jalkapallo haltuun -tietokirjasta. Pieni ja napakka tietopaketti kertoo myös pelin säännöistä, futistermeistä ja kuuluisimmista pelaajista.

Tietopalat on uusi, alakouluikäisille suunnattu tietokirjasarja. Helppolukuiset ja runsaasti värikuvitetut kirjat houkuttavat oppimaan, ja ne on helppo lukaista nopeasti.

Mika Wickström (s.1965) on helsinkiläinen kirjailija ja innokas jalkapallon harrastaja. Wickström on kirjoittanut jalkapallosta aiemmin nuorille Meidän jengin Zlatan -trilogian sekä lapsille Totti-sarjaa.

Anton Lipasti (s.1996) on valmistunut Turun ammattikorkeakoulun elokuvalinjalta. Hän on kuvittanut mm. sarjakuvallista Oskari Onniston uskomattomat vastoinkäymiset -sarjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 16

Soluttautujat : rakkautta ja vastarintaa Hitlerin Berliinissä Näytä tarkat tiedot

Harro und Libertas - Eine Geschichte von Liebe und Widerstand, suomi
Kirja
Ohler, Norman, kirjoittaja ; Nylander, Raija, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Trillerin sykkeellä etenevä tietokirja natsien valtaannousun ajoilta.

Aristokraattiperheen tytär Libertas rakastuu nuoreen idealistiin Harroon ja jättää natsipuolueen. Suhteillaan Göringiin hän auttaa tuoretta aviomiestään ylenemään ilmailuministeriössä ja pääsemään käsiksi salaisiin tiedustelutietoihin. Yhdessä pariskunta johtaa Punaista orkesteria, vastarintataistelijoiden joukkoa, johon kuuluu jäseniä aristokraateista boheemin Berliinin yöelämän kuninkaisiin.

Vaikuttava teos perustuu laajaan tutkimustyöhön, päähenkilöiden intiimeihin päiväkirjoihin ja kirjeisiin sekä hätkähdyttäviin löytöihin Gestapon arkistoista. Se tuo arvokasta uutta tietoa saksalaisten omasta vastarinnasta.

"Nerokkaasti kerrottu." - Sir Antony Beevor

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Meillä jokaisella on suku. Yhdelle se on rakas ja läheinen, toinen pyristelee siitä irti, kolmas tietää suvustaan tuskin mitään. Taustamme on silti osa meitä, halusimmepa tai emme.

Suvun jäljillä johdattaa tutustumaan omaan sukuun ja edeltävien sukupolvien elämään; miten he ovat eläneet, mitä kokeneet, mistä iloinneet ja mitä surreet, millaisissa maisemissa kulkeneet?

Tutustuminen elettyyn ja koettuun avaa näkymiä suvun elämään ja toisiin aikoihin, mutta myös itseemme. Millaista tarinaa suku on minulle tarjonnut? Onko tuo tarina voimavara vai taakka? Miten itse voin vaikuttaa tarinaani niin, että se olisi minulle paras mahdollinen?

Liisa Lauerman teos on kiehtova, itseymmärrystä ravitseva matka elämäämme sukupolvien ketjussa.

Liisa Lauerma on espoolainen tietokirjailija ja kouluttaja. Hän on kirjoittanut mm. lapsille suunnatun teoksen Sukuseikkailu (2011). Hänet on palkittu teoksistaan Suomen tietokirjailijoiden Tietopöllö-palkinnolla.

Kirjastoluokat 99.3 ja 17.3.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Thorkild Aske 3
Entinen poliisi Thorkild Aske on pillereistä eroon pyristelevä antisankari, jonka lumoa on mahdoton vastustaa. Asken tylsäksi muuttunut rauha on äkkiä tiessään, kun oman perheen salaisuudet paljastuvat ja on aika palata synnyinmaahan Islantiin. Thorkildin syöpään sairastunut isä on joutunut vankilaan nuoren rakastajattarensa murhasta. Hän kuitenkin vakuuttaa syyttömyyttään. joten Aske ajautuu siskonsa kanssa tutkimaan pitkin Islantia isän epämääräistä menneisyyttä ympäristöaktivistina - ja samalla omia juuriaan.

Norjalaisen Heine Bakkeidin henkilöiden ja miljöön kuvaus on lumonnut sekä lukijat että kriitikot. Omintakeinen musta huumori yhdistettynä pohjoisen luonnon ja mielenmaiseman kuvaukseen on vakuuttanut yleisön jo yli 15 maassa. Tarina pitää ottessaan, järkyttää ja viihdyttää samaan aikaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ystävyydessä ja herkkyydessä on suurta voimaa. Ihana satu erilaisuuden kohtaamisesta.

Eräänä aamuna keltaiset kauhukaivajat valtaavat Oliver Orangin kotimetsän. Paetessaan turvaan nuori ja arka Oliver kadottaa äitinsä, mutta löytää yllättävän ystävän: taukoamatta puhuvan Milla-Maria Makakiapinan. Yhdessä he päättävät etsiä Paratiisimetsän, jossa kauhukaivajat eivät uhkaa ja kaikki eläimet voivat elää sovussa. Mutta matkalla saattaa kohdata monia vaaroja - vaikka apinoita syövän pytonin...
Suloisen hauska, hurmaavasti kuvitettu tarina auttaa näkemään jokaisen otuksen ja lapsen erityiset taidot. Ensimmäinen Hidasta elämää -lastenkirja.

Tallennettuna:
Hakutulos 20

Myrsky ja varjo Näytä tarkat tiedot

Thunder and shadow, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soturikissat VI: Varjojen aika 2
On kulunut kuu siitä, kun Leppätassu on palannut tehtävältään epäonnistuneena muttei tyhjin käpälin. Hänen löytämänsä pennut, Orvokkipentu ja Varpupentu, on otettu kahteen klaaniin: Myrskyklaaniin ja Varjoklaaniin.

Klaanien välit rakoilevat yhä pahemmin, kun edessä on uusi uhka: Leppätassun jäljissä klaanien reviireille on hiippaillut häijy kulkukissajoukkio, joka on häätänyt Taivasklaanin kodistaan ja uhkaa nyt Varjoklaania.

Myrsky ja varjo on Varjojen aika -saagan toinen osa.

Erin Hunterin Soturikissat-kirjoilla on miljoonia lukijoita ympäri maailman. Suomessa kirjojen lukijat fanittavat sarjaa ja tapaavat toisiaan sosiaalisessa mediassa sekä lukuisissa Soturikissat-tapahtumissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten tuiki tavallinen kunnon ihminen voi löytää itsensä yhdessä silmänräpäyksessä tutkintavankeudesta?

Kun poika lähtee armeijaan, Irina jää asumaan yksin. Uuteen elämäntilanteeseen sopeutumisessa ei auta, että Irina joutuu samalla setvimään koko lähipiirinsä ongelmia. Kun lapsuudenystävä Kirsin narsistimies nöyryyttää tätä illanistujaisissa, Irinalla on vain yksi neuvo: jätä se.
Ainoa seuraus on koko ystävyyden joutuminen vaakalaudalle. Mutta jos neuvot eivät kelpaa, miksi edes kysyä niitä? Irina on kyllästynyt ainaiseen tukihenkilön rooliinsa, onhan hänellä omiakin ongelmia.
Sitten Irina päätyy napit vastakkain Kirsin miehen kanssa, ja tilanne kärjistyy peruuttamattomalla tavalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikista synkimmät salaisuudet 1

Varo kenelle avaat ovesi.

"Kädet tärisevät. Hengitys salpaantuu. Sydän hakkaa tuhatta ja sataa. Hätätilanne vai Lisa Jewellin uusin romaani?" -A. J. FINN, kirjailija

Kun Libby Jones täyttää kaksikymmentäviisi vuotta, hän saa kirjeen, jota on odottanut koko elämänsä. Libby saa tietää biologisten vanhempiensa henkilöllisyyden, mutta sitä hän ei aavistanut, että on nyt Lontoon Chelseassa sijaitsevan ison, vanhan talon uusi omistaja. Libbyn elämä muuttuu kertaheitolla. Hän saa kuitenkin pian huomata, että tätä päivää ovat odottaneet monet muutkin. Alkaa matka kahdenkymmenenviiden vuoden taa, taloon, jonka seinät suojelevat salaisuuksista synkimpiä.

Brittikirjailija Lisa Jewell (s. 1968) on samastuttavien henkilöiden ja uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa. Jewellin teoksia on käännetty 16 kielelle ja myyty yli kaksi miljoonaan kappaletta yksinomaan englanninkielisessä maailmassa. Hän asuu Lontoossa miehensä ja kahden tyttärensä kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elena Blanco 2
Satoja tuhansia myynyt Espanjan Varistyttö.

Kesän viimeisinä päivinä rikostutkija Elena Blanco ryhmineen tekee rynnäkön Madridin laitamilla sijaitsevaan taloon. He syöksyvät suoraan perheen teinipojan huoneeseen, jossa tietokoneen näytöllä kaksi huppupäistä miestä kiduttaa nuorta tyttöä suorassa lähetyksessä. Poliisit joutuvat todistamaan ruudun välityksellä tytön kuolemaa. Kuinka monta muuta tyttöä on kuollut Purppuraverkon lähetyksissä? Ja onko Elena Blancon lapsena kadonnut poika osa verkkoa?

"Kuka Mola ikinä onkaan, hän on ylittänyt itsensä." - El País

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

10-vuotiaan Vilja Vainiston elämä muuttuu, kun Rosvolat ryöstävät hänet keskellä kaunista kesäpäivää. Alkujärkytyksen jälkeen Vilja tutustuu Rosvolan perheeseen ja oppii nauttimaan rosvoelämän vapaudesta. Mutta mitä tapahtuu syksyllä, kun Viljan pitäisi palata kotiin ja kouluun?
Me Rosvolat on Siri Kolun suositun kirjasarjan ensimmäinen osa. Se ilmestyy nyt Hanna Männikkölahden mukauttamana helppolukuisena versiona. Selkokirjan on kuvittanut Ina Majaniemi.

Tallennettuna:
Hakutulos 28

Torstain murhakerho Näytä tarkat tiedot

The Thursday murder club, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Torstain murhakerho 1
Vuoden dekkaritapaus on todellinen mielihyvän majakka. Liity mukaan Torstain murhakerhoon!

Rauhaisassa luksustason eläkeläiskylässä neljä ystävää kokoontuu joka torstai selvittämään ratkaisematta jääneitä rikoksia, joiden tutkintakansioita yksi joukosta hankkii suhteillaan poliisin arkistoista.
Kun kylän alueella tapahtuu raaka murha, joutuu kerho tositoimiin.
Britanniassa myyntiennätyksiä rikkonut esikoisdekkari on nyt megatapaus kaikkialla maailmassa. Hykerryttävä hyvän mielen dekkari on kuin yhdistelmä Minna Lindgrenin Ehtoolehto-romaaneja, Agatha Christien Miss Marpleja sekä suosikkisarja Emmerdalea!
Murhamysteeriä ei ole koskaan ratkaistu näin harmailla aivosoluilla!

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lämminhenkinen ja lohdullinen romaani arkisista unelmista, ystävyydestä, toisen kierroksen rakkaudesta ja pikkupaikkakunnan pinnanalaisista jännitteistä.

Eräänä kevättalven päivänä viisikymppinen Satu astuu vuosien jälkeen lapsuudenkotinsa pihaan. Työttömäksi jäänyt Satu ja hänen miehensä ovat päättäneet aloittaa uuden elämän maalla. Alku onkin lupaava, mutta pian tapahtuu kauheita: Tommi makaa sairaalassa, ja Suomi julistetaan poikkeustilaan. Sadun äitikin pölähtää Espanjasta kotiin koronapandemiaa pakoon, eivätkä tytär ja äiti totisesti mahdu samaan talouteen. Tukea Satu saa kotikylän naisilta - mutta Virpillä ja Veronikallakin on surunsa ja synkät salaisuutensa.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Liittolaiset 2
Vaarallinen yhteys on Tukholmaan sijoittuva historiallinen vakoojaromaani toisen maailmansodan tapahtumista, jossa myös Suomen ja Viron kohtalot ovat osana juonenkäänteitä.
Tositapahtumiin ja paikkoihin perustuvan Liittolaiset-sarjan päähenkilöinä on kiehtova, taitava ja rohkea naiskolmikko, joka työskentelee armeijan tiedustelukeskuksessa salakoodien purkajina. Heidän esikuvinaan ovat kirjailijan virolaiset ja ruotsalaiset isoäidit.

Vaarallinen yhteys jatkaa siitä mihin Liittolaiset-sarjan ensimmäinen osa Salainen koodi päättyi. Sarjan ensimmäisessä osassa Iris pakeni henkensä uhalla Virosta Tukholmaan. Nyt saksalaiset painostavat Ruotsin hallitusta yhteistyöhön miehityksen välttämiseksi ja salakoodit paljastavat Operaatio Barbarossan.

Vaarallinen yhteys nousi myyntilistojen kärkeen Ruotsissa ja sarjan kirjoja on myyty yli 150 000 kappaletta.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Kirja
Salakari, Juhana, kirjoittaja ; Roikonen, Jii, kuvittaja, sarjakuvantekijä ; Räsänen, Jonne, valokuvaaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomen herkullisin vitsikirja on taas täällä.

Huippusuosion saavuttaneen Vitsipitsan täytteenä hykerryttävät Meemitalon tähdet Ella ja Helmi! Mukana sivukaupalla naurettavaa sisältöä, suosikkitubettajien haastatteluja sekä tietysti vuoden 2021 parhaat vitsit. Valmistaudu tiriseviin tirskahduksiin ja rapeisiin repeilyihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ensirakkaus, koronakevät. Säeromaani pojasta, jonka elämässä järisee yhtäkkiä kaikki.

Äiti makaa sairaana huoneessaan, ruokakaapit ammottavat tyhjyyttään, rahat ovat loppu eikä pikkusisko Meerike jaksa osallistua etäopetukseen. Gabriel huomaa olevansa yksin vastuussa kaikesta. Varsinkin siitä, että sossuille ei paljastu, missä mennään, koska silloin Meerike saatettaisiin ottaa huostaan. Mutta kaiken kamaluuden keskelläkin löytyy välillä pilkahdus toivoa, kadulta löytynyt kymppi, pieni koiranpentu tai ihana Aava, joka saa Gabrielin leijumaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yksi kesä. Kaksi tyttöä. Helteenkuuma ja sateenkirkas rakkaus, joka muuttaa maiseman toiseksi.

Suositun YA-kirjailijan voimakas, todentuntuinen romaani kahden nuoren kesästä ja rakkaudesta, epävarmuuksista ja etsinnästä.

Matalapaine/Korkeapaine kertoo peruskoulun juuri päättäneiden tyttöjen tarinan molemmista näkökulmista.

Varpu on aina ollut sivustakatsoja, jolle hiljainen rannikkokaupunki on tuntunut väärältä paikalta. Nyt hän elää viimeistä kesää ennen pääsyä lukioon toiselle paikkakunnalle, joka avaa hänelle aivan uudenlaisen maailman. Kesän ei pitäisi tarjota mitään yllätyksiä - mutta sitten Saga kävelee merestä hänen viereensä ja suutelee.

Molemmilla tytöillä on salaisuutensa ja pelkonsa, joita ei lausuta ääneen. Molempien kotona asuu painostava hiljaisuus. Varpun itsevarman pinnan alla vaanivat epävarmuuden syvät vedet, Sagan huolettomuus kätkee niin synkkää surua, vihaa ja epätoivoa, ettei mikään auringonpaiste saa varjoja väistymään. Rakkaudessa pitäisi luottaa ja uskaltaa, mutta onko se liian suuri vaatimus?

Matalapaine/Korkeapaine on voimakas, koskettava ja kaunis, suuria tunteita kannattelee Simukan kevyt ja ilmava kerronta, niin tosi että se tuntuu kehossa asti.

Salla Simukka (s. 1981) on palkittu ja maailmalla menestynyt tamperelainen kirjailija. Hänen Lumikki-trilogiansa on käännetty yli 50 kielelle. ?Kirjailija Salla Simukka ansaitsee jälleen kerran paikkansa suomalaisen nuortenkirjallisuuden parhaimmistossa?, kirjoitti kirjallisuuskriitikko Arla Kanerva arviossaan Simukan Lukitut-romaanista (Tammi, 2020) Helsingin Sanomissa 19.7.20.

Tallennettuna:
Hakutulos 35

Toinen ensivaikutelma Näytä tarkat tiedot

Second first impressions, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ruthie on työskennellyt senioritalon vastaanotossa vuosia, hän asuu yhdessä työpaikkansa huoneistosta ja elää täysin pinttynyttä elämää lemmikkikilpikonniensa kanssa.

Kunnes eräänä päivänä hän kiinnittää huomion pitkään ja tatuoituun senioritalon omistajan poikaan Teddyyn. Mies on kaupungissa etsimässä työtä, jotta voisi säästää rahaa avatakseen unelmiensa tatuointistudion.

Ruthie on sulaa vahaa Teddyn edessä, kunnes mies luulee häntä yhdeksi senioritalon asukkaista.

Senioritalon asukkaat kaipaavat yhtä henkilökohtaista avustajaa lisää ja Teddyn suunnitelma on valmis.

Ruthiella on täydellinen kosto Teddylle, jonka ensivaikutelma naisesta oli varsin hyytävä.

Mitä tapahtuu Ruthien turvalliselle maailmankaikkeudelle, kun elämä näyttäytyykin suurempana seikkailuna?

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Timotein tuoksu 1
Viimeisen korpikirjailijan testamentti

Ikääntyvä kansankirjailija Heino Oinonen saa Pohjois-Karjalaan postia etelästä: hänen tuotantonsa on närkästyttänyt nuoren lukijan, joka perää suurten ikäluokkien vastuuta maailman nykytilasta. Vastauksen pohtiminen saa kirjailijan aikamatkalle sukupolvensa nuoruuteen, Suomen maaseudulle 1950- ja 1960-luvuille.

Timotein tuoksu on riemastuttava ja traaginen kertomus maailmasta, jota ei enää ole, ja ihmisistä, joiden työllä kotimaan hyvinvointi rakennettiin. Tangon tahdit ja heinäniitoksen tuoksu siivittävät kansankirjailija Oinosen muistoja ajasta, jolloin Jumalakin tuntui heinäkuorman korkeuksista luotujaan kaitsevalta, sota-arpiselta pienviljelijältä.

Heikki Turunen on syntynyt 9. joulukuuta 1945 Pielisjärvellä ja asuu nykyisin Juuan kunnassa Pielisen rannalla. Hänen esikoisromaaninsa Simpauttaja julkaistiin vuonna 1973, ja vuonna 2000 se valittiin vuosisadan parhaaksi esikoisteokseksi.

Turunen varttui Suomen maaseudun kulta-aikaan, mikä teki hänestä parantumattoman maalaisromantikon. Hän kuvaa tuotannossaan suomalaisen yhteiskunnan murrosta, maaltamuuton vaikutuksia yksilöön ja yhteisöön. Monesti palkittu kirjailija tunnetaan rehevästä, rehellisestä ja humoristisesta tarinankerronnastaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Totti 3
Suomi on jalkapallon EM-kisoissa - ja niin on myös Totti!

Suosittu, jalkapalloilija Totista kertova sarja jatkuu EM-kisamatkalla. Lukupalat-sarjan lyhyt teksti ja runsas värikuvitus houkuttavat juuri lukemaan oppineet ahmimaan kirjat kerralla loppuun!

Jalkapallofanit ovat innoissaan: Suomi on mukana EM-kisoissa! Innoissaan on myös junioripelaaja Totti, joka valmistautuu pelikavereidensa kanssa historiallisten kisojen seuraamiseen. Suunnitelmissa on matka Huuhkajien avauspeliä katsomaan Kööpenhaminaan asti.

