Haku

Uutuudet, vko 24/2021

Uutuudet ajalta: 14.6.2021 - 20.6.2021

Muokattu: 9.7.2021
  • Näytetään 1 - 30 / 30
Hakutulos 2
Kirja
Laitinen, Päivi, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun hirviölle antaa pikkusormen, se vie yleensä koko käden

Maailman kaikissa kolkissa on tehty havaintoja merkillisistä otuksista. Ne ovat houkutelleet peräänsä myös etsijöitä - eikä etsintä ole vieläkään päättynyt.

Skotlannin Loch Ness -järvessä polskii järvihirviö Nessie. Himalajalla möyryää lumimies ja Pohjois-Amerikan metsissä Isojalka. Myös Suomessa on omat oudot otuksensa: Taivalkosken Loukusanjärvellä monet kyläläiset näkivät 1950-luvulla merkillisen uiskentelijan, ”veen mörön”, ja onpa samanlaisia järvihirviöitä tavattu muuallakin.

Merkilliset olennot ovat myös houkutelleet uteliaita seikkailuihin toden ja tarun rajamaille. Niiden kintereillä ovat kulkeneet niin miljonäärit, kuuluisat vuorikiipeilijät, seikkailunhaluiset toimittajat kuin tavalliset hirviöintoilijatkin.

Päivi Laitinen on Iisalmessa asuva toimittaja, joka rakastaa matkustamista ja outojen asioiden penkomista. Häneltä on aiemmin ilmestynyt mm. naismatkailijoista kertova kirja Reissunaisia.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Fiske, Anna, kirjoittaja, taiteilija ; Jaakkola, Elina, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lempeä kuvakirja vastaa tärkeimpiin kysymyksiin vartalosta.

Kaikilla on takapuoli. Kaikilla on myös etupuoli. Niiden lisäksi ihmisillä on hiukset, iho ja esimerkiksi ruuansulatusjärjestelmä. Humoristinen teksti ja yllätykselliset kuvat kertovat ihmiskehosta ja sen hyvinvoinnista - ja näyttävät, kuinka me kaikki kasvamme ja kehitymme samalla tavalla mutta erilaisiksi. Kaikki ihmiset ovat hyviä sellaisina kuin ovat.
Lue myös Anna Fisken kuvakirja, joka näyttää, kuinka ihmisvartalo syntyy: Kuinka vauvoja tehdään.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Vanhat luonnonmetsät ovat niin monimuotoisia, ettei niihin kyllästy koskaan. Aina löytää jotakin uutta, ja kun vuodenajatkin ovat erilaisia, kuin omia maailmojaan, vuodenkierto tuo oman lisänsä.”

Tämä kirja on kaikille, jotka ovat löytäneet retkeilyn ilot ja haluavat tutustua luontoon entistä paremmin. Kirjassa kuljeskellaan Kainuun suojelualueilla: suurten puiden juurella, naavakuusikoissa, soilla ja metsälampien rannoilla. Samalla kurkistetaan kotimaisten metsän eläinten kiehtovaan elämään. Ihmetystä herättävät muun muassa erilaiset keinot selviytyä ankarasta talvesta: syksyllä hömötiaisen aivokapasiteetti lisääntyy - kun taas päästäisen aivot kutistuvat! Mikä on majavien tehtävä metsissämme? Entä miksi kuukkeliperheessä sisarkateus pääsee valloilleen?

Kirjoittaja pohdiskelee niin suomalaisten kuin yleen- säkin ihmisten asenteita luontoon. Miksi eläimiä pidetään helposti riesana? Miksi muiden lajien kohtalosta pitäisi välittää? Kulttuuri merkitsee usein luonnon hallitsemista ja muokkaamista, mutta siihen pitäisi kuulua myös luonnon suvaitseminen.

Kirjassa kannustetaan sekä retkeilemään metsässä että hankkimaan tietoa siellä elävistä lajeista. On tärkeää voida nauttia luonnosta ja saada sieltä elämyksiä, mutta on myös tärkeää tutustua metsälajeihin, jotta ymmärtäisi, mitä ne elääkseen tarvitsevat.

”Mitä enemmän tuleville sukupolville jätetään ehjää ja monimuotoista luontoa, sitä enemmän heille jätetään valin- nan mahdollisuuksia.”

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Vuorikuru, Silja, kirjoittaja ; Jääskeläinen, Jussi, kuvittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Titanic oli suuri ja hieno laiva, joka upposi ensimmäisellä matkallaan vuonna 1912, kun se törmäsi jäävuoreen Pohjois-Atlantilla. Titanicin oli tarkoitus purjehtia Englannista New Yorkiin, Yhdysvaltoihin. Onnettomuudessa kuoli yli 1500 ihmistä. Matkalla mukana oli myös suomalaisia.

Titanic kiinnostaa monia ihmisiä edelleen. Se on monien kirjojen ja elokuvien aihe. Helppolukuinen, koko perheelle sopiva kirja kertoo Titanicista, sen ensimmäisestä matkasta ja onnettomuudesta. Kirja kertoo myös Titanicin erilaisista matkustajista.
Kirjan kirjoittaja Silja Vuorikuru on kirjallisuudentutkija, joka on tutkinut Titanicia suomalaisessa kirjallisuudessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Hallberg, Lin, kirjoittaja ; Nordqvist, Margareta, taiteilija ; Jalo, Marvi, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hirviömäisen nerokas pulmakirja

Lähes 200 sivua aivoja kalvavia arvoituksia, jotka vievät matkalle Frankensteinin 1800-luvun maailmaan.

Kutkuttavan kauheat aivopähkinät testaavat laajasti muistia, matemaattisia taitoja, luovuutta, ongelmanratkaisua sekä havainto- ja päättelykykyä. Ratkaisut löytyvät kirjan lopusta, kaikkein vaikeimpien tehtävien vastaukset on sinetöity.

Arvoitukset on laatinut ja triplatarkistanut Dan Moore, arvoitusten ammattilainen, joka on työskennellyt alalla jo vuosikymmenen ja kirjoittanut yli 100 pulmakirjaa. Hänellä on tutkinto Cambridgen yliopistosta, jossa hän opiskeli muun muassa mielen ja logiikan filosofiaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Netflix-sarja Mindhunter kohtaa Serial-podcastin nerokkaassa trillerissä, jossa murhashown juontaja herättää nukkuvan pedon.

Elle Castillo selvittää podcastissaan ratkaisematta jääneitä murhatapauksia Minnesotassa. Uusimmalla kaudellaan hän tarttuu tapauksista pahamaineisimpaan: Yli kymmenen vuotta sitten Countdown Killer -nimellä tunnettu sarjamurhaaja sieppasi ja tappoi tyttöjä, joista jokainen oli aina vuoden edellistä uhria nuorempi. Murhaaja lopetti rikossarjansa viimeisen uhrin päästessä pakoon, muttei koskaan jäänyt kiinni.
Ellen tutkimukset paljastavat uusia tietoja tapauksesta, mutta samalla hän sohaisee nukkuvaa petoa: Countdown Killer aloittaa murhasarjansa uudelleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koskettava ja vetävä lukuromaani kadonnutta tytärtään etsivästä miehestä.

Kalle Edwardsin tytär Jenny on kadonnut Kaakkois-Aasiaan. Alueella 70-luvulla matkustellut isä lähtee etsimään tytärtään. Käy ilmi, että Jenny on sekaantunut rikolliseen toimintaan eikä halua tulla löydetyksi. Tutut maisemat palauttavat Kallen mieleen vuosikymmenten traumat, jotka kuljettavat hänet syvälle omaan menneisyyteensä ennen kuin isän ja tyttären tiet taas kohtaavat.

Ruotsissa erinomaiset arviot saanut teos on Åke Edwardsonin kunnianhimoisin romaani.

"Romaani pitää otteessaan, ja vaikka se ei ole trilleri, se tuntuu paikoin sellaiselta. Lukekaa Bungalow, se on vaikuttava!" - LitteraturMagazinet

Tallennettuna:
Hakutulos 13

Rose Napolitanon yhdeksän elämää Näytä tarkat tiedot

The nine lives of Rose Napolitano, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yksi keskustelu - yhdeksän valintaa. Herkullinen lukuromaani siitä, kuinka monella tavoin sama elämä voi mennä.

Rose Napolitano vänkää miehensä kanssa raskausajan vitamiineista. Naimisiin mennessään he päättivät, etteivät halua lapsia, mutta Luke on nyt muuttanut mielensä. Riita päättyy, ja niin päättyy avioliittokin. Mutta sitten Rose riitelee vitamiineista - uudestaan. Tällä kertaa riita päättyy hieman toisin, ja niin käy myös Rosen tulevaisuudelle.

Kutkuttava romaani pelaa "mitä jos" -mahdollisuuksilla Sliding Doors -elokuvan tapaan. Joitakin asioita voi valita, mutta matkalle mahtuu myös käänteitä, joita synnyttää arvoituksellinen ja oikullinen elämä itse.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hurmaava rakkaustarina täynnä nokkelaa sanailua ja kesän huumaa.

January kirjoittaa romanttisia bestsellereitä, Augustus puolestaan korkeakirjallisuutta. January antaa tarinoilleen onnellisen lopun, Augustus tappaa kaikki hahmonsa. He ovat toistensa vastakohtia, joita yhdistävät vain tyhjän paperin kammo ja naapuritalot järven rannalla.

Eräänä iltana parivaljakko kehittää pirullisen haasteen: Augustus viettää kesän kirjoittamalla naistenviihdettä ja January kirjoittaa korkeakirjallisen mestariteoksen. Molemmat saavat kirjoitettua kirjan, eikä kukaan rakastu. Koska sehän olisi todellinen klisee, eikö?

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Karl Axel Björk 8
Juhannusjuhlat saaressa Helsingin edustalla katkeavat murhaan. Mysteerin voi ratkaista vain veitsenterävä Karl Axel Björk.

Ryhmä varakkaiden helsinkiläisperheiden vesoja on lähtenyt juhlimaan juhannusta Helsingin itäpuolella sijaitsevaan saareen. Meno on railakasta, sillä yksi vieraista on ottanut mukaansa kokaiinia.
Aamu tuo tullessaan kaksi ruumista. Rantalaiturin vieressä veneessä makaa ammuttu nuorukainen, kivikosta toiselta puolen saarta löytyy nuori kuollut nainen, kaikesta päätellen hukutettuna.
Liittyvätkö kaksi tapausta yhteen? Sen selvittämiseksi Björkin on lähdettävä vaarallisille vesille, missä murhaajan lisäksi liikkuvat myös trokaripomo Keisarin häikäilemättömät joukot.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

1986, Yösalmen kunta pohjoisessa Savossa. Lean ensimmäinen työpaikka ja yhden huoneen asunto opettajataloilla koulun takana. On oltava jämäkkä, rehtori ohjeistaa: Jos hallinnan menettää, sitä ei saa takaisin. Mutta miten elämässä ja rakkaudessa kokematon, arka Lea voisi olla muuta kuin pelkkä tyttö yksin tyhjällä tiellä? Miten voi kasvattaa ketään sellainen, joka ei ole koskaan itse kasvanut aikuisen mittoihin? Yön oppimäärä on Anna Isolan säihkyvän arkifantastinen esikoisteos ihmisistä ja karhuista, taloista ja tunkeilijoista sekä ulkopuolisuudesta ja rakkaudesta. Se vie lukijan syvälle metsiin, muistoihin ja uniin, joita värittävät syrjäseutujen melankolia ja twinpeaksmäiset painajaiset.

"Auton ikkunan läpi hän katsoo taloa ja muistaa, mitä Unto on kertonut vanhoista taloista metsän keskellä. Miten sellaiset sadut aina alkavat, kun talot jäävät ihmisten kuoleman jäljiltä tyhjiksi, eläimet tulevat sisään ja alkavat asua niissä kuten ihmiset. Tai ehkä entisten asukkaiden sielut ottavat eläimen muodon. Vain lapset voivat nähdä sen."

Anna Isola (s. 1982) on oululainen opettaja. Hän on kotoisin Pohjois-Savon Sonkajärveltä. Hän on opettanut suomen kieltä ja kirjallisuutta Oulussa, Rovaniemellä, Kajaanissa, Sievissä, Ylitorniolla ja Seattlessa. Romaani Yön oppimäärä on hänen esikoisteoksensa.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oxen 4

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sysimustan humoristisessa jännärissä yrittäjä sortuu epätoivoisiin tekoihin pelastaakseen nahkansa.

Urheiluvälinekauppias Reijo Härmistö on kunnon mies, mutta mitä tehdä, kun puoliso tahtoo elää hulppeasti eivätkä rahat tahdo riittää entistenkään lainojen maksamiseen? Pakkaa sekoittaa myös pakkomielteinen nuori nainen, jolle Reijo on tainnut tulla luvanneeksi liikoja. Reijo ajautuu aina vain hämärämpiin bisneksiin, ja syöksykierre on valmis. Mutta kuka pettää kenet - entä kenestä lopulta tulee murhaaja, kenestä uhri?

Mikko Kalajoen rouhean vauhdikas trilleri valittiin Rikos 2019 -kilpailun
toiselle sijalle yli 400 käsikirjoituksen joukosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Imperiumin perilliset 1

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 21

1984 Näytä tarkat tiedot

Nineteen eighty-four, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 22
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vanhaa kotimaista chick litiä!
Salme Setälän Arpalippu kertoo arkkitehti Irma Saareksesta, joka asuu kimppakämpässä eikä seurustele - ainakaan vielä. Kepeään ja mannermaiseen tyyliin kirjoitettu kirja on esimerkki aikansa nuorille naisille suunnatusta humoristisesta viihdekirjallisuudesta.
Arpalippu ilmestyi alun perin vuonna 1926, ja harvinaiseksi antikvariaattien aarteeksi tullut kirja julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa uudestaan.
Esipuheen teokseen on kirjoittanut kirjailija Laura Honkasalo, joka on tutkinut 1920- ja 1930-lukujen naisten viihdekirjallisuutta.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Postinumeromurhat 1

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hauskimmat synttärikemut ikinä! Hulvaton kuvakirja Pipsasta ja kavereista.

Pipsa on kutsuttu Hanna Hiiren synttäreille. Juhlat pidetään Juustomaailmassa, jossa ihan kaikki on tehty juustosta. Riemulla ei ole rajaa! Upea glitterkansi ja värikkäät sivut.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Herra Hakkarainen lähtee reissuun ja kaipaa matkaseuraa, jolla on hyvät hoksottimet.

Kun herra Hakkarainen lähtee reissuun, menopelinä on milloin polkupyörä, milloin linja-auto, lentokone tai peräti avaruusraketti. Hakkarainen matkustaa Venetsiaan ja Intiaan ja pistäytyy Porvoossa, mutta useimmiten umpiunessa. Lukijalta kysytäänkin tarkkaavaisuutta, jotta hän löytää kaiken sen kiinnostavan, minkä ohi Tassulan tunnetuin unissakävelijä kulkee.
Hilpeän ja jännittävän Etsi ja löydä -kirjan parissa lukija viettää monta hauskaa hetkeä.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Tallennettuna: