Haku

Uutuudet, vko 26/2021

Uutuudet ajalta: 28.6.2021 - 4.7.2021

Muokattu: 9.7.2021
  • Näytetään 1 - 16 / 16
Hakutulos 1
Kirja
Nygård, Marjo, kirjoittaja, taiteilija ; Niemistö, Elle, kirjoittaja
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Touhukkaan siilin keittiössä jäte muuttuu komposti- ja bokashimullaksi, mutta kaikkea ei voi kompostoida. Niinpä siili ja ystävänsä lähtevät kimppakyydillä uuteen jätekeskukseen. Auto on täynnä tavaraa: kodinkoneita, kartonkeja, maalinjämiä, muovipakkauksia... Mihin ne päätyvät? Entä mihin lajitellaan hajuvesi, sohva, paristot tai loisteputket?

Jätekeskus on jännittävä. Siellä selviää, miksi robotit nostelevat säkkejä uuniin, mitä vanhoista renkaista syntyy ja miten lämpimät kodit liittyvät jätteisiin. Entä mikä ihme on biokaasulaitos - ei kai sillä vain ole tekemistä siilin kaalikeiton kanssa? Päivän päätteeksi on aikaa haaveiluun: voisiko ystävystenkin menopeli joskus kulkea biokaasulla?

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vuodenajat 2
Neliosaisessa kirjasarjassa seurataan vuodenaikojen vaihtumista maaseudulla, jossa pieni tyttö tutkii luonnon ihmeitä ja maailmanmenoa kaikilla aisteillaan. Koti ja sen ympäristö tarjoavat lapselle loputtomasti virikkeitä uusiin seikkailuihin, sillä luonto on hänelle turvallinen ja luotettava leikkipaikka. Kirjan mielikuvitusrikas lapsikertoja havainnoi ympäristöään ja pohtii elämää, aikuisia ja heidän ajatuksiaan. Hän vie lapsilukijat mielikuvitusmatkalle luontoa tutkimaan ja aikuiset lukijat aikamatkalle lapsuuteen.

"Olen nähnyt usein unta, että seilaan vihreällä taivaalla kissankelloveneellä. Jos katsot kukkaa oikein tarkasti, niin sen sisällä on tappi. Siitä on hyvä pitää kiinni, kun taivaan tuulet keinuttavat minua. Pääsen unessa suojaan pehmoisen pilven reunalle. Sinne laskeutuu myös lentäviä päivänkakkaroita, joiden sisältä pomppii pilvelle paljon pieniä keltaisia sydämiä. Seuraavaksi paikalle saapuvat puna-apilat. Ne lentävät aina alhaalta pilven läpi ja kiinnittyvät toisiinsa sydämen muotoisesti. Se on ihana sydänuni!"

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nelikymppinen Jonna Saari on poistumassa Kemin kaupunginvaltuuston kokouksesta, kun tuntematon nainen lähestyy häntä ja täysin arvaamatta iskee häntä veitsellä. Jonna kaatuu maahan ja veitsi jää irvokkaasti sojottamaan kaulaan. Nainen ei pakene vaan jää istumaan jalkakäytävälle, alkaa itkeä ja hokee anteeksipyyntöjä.
Rikostutkija Ari Remes ei saa kuulusteluissa naisesta mitään irti. Ensin tutkijatiimi epäilee poliittisia motiiveja, koska veitsestä löytyy Kittilän kunnanvaltuuston puheenjohtajan sormenjälki. Pian kuitenkin selviää, että nyt on kyse jostain ihan muusta. Mieleen palaavat väistämättä psykopaatti Timorin sarjamurhat (Pelkopeli, Reuna 2016).

Pakotetut on Kari Hanhisuannon viides dekkari ja kymmenes romaani. Tunnusomaista kemiläiskirjailijan tarinoille ovat älykäs ja yllättävä juonenkuljetus, ihmismielen syövereistä kumpuavan pahuuden kuvaus sekä terävät sohaisut yhteiskunnan kipupisteisiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eeden 3
Hauras rauha vallitsee ihmisten ja jilaneiden välillä. Suuret matelijat ovat kuitenkin alituinen uhka ihmisille, eivätkä toisilleen vihaa pitävät kansat pysty loputtomasti välttelemään toisiaan. Kerrick, jilaneiden kasvattama ihminen, joutuu tekemään lopullisen valinnan sen suhteen, mikä hän todella on.

Etelässä rauhanomaisten elämän tyttärien yhteisö rakentaa omaa kaupunkiaan, mutta vainottuina ja vailla yhteistä johtajaa he eivät saa ymmärrystä kaltaistensa joukossa. Heitä repivät myös sisäiset ristiriidat. Kaukana meren toisella puolella vanha vihollinen Vainte saa uuden tilaisuuden kostoon, eikä jätä sitä käyttämättä.

Paluu Eedeniin on jatkoa teoksille Eedenistä länteen ja Talvi Eedenissä. Harry Harrison (1925-2012) kuuluu tieteiskirjallisuuden mestareihin. Vaihtoehtohistoriallinen Eeden-trilogia on hänen monipuolisen tuotantonsa kunnianhimoisimpia töitä, ja monet pitävät sitä jopa hänen tärkeimpänä teoksenaan. Kirjassa on mukana myös Bill Sandersonin upea alkuperäiskuvitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Supertavis 2
Muistatko Onnin? Pojan, joka asuu tavallisista tavallisimmassa perheessä ja jolle ei tapahdu mitään erikoista paitsi välillä...

On juhannus, ja kaikki muut jossain muualla pitämässä hirveän hauskaa. Vain Onni on kaupungissa perheensä kanssa. Ulkona on kylmää ja harmaata. Alati outo kummitäti Kirsikka tulee kylään seuralaisen kanssa, joka vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, eikä kummitäti vaikuta läheskään niin kummalliselta kuin yleensä. Urkkikin murisee seuralaiselle...

Juhannuksesta ei tulekaan ihan niin umpitylsä kuin Onni pelkäsi, vaan ehkä vähän liiankin vauhdikas!
Sari Kaarniranta on kirjoittanut useita teoksia aikuisille, ja Supertavis I oli hänen riemastuttava esikoisteoksensa lapsille. Kirja sai mainion vastaanoton, ja lukijat anoivat lisää!

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

PORVARILLINEN KOMEDIA sisältää niminovellinsa lisäksi tekijänsä kirpeintä ja kirkkainta lyhytproosaa. Henkilöt ajautuvat vaikeuksiin sovinnaistapojen paineissa ja pyyteidensä orjina. Sukupuolten ja -polvien välillä ei vallitse rauha. Kerronta on ainutkertainen yhdistelmä perinnetietoista sanataidetta ja pyrkimystä uudistaa ihmissuhde- ja tilannekuvaus entistäkin viileämmäksi, julkista tilaa korostavaksi esitykseksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 9

Mustasukkainen mies ja muita kertomuksia Näytä tarkat tiedot

Sjalusimannen og andre fortellinger, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tikkumäki 5
Tikkumäen ponikerho osallistuu näyttelyyn ja saa jäsenekseen keppariharrastajan.

Tikkumäellä harjoitellaan ahkerasti poninäyttelyä varten. Iiristä koitos jännittää siitä huolimatta, että hän saa esitellä leikkimielisessä kisassa suosikkiponinsa Uljaksen.
Ponikerhoon liittyy Iiriksen uusi naapurin tyttö, joka harrastaa keppihevosia. Muutkin ponikerholaiset tykkäävät keppareista. Mutta missä kerho voisi rauhassa harjoitella hyppäämistä keppareilla? Pahaksi onneksi pienempiään kiusaava Ossi jengeineen iskee silmänsä keppariharrastajiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 11

Tähtien meri. Osa 1 Näytä tarkat tiedot

To sleep in a sea of stars, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Infinitum 1
Avaruus on täynnä salaisuuksia. Paolinin uusi aluevaltaus, mahtava avaruussaaga!

Eragonin tekijän suuri kosminen avaruusseikkailu vie lukijan galaksien äärirajoille taisteluun koko ihmiskunnan tulevaisuudesta. Captain Marvel meets Star Wars!

Rutiinitutkimusmatkalla asumattomalle planeetalle tutkija Kira Navárez tekee mullistavan löydön, joka heittää hänet painajaisten ja ihmeiden keskelle ja muuttaa paitsi hänet itsensä, myös koko historian. Hurja, vaikuttava avaruuseepos kaikille fantasian, scifin ja hyvien tarinoiden ystäville.

Aiemmin lensimme lohikäärmeen selässä, nyt Paolini lennättää meidät vielä paljon korkeammalle, kauas tähtien mereen! Paolinilta on odotettu uutta saagaa jo kauan, ja nyt odotus on päättynyt: uusi universumi on rakennettu avaruuteen. Mitä kaikkea siellä piileekään?! Lopputulos on upea, yllättävä ja koukuttava!

Christopher Paolini (s.1983) oli vain 15-vuotias ryhtyessään luomaan Eragonista kertovaa neliosaista Perillinen-kirjasarjaa (Eragon, Esikoinen, Brisingr, Perillinen), josta tuli maailmanmenestys. Kipinän kirjoittamiseen antoivat muinaistarut ja fantasiakirjallisuuden klassikot. Paolinin uusi aluevaltaus on mahtava eeppinen avaruussaaga, To Sleep in the Sea of Stars, joka ilmestyy Yhdysvalloissa syyskuussa 2020. Paolini asuu Montanassa, Yhdysvalloissa.

https://www.youtube.com/watch?v=fHImPkL-5UY

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Smith, Alex T., kirjoittaja, kuvittaja ; Behl, Riina, kääntäjä
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaarle 8
Eräänä torstaina Kaarle pomppii trampoliinillaan ja näkee sattumalta jättimäisen gorillan, jolla on yllään aamutakki. Kun Kaarle ja Lordi Nukkasukka lähtevät katsomaan, mistä on kyse, koko Kuonokuja on muuttunut lavasteiksi. Siellä kuvataan jännityselokuvaa!

Kaarle pääsee avustamaan Ernesti Zoomi-Linssiä maskeerauksessa ja valaistuksessa. Ja kun elokuvan tähdet yllättäen loukkaantuvat koiramaisessa hässäkässä, Kaarle on paikalla pelastamassa elokuvan!

Brittiläisen Alex T. Smithin hauskat Kaarle-kirjat ovat olleet valtava kansainvälinen menestys. Kaarle esiintyy myös Disney Juniorin animaatiosarjassa, jota esitetään suomeksi Pikku Kakkosessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sympaattinen selkokirja vie kesänmittaiselle seikkailulle.

Aurinkoisena kesäpäivänä kaikki haluavat olla uimarannalla. Kaikki muut, paitsi Kalevi. Kalevi on maakrapu. Hän inhoaa vettä eikä edes halua opetella uimaan. Kalevista on paljon hauskempaa rakentaa majaa ja lukea sarjakuvia. Kerrostalon pihalla kasvaa kolme puuta, maailman pienin metsä. Kalevi ja Kiia rakentavat sinne salamajan. Eräänä päivänä maja on rikottu. Kalevi ja Kiia ovat ihan varmoja siitä, ketkä ovat syyllisiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Penna, Virpi, kirjoittaja, taiteilija
2021
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuten aina arkisin, Unto lentää hoitoon yökotiin. Yö hoidossa sujuu tuttuun tapaan: ulkoillaan, leikitään ja syödään. Jäkäläpöperö ei ole kaikkien makuun, mutta se on terveellistä. Myyränvarvasvatkuli on sentään suurta herkkua. Tästä yöstä ei kuitenkaan tule ihan tavallista, sillä tänään koko siivekäs sakki kiipeää retkelle korkean puun latvaan. Pienimmät pöllöt saavat turvakseen laskuvarjon.

Vauhdikkaan retken jälkeen nukutaan yökkärit. Untoa ei nukuta, mutta kiiltomadot, yöperhoset ja lepakkomies auttavat unten maille. Onneksi, sillä yöhön mahtuu vielä yllätyksiä.

Niin, pöllöjen päiväkodissa kaikki on nurinkurista, mutta silti aika tuttua...

Tallennettuna:
Hakutulos 16