Totti-sarja kuvaa jalkapallon maailmaa hauskasti ja asiantuntevasti. Maailman suosituinta lajia pelaava Totti on lukijoille tuttu Lukupalat-kirjoista Totti ja saksipotku sekä Totti ja futiskoira.

Mika Wickström (s.1965) on helsinkiläinen kirjailija ja innokas jalkapallon harrastaja. Wickströmin nuortenkirjasarja Meidän jengin Zlatan (2016-18) on saanut paljon kiitosta pelaavilta lukijoilta.

Mari Ahokoivu (s.1984) on Kööpenhaminassa asuva oululainen sarjakuvataiteilija ja kuvittaja. Ahokoivu piirtää kuvia ja tarinoita niin lapsille kuin aikuisille.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Valo aloittaa huomenna ensimmäisen luokan. Reppua pakatessaan hänellä on luottavainen olo, sillä hän on saanut eskarikeväänä listan asioista, joita ensimmäisellä luokalla olisi hyvä osata. Perunan kuorimista, oman nimen kirjoittamista, käsien pesemistä. Aika helppoja juttuja kaikki, mutta joskus kuitenkin hankalia, tuumii Valo. Mitähän muuta huominen pitää sisällään?

Joitain lapsia kouluun meneminen jännittää, toisia ei. Se on kuitenkin varmaa, että uusi kouluvuosi pyörii lähes jokaisen ekaluokkalaisen mielessä koulun aloitusta edellisenä päivänä. Tässä kirjassa mietitään, miten koulun aloittamiseen voi valmistautua ja mitä ensimmäisenä koulupäivänä tehdään. Valo menee kouluun sopii siksi sekä ujoille että rohkeammille uuden aloittajille. Valo menee kouluun on Valo-lastenkirjasarjan toinen osa.

Jade Haapasalo on kääntäjä ja kirjailija, joka on suomentanut tähän mennessä noin sata erilaista teosta. Hänen rakkautensa tarinoihin syttyi jo pienenä, kun hän haali sylin täydeltä opuksia ja c-kasetteja kirjastosta.

Martin Bonke on graafinen suunnittelija ja eläinrakas kuvittaja, jonka innostus kuvataiteisiin syttyi koulupoikana hänen kotimaassaan Hollannissa lintuja piirtämällä. Toistakymmentä vuotta kirjojen parissa työskennellyt Martin nauttii erityisesti eläinten ja populaarikulttuurin teemojen käsittelemisestä grafiikan keinoin.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Valloittavassa kuvakirjassa tutkitaan maailmaa kaikilla aisteilla.

Jaakko lähtee etsimään hyviä hajuja, kun kotona haisevat vain kaalilaatikko ja isän vessa-aromit. Hän nappaa hajuimurin mukaansa ja keräilee naapurustosta parempia hajuja kotiin vietäväksi. Imuriin kertyvät ainakin kanelipullan, kielon, vauvan ja vastaleikatun ruohon tuoksut. Mikä sinusta on maailman paras haju?

Lue myös Kerro minulle kaunis sana ja Näytä minulle hassu ilme.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pentupoppoo seikkailee uudessa kuvakirjassa

Huh hellettä! Jännälahdessa on paahtavan kuuma päivä, ja kaikki suuntaavat altaalle. Pulikoinnin voi kuitenkin unohtaa, sillä kaupungin vesitorni on epäkunnossa. Pystyvätkö Ryhmä Haun neuvokkaat pennut korjaamaan sen ja saamaan virkistävän veden jälleen virtaamaan?

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ryhmä Hau rientää apuun värikkäässä kuvakirjassa

Nyt on paha paikka! Katin ja Halin kotimatka tyssää, kun juna jää kiipeliin keskelle korkeaa rautatiesiltaa. Kati kutsuu pentupartion hätiin, mutta pystyvätkö Rolle, Rekku ja kaverit pelastamaan tilanteen ja saamaan junan taas liikkeelle?

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Kirja
ONE, sarjakuvantekijä ; Murata, Yusuke, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

One-Punch Man 6

Tallennettuna: